Roditelji 26. kolovoza 2022.

7 strogih pravila koja moraju poštovati djeca Gwyneth Paltrow - i jedno koje mora pratiti ona sama

Foto: Shutterstock ;Glumica Gwyneth Paltrow u odgoju svoje djece inzistira na određenim pravilima
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Glumica Gwyneth Paltrow u odgoju svoje djece inzistira na određenim pravilima. Neki ih nazivaju pretjerano strogima ili čak bizarnima, no Gwyneth je uvjerena da su njezina djeca upravo zahvaljujući njima danas odgovorni i promišljeni mladi ljudi, čime se posebno ponosi

Gwyneth Paltrow majka je dvoje djece koju je dobila s Chrisom Martinom – 18-godišnje kćeri Apple i 16-godišnjeg sina Mosesa. Dok njezina djeca odrastaju u inteligentne i promišljene mlade ljude, važno je znati da takvi nisu slučajno, već isključivo zahvaljujući strogim pravilima koja su ih oblikovala u ljude kakvi su danas, a donosimo primjere nekih na kojima je Gwyneth inzistirala tijekom njihovog odrastanja.

Nema ugljikohidrata i nezdravih proizvoda

Poznata i po vlastitoj strogoj dijeti, Gwyneth je svoju djecu nastojala naviknuti na slijeđenje sličnog životnog stila kako bi živjela sretno i zdravo. Nakon zdravstvenih problema 2011., Gwyneth je zabranila niz namirnica i obećala da će njezin dom biti bez kruha, tjestenine i riže. ‘Nitko od nas ne podnosi gluten, mliječne proizvode, kokošja jaja i mnoge druge iznenađujuće namirnice’, otkrila je u intervjuu za Hello Magazine. Iako je tijekom godina malo popustljivija što se  njihove prehrane tiče, i dalje je skeptična prema ugljikohidratima.

Možda te zanima... Što kada se mama i tata ne slažu oko odgoja djece? Roditelji

Deserti prije spavanja dopušteni su uz jedan uvjet

‘Nastojala sam im usaditi zdrave navike, ali kako su starili, Oreo keksi i šećerna vuna postali su privlačniji od mrkve s humusom’, priznala je za Goop. Sve dok se njezina djeca zdravo hrane kada su doma, mogu jesti što god žele tijekom izlazaka, uključujući i mali međuobrok prije spavanja. ‘Trudim se da ono što je na njihovim tanjurima kod kuće bude hranjivo i ukusno, a onda malo popustim uzde dok smo vani’, zaključila je.

Nema ljetnih kampova

Tijekom gostovanja u talk showu Jimmyja Kimmela otkrila je da nikada ne bi poslala svoju djecu u ljetni kamp. ‘Sviđaju mi ​​se’, našalila se s voditeljem, istaknuvši to kao razlog zašto ih ne bi poslala u kamp. ‘Roditelji su me namjeravali poslati u kamp na osam tjedana, pa ako se pitate zašto imam toliko problema, to bi moglo biti to’, nastavila je kroz smijeh na kraju priznavši da joj je u kampu bilo super, ali da je htjela biti puno prisutnija u životima svoje djece.

TV se gleda samo na francuskom ili španjolskom

2013. InStyle je izvijestio da je Gwynethina kći bila ljutita jer im dopušta da TV gledaju isključivo na francuskom ili španjolskom. Budući da njezinoj djeci engleski materinji jezik, željela je da se usredotoče i na govorenje drugih jezika. Sama Gwyneth tečno govori španjolski, a neke od jezičnih vještina svoje djece pripisuje prethodnim dadiljama koje su ona i Chris angažirali da se brinu o djeci. ‘Dadilja je Francuskinja pa ih uči francuski, a prethodna dadilja im je bila Španjolka, pa tečno govore španjolski’, otkrila je za Harper's Bazaar.

Društvene mreže dopuštene su ograničeno 

Biti dijete slavne osobe potpuno je drugačiji način života od prosječnog djeteta, a baš je zbog toga Gwyneth pokušala ograničiti količinu izloženosti svoje djece. ‘Stvarno sam se trudila ne dati im isključivo stvari’, otkrila je Robu Loweu u njegovom podcastu 2020., dodajući da Apple ima posao u maloprodaji. ‘Neću objavljivati njihove slike na društvenim mrežama ili bilo što slično’, poručila je. ‘Pokušavam ih držati podalje od očiju javnosti što je više moguće.’ Njezina su djeca sama zadužena za svoju budućnost. Držanje svoje djece podalje od svjetla reflektora također u Gwynethinom slučaju znači i da ne bi željela da budu u sličnim profesijama kao ona i njihov otac, ali također želi da njezina djeca sama biraju čime se žele baviti.

Mnogi roditelji će učiniti sve za svoju djecu osim da im dopuste da budu ono što jesu’, kaže jedan Banksyjev citat koji ju je ozbiljno potaknuo na razmišljanje. ‘Pročitala sam to i pomislila da često radim upravo to i puno puta mislim da se nešto treba učiniti na određeni način jer je to kod mene uspjelo.’ Baš zbog toga ona želi da njena djeca sama izaberu svoj put i svoju budućnost. ‘Samo sam pokušala biti stvarno svjesna da im dopuštam da budu onakvi kakvi jesu i da budu puni ljubavi i podrške’, zaključila je. 

Obitelj mora ostati na okupu

Nakon što su se Gwyneth i Chris razišli, par se trudio zajedničko roditeljstvo učiniti što lakšim i glađim kako ne bi traumatizirali svoju djecu. ‘Chris i ja smo se obvezali da ćemo ih staviti na prvo mjesto i to je teže nego što izgleda jer ponekad stvarno ne želiš biti s osobom od koje se razvodiš’, otkrila je tijekom nastupa u showu Drew Barrymore. ‘Ali, ako ste odlučili prirediti obiteljsku večeru, onda to i učinite. Duboko udahnete i pogledate osobu u oči, i sjetite se svog pakta, nasmiješite se, zagrlite i ponovno se povežete s ovim novim odnosom koji pokušavate njegovati.’ Obitelj i danas često izlazi zajedno, a čak se i međusobno druže s novim partnerima, Dakotom Johnson s kojom je Chris u vezi te Bradom Falchukom s kojim je Gwyneth u braku.

Gwyneth ne smije objavljivati ​​fotografije svoje kćeri bez njezinog dopuštenja

Ovo je pravilo ono koje Gwyneth treba poštovati, ali ima veze s vrlo ozbiljnim problemom koji ona nije razumjela. Kada je Apple imala 14 godina, Gwyneth je objavila zajedničku fotografiju s kćeri dok su bile na skijanju, na kojoj je Appleino lice u velikoj mjeri bilo prekriveno skijaškim naočalama. Mama se htjela pohvaliti kako je zabavno provela vrijeme sa svojom kćeri, ali Apple se to nije baš svidjelo pa je odgovorila na objavu, a što je izazvalo razne obiteljske drame o kojima se pričalo na internetu. ‘Mama, razgovarali smo o tome. Ne smiješ ništa objavljivati ​​bez mog dopuštenja’, istaknula je Apple, a na što je njezina majka odgovorila: ‘Ne vidiš čak ni svoje lice!’ Apple je potom uklonila njezin komentar iako sama objava i dalje postoji, no čini se da je pravilo ostalo i dalje na snazi.

Možda te zanima... Dr. Rajović: Roditelji od rođenja bebe rade greške koje štete razvoju Beba

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.