Pozz svima! Pridružujem se :) I prvu trudnoću sam provela na Forumu i veselim se novim druženjima 😊 neki dan sam radila betu iz krvi, bome sam ulovila skroz rano, tek je 103 😊 ne znam kak sam ju nanjušila tako rano! Pregled mi je tek 5.6. a do tadaaa iščekivanje🫠
Sanjushka probaj onda par dana koliko mozes mirovati ili bar smanjiti aktivnost malo… pa vidis kako ce ti biti, mozda si se stvarno samo malo previse isforsirala
Cure kako ste? Kako simptomi?
Ja se moram malo požaliti.. 🙈
Cijelo vrijeme ja imam nekakva probadanja i lagane grčiće ali jučer cijeli dan sam imala baš intenzivne grčeve, ako se to mogu nazvati grčevi. Boli kao za vrijeme menstruacije ali nije da zgrči i popusti nego cijelo vrijeme drži kao pritisak. Jedva sam zaspala sinoć, baš je bilo neugodno. I danas mi je i dalje samo lagano.. Moram priznat da sam se malo zabrinula..
Još 9 dana do pregleda.. 😬
hej! ja sam imala slicne simptome i sad me onak malo povremeno zateže..tješim da je to od progrsterona koji uzimam😅
do prvot uzv a za 10 dana, mislim da cu izludit🫣
👩🏼 38; AMH 7, miom, anemija
👱🏼♂️ 37, ok
🏥KBM
02/2026 1. IVF u prirodnom ciklusu, 1 j st, ET, ❄️ 0❌
04/2026. 2. IVF u prirodnom ciklusu, 2 j st; ET 1 st,❄️ 0❌, 1. beta 16dnt 1500, druga beta 18dnt 3000, UZV ❤️
Sanjushka evo meni je bilo isto prije tjedan dana kao menstrualni bolovi cijelo vrijeme. Ja sam se isto bas zabrinula ali eto prosli nakon 3-4 dana sami od sebe. Mislim da je to sve okej. Naravno ako je nesto neizdrzivo onda se treba pregledati. Evo ja danas pregled imam u 15 sati, drzite fige😊
Bili su kroz taj jedan dan i tu večer intenzivniji. Iako sam skužila da sam se možda malo preforsirala jer sam išla radit nešto u vrtu pa su se možda zato pojačali. Ali stali su ili se bar smanjili na minimum.
A sad sam upravo bila na wc-u i opet je vaginaleta izašla smeđkasta.. 🙄 Stalno nešto..
Sretno na pregledu Petii i javi se..

♀️’88 endo, ♂️’92
11/20, 4/23 - 3/26
💥KBC Ri (4), 💥Beta+ (1), 💥Repromed (6),
💥Europe IVF
11 ivf postupaka (2 prirodna, 9 stimulacija), 10 aspiracija, 8 transfera, 2 spontana (1 BO, 1 missed), 2 biokemijske, 2 histeroskopije
📧 s88.forum@gmail.com
Hej Sanjushka, vjerujem da se brineš i da si u strahu, ali isto tako vjerujem da će sve biti ok. U ranoj trudnoći su dosta česta razna probadanja, grčevi, bolovi.. Ne znam koliko si sad, možda već može biti i od okruglog ligamenta bol jer se to sve lagano opušta i širi. A za smeđarenja i krvarenja u trudnoći, i ona su nažalost dosta česta u prvom trimestru, ali zaista ne mora značiti ništa loše - može biti da je kod implantacije nastao hematomčić koji se sad cijedi, a često je i do samih vahinaleta jer je cerviks sada puno osjetljiviji i lakše krvarucka na dodir. I sama sam imala epizodu baš pravog krvarenja sa 13 tjedana koje je srećom stalo kroz 1 dan, uzrok nije nađen i evo, za sada je sve ok 🙂
Probaj malo više mirovati (zapravo najvažnije izbjegavati aktivnosti koje opterećuju trbuh i zdjelicu, tipa nositi teško i sl. sve drugo možeš normalno) i možda malo pliće stavljati vaginalete, ili rektalno par dana, a ako te i dalje bude brinulo, nema ništa loše u tome da se javiš svom dr pa pregled obaviš ranije, čisto radi svog mira. Čuvaj se i bit će to sve ok! 🙏❤️🙂

