Giovanna, datum nam je 3.1.
Zabrinuta mama, nismo niti pokusavali vaginalno jer je doktor procijenio da bi bio preveliko stres za bebu a velike su sanse da bismo zavrsili na hitnom carskom
Donna, ne znam koliko ti je bebac star, ali i mi pod zadnje imamo vise budnih prozora. Najcesce cica pomogne, ali nekad je i duda u igri da ga malo smiri. Ako ti duda nije odbojna, probajte tako, nas stvarno spasava.
Mene zanima za mame koje doje, koliko vam traje dojenje? Mi smo danas razvlacili od 6 do 10 ujutro. Krene sisat, lijepo vuce i za 10ak minuta se uspava, prebacim ga na drugu cicu, nula bodova, spava. Prebacim ga u krevetic, oci sirom otvorene i onda ponavljamo sve korake… ne znam dobiva li dovoljno od mene, kombiniramo AD najcesce preko noci da se malo naspavamo ali htjela bih ga cim vise dojiti. Djeluje zadovoljno nakon podoja, samo je, eto, budniji 😂

Pregledi: 🤰🏻💗
20. 1. zabrinutamama, jona30
29. 1. Eni233
Termini:
Mila123 - 1.12. 🩷
paula210 - 01.01. 💙
Ivis - 9.1. 🩷
Faksimila - 17.1.
Barrrbi - 17.1. 🩷
Antonela2024 - 17.1. 🩷
Rei - 20.1. 💙
Zeka26 - 21.1. 🩷
jona30 - 21.1. 🩷
Natasha18 - 26.01. 💙
riamaro - 27.1. 💙
kiwi - 06. 02. 💙
Newgirl - 10.02. 💙
Eni233 - 26.02. 🩷
Zabrinutamama - 27.02. 💙
Popis: stranica 185, 307
Porodi:
dea3 - 10.10. 💙
m-rosie - 24.10 🩷
Josipella2025 - 16.11. 💙
Ditaa - 27.11. 💙
mokiica - 2. 12. 💙
taratara25 - 4. 12. 🩷
EllaMS - 8. 12. 💙
tajci1811 - 14. 12. 🩷
Makarena - 16. 12. 🩷
Tinchy300 - 18. 12. 🩷
Blondy - 19. 12. 💙
mamacita - 20. 12. 💙
barbi_91 - 21. 12. 🩷
lamise38 - 27. 12. 🩷
Giovanna32 - 29. 12. 💙
Paola_32 - 31.12. 🩷
anamarija8888 - 3.1. 💙
peppao - 4.1. 💙
Timi95 - 9. 1. 🩷
donna9 - 10. 1. 💙
jagoda20 - 11. 1. 💙
bubica_0706 - 14.1. 🩷

2. 5. '25. ZM
7+4 ❤️
6. 2. '26. 💙
Giovanna32
Pozdrav drage mame, zanima me da li postoje mame koje od pocetka nazalost nisu mogle dojiti?
Nazalost zbog svoje terapije i nekih zdravstvenih nalaza od prije necu biti u mogucnosti dojiti. Da li je mozda neka od vas prolazila slicno, dobila nesto za prestanak laktacije ili?
😥
Mozete dobitI nesto ili pokusati bez lijekova
Bez lijekova- hladni oblozi, kupus, ako se i krene stvarati samo istisnuti toliko da popusti pritisak
Lijekvi- Bromergon ili Dostinex ( osobno bi izabral Dostinex, krace se pije i manje nuspojava)
Mene su pitali već u rodilistu kada sa bila rodila, a nemam zapreku, ako Vas ne budu pitali mozete im napomenuti

Dječak 💙
Vidim da je dosta slicnih problema. Ja pokusavam izvuci bradavice, izdajam po malo, bradavice me bole, dajem mu adapatirano plus malo svog sto izdojim.
Hormoni me peru jako i izdajanje me bas ubija. Dat cu si jos malo truda i vremena u nadi sa cemo uspjeti sisati. Ako ne bude islo, preci cu na adpatirano skroz u nadi da me nece griznja savjesti peci jednog dana.
Ako nisi probala one koala srebrne kapice probaj,meni su jako pomogle za oporavak bradavica. S druge strane je jako bitno da imas odgovarajuću veličinu za bradavicu na izdajalici,izdajanje nebi smjelo biti bolno.
S obzirom da ja imam vec veliku djecu i prvih petero sam isključivo dojila nemoj si zamjerat jer oni ti to ionako ne gledaju niti im je bitno kad im kažeš,ni hvala ne kazu🤣🤣🤣 i ja bi voljela da sam ovo zadnje dvoje samo dojila ali jednostavno nije išlo,i opet mi je sad bilo teško prihvatiti što nije samo na cici ali sam sretna da kombiniramo jer neće biti ovisna samo o meni a s druge strane barem znam da je sita jer kad se sjetim muka sa njima kad bi visili cijeli dan na cici a plaču pa se pitaš jel im dosta.

