Je li portalak na recept?
Probaj piti svakodnevno magnezij i probiotik, super djeluju na probavu

Hvala
Ma ja imam i hemeroide i bas mi je pritisak dolje imam osjecaj da je sav pritisak na pi i šu🤣😅

Pozdrav, imala bi dva pitanja.
Za cure koje su prosle 36 tjedan, da li vam je trbuh konstantno tvrd?
Moj je kao kamen stalno.
Drugo pitanje se odnosi na preporuku za uloske prije poroda.
Naime, vec godinama ne koristim klasicne uloske vec menstrualnu casicu i platnene uloske pa ove iz dma nisam ni kupovala.
Trebala bi mi preporuka za neke lagane pamucne u slucaju da mi krene sluzni cep, plodna voda i nesto slicno pa da mogu s njima kod dr.
Nije bas konstantno tvrd, ali dosta cesto..Pogotovo ako hodam, radim nesto po stanu onda je tvrd..Kad sjedim kao da ću puknit na sve moguce strane kolko je tvrd i boli svako njegovo migoljenje😩
Mislila sam da kad legnem da se opusti trbuh, ali u mom slucajaju je to bas rijetkost, treba mu vremena da prestane bit tvrd..

I mi smo jos u komadu, sluzni cep ispada, kaze doktorica da moze tako danima, 3 jaca trudna mi je zabiljezeno nista strasni nepravilni razmaci, zatvorena, u pon kontrola i vjv skidanje sava.
Ovak cure pisale ste za probavu .. ja vam idem svaki dan na wc , nekad i dva puta 🫣 uglavnom ja vam svako jutro jedem mljevene lanene s jogurtom, sad dal je u tome caka ili jednostavno imam dobru probavu neznam , Al vrijedi pokušati .. lanene moraju obavezno biti mljevene jer inače nema smisla tijelo ih onda ne probavi .

👩36
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
👨34
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska ✅
Trudnice drage žao mi je zbog svih tegoba. Ja sa probavom nemam problema pa nisam od pomoći,ja čak ne smijem piti magnezij direkt jer onda provedem dan na wc-u,tako da ja pijem kapsule magnezija malata. Moj trbuh je isto većinom tvrd ali ne sad baš stalno. Za uloške isto ne znam šta bi preporučila jer ne koristim dnevne,ako bi mi pukao vodenjak stavila bi vjerojatno ovaj koji sam kupila i za nakon poroda. Vidim da dosta preporuča te jessa pelene ali ja to psihički ne mogu,uzela sam frida mom bokserice i na simbex web shopu od Abene Maternity pads,izgledaju mi jako praktični jer je širi nego chicoo uložak i ima naljepnicu ispod. Također imam i one babyono pospartum uloške ali po pakiranju mi djeluju nekako usko i tanko,ne znam,kad rodim javim sa sigurnošću koji su bolje obavljali funkciju.
Inače ja sam skroz sve pripremila,jučer još skinula navlaku sa autosjedalice i to danas vratila. Zapravo moram još ubacit ručnike u torbu. Danas je u mulleru dan za bebe pa ako kojoj treba još šta da zna da uz aplikaciju ima -20% na sve za bebe.
E da,meni je sluzni čep ispao samo prije zadnja 2 poroda i to na dan poroda tj. ujutro kad bi išla na wc bi vidjela,prošaran sa sukurvicom i taj dan/večer sam rodila.
Timi95 sretno,javi se!

Ajme ja sam užas i psihički i fizički. Prvo je muž dobio gripu tip A, pa ja u petak i onda mala u nedjelju. Temperaturu nemam već 3. dan, ali me boli sve živo i kašljem. Inače u ovoj trudnoći imam užasne konstantne bolove u preponama, sad s gripom se bol još dodatno pojačala, bole me prepone, donji dio leđa, sjedne kosti, cijela zdjelica. Bila sam uvjerena da ću roditi tamo petak/subotu i onda me taman gripa pokosila 😅. Bas sam lijepo jela datulje, pila čaj lista maline, ananas, dva tjedna nisam stala rintati po kući i onda gripa, povraćanje 3 dana, bez apetita i dalje, nit mi je do datulja nit ananasa, najgore od svega mi je šta sam 5 dana bila prikovana za kauč, a znam da je za lakše otvaranje bolje šta vise kretanja 😩. Stariju sam rodila s 38+0, nadala sam se da ću ovu još ranije s obzirom da je 2-3 tjedna naprednija po mjerama i bas mi sve pritišće i boli. Idem u petak na ctg i pregled pa ćemo vidjeti kad ćemo indukciju. Potpisala bih odmah danas ići roditi 😅.
Najgore je sad pred kraj. Tako blizu, a tako daleko
Jos malooo izdrzi

Žao mi je da vas je to sad pred kraj potrefilo. Ali ako je već moralo bolje dok je beba još unutra nego kad se tek rodi. Nadam se da ćeš brzo vratiti snagu i doći k sebi. Što se tiče ostaloga ja ti to nikad ništa nisam konzumirala pa sam sve rodila brzo i otvarala se brzo,to je jednostavno do tijela našeg i bebe kad je spremna,a ako će i biti indukcija vjerujem da će ići brzo🤗

I ja sam tako na dane, ima dana kad sam super, a ima dana kad mi je svega dosta. Meni je najgora ta neizvjesnosti jer idu blagdani, ne znam jel cu biti u komadu, jel cu biti doma s bebom ili cemo beba i ja propustit bozic kod kuce. Samo da mi netko kaze gdje sam u to doba, bilo bi lakse. 😂
I ja sam tako na dane, ima dana kad sam super, a ima dana kad mi je svega dosta. Meni je najgora ta neizvjesnosti jer idu blagdani, ne znam jel cu biti u komadu, jel cu biti doma s bebom ili cemo beba i ja propustit bozic kod kuce. Samo da mi netko kaze gdje sam u to doba, bilo bi lakse. 😂
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Timi95 jooj, drži se. Ovi simptomi upućuju na kolestazu, ali budu nalazi potvrdili. Za vrijeme moje hospitalizacije prije poroda, imala sam kratko cimericu s kolestazom. I prvi plan je bio porod uz epidural, tako da je uz kolestazu moguć prirodan porod, u KBC Split 🙈
Vjerujem da ti je stresno i teško, ali super je da si brzo reagirala. I ako i budeš trebala prije u bolnicu, najvažnije je da i ti i beba budete dobro. Kolestaza nije bezazlena i uvijek je super što prije reagirati. A i u super si tjednima.
Javi rezultate, ja sam ti upravo poželjela da nije kolestaza 🤞 i ako možeš pokušaj sa što manje stresa, i zbog sebe i bebe. Drži se i sretno 🫶

34+1 tt - 24.10.2025.
Pila sam do sada mg granule direkt ( 800mg max) zbog laznih kontrakcija
Uzela jucer magnezij citrat
Odmah na wc i jucer i dns
Tako da sljaka😂
Tnx :)
Nadam se da ce mi proletit ovih zadnjih 12 tj ( iako se nadam da cu roditi za jedno 6-7)
Obje prethodne trudnoce sam docekala ravno 41 tj.
Djeca su bila 4200+
Jedino bih zato bar s 37/38 da ne bude džinovska beba😂

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji