Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bibi
    28. Veljača 2022. 10:25

bibi

Ja sam isto rodila 3 tjedna ranije i bas mi je to bilo taman da se ne mucim i da me iznenadi dovoljno da ne razbijam glavu kako cu ja to, zadnjih par dana. Mozda bi mi prisjela trudnoca da sam docekala kraj, al svejedno mi je bilo bas jako lijepo. Mislim da me nikad vise nece tak tetositi ko proslu godinu hahhaha
    Za cicke sam jednom negdje cula da je najbolje nakon podoja ostavit bradavice umrljane u mlijeko i da se luftaju bez grudnjaka😂 cak mi je pattonazna za neki iscjedak iz oka bebi rekla da najbolje da ju pospricam s mlijekom u oko jer je to kao najbolji antibiotik 😂 nisam probala al ima nekog smisla valjda😂
    Meni je pedijatrica rekla da je mala super al da moramo forsirati trbuh jer se kao vidi da ju puno nosimo prsa na prsa (to mi ne najbolje za podrigance). A njoj to nikako nije napeto..
    A sto se tusa tice, ja stignem jednom do dva puta u danu, al to koliko se znojim mogla bi i citav dan u kadi biti. Uzas. Koliko mi je u trudnoci bila lijepa kosa, koza, nisam se znojila, nisu mi dlake bas rasle, sad sve obrnuto🙄 mozda i to doprinosi nostalgiji hahhaha

Ma to sa vodom se ne zna ko pije ko placa. Nama patronazna rekla obavezno dati malo vode s obzirom da jede vecinski dohranu, a sad na prvom pregledu pedijatrica je rekla da ne do uvodjenja krute hrane.
    Ja sam isto dala par puta pa prestala. Koliko shvacam nema pravog odgovora.
    Baby blues je i mene fino zasorao, al evo ide nabolje. Bar mislim da je baby blues, mozda je samo moja divna osobnost😂
    Cure ko provjerava za dijastazu? Ginic na prvom pregledu ili nitko?😂 ja rodila na sv.duhu vaginalno i nitko nas nije gledao, fizijatar mislim

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• josipa27
    28. Veljača 2022. 12:05

Jooj i nama na trbuhu u pocetku bilo super, ali sad sve vise zeza i protestira. Sad ima dva mj, imam osjecaj da je sa mjesec dana vise mogao nego sad. Ako jednom digne glavu dobro je i to je to. Ali budemo pomalo…, otprilike znam sto moramo i kako jer sam sa starijom sekom isla na vjezbice i to je izvrsno za svaku bebu i drago mi je sto sad znam puno vise!
    Za vodu i caj nama isto pedijatar reko nista prije uvodenja krute hrane. Ja ne dajem a nisam ni maloj koliko se sjecam.

Tigrica
    28. Veljača 2022. 13:02

Da se i ja priključim temi mame i bebe.17.02 je došla moja Marta.  Čitam i pratim al nikako da se javim . Dan mi prode samo tako. Malecka voli tulumarit pogotovo od 3 do 6 ujutro  otprilike. Još se privikavamo , dobro je za sad. Cicka ubacim joj dohranu tu i tamo, izvuče mi obe cice pa kad pocne  gurat ruke u usta onda joj malo dam al ne uvijek. To sam pocela zadnja dva dana. Al cicanje je broj jedan i obozava cicu.   
     Da se nadovezem kapanje majcuna mlijeka u oko....Moja kad se usplace iz ljevog oka joj idu krmelje, rekla mi je patronazna da ukapam svoje mljeko ,  jesam i bolje bude. 
    Rodila sam u vinogradskoj bila bi je fizijatrica i prije i poslje  poroda , fakat se trudi pregleda , pokaže i objasni. Toliko od mene za sada idem rucak zavrsit. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

jelenas
    28. Veljača 2022. 13:17

Lori meni je s prvom curkom dojenje bilo bolno dobra prva dva mjeseca 🥴 sad evo 10 dana od poroda i mogu reći da me prestalo boliti. Moja M isto ima bome dobar usis tako da nije ni čudo da me bolilo, a i prilagodava još uvijek bradavice svom nepcu. 
    Nama noć isto bila lošija, jako ju je mučio trbuščić a i ja sam imala plinove, ne kužim baš od čega, ali sumnjam na šalicu mlijeka prije spavanja koju sam suknula... 
    Sad idem uspavat dvije cure odjednom, muž radi 🥴 držite mi fige!

