Roditelji Kolumne roditelja 13. listopada 2017.

Mama Robot: Poželim biti luk i odapeti i jednog i drugog van iz kuće

Foto: Privatni album
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ali, ja se debljam! – panično sam povikala, nadajući se da će mi dati podršku oko „nekuhanja“. Ne deblja kuhano, nego gumeno! Neku večer si pojela cijelu vrećicu gumenih bombona, pokopao me Bolji Polovac

Luk i strijela

Negdje sam pročitala da roditelji trebaju biti poput luka. A djeca poput strelica. Kad dođe vrijeme, luk će strelicu odapeti u svijet. Nevjerojatno je koliko puta, samo u jednom danu, poželim biti luk i odapeti i jednog i drugog van iz kuće. 

Ovo više stvarno nema smisla, razmišljam dok slušam kako se Prvorođeni i Drugorođena svađaju i časte kojekakvim izrazima tipa „mrzim te“, „debela, debela“, „želim drugog brata“ i slično. 

sestre, svađa, djevojčice, tučnjava Možda te zanima... Kako kćeri treniraju moje strpljenje Roditelji

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album Na sreću brzo su se stišali. Drugorođena krenula vježbati trubu, a Prvorođeni odlučio pratiti je na tamburi. Zvučali su isto kao malo prije u svađi, totalno raštimano i grubo, a ja sam im, skroz nepedagoški, to i rekla. „Mama, ti imaš premalo sluha da možeš o tome govoriti!“, rekao mi je Prvorođeni, a Drugorođena je razočarano i oštro procijedila kroz zube: „Ti stvarno ne znaš s djecom!“ Kako god okrenem, ja sam kriva. 

Uvod u ostavinsku raspravu

Prvorođeni se ponaša kao da je ministar financija. Stalno zbraja nekretnine, popisuje, kombinira tko što ima, kolika je cijena ovoga i onoga. „Što ćete ti i tata meni ostaviti u nasljeđe?“ pita me neki dan. „Pa isto ono što su meni ostavili moji roditelji - radne navike!“ odgovaram i gledam mu zabezeknuto lice. Vidim da mu nije drago, ali što će mu nekretnine kad mu s njima ne gine porez, pa mu je ova varijanta s radnim navikama puno bolja. 

Možda te zanima... Tablica kućanskih poslova primjerenih dobi djeteta Vrtić

Kuhanje naše svakodnevno!

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album Prvorođeni je meni i Drugorođenoj rekao da smo debele. Baš u trenutku kad sam ozbiljno počela razmišljati o tome ima li smisla ovo moje svakodnevno „dinstanje“ i kuhanje.  Ozbiljno iščitavam kuharice, ionako najviše vremena provodim za štednjakom i sudoperom.      

Čitam, tako, neki dan intervju s piscem XY koji je i savjetnik za zdravu hranu i zdrav život. Iz intervjua se može zaključiti da nam, zapravo, ne trebaju ni štednjak ni frižider. I što će nam, uopće, kuhinja u modernom domu? Odmah sam to prepričala Boljem Polovcu koji me sasjekao u korijenu s izjavom da naš dom NIJE moderan, tako da i kuhinja i štednjak ostaju. 

Ali, ja se debljam! – panično sam povikala, nadajući se da će mi dati podršku oko „nekuhanja“. Ne deblja kuhano, nego gumeno! Neku večer si pojela cijelu vrećicu gumenih bombona, pokopao me Bolji Polovac.      

muž čovjek kauč nered spavanje Možda te zanima... 5 stvari koje nas živciraju kod muževa Roditelji
Draženka Robotić
Autor kolumne

Draženka Robotić

Moje je ime Draženka, a prezime Robotić. Nisam uzela muževo prezime, pa sad stršim u svojoj maloj Banjanin obitelji kao robot. Odrasla sam na selu, studirala u metropoli, a sad živim i radim u Samoboru, prekrasnom gradu, za kojeg je netko rekao da je „baš po mjeri čovjeka“. Mama sam Borne – Prvorođenog (12,5) i Hane – Drugorođene (9,5), a svakodnevicu mi uljepšava Zdravko, moj Bolji Polovac. Ne razmišljajući jesu li majčinstvo i bračne obaveze teške ili ne, upustila sam se u tu avanturu i eto, nakon trinaest godina, postala je to moja - avantura osobne promjene. Svakodnevno se, iz petnih žila, trudim zadovoljiti uloge koje mi je život dodijelio ili sam ih sama izabrala, pa tako pokušavam biti što bolja mama, supruga,domaćica, čistačica,kuharica, sestra, kćer, prijateljica, snaha, šogorica, teta, knjižničarka, informatorica, zamjenica urednice knjižničnog časopisa, lektorica, profesorica hrvatskog jezika, vozačica auta, vozačica bicikla, interpretatorica, članica raznih vijeća, slušateljica glazbe i gledateljica kazališnih predstava, posjetiteljica izložbi…Nemam dovoljno vremena za sve te uloge, ali se silno trudim rasporediti vrijeme i samo ponekad uspijem. Često sam frustrirana radi neuspjeha, ali ipak, ponosna sam na svoj trud. I ako mi baš nekad i zapne uvijek se nađe netko da mi izvuče dan. Nekad su to moja prekrasna djeca, nekada moj realan i postojan Bolji Polovac, tu i tamo sestra i mama, a vrlo često moje divne kolegice-prijateljice bez kojih bi moj život bio falš pjesma. Dakle, negdje između dobrih i loših dana, između lijepih i ružnih trenutaka hodam ja, ponekad i padnem, ali dosta se brzo dignem, Draženka Robotić iliti Mama Robot.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.