Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    peppa0
    [OBRISANO] 11. Prosinac 2025. 08:20
    peppa0
    [UREĐENO] 11. Prosinac 2025. 10:11

Da li su vam se bebe smirile u trbuhu? Moj je bas miran zadnjih dana, znam da nema mjesta i da puno spava, ali bas mi je to stres na kraju. Jedva cekam kontrolu iduci tjedan da vidimo gdje smo. 

Ditaa
    11. Prosinac 2025. 09:23

Moj je bio aktivan do zadnjeg, cak je babica komentirala na porodu glava je vec bila vani on se jos okretao. Ali je normalno sada u tim tjednima da se umire. 

👩🏼 29 🧔🏻‍♂️ 32
    👦🏼 19.10.2018. 💙
    👶🏻 26. 11.2025. 💙

jagoda20
    11. Prosinac 2025. 09:37

Jedan dan bude mirniji pa se uplasim, drugi puno aktivniji. Bitno da ga osjetis. 
    Moj ne voli kad se oslonim ledima na kauc (kad mi leđa nisu ravna) pa krene lupat na sve strane. Ili mozda voli pa krene, ne znam😀

mamacita
    11. Prosinac 2025. 10:11

Daa, imam osjecaj kao da samo spava…Nesto se malo tu i tamo migolji…Ali zato ak sjednem uspravno onda me udara pod rebra🤣🤣

• Tinchy300
    [UREĐENO] 11. Prosinac 2025. 10:08

Ja sam u utorak i srijedu bila na pregledu. Otvorena u srijedu 3 prsta, jucer 3 do 4 prsta. Pitali me za indukciju jer mi je jucer bio termin, al indukcija busenjem vodenjaka i dripom. Nije mi to bas sjelo pa je doktor vidio da niti sama ne znam kaj bi i poslao me doma😅. Sutra opet kontrola. Malo osjetim neko stezanje u trbuhu i ledjima vec par dana al nis spesl. Jucer sam bas bila po stresom, cak mi je doslo slabo na pregledu u radjaoni jer eto prvi put ne znam sta da radim. 
    Cesto pokusavam pisati na forumu al mi ne zeli poslati poruku i javlja mi se greska. Ne kuzim zasto.

mamacita
    11. Prosinac 2025. 10:08

I meni se isto javlja greska, al dovoljno da samo jednom stisnes komentiraj i pricekas malo pa izades iz foruma i nakon par min će se objavit…Bar tako kod mene jer ovako se objavi vise puta ista poruka, ja zanemarim to sto pise greska i to je to i nakon par minuta vidljiva je poruka na forumu..

• Tinchy300
    11. Prosinac 2025. 09:43

Ja jucer bila na pregledu u bolnici. Lagano osjetim trudove (trbuh i ledja) al nis strasno. Otvorena 3 prsta. Dns isla u radjaonu na pregled jer mi je termin. Otvorena izmedju 3 i 4 cm. Pitali ne dal hocu indukciju na nacin da mi probuse vodenjak i daju drip. Nisam bas bila na cisto sa time tako da je poslao doma. Sluzili su da niti sama ne znam kaj bi😅. Da me zele inducirati kak i sa prvim djetetom potpisala bi odmah. Tada sam pila prah. Ovo sa vodenjakom i dripom mi se ne svidja. Sljedeca kontrola u petak. Nadam se da ce krenuti samo od sebe. Eto bas sam nekako jadna jer je ovo prvi put da ne znam sta bi.

• mamacita
    [UREĐENO] 11. Prosinac 2025. 10:46

Jel koja od vas mozda vise nema tak jako pritisak na mjehur? Kod mene prode da po noci ni jednom se sad ne ustanem, sve se sokiram…A nekad 1 ili max 2 puta..I bas puno tekucine pijem, al se onako sam sjetim jao pa nisam bila na wcu pa odem…A bio bi mi pun mjehur, al nije mi uopce onako sila da moram ici..😕

[OBRISANO] 11. Prosinac 2025. 10:39
    mamacita
    11. Prosinac 2025. 10:46

Ja bas cesto osjetim kak s glavicom dolje valjd ju okrece šta vec radi, a i leda su mu straga, sve osjetim naprijed i cak kad stisnem malo trbuh osjetim kak je smjesten, valjda to tak treba🤣🤣🤣
    Ma meni se zdjelica i prepone raspadaju, da mogu sad bi se iste sekunde porodila😭

Ma bude to sve dobro, valjda se ne otvaras, al bas kad sam citala za sebe znaju zene bas dugo bit 1-2cm otvorene cak i predu termin..Bogami sad kako je i veca beba pravi party bude u trbuhu🤣

• lamise38
    [UREĐENO] 11. Prosinac 2025. 10:49

Tinchy300 nebi ni ja pristala,dokle god je bebi unutra dobro nema potrebe forsirati,najbolje je kad ide spontano. Vjerujem da je to pitanje dana kad će krenut. Sretno!
    Peppa0 moja beba se nije smirila,i većinom mi se ni jedna nije smirila,ludovanja do samog kraja,najgore mi je navecer kad legnem,svi ti udarci nisu više ugodni,pa dolje nisko valjda glavicom kak se miče bude baš bolno.
    Također pritisak na mjehur i dalje imam i on mi je najizraženiji navečer kad legnem jer beba poludi. Po noći idem većinom jednom na wc. Ja sam sutra opet na pregledu u TA,baš me zanima jel ima kakvih promjena s obzirom na dosta raznih bolova ovaj tjedan 

bubica_0706
    11. Prosinac 2025. 11:59

Pozdrav cure, evo samo da se javim nakon pregleda. Sve je u redu, imala sam uzv i ctg. Cerviks sada vise ne gledaju. Bebica ima 2500 gr. Sljedeci pregled na Badnjak u bolnici. 

Ja sam u meduvremenu rjesavala svoju sagu s dojkom i nakon dvije punkcije napokon mi je potvrdeno da je fibroadenom i da treba samo pratiti jednom godisnje.

Moja curka je u gripi od subote, srecom ja sam se cijepila i kod mene nista od simptoma za sad. 

Eto toliko od mene, citam vas i pratim. Sretno svima dalje! ❤️

06/2020 💔
    10/2021 ❤️
    08/2024 💔
    01/2026 ❤️

• Paola_32
    11. Prosinac 2025. 13:58

Cure, evo i mene s pregleda. Sve je super, beba ima 2800, lijepo napreduje i to mi je najbitnije 🤗
    Muči me jedino strašan umor jer mi je trbuh toliko velik i ne mogu se namjestiti nikako, boli me kod okretanja i dizanja, ako i uspijem, onda me kuk boli ili idem na wc svako malo, spavam svega 3 ili 4 sata u noći isprekidano. Imamo još k tome radove u kući pa sam se malo preforsirala s čišćenjem, srećom gotovi su ovaj vikend. Već jedva čekam da svu tu sitnu prašinu maknem i mogu krenuti na božićno kićenje. Najgore je što sam inače odspavala po danu pa bih nadoknadila, a sad ne mogu kad stalno nešto buše i lupaju i skoro sam zaspala danas na ctg-u. 😁
    Ella, hvala što si dojavila za jessa pelene jer ja sam uzela i njih, pa mrežaste gaćice i to.to uloške i još frida mom bokserice. Sad ću samo jessu ostaviti da malo rasteretim torbu. Ali nemam pojma koliko nam paketa treba? Znam da je individualno krvarenje, ali otprilike jer ja sam uzela samo jedan.
    Timi, drži se! Nadam se da će sve biti u redu i da će te pustiti uskoro doma da budeš sa svojima. Srećom da si rano otkrila. Inače ja sam ti nakon korone imala skoro dvije godine osip i svrbež kože, nekad ti virusi baš poremete stanje. 😔 Meni je taman dečko došao bolestan s terena, samo se nadam da neće i mene uhvatiti. Svim curama koje su bolesne, želim brz oporavak 🙏 i sretno vama koje ste blizu poroda 🥰
    Meni je sljedeći pregled 18. 12. 

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
    Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀

• Tinchy300
    [UREĐENO] 11. Prosinac 2025. 14:58

Eto meni je ispao sluzni cep danas. Nadam se da ce se nesto konkretnije desiti obzirom da sam prosla termin

Paola_32
    11. Prosinac 2025. 14:53

Sretno, Tinchy! Nadam se da ćeš nam uskoro javiti sretne vijesti 😊

08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏

Paola_32
    [OBRISANO] 11. Prosinac 2025. 14:58

08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏

Paola_32
    [OBRISANO] 11. Prosinac 2025. 14:58

08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏

• jagoda20
    [UREĐENO] 11. Prosinac 2025. 19:57

Evo ja se isto javljam nakon pregleda, sve je ok, beba je 2700. 
    Radila je samo UZV i ctg, kaze kontrola za 7 dana, i to samo ctg. Cudno mi je da nije rađen vaginalni pregled, a nije ni u planu za iduci put. 

Blondy
    11. Prosinac 2025. 14:50

Jesu ti komentirali sto za kilazu bebe? Ma niti ne treba prckati nista. U terminu si, ako je sve ok kad krene krene. Vjerojatno te hoce za 2 tj da se vidi ipak dogadja li se nesto

jagoda20
    11. Prosinac 2025. 15:57

Nisu nista, kazu da je sve uredno. 
    Od pocetka je malo sitnija beba, ali je proporcionalan. Prati tu neku svoju krivulju. 

Barrrbi
    11. Prosinac 2025. 19:15

Kod nas ne rade uzv od zadnjeg pregleda općeg ginekologa do 40 tj ili poroda ako krene prije. A opet rade vaginalni svaku kontrolu +ctg. Očito od bolnice do bolnice.

Primjer moja prva trudnoća - od 35 tj kod svoje gin do dana poroda 40+2 nisam znala koliko mali težak ni ništa jer nije rađen uzv. 

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
    Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀 01/2026

jagoda20
    11. Prosinac 2025. 19:57

Ne znam sto bi mislila. S jedne strane ne treba pretjerivati, a s druge te zanima kako bebica raste u ovom razdoblju kad najvise dobiva. 

Na kraju je jedino bitno bitno da kad se beba rodi bude sve dobro. 

Mislim da sam negdje procitala da se u svicarskoj radi jedan do dva uzv za cijelu trudnocu. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI