20. kolovoza 2015.

Još jedan 'prvi put u svijetu' za banku dentalnih matičnih stanica

bio eden
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Klijent BioEden-a otkriva iznimno značajno poboljšanje simptoma dijabetesa samo 12 tjedana od početka terapije s vlastitim dentalnim stanicama

Kada je diabetes mellitus zahvatio Fernandeza Carilla (39), on je bio u mogućnosti primiti terapiju matičnim stanicama, bez ikakve brige i čekanja na pronalazak odgovarajućeg darivatelja, jer su njegove vlastite održive stanice bile kriogenski pohranjene u specijalističkoj banci matičnih stanica BioEden; bile su to matične stanice koje su u banci testirali, potvrdili, sačuvali i transportirali nazad u bolnicu. Carillova odluka o pohrani vlastitih dentalnih stanica pružila mu je izravan put prema terapiji matičnim stanicama, vraćajući mu nadu i dostojanstvo te je premostila put do puno boljeg zdravlja.

Iako su matične stanice već upotrebljavane u terapijama za dijabetes, ovo je prvi put da su upotrijebljene upravo matične stanice iz zuba, koje su dobivene postupkom izdvajanja iz zuba nakon što je on prirodnim putem ispao ili je izvađen iz ortodontskih razloga. Uspješna primjena sačuvanih dentalnih stanica u slučaju terapije za dijabetes, još je jedan slučaj “prvog puta u svijetu” za BioEden.

bio eden | Author: Promo Foto: Promo

Nakon samo 12 tjedana, količina inzulina koju je Carillo uzimao, ali i frekventnost uzimanja, bila je značajno smanjena. Carillo je uočio i značajno povećanje energije, smanjenje umora, rehidratiziranu kožu, poboljšan mišićni tonus i poboljšano stanje vena u nogama, kao i potpuni nestanak zamagljenog vida. Carillo je doživio potpuno povlačenje mnogih simptoma te nije iskusio ni jedan oblik nepovoljne reakcije, infekcije ili drugih komplikacija.

Mike Byrom, glavni znanstvenik BioEden-a, izjavio je: “Prema mjerenim kliničkim rezultatima i usmenoj izjavi pacijenta, ovaj tretman je bio potpuno uspješan te je značajno poboljšao kvalitetu života ovog pacijenta. Ključni faktor uspjeha bio je brz pristup njegovim vlastitim održivim stanicama koje su bile kriogenski sačuvane, tj. predstavljale su savršenu podudarnost matičnih stanica.”

bio eden | Author: Promo Foto: Promo

Banku dentalnih matičnih stanica BioEden u Hrvatskoj zastupa tvrtka Bio Save Premium d.o.o. Za više informacija u vezi pohrane matičnih stanica, možete ih kontaktirati putem maila info@bioeden.hr ili putem telefonskog broja 01/6447790.

Dječaku s oštećenjam mozga presađene matične stanice 

Nedavno je izvršena 29. transplantacija matičnih stanica s uzorkom pohranjenim u njemačkoj banci za pohranu krvi iz pupkovine, Vita 34. U Leipzigu su dječaku (5) koji boluje od oštećenja mozga presađene njegove vlastite matične stanice iz krvi iz pupkovine uz podršku mobilnog transplantacijskog tima. U povijesti Vite 34 ovo je 19. autologna upotreba. Vita 34, ima dozvolu upotrebe uzoraka za vlastite potrebe (autologna transplantacija), a za razliku od nekih banaka, posjeduje dozvolu upotrebe i za srodnike (alogena transplantacija). Vita 34 ima dvostruko više uspješnih transplantacija matičnih stanica od nekih banaka koje čak imaju i veći broj pohranjenih uzoraka. Više informacija možete dobiti putem maila info@biosave.hr.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.