Meni je pomogla Purelan krema za bradavice. Nakon svakog dojenja/izdajanja mazi.
Nemoj osjecati griznju savjesti. Bitno da je bebica ok. I bitno je da si i ti ok. 💕💕

I mene su spasile koala srebrne kapice za bradavice! Mazala sam i lanolinom i stavljala multi-mam komprese, ali tek kad sam pocela koristiti te srebrne kapice je krenulo na bolje.
Ja na desnoj dojci imam fibroadenom tocno ispod bradavice i kako su cice pune mlijeka ona uopce nije uspjevala uhvatiti bradavicu i bas su mi velike ragade bile na toj bradavici. Onda sam pocela samo na toj desnoj koristiti silikonske sesirice - samo dok ona malo ne izvuce bradavicu i onda ih maknem i nastavimo bez. Za sad funkcionira, a uskoro mislim da cemo moci i skroz bez tih sesirica.

06/2020 💔
10/2021 ❤️
08/2024 💔
01/2026 ❤️

Kod nas je sve u redu. Maja je u 7 dana dobila 550g, samo je na sisi.. nocu spava i po 4h u komadu pa sisa, kaka i onda opet spava pa sisa nakon 3h i odspava do 8:30.. pupak je super, moze se kupati za 2 dana, jedva cekam probat novu kadicu 😅 ne voli se nositi, ljepse joj je u kreveticu ili na kaucu.. cak ne voli spavati na meni, predjutro ju znam uzeti ako mi se starija djeca uvale u krevet pa se svi mazimo i jos malo spavamo.. mislila sam da cu imat problema sa starijim, ali mlađa mi je nekako povucena.. moram joj se vise posvetiti da ne bi mislila da ju zapostavljam.. danas su krenuli u vrtic, nadam se da ce biti bolje volje kad je u drustvu..

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰
Kod nas je sve u redu. Maja je u 7 dana dobila 550g, samo je na sisi.. nocu spava i po 4h u komadu pa sisa, kaka i onda opet spava pa sisa nakon 3h i odspava do 8:30.. pupak je super, moze se kupati za 2 dana, jedva cekam probat novu kadicu 😅 ne voli se nositi, ljepse joj je u kreveticu ili na kaucu.. cak ne voli spavati na meni, predjutro ju znam uzeti ako mi se starija djeca uvale u krevet pa se svi mazimo i jos malo spavamo.. mislila sam da cu imat problema sa starijim, ali mlađa mi je nekako povucena.. moram joj se vise posvetiti da ne bi mislila da ju zapostavljam.. danas su krenuli u vrtic, nadam se da ce biti bolje volje kad je u drustvu..

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰
Je li netko imao povisene D Dimere u trecem tromjesecju?
Normalno je do 500 ( kad nije trudnoca)
Meni su 880
Sutra imam pregled ali poslala sam nalaz mailom gin pa cekam da se javi
Ja ne znam što je to. Javi što kaze, nadam se da je sve u redu.

2. 5. '25. ZM
7+4 ❤️
6. 2. '26. 💙
Giovanna32
Kaze da je normalno da budu poviseni u trudnoci ( moje je kao ok po njoj uz ostali nalaz, jer mi nisu stavili referrntne za trudnocu nego za normalnu osobu)
Sutra imam pregled pa cu ju pitati detaljnije rekla je da cemo se dogovoriti za dalje ( vjerujem da ce me slati za TA) mozda cu morat to opet ponoviti

Kaze da je normalno da budu poviseni u trudnoci ( moje je kao ok po njoj uz ostali nalaz, jer mi nisu stavili referrntne za trudnocu nego za normalnu osobu)
Sutra imam pregled pa cu ju pitati detaljnije rekla je da cemo se dogovoriti za dalje ( vjerujem da ce me slati za TA) mozda cu morat to opet ponoviti

Onda nema problema ako je rekla da je u redu. Ne bi se oni igrali s takvim stvarima.

2. 5. '25. ZM
7+4 ❤️
6. 2. '26. 💙
Giovanna32

Danas nam je bio bas tezak dan…bebac jako kratko cica, bas da guta mlijeko, nekih 5 min, ostalo me samo skaklja po cici. Brzo se uspava na cici, moram ga budit ali nekad ne uspijem, jedino sto pomaze je mijenjanje pelene ili da ga stavim u krevetac pa se probudi. Jucer je nakon cice jos bio gladan i popio je 50ml formule a sat vremena je bio na cici 😞 Cure, je li nekome bebac krenuo gurat rukice u usta? Znam da u pocetku to signalizira glad ali sam procitala da kasnije, s 2-3 tjedna otkrivaju rukice i stavljaju ih po svuda. To je bilo nakon ovog obilnog hranjenja, nikako da zaspe, nece ni cicu niti bocu, a ruke samo u ustima
I moja ti tako zna biti na cici duže i ostane nervozna pa mi popije 60ml adaptiranog,a nekad baš lijepo vuče i spava poslije i bude zadovoljna. Isto tako nekad i unatoč formuli ostane nervozna pa si mislim da nije ni bila gladna,nekad mi je baš teško prepoznati jel plače zbog gladi ili nečeg drugog.

Peppa0 izašli smo iz bolnice 48 sati nakon poroda,meni mlijeko dođe tek 3. 4. Dan od poroda,u startu smo morali dat bočicu kao i u bolnici,s druge strane njen hvat prve dane je bio jako loš i onda još kako mlijeka još nije bilo ona bi se samo ljutila na cici. Tako da sam svako hranjenje prvo cice koliko ide pa bočica,sad nakon 3 tjedna puno bolje cica ali i dalje nema uvijek dovoljno tako da popije kroz dan 3/4 bočice ostalo cica,po noći je sad već samo na cici. Nekad isto preko dana uz maloga i sve ostalo nemam mogućnost s njom ležati da se ona nacicava pa moram dat bočicu. Ja sam sretna da smo i dalje ovako jer u početku kako je to s dojenjem bilo mislila sam da je pitanje dana kad cicu više neće htjet primit. Tako da koliko ide ide,prošla sam to dojenje 5x i bili su ovisni o meni tako da mi je ovo sasvim ok

Moja gura rukice u usta kad je gladna.. kad posisa, zaspi.. a podoj traje cca 10min, manje-vise..
Kako piski i kaki?

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰

Drage cure, samo vam javljam da je 15.1. stigao ziv i zdrav djecak 🩵🙏🏼
Porod je isao spontano i trajao od 22 do 5 ujutro sve skupa. Boli me samo rana od epiziotomije ali se oporavljam.
Čestitam i brz oporavak želim 🩵
👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L(2025)
🧔37g- OAT
🟡Vinogradska
👦🏼-iz IVF/ICSI (6/2023)💙
🟡Vinogradska
2/2025 💔❌
4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET➕
👩🏼 - iz IVF/ICSI (1/2026)🩷
Draga Riamaro čestitam od srca, slučajno sam naletjela na tvoj post i baš me obradovao. Mazite se i pazite, želim ti brz oporavak ❤️

37 god.
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
1. IVF 2/25 ➖️
2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
3. FET 9/25; 6 dnt➕️; 1. uzv ❤️; NIPT low risk🩷
Čestitke od srca. Neka je sve prošlo u redu, i ta bol će proći, samo treba vremena.
Uzivajte jer vrijeme prebrzo prolazi, svakim danom su sve veći i brzo se mijenjaju. 🤗💙

2. 5. '25. ZM
7+4 ❤️
6. 2. '26. 💙
Giovanna32
👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👦🏽 🩵
riamarro@hotmail.com
Ja obavila pregled danas
2440g
Dolje glavica, iduci pregled 4.2 kod nje radi brisa i onda daje uputnicu za TA
Poviseni DDimeri normalni za trece tromjesecje, vadila jos jutros krv za zeljezo pa cemo vidjeti hocu dobiti th, hemoglobin mi je na granici isto.
Sutra imam razgovor s psihologicom pa javim i kak to prodje :)
Malo sam smirenija nego prije 2 tj kad me bas jako ubijala psiha

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji