Roditelji Baka i djed 28. studenoga 2019.

Viralno: Fotografkinja uhvatila magične trenutke između djedova, baka i unučadi

Foto: Screenshot: Sujata Setia/Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Fotografkinja Sujata Setia ima gotovo 100.000 pratitelja na Instagramu i nije teško zaključiti zašto i kako je to postigla. Ova nevjerojatno talentirana fotografkinja sa sjedištem u Velikoj Britaniji stvara fotografije članova obitelji koje su zapravo više od obične fotografije, one su prava umjetnička djela.

Setia fotografira mnogo toga, ali fotografije baka i djedova, ponekad s unučadi, ono su što je mnogima "zapelo za oko."

"Kad pogledam sve svoje obiteljske foto-albume, ne postoji niti jedna slika koju pronađem od svojih baka i djedova", napisala je. "Postoje slike s mamom, tatom, mojim bratom, čak i s mojim psom i mačkom lutalicom koju smo usvojili, ali ozbiljno nijedna s mojim djedom i bakom, a to su bile dvije osobe koje sam najviše voljela", rekla je za Bored Pandu Setia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sujata Setia (@butnaturalphotography)

U svijetu u kojemu su svi pogledi usmjereni prema majkama i očevima, ponekad se treba zapitati - "bi li oni mogli učiniti za djecu sve što čine bez pomoći baka i djedova?"

Upravo to je bila i ideja koja je pogurnula sve. Setia pomoć u odgoju svoje kćeri Aayat dobiva od svekrve Amme te veoma cijeni to što joj ona omogućuje da svoju djevojčicu ostavi na čuvanju, dok ona obavlja posao fotografa.

"Nakon što se Aayat rodila, prošla sam fazu u kojoj sam tražila vlastiti identitet . Želim li biti majka, sestra, supruga ili fotograf? No, zašto ne bi mogla biti sve? Amma mi je dala samopouzdanje da osnujem svoj fotografski obrt. Aayat je imala 11 mjeseci kad sam dobila prvi posao. Sjećam se da sam nakon toga zvala Ammu i plakala. Klijent mi je uručio 400 funti u gotovini za posao i to je bila moja prva zarada nakon braka. Bez Amme ne bih mogla to učiniti."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sujata Setia (@butnaturalphotography)

Prema studiji objavljenoj u časopisu Evolution and Human Behavior, bake i djedovi koji čuvaju ili pružaju neku razinu skrbi svojoj unučadi imali su niži rizik od smrti tijekom 20-godišnjeg razdoblja u odnosu na starije odrasle osobe koje nisu preuzele ulogu skrbi o mlađima.

Imati baku i djeda u svom životu može pružiti mnogo radosti za djecu, a znamo da neke bake smatraju i da su upravo unučad najveća radost u njihovim životima. Imaš li i ti pomoć u kući od baka i djedova?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In the middle of the night sometimes I slip quietly into their room just to watch my daughter- Aayat sleep peacefully in the arms of my mother-in-law (Amma). . I’m not sure why it took me so many years to fall in love with this beautiful woman... had I become a victim of prejudices? Perhaps so. Perhaps, I had allowed myself to believe that to love the mother of your partner isn’t the norm. And so for several years following my marriage, I made it a point to distance myself from Amma and if and when we met, I chose dissent over devotion as the form of communication. Unbelievably so, Amma relentlessly gave back love. For every wrong word I uttered, Amma would shower me back with even more affection. Sometimes it made me intensely angry. I started to feel my faults. They made me dislike the person I had become but what could I do as I was colonised by my own beliefs. . After Aayat was born I went through a phase where I was seeking my own identity... that which was beyond being a mother, a daughter or a wife. Amma gave me the confidence to set up my photography business. Aayat was 11-months-old when I got my first assignment. I remember calling her from the shoot location and crying my heart out. The client had handed me £400 in cash for the work and that was my first earning after marriage. I couldn’t have done that without Amma. And that is exactly what I told her. I told her “I am sorry” a million times through my tears... as she cried with me. I cried even more when I realised that it took her less than a heartbeat to forgive me for a decade of my misgivings. . Why is it that we allow for our thoughts, our beliefs to be colonised? When all it ever takes for happiness to shine it’s light on us... is for us to give back love. . Let love conquer!! . . . . #childphotographer #londonphotographer #londonfamilyphotographer #bestfamilyphoto #fabulousshot #photooftheday #bravogreatphoto #makeportrait #ir_worldphoto #heart_imprint_vip #fansy_kids #yourkidssmile #pixelkids #nikon #nikond800 #butnaturalphotography #contacttheelderly #magicmarvels #followthesun #followthelight #ig_myshot #resourcemag #countrylivingmagazine

Objavu dijeli Sujata Setia (@butnaturalphotography)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sujata Setia (@butnaturalphotography)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sujata Setia (@butnaturalphotography)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sujata Setia (@butnaturalphotography)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.