16. rujna 2014.

Microbirth: Pogled na porod kroz leću mikroskopa

Microbirth
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Hrvatska udruga doula poziva vas na besplatnu projekciju dokumentarnog filma Microbirth, koja će se održati na dan svjetske premijere, 20. 9. 2014. u 19 sati, u kinu Europa

Dokumentarni film Microbirth predstavlja pogled na porod iz sasvim nove perspektive – kroz leću mikroskopa. Budući da u crijevima, ustima, na koži i drugim dijelovima tijela svakog zdravog čovjeka živi više od 100 trilijuna mikroorganizama, taj je mikrobiom presudan za naše zdravlje, a narušena ravnoteža može uzrokovati ozbiljne bolesti poput astme, dijabetesa tip 1, celijakije, pretilosti te drugih ozbiljnih zdravstvenih problema.

Istražujući najnovije znanstvene spoznaje, Microbirth otkriva kako način na koji se rađamo potencijalno može utjecati na oštećenje mikrobioma, što liječnici i roditelji mogu poduzeti kako bi se spriječila ta oštećenja, te upozorava da ćemo, ukoliko ne učinimo ništa, ugroziti cjeloživotno zdravlje naše djece, budućih generacija pa i cijelog čovječanstva.

Hrvatska udruga doula na sam dan svjetske premijere, 20. 9. 2014. u 19 sati, organizira projekciju filma Microbirth u kinu Europa, dvorana Muller, a ulaz je besplatan za sve zainteresirane.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.