Zimske bebe 2023./24. 🩶❄️☃️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LeJa2904
    23. Lipanj 2024. 13:50

Nama izgleda nicu gornje jedinice. Zadnja dva tri dana je jako placljiva i ne zeli bas jesti 🥺 bas ju jako boli pa smo cak dali i malo lupocet sirupa.
    U utorak bi trebali imati sistematski sa cijepljenjem( ovo bi bilo drugo po redu)  ali ne znam je li pametno cijepiti na ovako velike vrucine? Ili to nema veze? 
    Mi smo uveli dosta toga od namirnica a vecinom kupujem bio proizvode iz ducana pa se tjesim da su mozda malo manje tretirani. Jer nemamo izvor domaceg voca i povrca nazalost 

Ana_Maria
    23. Lipanj 2024. 14:15

Cure, nama izbio prvi zubic gore konacnoooo 🥳 jedva se vidi jos, ali probio je meso, nadam se da ce sada biti lakse i da ce biti bar mala pauza do iduceg 😂 
    Skoro nis mi ne jede otkad ju muce zubici, iako i prije toga bi jedan dan dosta pojela, drugi skoro nista.. rekla bih da je to sve normalno, pogotovo u pocetku i za vrijeme ovih vrucina i svega 🤯
    Ja sam joj od mesa pilece jetrice dala i junetinu, to sam imala domace, ali budem joj skoro puretinu u purexu uzela, teletinu iz mesnice di znam da je dobro... 🤷‍♀️
    Neki dan sam joj napravila zgance sa suhim sljivama, meni je bilo jako fino pa evo ideja nekome 🙈
    Majjja bome kad konkretno izadju zubici vidjet cemo kakvo ce dojenje biti 😂 mene zasad nije strah jer mi je i ovako puno puta napravila ranice na lijevoj bradavici, ta mi je od pocetka osjetljivija pa sam nazalost vec navikla na tu bol i neugodu..
    Sto se kilaze tice, u srijedu smo na cijepljenju pa cemo vidjeti koliko ima, sve je to individualno dosta i nije ni vazno dok se bebica dobro razvija 🤗 moja se rodila sa 2,600 g, pedijatrica se dan danas cudi kak je tak mala bila, a trudnoca i sve je bilo skroz uredno, a kilazu je poduplala vec u prva dva mjeseca 🙈 tak da ja sam prosla taj strah na pocetku s kilicama i naucila da dok je dijete zdravo i dobro papa i napreduje to je najbitnije 💪🏻

37🧔‍♂️🩷👩29
    29.11.2023. 👶🏻🎀💕

• Elia
    23. Lipanj 2024. 16:04

Kolko ju je dugo mucilo dok nije izbio van?
    Kak te suhe sljive i ostalo usitnis? Mi smo danas jeli zgance sa batatom😁
    Ja isto kupujem bio voce i povrce u ducanu, a meso cu morat u mesnici nema mi druge
    Jel meso blendate?
    Jel koja daje komadice? 

Ana_Maria
    23. Lipanj 2024. 17:07

Elia

Ja isto kupujem bio voce i povrce u ducanu, a meso cu morat u mesnici nema mi druge
    Jel meso blendate?
    Jel koja daje komadice?

Joj, znas kaj, nez ti tocno reci jer mi vec dosta dugo ne spava dobro, prakticki otkad je navrsila 6 mj. ali zadnjih 3 dana, tj noci otprilike je bilo losije jos nego inace u skislu da bi se u nekom trenu probudila i razbudila pa nikako ju uspavati natrag.. zaspi, ali cim se okrene na trbuh, a da nije u cvrstom snu se jadnica probudi i tak jedva stoji na rukicama i cendra 😅 ali ajmo reci onda par dana...
    Suhe sljive sam malo prokuhala i onda ih zgnjecila s vilicom.. ja joj ili gnjecim vilicom ili dam koji komadic, ali ugl za njih nije bas zainteresirana jos

37🧔‍♂️🩷👩29
    29.11.2023. 👶🏻🎀💕

• Elia
    24. Lipanj 2024. 11:08

Ana_Maria

Elia

Jel meso blendate?
    Jel koja daje komadice?

Joj, znas kaj, nez ti tocno reci jer mi vec dosta dugo ne spava dobro, prakticki otkad je navrsila 6 mj. ali zadnjih 3 dana, tj noci otprilike je bilo losije jos nego inace u skislu da bi se u nekom trenu probudila i razbudila pa nikako ju uspavati natrag.. zaspi, ali cim se okrene na trbuh, a da nije u cvrstom snu se jadnica probudi i tak jedva stoji na rukicama i cendra 😅 ali ajmo reci onda par dana…
    Suhe sljive sam malo prokuhala i onda ih zgnjecila s vilicom.. ja joj ili gnjecim vilicom ili dam koji komadic, ali ugl za njih nije bas zainteresirana jos

Ajde mozda bu joj sada ipak lakse😁
    Bas cu probat suho voce tak onda, nisam ni znala kak bi spremila

• Elia
    24. Lipanj 2024. 11:11

majjja

Oho, super Ana_Maria! Mi ćemo izgleda ovdje zadnji dobiti zubiće, ali kažem, možda i bolje dok dojimo. Baš mi je žao da je vama već tako bilo ranica, nije to baš lijepo, brine me to kako je starija i ti zubi su sve bliže… Ajde, neka krene sad malo mirnije spavanje
    Super za suhe šljive, to nisam a vidiš, baš bismo mogle probati. Tako i ja ne brinem za kile, kod nas je cijeli četvrti mjesec bila stagnacija, ništa nije dobila, izjela sam se živa. I onda opet sve ok. Tko bi ga znao…
    Mesoi mene muči gdje kupiti. Samo je jednom dobila malo piletine iz juhe. Naravno da sam dala sitne komadiće, ne blendano i bilo je skroz ok. Ništa ne blendam, čak i palentu na skroz gusto i to gricka, a to je malo zeznuto jer je ona ljepljiva. Valjda se već naučila donekle.

Ja se nisam usudila ni palentu dat tak gustu, bas je ljepljiva bilo me strah, malo sam jos vode dodala da bude rijede🙈 danas cu bas malo gusce probat
    Evo mi bile na sistematakom, dobila je samo 1 pikicu sad, ima 70 cm i 9,2 kg😅 dobila je 1 kilu u 2 mjeseca, ja sam mislila da ima vise

• Elia
    28. Lipanj 2024. 06:57

Gdje ste cure? Kako su bebe? Jel vam se smirilo sta uspavljivanje?
    Ja sam prekjucer pokusavala ju spustat u krevetic nvcr da se sama uspava, trajalo je 1h onda je pocela neutjesno plakat i na rukama pa je vise nisam ni mogla spustat, samo je zaspala u sekundi, na rukama naravno tako da nista nisam postigla
    Jucer sam probala bar sjedit dok ju nunam medutim ne valja, to je vristanje dok ne stanem na noge😂 na nogama ju namjerno nisam htjela nunat al je bilo ok, bitno da se stoji, znaci ja ne vjerujem
    Probala sam sjest valjda 50 puta i nece, trga se i place nema sanse
    Ja cu popizdit

Tami0910
    29. Lipanj 2024. 09:56

I mi dobili 2 nova zubica, jedan je izasao, drugi ce svaki cas. Ukupno 4🥳

Ovaj tjedan je super spavao, ali zato sinoc opet lose do 3 i onda ok do 8. 

Mi jos nismo meso probali, ali hocemo ovaj tjedan. 

Navecer uspavljivanje je postalo lakse, legnem ga u kinderbet, igra se pola sata i onda lagano se uspava. Naravno ja moram bit kraj njega, ali bar nema nosenja. 

06/22 missed ab 7tj
    08/22 LH trakice
    22.03. + 🌈
    1.pregled: 06.04. 5+4 ❤️
    21.11.2023 A💙🙏

Ana_Maria
    29. Lipanj 2024. 14:00

Joj Elia, apaolutno te razumijem 🙈 imas mudricu i gotovo! Nadam se da je to samo faza i da ce proci jer to izludi stvarno!
    Mi imamo toliko kombinacina za uspavljivanje da vise ne znam sta i kako hahah navecer je ugl sad super, zaspi odmah i to ugl na cici, spustim ju i spava.. budi se nakon cca 40 min pa ju treba opet dospavati, ajde ugl bude brzo... e sad noci ili su cesca budenja ili rjeda, ali onda bar jednom budemo budne po sat vremena minimalno... nez jel do vrucine, obicno tad bude takva noc.. i ne daj Boze da mi promoci pa da ju moram presvuci, razbudivanje na najjace 😂 onda mi najcesce zaspi da ju stavim kod nas u krevet pa se malo bacaka i onda se uspava... nocas sam bila u dva navrata budna vise od sat vremena, a nekako je bolja noc bila tak da eto 😂😂 hvatam se za mrvice!
    Tami cestitke na zubicima! Nas kako je probio tako se sakrio, evo ja nez, slikala sam ga taj dan, i od tad ga vise ne vidim 😂😂😂

37🧔‍♂️🩷👩29
    29.11.2023. 👶🏻🎀💕

LeJa2904
    30. Lipanj 2024. 12:06

majjja

Ajme Elia, kako te zafrkavaKoliko to onda traje, nadam se da bar brzo zaspi kad ju držiš..
    Tamisuper za zubiće pa to je već pravi mali osmijeh!
    Ana_Mariahahaha taj zubić se izgleda sakrio da vas još malo pomuči do izbijanja
    Kod nas je spavanje ok, ne mogu reći. Budi se dva-tri puta i zaspi odmah nakon dojenja pa spavamo uglavnom dobro. Imala je četvrtak i petak nešto, uhvatilo ju je spavanje, nije ni pola sata mogla biti budna, a navečer temperatura. Kaže dr da tko zna što je, da pratimo, ali jučer i danas je opet ona stara pa je valjda ok.
    Usput, koliko vaši budu budni? Moja je još na 1,5h po danu, jedino navečer potegne 3h od oko 5-6 do 8-9 kad je noćno spavanje.
    Znam da ste vi malo mlađi, ali jeste li razmišljali o alergenima? Kad se to uvodi? Ti orašasti, jaja, je li i jogurt, sir? Ne možeš nigdje naći neku informaciju, to je sve toliko puno različitih mišljenja da ja sve ne znam što bih. Još nismo počeli s tim, ali po nekima sam već trebala, dok drugi tvrde da nikako ne još par mjeseci. Što da radim??

Ja sam joj od alergena uvela žumanjak. Prvo smo dali 1/4 žumanjka pa 1/2 žumanjka i postepeno sam povećavala količinu svaki obrok. za bijelanjak se savjetuje da se pričeka malo s njim tako da njega planiramo kroz mjesec dana. Jogurt isto može punomasni. Orašaste plodove još nismo 🙂 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.