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

• Embarasada
    28. Veljača 2022. 13:30

bibi

Ja sam isto rodila 3 tjedna ranije i bas mi je to bilo taman da se ne mucim i da me iznenadi dovoljno da ne razbijam glavu kako cu ja to, zadnjih par dana. Mozda bi mi prisjela trudnoca da sam docekala kraj, al svejedno mi je bilo bas jako lijepo. Mislim da me nikad vise nece tak tetositi ko proslu godinu hahhaha
    Za cicke sam jednom negdje cula da je najbolje nakon podoja ostavit bradavice umrljane u mlijeko i da se luftaju bez grudnjaka😂 cak mi je pattonazna za neki iscjedak iz oka bebi rekla da najbolje da ju pospricam s mlijekom u oko jer je to kao najbolji antibiotik 😂 nisam probala al ima nekog smisla valjda😂
    Meni je pedijatrica rekla da je mala super al da moramo forsirati trbuh jer se kao vidi da ju puno nosimo prsa na prsa (to mi ne najbolje za podrigance). A njoj to nikako nije napeto..
    A sto se tusa tice, ja stignem jednom do dva puta u danu, al to koliko se znojim mogla bi i citav dan u kadi biti. Uzas. Koliko mi je u trudnoci bila lijepa kosa, koza, nisam se znojila, nisu mi dlake bas rasle, sad sve obrnuto🙄 mozda i to doprinosi nostalgiji hahhaha

Ovo za mlijeko na bradavice i sušiti na zraku je super savjet, jer te ranice i loše zarastaju jer su bez zraka /u grudnjaku. Ako ja se nisam baš mogla natjera da paradiram bez grudnjaka, nego bi znala malo proluftat par minuta nakon podija :) 
    A ovo što se tiče oka, to je stari savjet, vele da ipak u oko samo sterilno, znači samo fiziološka i to od ruba oka prema kutu, ne prolaziti više puta jednom blazinicom. Mlijeko nije sterilno pa to nije više preporuka.
    Inače, vele i da strije prođu ako se mažu mlijekom... 
    Sto se tiče ove vode i čaja, ja sam više čitala da ne ide ništa prije 6mj, čak i za bebe na ADu. 
    A šta je razlog za davanje vode prema toj pedijatrici? Hidratacija? Bebe dobivaju sve što im treba mlijekom. A i sad je zima, nema vrućina pa da bi bila opasnost da im je vruće. 
    Razlog protiv je uvijek taj voda ispire dobre bakterije /floru iz crijeva, a one su jako važne za imunitet, ne samo za dječje doba nego taj imunitet koji se stekne u dobi do 3 godine nas prati cijeli život i moze utjecati na masu bolesti. Tako da ja ne bi davala vodu... 

• Embarasada
    28. Veljača 2022. 13:36

jelenas

Lori meni je s prvom curkom dojenje bilo bolno dobra prva dva mjeseca 🥴 sad evo 10 dana od poroda i mogu reći da me prestalo boliti. Moja M isto ima bome dobar usis tako da nije ni čudo da me bolilo, a i prilagodava još uvijek bradavice svom nepcu.
    Nama noć isto bila lošija, jako ju je mučio trbuščić a i ja sam imala plinove, ne kužim baš od čega, ali sumnjam na šalicu mlijeka prije spavanja koju sam suknula…
    Sad idem uspavat dvije cure odjednom, muž radi 🥴 držite mi fige!

Meni muž radi popodne / navecer i uvijek sam za uspavljivanje solo s njih 2. I isto sam se preznojavala kako ću uspavljivat dvoje u isto vrijeme i ovako sam smislila na kraju I to funkcionira već par tjedana. Oko pol 8 krenem bebaca spremat za spavanje, on spava samnom u bračnom krevetu. Ako duže traje onda starija dođe s nama pa joj čitam priču ili se igra nešto sama. Kad bebac zaspe, onda spremam stariju curku, zubi pidžama i to, i onda čitamo price i ona zaspe pa se ja vratim u spavaću kod bebe. Starija kćer je u svojoj sobi ali muž također tamo spava trenutno dok se ona još malo ne privikne. Večera nam je prije ovih procedura :)
    Ja nakon tog budem tak crknuta da nema šanse da bi nakon što zaspu ista radila, tipa spremala ili gledala tv... 

• Embarasada
    28. Veljača 2022. 13:41

bibi

bibi

Ma to sa vodom se ne zna ko pije ko placa. Nama patronazna rekla obavezno dati malo vode s obzirom da jede vecinski dohranu, a sad na prvom pregledu pedijatrica je rekla da ne do uvodjenja krute hrane.
    Ja sam isto dala par puta pa prestala. Koliko shvacam nema pravog odgovora.
    Baby blues je i mene fino zasorao, al evo ide nabolje. Bar mislim da je baby blues, mozda je samo moja divna osobnost😂
    Cure ko provjerava za dijastazu? Ginic na prvom pregledu ili nitko?😂 ja rodila na sv.duhu vaginalno i nitko nas nije gledao, fizijatar mislim

Sumnjam da će ti ginic to gledat. To gledaju fizijatri, ali da sad ne tražiš uputnicu samo zbog toga jer će potrajatu odi u kvartu u bilo koji fizioterapeutski studio, ili studio koji radi vježbanje s mamama i bebama, i zamoli da ti pogledaju i eventualno savjetuju treba li terapija, vježbanje, pojas... To nije neka znanstvena fantastika pogledati, svi oni to znaju. 

• Upitnica_Split
    28. Veljača 2022. 13:42

Ja sam isto čitala da im ne treba ništa prije uvođenja dohrane. Majčino mlijeko ima sve potrebno, a AD se radi na vodi. Računam da je dovoljnk hidrirana kad piški ka velika 😄
    -
    Oko, jedno joj je krmeljavo još iz rodilišta. Na dane je bolje, na dane lošije. Čišćenje nam je patronažna rekla kao Embarasada.
    -
    Mrva mi ima sitne prištiće po licu, nekakav sitni osip po ušnim resicama, crveno na vrhu vrata, tj. Uz rub kosice natrag. Jadna, kožne probleme će imat na mene.... dermatitise i to. Danas cu je kupat u vodi i svom mlijeku #marijaantoaneta
    A kako je bucka, ispod vrata, ispod svih njenih podbradaka stalno brišem, al skupi se znoja, mlijeka i cega vec ne. Jadna mala. Sreca nije jos ljeto. 
    -
    Mrzi kad je brišem i čistim OSIM kad joj čistim nosić. Ne ljuti se ni na štrcanje fiziološke ni na srkanje pumpicom (imam ručnu, malu, kad bude gadni idemk po onu za usisavač).

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Embarasada
    28. Veljača 2022. 13:47

Samo da se još nadovežem za oko jer je meni starija krmeljavila jako dugo, par mjeseci cak, pa sam pitala oftalmologa šta da više radim, i rekao mi je da je to općenito zbog uskih i jos nerazvijenih suznih kanalića. Da treba čistiti i prođe samo najčešće ali ako se želi ubrzati da treba masirati taj kut oka. Znači samo prstom napraviti par kružnih pokreta kod korijena nosa, mrvu ispod kuta oka. I to smo i radili nekoliko puta dnevno i prošlo je. Sada mi je patronazna isto to savjetovala za mlade dijete. 
    Ako su krmelje baš zelene i oko stalno sljepljeno, trebat će vjer tobrex kapi stavljati, to su antibiotike kapi ali to smo uspjeli izbjeći s ovim masiranjem.

• Upitnica_Split
    28. Veljača 2022. 14:13

👍 pamtim! 
    Stanje je sad malo bolje nego prije jer su krenule i suze pa se oko očisti. 

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.