Zimske bebe i mame 2018/2019

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    cvijetic12
    17. Listopad 2019. 20:52

Mama5

cvijetic12

Mama5

Evo mi danas imali taj sistematski, nije ni spomenula za vađenje krvi, to ona prakticira sa godinu dana kad se dođe. Ovako je sve ok a to i je najbitnije.
    Ja nemam ideja sto joj vise dat, puno je lakse kad jedu kasice i zmiksas sta oces🤷‍♀️
    Ali zanimljiva je, muffine sa vocem nece, palacinke sa vocem ili bez voca sa tim pirovim brasnom nece, probala sam one deblje na foru americkih nece, tanke nece,probala sam i ono sa zobenim i jabukom ni to nije htjela, a meni su bas bili fini ti "keksici".. Nemam ideje sto joj jos tako napraviti a da joj se svidi

Evo ja sam za veceru radila Muffine po drugom receptu jer jedne vec nije htjela. Ide 1 jaje, 2 zlice jogurta , pol banane, 5 zlica pirovog griza i malo praska za pecivo. Meni su odlicni, jos sam dodala suhe marelice . Cak je i mali jeo iako su njemu bljutavi i fali cokolade 😋.
    Ali ona je pljunula, ne svidjaju joj se muffini, ni palacinke, znaci isto kao kod tebe.. i ja nemam uopce ideje kako joj dati onda jaje 🤔
    Tvrdo kuhano ce pojesti 2,3 griza, i to ako ja to jedem pa dodje nazicati 🙄

Ja njoj ispecem na suhoj tavici onak kao kajganu bez soli i to pojede onak pola, ali ne znam koliko cesto im se uopce to moze nuditi u ovoj dobi.
    A ona je jedino bila odusevljema ovim:1jaje,pola salice (male) jogurta, zlica kravljeg sira, 3zlice palente, 2zlice pirovog griza, zlica pirovog brasna i malo praska za pecivo, to onak na pek papir izlijem i ispecem na 180, onda onim oblicima za keksice, izrezem i dam joj i to joj je super jer ju valjda na kruh podsjeca a i bas je fino mekano, ali ono, pa ne moze ni to svaki dan🤔
    Mislim da bi trebala probat ponovno gris knedlice u juhi iako ona kad vidi zlicu i neku tekucu hranu nece ni otvorit usta

Kako radis te griz knedlice? Ja ih uvijek ubijem, tj, raspadnu se i nebi ih ni pas jeo 😖😖😖

cvijetic12
    17. Listopad 2019. 20:53

E da, kajganu sam jednom dala i isto je pojela pola, cini mi se malo suho

_svjesna
    18. Listopad 2019. 11:44

Evo nam prvog zubica 😁😁😁
    Zadnje tri noci je plakao kad treba spavati, vristao je kad ga krenem uspavljivati i plakao je preko noci iznenada. Nije puno strasno 😭

Frajla
    18. Listopad 2019. 14:15

Vidim da se mucite s jajetom....
    Ja radim taranicu (ribana kasica), umjesim jaje i gris, onak da bude jako tvrdo i naribam na ribež. Ako ostavite koji sat da se posusi (na pamucnom stonjaku/kuhinjskoj krpi) moze spremiti i koristiti dosta dugo. U juhici dosta nakisne, pa bude skroz gusta
    I znala sam kuhani zumanjak umjesati u spinat/blitvu

cvijetic12
    18. Listopad 2019. 14:43

Hvala Frajla ! Prvi put cujem, dvaput sam citala komentar da skuzim sta treba ribati 🤣🤭🙈
    Svjesna bravo za zubic, sad ce i ostali za njime 👍
    Mi puno manje kasljucamo, gotovo nista, malo ujutro.. zvali pedijatra pa su nam preporucili cepile za izbacivanje katara, to sam s malim koristila i super su bili, vidjeti cemo dali ce njok pomoci... jel daje tko bebama caj?? Moja pije samo vodu, i bas si mislim da bi joj pomogao caj da se taj katar otopi...🙄

Nisam pratila dali se Zvonkica javila, zanima me kakva je situacija s dojenjem? 

_svjesna
    18. Listopad 2019. 15:46

Je je, gotovi smo, urinokultura uredna. 😉
    Dobro je to podnio, nikakvih problema nismo imali.
    E kako vi kad mijenjate pelene u toku dana kad se upiske, da li samo stavite novu pelenu, da li brisete ili perete? Ja recimo perem ujutro i navecer, tad ga i namazem, a preko dana ga jos dva put presvucem i kad samo mokri nista mu ne radim samo stavim novu pelenu, osim kad se ukaki tad ga operem svaki put. 

mmama2
    18. Listopad 2019. 17:17

Isto, perem samo posranog, propisano samo zamjenim pelenu.. Mi smo doduse od pocetka u platnenim i nismo imali nista problema, nikakvih sa guzom.. Ne mazem sa nicim

url=https://lilypie.com]

cvijetic12
    18. Listopad 2019. 20:23

Ja uvijek brisem, ako ne gazicom onda vlaznima obavezno, i obavezno gricka maramice dok se presvlacimo 🙄☺

Zvonkica
    18. Listopad 2019. 21:17

Evo zene i mene...nekako mi ovaj tjedan bio naporan bas pa nisam ni ovdje nesto aktivna bila...
    Pa evo, mali cika jos nesto ali je manje, tak da mislim da cemo taman izdrzat do godine dana..prvi put po noci kad se probudi pocica a ako se nakon toga opet probudi nece cicat, nema sanse, vec ga pokusavam ususkat nekak da nastavi spavat😅 al mislim da ima kod njega potencijala da kad prestane cicat po noci da prespava cijelu noc, sto sa starijim nije bio slucaj 😂🤞 i doji jos jednom prijepodne i to je to, kasnije vise ne zeli..
    Ja svom isto samo promijenim popiskanu pelenu, a ak je pokakan onda operem guzu, nekad namazem nekad ne, on ima nesto osjetljiviju kozu pa moram nekad kremu stavit..
    Moj bebac pojeo danas na moje veliko iznenadenje smazao 1 jaje, kajganu mu dala, i to s gustom bas, do sad smo se isto borili s tim jajem..inace on voli sve ko u obliku varivs jesti, mora biti dosta tekucine...
    Super za nase zdrave bebice, nek nam samo takve i ostanu 🤗🤗🤗

• Marti8
    19. Listopad 2019. 15:39

Ja isto uvijek brisem,susim i mazem za kremom.. I to grickanje maramica,moj ih obavezno cucla🙈 neki dan mi je doslo da ih i ja probam da vidim u cem je fora da je to tak fino🤣

Jesu vase bebe pocele protestirati? Kod nas kad mu nesto nije po volji baci se na leda i place🙄 Ja sam mislila da im ta faza dolazi kasnije a ne tako rano🤨 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.