Beba Štiti kao mama 26. siječnja 2021.

Životno putovanje mame i bebe kroz odrastanje

Foto: Shutterstock

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kao roditelji uvijek se zaštitnički ponašamo prema svojoj djeci. Želimo ih zaštititi od udaraca i ogrebotina, emocionalnih povreda, nasilja, bolesti, razočaranja...

Mama uvijek, na sve moguće načine želi svom djetetu osigurati sigurnost, dobro zdravlje i sreću. Taj majčinski prirodni i zaštitnički instinkt jednostavno pokazuje da je majci uvijek prioritet sigurnost njezine djece uz želju da ona budu sretna i sigurna u svim životnim razdobljima.

Odrastanje je prekrasan proces, životno putovanje mame i djeteta na kojem oboje neprestano uče!

Iako naše bebe brzo odrastaju, majčinska briga i zaštita traje tijekom cijelog života. Snaga koju majke posjeduju ne može se usporediti ni s čime kao niti njihova posvećenost djetetu. Spremno prihvaćaju sve uloge, od one zaštitnice, učiteljice, odgajateljice do prijateljice i njegovateljice.

Mama je najhrabrija zaštitnica!

Nema većeg ratnika od majke koja štiti svoje dijete. Zaštitnički instinkt univerzalna je istina majčinstva - kako kod ljudi, tako i kod životinja. Različite vrste životinja čine nevjerojatne podvige kako bi zaštitile svoje mlade. Uče ih vještinama i osobinama, koje će im jednog dana trebati za sretan i siguran život. Osiguravaju im sklonište od nevolja, siguran dom i bezuvjetnu ljubav.

Mama kuću pretvara u dom!

Mama brine da dom bude sigurno i čisto mjesto, u kojem je dijete uvijek sigurno i zaštićeno. Svaka mama prilikom čišćenja doma želi zaštititi dijete i cijelu obitelj od virusa i bakterija, pri čemu često bira prirodna sredstva kao što je ocat. Valja istaknuti da ocat i slična prirodna sredstva nisu registrirana za tu namjenu, pa je svakako bolje raspitati se i nabaviti sredstvo koje je testirano i na kojem piše kako dokazano uništava virus koji uzrokuje bolest Covid-19.

Svaka mama zna da zaštita obitelji također uključuje zaštitu od različitih opasnosti, no i od virusa i bakterija. Prehlada, gripa i druge bolesti mogu ugroziti zdravlje čitavih obitelji, a posebno mališana, koji su njezini najosjetljiviji članovi. Važno je spriječiti ubrzano širenje klica u kućanstvu, a najbolji način je korištenje sredstava za dezinfekciju koja učinkovito štite od virusa i klica, uključujući i virus SARS-CoV-2 koji uzrokuje bolest Covid-19.

Posebno je važno redovito dezinficirati sve predmete koje mališani dodiruju i često stavljaju u usta, poput daljinskog upravljača, igračaka i slikovnica. Dječje igračke koje ne možeš oprati u perilici rublja kao i dječje slikovnice ili daljinski upravljač možeš prebrisati dezinfekcijskim maramicama. Dettol Original maramice odlično su i vrlo praktično rješenje, a tu je i činjenica da svi Dettol proizvodi dokazano uništavaju 99,9 % mikroba, uključujući i koronavirus.

Mama je najbolja prijateljica!

Nakon rođenja, mama je ta koja je bebin prvi prijatelj – igra se s njom te ju uvijek na sve načine pokušava zaštititi. Potiče dijete da istražuje prostor oko sebe, no uvijek promatra postoje li u okruženju opasnosti koje bi mogle naštetiti mališanu. Pažljivo brine o čistoći prostora, jer vrlo je važno da svaki prostor u kojem dijete boravi bude siguran.

Mame svakodnevno koriste dezinfekcijske maramice za čišćenje. One su njihov praktični pomagač bez kojeg ne mogu zamisliti svoju užurbanu svakodnevicu. Mame, birajte samo one maramice koje dokazano uništavaju mikrobe i time štite vašu djecu, umanjujući mogućnost zaraze.


Mama je posebna osoba

Kad se dijete rodi, majka je ta koja lako razumije osjećaje i zahtjeve svog djeteta. Svaku sekundu provodi sa svojim djetetom kako bi ispunila sve njegove potrebe. Od rođenja, majka usmjerava dijete, govori što nije u redu, a što je ispravno u želji da jednog dana dijete postane kvalitetan i dobar čovjek. Mama nikada ne traži ništa zauzvrat, a sve nesebično daje. Mama je posebna osoba!

Štiti kao mama!

Mame, znamo da vam obitelj znači sve na svijetu. Učinili biste sve da vaši najbliži budu sretni i zdravi. Vjerujemo da zdravlje ovisi o izborima koje činimo svaki dan - kod kuće, u zajednici i u svemu što radimo. Dettol, stručnjak na području dezinfekcije i higijene više od 80 godina može vam pomoći da zaštitite svoje voljene te im osigurate sretan i zdrav život.

Dettol vam pomaže da zaštitite svoju obitelj od bakterija i virusa te učinite svoj dom čistim i dezinficiranim. Svi Dettol proizvodi dokazano uništavaju 99,9 % mikroba uključujući i virus koji uzrokuje COVID-19.

Odajmo priznanje najnevjerojatnijim i snažnim zaštitnicama – svim hrabrim i neustrašivim mamama!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.