🤷🏼♀️ 1985. - AMH 2.2 pmol/L, mb.Hashimoto, PAI-1 4G/4G
🧔 1986., sve ok
🏥 SV. DUH
🔶1. IVF, 10/24 => 5 j.s. -> 3 🐣=> 2 bc ❄️
🔸10/24 ET 1 3dn ❌
🔸11/24 FET 1 bc => missed ab. 9 +4 tt 💔
🔸5/25 FET 1 bc => missed ab. 9+5 tt (citogenetika ploda - sy Down) 💔
🔶 2. IVF, 10/25 => 3 j.s. => 1 🐣
Verbena hvala na odgovoru.
Danas sam 10+5.
Ma nije bilo nikakvog hematoma, barem do zadnjeg pregleda sa 7+6. Imala sam već smeđarenje od 5.-7. tjedna i to je rekla da vidi neku krv ali da ne zna od kuda. Provjeravala je i sa 5,5 i poslije sa 7,5 i rekla je da je nema hematoma. I od onda je bilo sve čisto do jutros.
A stalno lezim. Stavila me na komplikacije tako da sam cijelo vrijeme doma, jedino malo što po kući napravim, a i to je muž uzeo većinu posla na sebe.
Ali čim sam mrvicu aktivnija, odmah neki grčevi ili smeđarenje.
A rekao mi je i chatcpt za taj ligament 😂, moglo bi to bit u pitanju jer je bas tako neka čudna pozicija sa strane. I zna me ful presjeć ako se ne stignem skvrčit u fetus pozu dok kišem. 😂 To bude baš neugodno.
Meni je u planu bilo ići natrag radit od 1.6. jer sam u školi pa bi trebalo bit laganini kad je nastava pri kraju i sad me strah da mi se ne poremete planovi.. 🙈

♀️’88 endo, ♂️’92
11/20, 4/23 - 3/26
💥Europe IVF
11 ivf postupaka (2 prirodna, 9 stimulacija), 10 aspiracija, 8 transfera, 2 spontana (1 BO, 1 missed), 2 biokemijske, 2 histeroskopije
📧 s88.forum@gmail.com
Da, ti presjecajući su ti sigurno kružni ligamenti, to bude baš gadno, onako oštra presjecajuća bol u preponama i nažalost traje cijelu trudnoću 😏
Ma bitno da je s bebom sve ok, da ne vidi hematoma, bit će to dobro sigurno, samo dan po dan ☺️

🤷🏼♀️ 1985. - AMH 2.2 pmol/L, mb.Hashimoto, PAI-1 4G/4G
🧔 1986., sve ok
🏥 SV. DUH
🔶1. IVF, 10/24 => 5 j.s. -> 3 🐣=> 2 bc ❄️
🔸10/24 ET 1 3dn ❌
🔸11/24 FET 1 bc => missed ab. 9 +4 tt 💔
🔸5/25 FET 1 bc => missed ab. 9+5 tt (citogenetika ploda - sy Down) 💔
🔶 2. IVF, 10/25 => 3 j.s. => 1 🐣

♀️’88 endo, ♂️’92
11/20, 4/23 - 3/26
💥Europe IVF
📧 s88.forum@gmail.com
🩺 Sljedeći pregledi🤰🏻
11.5. Petii2
14.5. Simba
14.5. Bally
18.5. LaLa20 // nipt
19.5. Sanjushka // mini anomaly + nipt
22.5. Bless // mini anomaly + nipt
22.5. Trudilica55
25.5. Aria4
5.6. Marijana0108
🩷 Termini 🩵
2.12. Sanjushka
3.12. Bless
7.12. Simba
9.12. LaLa20
25.12. Petii2
29.12. Bally
9.1. Aria4
10.1. Trudilica55
_________
Petii sretno sutra na pregledu! Javi se poslije.. 😊

♀️’88 endo, ♂️’92
11/20, 4/23 - 3/26
💥Europe IVF
📧 s88.forum@gmail.com
Jutro!
ja sam 5+2, za sada još ništa od simptoma osim što se i dalje osjecam ko balon. Čini mi se da su mi se u prvoj trudnoci pojavile mučnine tek u 7. tjednu tako da sad i ja jedva čekam prvi pregled da dobim slikicu

👩 35
🧔 35
👧 2023
👶 2027
Cure, jel se vama desava kad nesto radite, tipa cistite po kuci da vas ubija donji dio leđa?
Ja nisam primijetila baš za donji dio leđa. Zadnjih par dana čim nešto radim jače osjetim grčeve i neka oštra probadanja krenu sa strane oko prepona koja se šire prema leđima.. Tko će ga više znat.. 🤷🏻♀️

♀️’88 endo, ♂️’92
11/20, 4/23 - 3/26
💥Europe IVF
📧 s88.forum@gmail.com
Pozdrav devojke, devojcice i decaci 🥰 kakvog ste misljenja za odlazak pracenja trudnoce i u drzavnoj ustanovi i u privatnoj. Da li je takva praksa ili je dovoljno samo drzavni. Cekam moju betu da pa se zvanicno oglasim. U KBC Rijeka smo na mpo a iz Pule smo. Pozdrav i hvala na uputima
pa ja opcenito obavljam privatno ginekologa godinama, nakon što je moja državna baš bila nezainteresirana opce odgovoriti na ikakva pitanja ikad...tako da imam baš lijepo iskustvo kod svog privatnog od odluke da želimo počet radit na bebi, poteškoća pa sve do poroda. Apsolutno sam sve obavljala tamo, (ogtt, urin, vađenje krvi, NIPT), od ove državne samo tražim emailom uputnice da baš sve ne plaćam što mogu preko HZZO-a :)

👩 35
🧔 35
👧 2023
👶 2027
Evo cure na pregledu je sve bilo super, čula sam srce po prvi puta tako da je jedno veliko okolakšanje :) sretno curama dalje na pregledu
Aaaa super, čestitam! 🥰🥰
Kad je sljedeći pregled?

♀️’88 endo, ♂️’92
11/20, 4/23 - 3/26
💥Europe IVF
📧 s88.forum@gmail.com
Cestitamm tiii 😍😍 neka i dalje sve ide skolski ❤️

👩❤️👨35/37
Prirodne: 10/20 -VM ( desni jajovod ✂️); 8/22 -VM (MTX); 9/25 -VM ( lijevi jajovod ✂️) + par biokemijskih
8/23 - 1.IVF - VM (MTX)
4/24 -2.IVF - biokemijska
10/24 - 3.IVF ❌ 4/25 - 4. IVF ❌
8/25. IVF - PFC Prag - FET 03/2026 ✅ baby boy 🩵
Cure kako ste danas? Ima li simptoma? 🥰
Mene kao da svi napustaju, to mi ne mirisi na dobro 😳
Ma i meni se smanjuju mučnine. Još onako povremeno nemam apetita, više automatski jedem jer znam da mi je vrijeme ali već sigurno tjedan-10 dana nemam baš one mučnine kakve sam imala na početku.
Cice osjetim ali isto mi se nekako čini kao da je to manje nego prije. Jedino šta su mene u zadnjih par dana počeli ti neki grčevi mučit što mi opet nije dobro..
Ma nikad nije dobro.. 😂

♀️’88 endo, ♂️’92
11/20, 4/23 - 3/26
💥Europe IVF
📧 s88.forum@gmail.com
Pa isto Sanjushka, precudno, ono sise prije bile jako napete, sad tu i tamo malo bole ali mekane... mučnina skroz slaboo, cak vise nemam averziju prema hrani 😓
I ja imam te grceve, vise ne znam sta je, jucer me bolio išijas, i onda odjednom nista..
i ta neka probadanja oko jajnika. Jel moguce da se tijelo naviknulo i da sad posteljica proizvodi progesteron paa da nam je zbog toga tako? 🫣

👩❤️👨35/37
Prirodne: 10/20 -VM ( desni jajovod ✂️); 8/22 -VM (MTX); 9/25 -VM ( lijevi jajovod ✂️) + par biokemijskih
8/23 - 1.IVF - VM (MTX)
Meni su se isto simptomi smanjili, cice ne bole toliko vise… nesto me muci zadnjih par dana trbuh, ko da imam neke grceve ne znam…dodje pa prodje
LaLa20 jesi i ti 10+? 🙂
Sve imamo iste brige.. ja sam mislila da svi simptomi odu tek s 12 tjedana, zato mi je ovo malo stresno..

👩❤️👨35/37
8/23 - 1.IVF - VM (MTX)
Bless ja se stvarno nadam da je tako. Posteljica bi trebala počet proizvodit progesteron od negdje 10tt (tako kaže mojih 6 aplikacija koje sam instalirala 😂) ali nije to primarno do progesterona jer smo mi ionako i dalje na visokim dozama progesterona (vaginalete/tablete/injekcije) nego do betaHCG-a. Kad posteljica preuzme ulogu proizvodnje progesterona počinje padat i stabilizirat se razina hcg-a i prestaju mučnine. Tako da ima to sve smisla ali i ja sam se isto nekako uhvatila tog 12.tt. Znam da žene kažu da kad uđu u 12tt da im sve prestane preko noći.. 🤷🏻♀️
Ja odbrojavam još 7 dana pa javim situaciju.. 🙈😬

♀️’88 endo, ♂️’92
11/20, 4/23 - 3/26
💥Europe IVF
📧 s88.forum@gmail.com

👩❤️👨35/37
8/23 - 1.IVF - VM (MTX)
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji