Roditelji 12. rujna 2024.

Ashton Kutcher priznao je da 'toksična muškost' utječe na odgoj njihove djece

Foto: Collin Xavier/Image Press Agency ABACA/Pixsell
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Toksična muškost nije neka pozitivna i dobra stvar, to se može zaključiti već iz naziva, a nije dobro kad utječe na odgoj djece – i to posebno kad imaš djecu različitog spola.

Dječaci, koji će jednog dana postati muškarci, moraju biti čvrsti, snažni, moraju biti odvažni, riskirati, znati se izboriti za nešto, pa čak i fizički, kad padne mora se dići. Djevojčice, koje će jednog dana postati žene, mogu poklanjati pažnju izgledu, logično je da to čine, smiju plakati i suzama se izboriti za nešto, moramo ih štititi.

Možda te zanima... Ovih 13 rečenica nemoj govoriti djeci jer im tako samo štetiš Vrtić

Ne, to nije način na koji bismo trebali odgajati svoju djecu. No, ipak, često upadnemo u tu zamku. Najviše se to vidi i očituje ako imamo djecu različitog spola. Tada jednostavno svakodnevno vidimo (ako to uspijemo osvijestiti) da djecu odgajamo različito.

Nedavno je Ashton Kutcher priznao upravo to, tijekom sudjelovanja u podcastu Throwbacks i izazvao poprilično burnu reakciju. Priznao je, naime, da on i njegova supruga Mila Kunis različito odgajaju svoju djecu, kćer Wyatt, koja ima 9 godina, i sina Dimitrija, koji ima 7 godina. priznao je Ashton da se različiti pristupi svakom djetetu temelje uglavnom na rodnim stereotipima kojih se on još nije sasvim riješio.

Ashton je voditeljima Mattu Leinartu i Jerryju Ferrari rekao da je on u životu iskusio veliku količinu „toksične muškosti“ te je priznao da to vjerojatno igra ulogu u tome kako odgaja svoju djecu. Priznao je da se osjeća ugodnije gledajući svog sina kako riskira i da ga više 'diraju' suze njegova kćeri.

Priznao je, osim tog, da mu je kći „promijenila cijeli svijet“.

„Ne znam je li tu stvar u tom da sam otac djevojčice ili je razlog taj što mi je ona prva, ali kad sam dobio kćer, nikada u životu nisam bio toliko zaljubljen“, rekao je Kutcher. „Mila i ja smo puno pričali o tome… Nikad nikoga nisam ovoliko volio. Ikad.“

No, vratio se na činjenicu da ih različito odgaja, te ispričao kako ima sasvim drukčiji pogled na sigurnost i preuzimanje rizika kad je u pitanju sin i kad je u pitanju kći.

„Kad je sin u pitanju, uvijek sam kao, 'Da, napravi to!'", rekao je Ashton. „Jučer smo postavljali kotače na bicikl. Ili je to na primjer 'Vidi možeš li skočiti niz četiri stepenice.'“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashton Kutcher (@aplusk)

No, kad je kći u pitanju, stvari funkcioniraju sasvim drukčije.

„Samo je želim zaštititi. Kad moj sin plače, ja kažem: 'U redu, što smo naučili? Idemo dalje.’ Ali kad moja kći plače, srce mi je hoće iskočiti i ne mogu ga vratiti.“

Sve u svemu, Ashton je priznao da je u njegovom odgoju prisutno sigurno jako puno toksične muškosti, ali dodao da njegova supruga također ima različite pristupe što se tiče odgoja njihove djece.

„Vrlo je stroga prema našoj kćeri i zabavlja se s našim sinom“, rekao je Ashton. „Mislim da na taj način uravnotežujemo jedno drugo.“

Zanimljivo je da su spremni to tako priznati, a oboje su dosad već u nekoliko navrata bili vrlo iskreni što se tiče odgoja. Naime, svojedobno su nekom prilikom izjavili da djecu kupaju samo kad – vide da su prljava. I dobro, to je njihov izbor. Samo moramo čestitati na hrabrosti da to tako javno priznju!

Ista je stvar s odgojem – ako su spremni priznati to i ako su svjesni onog što se događa, vjerojatno to neće otići predaleko. I svaka čast na priznanju – opet!

Možda te zanima... Mama odlučno rekla: 'Ne želimo odgajati 'čvrste dečke', nikad im neću reći da 'očvrsnu'' Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.