Cure koje ste odradile mini anomaly - je li to još ide vaginalno ili preko trbuha? Sve sam zaboravila 🤪
2023. M ❤️
12/25 ❤️⏳
Cure koje ste odradile mini anomaly - je li to još ide vaginalno ili preko trbuha? Sve sam zaboravila 🤪
Meni u prosloj trudnoci preko trbuha. Jedino mislim da ak se ima dosta vise kila da se zbog spekeca radi vaginalno. Ja sam imala 70ak kg prosli put i rekla je da ce probati preko trbuha i uspjela je.
Meni je radio vaginalno, a nisam buckasta :)
Kasnije je pregledao i preko trbuha.
Moj sljedeći pregled je 26.06.
Evo ja sam jutros bila na mini anomaly - prvo me pregledao preko trbuha pa je onda vaginalno. I rekao je da je ovo zadnji put vaginalno.
Uglavnom sve je u redu, rekao je uredan plod, zasad sve što se može vidjeti se razvija uredno. Išao je i muž sa mnom, dobili smo par sličica i eto brzo se okreće, pa da doktor ne pokaziva i zamrzne sliku neznam šta bi razumjeli, osim nogica i pupčane vrpce
I rekao mi je da on sve svoje trudnice šalje na pregled kod pedijatra. Kod nas dolazi neki dr. iz Zagreba jednom mjesečno i da se odma danas naručim, pa nebitno kad god dođem na red - bio to 6,7 ili 8 mjesec trudnoće, nebitno ali da napravim taj pregled.Taj pedijatar pregleda srce od bebe, tako sam ja shvatila. Neznam jeli će koja od vas to raditi ili je radila u prijašnjim trudnoćama. Uglavnom poći ću
Cure, dostavljam odgovor ministarstva na pitanje o komplikacijama odnosno naknadi za isto.
Obavještavamo Vas da je u proceduri donošenje Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju kojim se revidiraju odredbe vezane za pravo na naknadu plaće iz obveznoga zdravstvenoga osiguranja na način da se povećava najniži i najviši iznos naknade plaće koja se ostvaruje na teret sredstava obveznoga zdravstvenog osiguranja, odnosno na teret sredstva državnog proračuna. Naknada plaće će se obračunavati u visini utvrđenoj Zakonom o izmjenama i dopuni Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju od dana stupanja tog Zakona na snagu.
Trenutno je u postupku izrade Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, a koji će se po završetku uputiti na mišljenja tijelima sukladno Poslovniku Vlade Republike Hrvatske („Narodne novine“, br. 154/11, 121/12, 7/13, 61/15, 99/16, 57/17, 87/19, 88/20 i 68/24).
Nakon provedenog postupka drugog čitanja u Hrvatskome saboru te proglašenja Zakona od strane predsjednika Republike Hrvatske isti će biti dostavljen u „Narodne novine“ radi njegove objave i stupanja na snagu u propisanom roku koji je u pravilu osmoga dana od dana objave u „Narodnim novinama“.
S poštovanjem,
Ministarstvo zdravstva.
A i meni je logicno da se vaginalnim bolje vidi dok je jos mala trudnoca. Ali valjda doktori znaju sto rade 😅 iako meni ako se dobro sjecam je na svakom pregledu radio cervikometriju vaginalnim pa nakon toga uzv preko trbuha. Sto se tice pratnje na uzvu, mislim da ce muz ici samo na veliki anomaly, prosli put je isao i na uzv prije toga, ali on nista ne vidi na uzvu 😂 samo ruke i noge 😅 a na ovom velikom se zavalio u fotelju i gledali smo sat vremena skupa na rvu dok je doktorica objasnjavala sto gledamo sve detaljno. Tad amo i spol saznali
Cure, dostavljam odgovor ministarstva na pitanje o komplikacijama odnosno naknadi za isto.
Obavještavamo Vas da je u proceduri donošenje Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju kojim se revidiraju odredbe vezane za pravo na naknadu plaće iz obveznoga zdravstvenoga osiguranja na način da se povećava najniži i najviši iznos naknade plaće koja se ostvaruje na teret sredstava obveznoga zdravstvenog osiguranja, odnosno na teret sredstva državnog proračuna. Naknada plaće će se obračunavati u visini utvrđenoj Zakonom o izmjenama i dopuni Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju od dana stupanja tog Zakona na snagu.Trenutno je u postupku izrade Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, a koji će se po završetku uputiti na mišljenja tijelima sukladno Poslovniku Vlade Republike Hrvatske („Narodne novine“, br. 154/11, 121/12, 7/13, 61/15, 99/16, 57/17, 87/19, 88/20 i 68/24).Nakon provedenog postupka drugog čitanja u Hrvatskome saboru te proglašenja Zakona od strane predsjednika Republike Hrvatske isti će biti dostavljen u „Narodne novine“ radi njegove objave i stupanja na snagu u propisanom roku koji je u pravilu osmoga dana od dana objave u „Narodnim novinama“.S poštovanjem,Ministarstvo zdravstva.
Dakle definitivno nije od 1.6. kako je bilo najavljeno...
Biti ćemo sretne ako izglasaju prije ljetne stanke koja pocinje 15.7.
Obavještavamo Vas da je u proceduri donošenje Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju kojim se revidiraju odredbe vezane za pravo na naknadu plaće iz obveznoga zdravstvenoga osiguranja na način da se povećava najniži i najviši iznos naknade plaće koja se ostvaruje na teret sredstava obveznoga zdravstvenog osiguranja, odnosno na teret sredstva državnog proračuna. Naknada plaće će se obračunavati u visini utvrđenoj Zakonom o izmjenama i dopuni Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju od dana stupanja tog Zakona na snagu.Trenutno je u postupku izrade Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, a koji će se po završetku uputiti na mišljenja tijelima sukladno Poslovniku Vlade Republike Hrvatske („Narodne novine“, br. 154/11, 121/12, 7/13, 61/15, 99/16, 57/17, 87/19, 88/20 i 68/24).Nakon provedenog postupka drugog čitanja u Hrvatskome saboru te proglašenja Zakona od strane predsjednika Republike Hrvatske isti će biti dostavljen u „Narodne novine“ radi njegove objave i stupanja na snagu u propisanom roku koji je u pravilu osmoga dana od dana objave u „Narodnim novinama“.S poštovanjem,Ministarstvo zdravstva.
Dakle definitivno nije od 1.6. kako je bilo najavljeno…
Ja sam cula da je od 1.7. i bit ce 995e. I u hzzo su mi rekli da ih zovem sredinom 6.mj da vide ako ce se promjeniti sta i za radni staz.
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Dakle definitivno nije od 1.6. kako je bilo najavljeno…
Ja sam cula da je od 1.7. i bit ce 995e. I u hzzo su mi rekli da ih zovem sredinom 6.mj da vide ako ce se promjeniti sta i za radni staz.
Moguće, jer imaju dosta zasjedanja u 6-om mjesecu. Tako da ako do 20.06. izglasaju, taman prođe osam dana od objave i to je eto 01.07. Pa eto, budemo vidjeli
Evo ja sam jutros bila na mini anomaly - prvo me pregledao preko trbuha pa je onda vaginalno. I rekao je da je ovo zadnji put vaginalno.
Uglavnom sve je u redu, rekao je uredan plod, zasad sve što se može vidjeti se razvija uredno. Išao je i muž sa mnom, dobili smo par sličica i etobrzo se okreće, pa da doktor ne pokaziva i zamrzne sliku neznam šta bi razumjeli, osim nogica i pupčane vrpce
I rekao mi je da on sve svoje trudnice šalje na pregled kod pedijatra. Kod nas dolazi neki dr. iz Zagreba jednom mjesečno i da se odma danas naručim, pa nebitno kad god dođem na red - bio to 6,7 ili 8 mjesec trudnoće, nebitno ali da napravim taj pregled.Taj pedijatar pregleda srce od bebe, tako sam ja shvatila. Neznam jeli će koja od vas to raditi ili je radila u prijašnjim trudnoćama. Uglavnom poći ću
Ja sam u prvoj trudnoći bila na fetalnoj ehokardiografiji na Rebru. Definitivno neš što bi preporučila. Nakon toga sam bila mirna i znala da je sve ok. Ginići ne vide tako detaljno srce osim koliko klijenti i preklijetki ima.
Sortiraj odgovore
Najstariji