Cure, navratim i čitam ali nemam pojma što sam pročitala 🤦🏻♀️ osim ako imamo novu bebu 🥰 ali pratim vas i dalje i tu sam 🫶
Mi smo dobro, još hvatamo neki naš ritam. Umorno, pospano, ali sretno i ide nam 🤗
Nika je dobro, malo grčići i nosić koji se začepio još na neonatologiji tako da fiziološka i aspirator. Puno bolje jede kad je u krevetiću nego na rukama, 70 - 100 ml po obroku. Pokušavamo uspostaviti dojenje, ali nije baš zainteresirana. I doma imam manje mlijeka nego sam imala 🤦🏻♀️ Bočica i dalje baby nova jer avent samo izbacuje. Ja sam to nazvala navikama iz bolnice 🤦🏻♀️ A meni je prva beba pa možda je i do mene 🤦🏻♀️ Bili smo na pregledu očiju na Križinama, nastavak niza jednom tjedno s neonatologije. Idući pregled za mjesec dana. Ja uvjerena da ima hipertonus, pedijatrica kaže nije. Čekamo termin za pregled fizijatra u bolnici, a sutra ju privatno vodimo kod NRT Bobath terapeuta za rane intervencije, jer neželimo čekati 🙈
Primila BSG na otpustu i prvu dozu RSV-a. Ja želim protiv rotavirusa, pedijatrica rekla nećemo žuriti jer je još sitna. Kako vi stojite s cjepivima, ja pojma nemam 🤦🏻♀️
Hvala na savjetima i sretno svima ❤️
Mi smo isto izasli sa neonatologije (Split)
Takoder zacepljen nosic🙈
Moj pojede 170ml po obroku
Ima 5300kg

23 🧍🏼♀️30🧍🏻
Vezano uz cjepiva...
Kad sam rodila prvog sina 33+4 tada je još bila naša stara pedijatrica i ona je odmah rekla da predlaže da sa cjepivima ne žurimo. Neka on prvo nadođe. Tako da smo redom krenuli sa njegovih kronoloških 6 mjeseci..pa onda redom dalje. Ionako sam znala da nece u vrtic sa godinu dana pa nije ni bitno da je do tada procjepljen.
Sad imamo novu pedijatricu i sad sam ja njoj to sugerirala i prihvatila je.
Dakle, cekamo 6 mj. I onda krecemo sa cjepivima...
31+5 tt rođena beba 💙 J 💙
Majčinstvo odnosno roditeljstvo je baš tako kako si napisala,umor,pospanost ali sretan si i na kraju dana zahvalan i gledaš u to biće i osjećaš takvu ispunjenost iako si realno umoran ko pas🤣
Žao mi je da doma imaš manje mlijeka,ja sam baš mislila da doma bude bolje išlo,ali neka te to ne sekira,najbitnije da ona napreduje i da je sita i zadovoljna. Moj malac avent nikako nije prihvatio,on je na kraju na mam bočicu jako lijepo pio. Što se tiče cjepiva ja nebi žurila sa ničim,ipak je ona ranije rođena a cjepiva su puna aluminija i koje čega,ima vremena. Svakako u ovo zimsko vrijeme puno boleština treba posjete smanjiti i ne dopustiti da itko prehlađen dolazi a kamoli bolestan. Uživajte u ovo blagdansko vrijeme😇🥰

34+1 tt - 24.10.2025.
Trudnice je li se netko cijepip protiv gripe?
U vrticu djece vlada pa me malo strah, je li netko pricao s dr/gin o tome?
Ja sam se cijepila oko 30 tjedna, kao i suprug. Slusala sam preporuku epidemiologa i smjernice za trudnice.
Nije bilo nikakvih nuspojava s obzirom da se radi o mrtvom cjepivu.
Od cjepiva za hripavac me par dana boljela dosta ruka jer je to kombinacija cjepiva.

Hej, ja i suprug smo se na preporuku ginekologa, pedijatra i epidemiologa oboje cijepili protiv gripe i hripavca. Protiv gripe sam u 30. tjednu, a protiv hripavca par tjedana kasnije. Sve je proslo u redu.
U vrticu kod kcerke je gripa poharala doslovno cijelu grupu. Ona je imala tjedan dana visoku temperaturu i jak kasalj, ja sam bila uz nju 0-24 i prosla sam srecom bez ijednog simptoma.

06/2020 💔
10/2021 ❤️
08/2024 💔
01/2026 ❤️

Ja sam se malo “kasno sjetila” kod starijeg sina 1/3 grupe dobila preko vikenda temp, dns i on, ne prelazi 38 i kasljuca… bas cu popratit, mladji nista
Uopce nisam razmisljala o gripi jer se nikad nisam cijepila, niti ikad imala do sad.. nadam se da ni necu
Kontam najgori period sam se sjetils jer ide bozic i ng, okupljanja, a cjepivo aktivno 10-14 dana nakon🥲

Mi nismo docekali iduci pregled, nocas krenula curiti plodna voda, dosla u bolnicu oko 5 ujutro skinuli sav 2cm bez trudova, oko 9 mi dali gel nesto malo ih osjetila al nista, u 13 pogledsju 4cm probiju vodenjak do kraja jer voda samo otice, tad krecu jaci trudovi, dali epi al djelovala na jednj stranu drugu nista, trud za trudom ide, oko 3 ipo me stave na drip 10 min kasnije na 8 cm, oko 16: 10 skroz otvorena, u 16:30 dolazi cura 36+6, 3560, 50 cm, 10/10..Petrova bolnica svi od reda jako ljubazni i korektni.
Cestitam💕💕. Kako ti je bilo to busenje vodenjaka i drip? Koliko citam nisi imala razmaka izmedju trudova?

Cestitam! 🥰 bome velika cura. Uživajte i mazite se 🥹
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Cestitke mama 😍😍❤️ i brz oporavak želim 🥰😍

👩36
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
👨34
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska ✅
Čestitke na dolasku curice. 🤗🤗 Sve je prošlo, sada ste zajedno. Brz oporavak želim. 🩷🩷

2. 5. '25. ZM
7+4 ❤️
6. 2. '26. 💙
Giovanna32
Čestitke na dolasku curice. 🤗🤗 Sve je prošlo, sada ste zajedno. Brz oporavak želim. 🩷🩷

2. 5. '25. ZM
7+4 ❤️
6. 2. '26. 💙
Giovanna32
Čestitam od srca !!! ❤️❤️❤️
Vidis da si super uspjela dogurati!!
Čestitam od srca !!! ❤️❤️❤️
Vidis da si super uspjela dogurati!!
Čestitam i brz oporavak 🩷 Curka prave težine 🩷

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L
🧔37g- OAT
🟡Vinogradska
👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
Beba br 2 🙏
🟡Vinogradska
2/2025 💔❌
4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
1beta(11dpt)=342
2beta(13dpt)= 691
1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀 01/2026
Čestitam! 🥰 Brz oporavak želimo.

👩🏼 29 🧔🏻♂️ 32
👦🏼 19.10.2018. 💙
👶🏻 26. 11.2025. 💙
Čestitam! Baš velika curka,kao da je u terminu rođena🥰 Uživajte sada☺️
I ja ću roditi u Petrovoj,drago mi je da si zadovoljna.

Cestitam, i brz oporavak 🥰❤️🎀

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰
Busenje vodenjaka niswm ni osjetila, a drip boli al sam uspjela disat muz kaze da nisan glasa pustila, ajmo reci tih 45 min na driou mi je najgore bilo cak tiskanje na kraju nije kao to al opet kazem ja koja imam nizak prag boli sam ih uspjela prodisati, babice su stvarno super i vode kroz sve.
Tajci cestitam na bebici!!!
Evo da se i ja malo javim...
Mi smo u četvrtak bili pušteni doma i iako sam uspjela dojiti prvi dan, nakon toga su mi sise toliko nabrekle da se on nikako nije mogao nakaciti. Onda sam se izdajala rukama u bolnici i to su mu davali uz dohranu. Jedva sam čekala doma, jer su bas forsali to dojenje, a nama nije nikako išlo, tko želi da mu je beba gladna. Doma je naravno lijepo, iako izazovo. Kao mama prvi put puno puta se pitam da li radim nesto pravilno ili ne, mučimo se s tim izdajanjem svaka 3 sata da bi on dobio moje mlijeko. Ja uspijem izmust oko 100 ml po obroku, sta je njemu trenutno sad dovoljno. Vidjet cu kako ce biti kasnije.
Iskreno toliko me muce ti glupi mL, u bolnici su mi rekli jedno, patronazna drugo. Brojimo pelene i vazemo se da znam kako napreduje. Moram priznati da na puno toga nisam bila spremna i znala sta me čeka. Pokušavamo uhvatiti neki ritam jos uvijek. On je za sad divan, jede, spava. Ja ga stalno toliko zaljubljeno gledam i ne mogu vjerovati da je on MOJ. Već sam se tisuću puta rasplakala od silne sreće koju osjećam.
❤️❤️❤️ sigurno sve dobro radiš, nemoj ni sumnajti u to🥹🥹 mama uvijek zna najbolje bila prvi puta ili 10 puta vec mama🫂🫂🫂

👩36
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
👨34
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

👫
36/36
Tajci cestitam na bebici!!!
Evo da se i ja malo javim...
Mi smo u četvrtak bili pušteni doma i iako sam uspjela dojiti prvi dan, nakon toga su mi sise toliko nabrekle da se on nikako nije mogao nakaciti. Onda sam se izdajala rukama u bolnici i to su mu davali uz dohranu. Jedva sam čekala doma, jer su bas forsali to dojenje, a nama nije nikako išlo, tko želi da mu je beba gladna. Doma je naravno lijepo, iako izazovo. Kao mama prvi put puno puta se pitam da li radim nesto pravilno ili ne, mučimo se s tim izdajanjem svaka 3 sata da bi on dobio moje mlijeko. Ja uspijem izmust oko 100 ml po obroku, sta je njemu trenutno sad dovoljno. Vidjet cu kako ce biti kasnije.
Iskreno toliko me muce ti glupi mL, u bolnici su mi rekli jedno, patronazna drugo. Brojimo pelene i vazemo se da znam kako napreduje. Moram priznati da na puno toga nisam bila spremna i znala sta me čeka. Pokušavamo uhvatiti neki ritam jos uvijek. On je za sad divan, jede, spava. Ja ga stalno toliko zaljubljeno gledam i ne mogu vjerovati da je on MOJ. Već sam se tisuću puta rasplakala od silne sreće koju osjećam.
Tako je i meni bilo. Toliko mlijeka doslo odjednom da nije mogao uhvatiti pravilno sisu. Bilo je jako izazovno, uz to sam imala jako jak otpust mlijeka a on mali. Kaos 🤦♀️
Cupavo je uvijek na pocetku, ali bit ce to sve super. Nemoj se opetrecivati s ml i vaganjem bebe, on ce ti sam pokazati kad je gladan i nezadovoljan. Ako samo dojis, ionako ne mozes pratiti. I smjernice ml koje pisu - nije isto majcino mlijeko i formula. Pelene prati, ali ne sad ono panicno jer zaista nema potrebe. Probaj se izdojiti malo da lakse uhvati bradavicu pa dojiti, dok ste jos na pocetku i ucite, lakse ce vam biti nego s izdajanjem. Ja sam isto imala problema s viskom mlijeka, ali kasnije se to stabilizira. Moje nikad nisu imale razmak 3h, vecinom 1,5h, ali to je individualno. Sretno, mazite se puno i uzivajte 😊
Normalna su ta pitanja jel radim sve dobro,ali nemoj da te opterećuje previše,mi majke imamo u sebi taj instikt i osjetimo kad ne što ne štima. Ako imaš mogućnost savjetnice za dojenje ili dobru patronažnu da ti pomogne oko dojenja u svakom slučaju bi ti bilo lakše jer izdajanje je zahtjevno i obvezujuće,puno je lakše staviti bebu na prsa i ne moraš misliti kad nekud ideš kako ćeš i šta. Vjerujem da samo treba poraditi na dobrom hvatu a svakako ta početna prepunjenost će trajati dok se ne uspostavi ponuda i potražnja.

👫
36/36
Pregledi: 🤰🏻💗
16.12.- paula210
18.12. - eni233, Barrrbi, Natasha555, Paola32
19.12. - Timi95
23.12. - riamaro
30. 12. - zabrinutamama
Termini:
Mila123 - 1.12. 🩷
Tinchy300- 10.12. 🩷
taratara25 - 13.12. 🩷
lamise38 - 20.12.
Blondy - 23.12. 💙
Makarena - 24.12. 🩷
mamacita - 24.12. 💙
jagoda20 - 31.12.
paula210 - 01.01. 💙
peppao - 4.1. 💙
Paola32 - 9.1. 🩷
Ivis - 9.1. 🩷
Timi95 - 13.1. 🩷
anamarija8888 - 15.1. 💙
Faksimila - 17.1.
Barrrbi - 17.1. 🩷
bubica_0706 - 17.1. 🩷
Antonela2024 - 17.1. 🩷
Rei - 20.1. 💙
Zeka26 - 21.1. 🩷
jona30 - 21.1. 🩷
Natasha555 - 26.01. 💙
riamaro - 27.1. 💙
Giovanna32 - 06.02. 💙
Newgirl - 10.02. 💙
Eni233 - 26.02. 🩷
Zabrinutamama - 27.02. 💙
Popis: stranica 185, 307
Porodi:
dea3 - 10.10. 💙
m-rosie - 24.10 🩷
Josipella2025 - 16.11. 💙
Ditaa - 27.11. 💙
mokiica - 2. 12. 💙
EllaMS - 8. 12. 💙
tajci1811 - 14. 12. 🩷

2. 5. '25. ZM
7+4 ❤️
6. 2. '26. 💙
Giovanna32
Dea3 niste ni RSV? Ja bi htjela protiv rote, nekako me baš strah toga. Što se tiče RSV-a, sad je sezona 🤦🏻♀️ BSG sam rekla ok, cjepili ju na otpustu. Ovo ostalo neznam šta bi, cjepila bi ju i nebi. Pedijatrica za rotu rekla da pričekamo, pa onda se mislim trebalo bi pričekati i za ostalo. Također stara pedijatrica. MMR bi svakako tek kad prohoda i propriča, ovo ostalo ni ne znam što ide i kad. Prvo dijete i nemajka 😂😂
Ništa ..samo BSG u bolnici i to je to...
Dalje krecemo redom kad navrsi 6 mj. Kod nas ce to biti travanj....računam da će do onda i ove boleštine proći...jer ja ipak imam doma dva klinca i nikad ne znaš koji nam šta može donijeti...a trebas biti zdrav kod cijepljenja...
Ti tih briga nemaš...
Ja nisam nikad cijepila za Rotu...i hvala Bogu nikad ju nisu imali...rekla bi sreca..
Jednostavno smo zauzeli stav da cijepimo samo sa ovim obveznim cijepivima i to je to...
Iskreno tu mi se neda natezati...zelim vjerovati struci...isto tako radi vrtica treba biti procijepljen i gotovo...
Kako to da se bojiš za rotu?? Nema brace koja koja joj mogu prenijet, a vjerujem da prije 2 niti ona nece u vrtic??
A koliko znam cijepivo drži samo do 2 godine...
Za vas je najveca prijetnja da ju negdje u bolnici ili kod pedijatra na pregledu pokupite...

34+1 tt - 24.10.2025.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji