Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Timi95
    27. Siječanj 2026. 17:52

Samo da javim, da je Eni233 rodila svoju curicu Luciju 🎀❤️ malo je uranila, rodila se 23.1., jer je mama imala visok tlak.. ali sad su dobro i sve je u redu 🥰
    Isto je rodila Antonela2024 svoju curicu 25.1.🎀❤️ 

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

Timi95
    [UREĐENO] 27. Siječanj 2026. 19:33

Samo da javim, da je Eni233 rodila svoju curicu Luciju 🎀❤️ malo je uranila, rodila se 23.1., jer je mama imala visok tlak.. ali sad su dobro i sve je u redu 🥰
    Isto je rodila Antonela2024 svoju curicu 25.1.🎀❤️ 

lamise38
    27. Siječanj 2026. 19:10

Dobrodošle curice💖😇čestitke mamama i brz oporavak🤗

Makarena
    27. Siječanj 2026. 19:33

Ajme super vijesti 😍 čestitke!

2023. M 🎀🧸
    2025. S 👸🏻🪐

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

• lamise38
    [UREĐENO] 29. Siječanj 2026. 13:07

Jel aktivna whatsapp grupa? 

Makarena
    27. Siječanj 2026. 19:35

Taman i ja htjela pitati, ako je da se priključim 

2023. M 🎀🧸
    2025. S 👸🏻🪐

Tinchy300
    27. Siječanj 2026. 20:26

Dada aktivna je ❤️

Tinchy300
    27. Siječanj 2026. 20:29

Posaljite brojeve moba na martina261987@gmail.com
    pa vas ubacim

Makarena
    27. Siječanj 2026. 21:39

Evo poslala sam ti mail 🙂

2023. M 🎀🧸
    2025. S 👸🏻🪐

EllaMS
    29. Siječanj 2026. 13:07

Ja sam isto poslala da me se ubaci 🙂

👫
    36/36

EllaMS
    [UREĐENO] 28. Siječanj 2026. 05:03

Dea3 htjela sam te pitati u ovom sad periodu oko mjesec i pol koliko si ml davala po obroku. Kad nam je pedijatrica rekla da jedemo na cca svaka 2 sata, ja sam mu davala po 80, kako bi imali tih 10, 11 obroka i bili na cca 800 ml ukupno. Ali unazad tjedan dana se on promijenio i više ne prihvaća taj raspored, nekad mi strusi 110, nakon toga 50, pa opet 100, bas je nepredvidljivo. Mislim znam da je svaka beba drugačija, ali bas me zanima tvoje iskustvo s obzirom da se i ti izdajas pa vidiš koliko jede.

dea3
    27. Siječanj 2026. 22:01

E sad...mi smo sa mjesec i pol bili negdje na 80, ali na svaka 3 sata...
    Sad imamo 3 i pol mjeseca (no korigirano bi bilo tek mjesec i pol, jer smo tocno 2 u minusu) i jede vec neko duže vrijeme od 110-130. S time da si neka hranjenja sad unazad par dana i dosta razduži.
    Npr. Prvo nocno koje je bilo oko 1 sat je pomaknuo na 3 sata. Nekad mi po danu odspava i 4,4 i pol u komadu jednu rundu. 
    Tako da mi pratimo njegov ritam. On jako dobro sam da do znanja kad je vrijeme za jesti.
    Iskreno nisam vec jako dugo zbrajala koliko u 24 sata pojede jer na kilaži dobiva jako jako dobri...u centrimetrima isto raste kao gljiva. Pelene pune tako da nemamo šta drugo doli pratiti njegov ritam.

Taj savjet da ga se hrani svaka 2 sata je meni iskreno jako čudan. Pa moji kad su bili u bolnici em palčići, em žutica opet su hranjeni svaka 3 sata. 

Moja curka je bila terminska beba, dosta ju je žutica na početku oprala pa smo ju budili na svaka 3 sata, no sjecam se da je negdje s oko 3 mj postala jako nervozna na takva hranjenja..pa sam probala na 4 sata pomaknuti i to joj je baš odgovaralo, dalje smo opet imale red.
    Drugi klinac je bio od pocetka bez reda, jednom bi pojeo ovoliko, jednom onoliko i to sam tako prihvatila.
    Ovaj treci je za sad sličniji curki. 

Ako ti dobro napreduje probaj ga hraniti na nacin da osluškuješ njegove potrebe tj. Kad ti sam da do znanja...

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

EllaMS
    28. Siječanj 2026. 05:03

Ma ja se slažem s tobom, ja sam ga tako i hranila prvi mjesec, na zahtjev pa je fino napredovao. Hvala ti 🙂

👫
    36/36

👫
    36/36

• Giovanna32
    28. Siječanj 2026. 04:15

Pregledi: 🤰🏻💗
    4. 2. zabrinutamama

Termini:
    Ivis - 9.1. 🩷
    Faksimila - 17.1.
    Rei - 20.1. 💙
    Zeka26 - 21.1. 🩷
    kiwi - 06. 02. 💙
    Newgirl - 10.02. 💙
    Zabrinutamama - 27.02. 💙

Popis: stranica 185, 307
    Porodi:
    dea3 - 10.10. 💙
    m-rosie - 24.10 🩷  
    Josipella2025 - 16.11. 💙
    Ditaa - 27.11. 💙
    mokiica - 2. 12. 💙
    taratara25 - 4. 12. 🩷
    EllaMS - 8. 12. 💙
    tajci1811 - 14. 12. 🩷
    Makarena - 16. 12. 🩷
    Tinchy300 - 18. 12. 🩷
    Blondy - 19. 12. 💙
    mamacita - 20. 12. 💙
    barbi_91 - 21. 12. 🩷
    lamise38 - 27. 12. 🩷
    Giovanna32 - 29. 12. 💙
    Paola_32 - 31.12. 🩷
    anamarija8888 - 3.1. 💙
    peppao - 4.1. 💙
    Timi95 - 9. 1. 🩷
    donna9 - 10. 1. 💙
    jagoda20 - 11. 1. 💙
    bubica_0706 - 14.1. 🩷
    riamaro - 15.1. 💙
    Natasha18 - 16.01. 💙
    Barrrbi - 23.1. 🩷
    Eni233 - 23.1. 🩷
    jona30 - 25.1. 🩷
    Antonela2024 - 25.1. 🩷

2. 5. '25. ZM
    7+4 ❤️
    6. 2. '26. 💙

Giovanna32

• zabrinutamama
    [UREĐENO] 28. Siječanj 2026. 21:15

Obavila ja psih i danas
    S obzirom da mi je puuno bolje ( ne razmisljam toliko negativno)
     I neke alate sam usvojila za borbu s mislima, danas smo prosli jos neke
    Jako je zadovoljna a i ja… 
    Nismo dogovarale novi termin rekla je da joj se javim, a ako porod bude za vrijeme radnog vr moze mi i doci u radjaonu ako budem htjela :)

[OBRISANO] 28. Siječanj 2026. 15:00
    [OBRISANO] 28. Siječanj 2026. 15:02
    zabrinutamama
    28. Siječanj 2026. 15:44

Paola, osjecka bolnica, sto se tice alata to ovisi o “problemu” 
    Za mene smo indivuidalno napravili alate koji bi meni pomagali
    Ja sam se drzala jednog koji mi pali, ne znaci da bi nekome drugome, zato je bitno odraditi tu “procjenu” 1 na 1 s psih

[OBRISANO] 28. Siječanj 2026. 21:15

• zabrinutamama
    [UREĐENO] 28. Siječanj 2026. 14:49

Obavila ja psih i danas
    S obzirom da mi je puuno bolje ( ne razmisljam toliko negativno)
     I neke alate sam usvojila za borbu s mislima, danas smo prosli jos neke
    Jako je zadovoljna a i ja… 
    Nismo dogovarale novi termin rekla je da joj se javim, a ako porod bude za vrijeme radnog vr moze mi i doci u radjaonu ako budem htjela :)

Makarena
    28. Siječanj 2026. 14:49

Ajme super šta imaš i tu opciju. Drago mi je da ti je bolje 🫶🏻

2023. M 🎀🧸
    2025. S 👸🏻🪐

• zabrinutamama
    [OBRISANO] 28. Siječanj 2026. 10:20

• Giovanna32
    [UREĐENO] 29. Siječanj 2026. 12:14

Mi danas imamo mjesec dana i pregled pedijatrice. Baš sam nekako napeta i u grču od tog pregleda. Bojim se da će mi reći da nešto je radim dobro ili da s malim nešto nije u redu.

Tinchy300
    29. Siječanj 2026. 09:35

Vjerujem da ce sve biti ok. Javi kak je proslo.❤️

Giovanna32
    29. Siječanj 2026. 10:34

Hvala ti. Javit ću svakako, volim pročitati i iskustva drugih. 

2. 5. '25. ZM
    7+4 ❤️
    6. 2. '26. 💙

Giovanna32

lamise38
    29. Siječanj 2026. 12:14

Vjerujem da je sve ok i da radiš sve dobro! Javi kako je prošlo🤗

2. 5. '25. ZM
    7+4 ❤️
    6. 2. '26. 💙

Giovanna32

• m_rosie
    [UREĐENO] 30. Siječanj 2026. 11:18

Evo da se i mi javimo. Prvo da kažem da neko zadnje vrijeme uopće nisam dolazila na forum i čitala, tako da prije svega čestitam svim mamama koje su rodile i želimo dobrodošlicu svim bebama ❤️ da su svi živi i zdravi 🥳

Kod nas je bilo odlično krenulo, Nika 1000 grama u mjesec dana i onda su krenuli problemi. Jela je oko nove godine 90- 120 ml po obroku, 8x dnevno. Pa su se prvo usporila hranjenja, jela je po sat vremena. Pa počela smanjivati obroke. Bolnica, 2 pedijatra i iste upute  - ona je odlična i zdrava djevojčica koja lijepo napreduje i obavezno nastaviti s obrocima svako 3 sata. I onda su se počele količine po obrocima smanjivati, doslovno gađenje na hranu, odgurivanje. I tako smo došli do štrajka hranjenja. Prije 2 tjedna 10-20 ml po obroku, u bolnici da joj davamo svako 2 sata. Samo se pogoršavalo, mokre pelene skoro nije ni imala. Ludila sam, hodala od vrata do vrata i na kraju nam na pedijatriji kažu da sam ja pod stresom i da nemogu nahraniti dijete od stresa i doktorica će je nahraniti, jer je ona jedno savršeno zdravo dijete, ali gladno. Naravno niie pojela i ostavili su nas na pedijatriji 5 dana. I sestre su je hranile. Na kraju smo na svoju ruku izašli vani, jer su je samo hranili. Inace svi krvni nalazi uredni, analize stolice. Sad je pocela bolje jesti, ali i dalje premalo. Imala je u petak 3815 grama i 49 cm. U 24 sata pojede 400-460 ml. Od danas uvodimo hipp bio combiotik pre umjesto aptamila premature. Sve smo bocice probali, sisace - malo kad plače da je gladna, u zadnje sporiji prirast na težini. 

Ako je itko imao nešto slično, zna za nešto slično, bilo kakav savjet - biti ću do neba zahvalna, jer smo na izmaku 😔

m_rosie
    [UREĐENO] 29. Siječanj 2026. 15:04

Da još kažem da su rekli da nije soor, čistili smo, strugali i koristili rojazol 10 dana ×4. Nije skraćena jezična resica. Sumnjala sam na refluks ili tihi refluks zbog odbijanja hranje, pogledao je dječji gastroenterolog, kaže ništa od toga. Doslovno se ponaša kao da nije gladna. Ja ju sad na svoju ruku hranim svako 4 sata, po noći jedan razmak od 5 sati. Nekad pojede 100 ml, nekad 70 ml. Trenutno nejede ispod 70 ml, ali u 6 obroka na dan ipak malo pojede. 

Sad se razmišljam da povećam razmake na 5 sati. Kupili smo vagu, treba doći sutra - pa da je sami pratimo. Jer smo ludi, više neznamo gdje da je vodimo 😔 veliki stres i umor, taman kad smo ušli u neku rutinu i savršeno krenuli 😔

34+1 tt - 24.10.2025.

Barrrbi
    29. Siječanj 2026. 16:43

Mogu navesti iskustvo svoje sestre. Kćer joj bila na sisi, s cca 4 mj počinje manje jesti sve do odbijanja sise. Na savjet pedijatra uvodi više vrsta AD i mijenjaju bočice i mala i dalje odbija. Na kraju ped rekla sestri da krene s krutom hranom tako da je sa cca  4 mj počela davati kašice. Nikad nisu nasli uzrok zasto je odbila *mliječne obroke* i dosla do krute hrane.  Danas zdrava curica od 4g. 🙃❤️Nadam se da ćete pronaći rješenje 🤞

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L(2025)
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (6/2023)💙
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET➕
    👩🏼 - iz IVF/ICSI (1/2026)🩷

lamise38
    29. Siječanj 2026. 16:52

Jel mozes ostavit mail u potpisu ili broj na kratko pa ti se javim.

zabrinutamama
    29. Siječanj 2026. 16:55

Moj mladji je jako slabo jeo bocice, uveli smo kasice s 4 mj, do 6, mj imao je sva 3 obroka, bocicu jedva jednu, nju je toalno poveo odbijati s nepunih 11, jedva smo mu nekako podvalili mlijeko u kasicama.

Provjerili ste alergije na PKM?

m_rosie
    29. Siječanj 2026. 17:39

Da, i nama je dječji gastroenterolog rekao da se po novim smjernicama kašice uvode s 4 mjeseca. Samo sam ga zaboravila pitati jeli se nama tu gleda kronološka ili korigana dob. I rekao nam je da je ostavimo da gladni 🤦🏻‍♀️ danas je u 3 obroka pojela 235 ml, 15:45-16:10 je pojela cca 85 ml. I sad se razmišljamo da je ostavimo do 00:00 ili makar do 22:00, ono da baš ogladni pa da vidimo 🤦🏻‍♀️

Da, radili smo alergije na PKM i negativno.

Lamise38 pošalji svoj broj na ruzica22@hotmail.com pa ti pošaljem poruku. Hvala ❤️

34+1 tt - 24.10.2025.

dea3
    29. Siječanj 2026. 21:48

Jao.... 😴🥺
    Žao mi je zbog situacije jer vjerujem da ludiš...pa moj nije kakal 3 dana (a znam sa je to sasvim normalno kad su samo na majcinim mlijeku) pa sam opet baš bila u brizi. Jednostavno ne možeš biti miran. 

Ja neznam šta pametno da ti velim.
    Koliko čitam, ne mogu vjerovati da ona sad npr. Od 16 do 22-24 nece jesti u smislu da sama ne zatraži.
    Kad je moja curka počela brljaviti sa hranom mi smo sa 3 poceli hraniti na 4 sata i to je bilo to...
    Ali ovdje svakako nije baš taj slučaj.

Pa evo i ja bi je baš jednom ostavila da vidim, dokle točno ona može izdržati bez jesti.

Što se tiće krute hrane, ja mislim da su smjernice i dalje između 4 i 6 mj. S time da se do nedavno to dosta guralo prema 6 mj. ,pogotovo ako je na majcinim i lijepo napreduje. Sad dal se tu šta promijenilo, ne znam.

Kad je moj drugi sin, isto palcic bio, onda su mi rekli da se kod njih gleda kronološka dob...e sad...ja se s tim baš i nisam u potpunosti slagala. Jer to bi onda značilo da bi ja sad sa svojim mogla za dva tjedna krenuti ... Ajme majko, kako god ima negdje preko 6 kg, ali on je još beba, beba... Jer će korigirano biti tek 2.mj. još niti glavu ne drži kako treba pa bi i bilo izrazito opasno.

Moj je plan s njim minimalno sačekati 6 mj. (Dakle korigirano 4 ) I tek onda lagano krenuti, ako će biti spreman. Ali prije toga nikako ne. S obzirom da je veliki mislim da teško da bi dočekali korigiranih 6. Mislim da bi mu tu već samo mlijeko bilo slabo.

I sa mlađim sam krenula kad je navršio 6.mj. (kod njega se racunalo minus 6 tjedana) ... S time da ja to fakat polako pa nam barem 2 tjedna treba da uvedemo puni obrok i izbacimo jednu bočicu.

E da, bas sam si neki dan mislila na tebe..jel te tko uputio da ti curka 99% ima pravo na inkluzivni dodatak?? 

Mi drugi tjedan još imamo uzv mozga i onda isto predajem papire na vještaćenje jer smo sve pretrage obavili u prvoj fazi.
    Mi smo krenuli sa vježbama.

m_rosie
    30. Siječanj 2026. 02:35

Dea3 neznam ništa, osim što znam da ludimo. Evo ona je sad meni, u snu, pojela 100 ml. Kao da nezna šta radi pa jede. Ostale obroke tokom dana mi je jela 80 ml. Ali kažem, to je odlično jer smo u bolnici završili kad je jela cca 20 ml po obroku 😔 i dalje premalo jede 😔 ja sam uvjerena da je averzija hranjenja na bočicu 😔 ostavili smo je da ogladni i točno 5 sati i 30 minuta - pojede samo 80 ml. Tako da ću joj ipak nastaviti davati svako 4 sata, jer mi tad isto pojede cca 70-80-90 ml. 

Čula sam za to, išla sam pogledati i vidjela da se pravo ostvaruje ako se vještčenjem utvrdi teži invaliditet ili razvojne teškoće - neznam jeli upadamo u ove razvojne teškoće. Kontrolni pregled UZV mozga smo već imali i više nemoramo. Pregled oftalmologa smo imali 09.01. i opet u travnju. Krenuli smo i mi na vježbice, ali zasad je to uglavnom samo babyhandling koji mi doma već prakticiramo. Ja sam imala na neonatologiji 3 dana nasamo s fizijatrom upute i pokazane su mi osnove / presvlačenje, podizanje i spuštanje i dvije,tri vježbice za centriranje glave.  Bili smo kod fizijatra, ona prezadovoljna i eto, zasad samo babyhandling. Šta su vama rekli?

34+1 tt - 24.10.2025.

dea3
    30. Siječanj 2026. 05:55

Pa dobro, ako ima 4 kg a sad papa između 80 i 100 ja mislim da je to ok, pogotovo ako ce napredovati u kilazi. Moj ima preko 6 pa jede vec dugo između 110 i 130. S time da si je isto u zadnje vrijeme poceo razvlaciti ta hranjenja pa prođe i 4 nekad, a ponoci je jednu cijelu bocicu izbacio. Ja sam si isto mislila to je realno pad u kolicinu, ali dokle god on napreduje, a raste na očigled nemam se potrebe brinuti.
    Tako da bi rekla da je onda i ovo sad kod tebe ok.

Nek te ne zavara taj termin "tezi invaliditet" tako sam ja mislila sa drugim - reko pa to sigurno nema..ide samo na vježbe pa su ga onda stavili u 3. Kategoriju i preko godine dana smo dobivali 432 eura (prije toga je bila ona tuđa pomoc i njega cca 150 eura)...
    Sad su to malo postrožili jer previše para otišlo, ali moje kolegice cija djeca idu na vjezbe sve su dobili..neke tu razinu, a neke onu manju od 162.
     Iskreno koju god, nije zanemarivo.
    Mi smo u rodilistu taj babyhamdling isto dobili, a sad smo 19.1. bili opet kod fizijatrice i krenuli baš s pravim fizikalnim vjezbama. Generalno nalaz dobar u skladu s korigiranom dobi, ali se nalaže neurorazvojno praćenje do 3 godine. Imamo i nalaze neuropedijatrice, uzv mozga i jos sad 3.2. idemo jednom + sve one iz rodilista. Mi na sve kontrole opet idemo  za 3 mj. Ali ovo sto sad imam je dovoljno da predam ..ionako se dugo ceka pa nek vjestace.

Blondy
    [UREĐENO] 30. Siječanj 2026. 09:55

Moje dijete ima sad blizu 5 kila i jedan dan sam se izdojila da vidim koliko to on pojede. On ne pojede više od 80 ml izgleda jer sam izdojila 90 i nije sve popio. Tako da se meni ove kolicine 70 80 90 čine skroz okej, samo što moj jede puno cesce od ta 4 sata razmaka. Znam da je razlicito kad je na ADu, ali ja bih pokusala davati manje kolicine cesce. S prvim smo imali strajk dojenja i to je bila katastrofa. Mozda ista stvar postoji i za bocicu. Vjerujem da ce se srediti, samo strpljenja 🤞

Sto se tice krutr hrane ja ne planiram prije 6 mjeseci krenuti. Moj prvi nije mogao ni sjediti sa 6 mjeseci, nije jos dobro glavu kontrolirao prije da bi se osjetila sigurno dati mu krutu hranu. I meni je pedijatrica rekla 4 mjeseca ali ja to jednostavno nisam mogla jer je to bilo pre pre rano. Taman zavrli grcevi i odmah na krutu hranu.. ne znam. Po meni ne treba zuriti osim u iznimnim slucajevima.

m_rosie
    30. Siječanj 2026. 11:18

Ja isto sumnjam na štrajk hranjenja tj averziju hranjenja na bočicu. Zato me strah sad joj nuditi češće obroke. Jutros smo išli u bolnicu po dozu RSV-a i po njihovoj vagi je izgubila 20 grama od prošlog petka. S tim da mi nije logično da je z bolnici manje jela i dobijala, a sad jede više, a ne dobiva. Zvala sam njezinu doktoricu na neonatologiju, rekla nam je da idući tjedan dođemo s uputnicom za dnevnu bolnicu na neonatologiji. S tim da bi nam danas doma trebala doći vaga, pa da možemo pratiti na istu vagu. Baš prolazimo jedan težak period, vjerujem da ona to osjeća. A nemoguće nam je da ostanemo smireni i pribrani 😔

34+1 tt - 24.10.2025.

34+1 tt - 24.10.2025.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI