Bok cure, jel se meni čini ili je netko ovdje pisao o akupunkturi kao pripremi za porod koja ide na uputnicu u Vinogradskoj? Zna netko više o tome?Hvala:)Pozdrav🤗 Ja nisam uspjela naci nikakve informacije o tome na stranicama kbca, idem 21.kod svoje gin pa cu ju pitat. Na fejsu sam citala komentare o tom da se ide tek iza 35 tt i da se ide svakih 5 dana, nekima je pomoglo nekima ne. Ja svakako planiram ici ako je mogice😁Hvala ti, da i ja bi išla ako se može, ako saznaš nešto pliz piši po forumu:)
Naravno😉 i ti obavezno javi ak saznas kaj ranije!
Mene danas boli trbuh, kao blagi menstrualni grcevi. Boli me kad stojim, kad legnem nestanu. Ima netko iskustva s tim?Bokić, to se zovu lažne kontrakcije evo ti web adresa pa da malo proučiš razlikuhttps://roditelji.story.hr/Trudnoca/Porod/a19931/kako-razlikovati-lazne-trudove-od-pravih.html
Ma mislim da nisu jer mi ne se stvedne trbuh. Imam i njih i one me ne bole uopce, samo osjecam da se trbuh stvrdne.
Mozda sam se preforsirala danas samo.. pratit cu u svakom slucaju
12/2023 dječak 💙
Drage cure, ovo mi je sigurno mjesto da pišem.
Upravo sam iz radoznalosti krenula da čitam pisani nalaz s ovog pregleda od jučer.
Da napomenem, doktor ništa nije pominjao, kaže da je sve ok, pa sam se ja sad malo izbezumila jer se ne poklapa s napisanim.
Na nalazu piše da je zrelost posteljice II/III stepen, za što znam da je previše rano da bude tako.
Dalje, cerviks je 30mm, što bi značilo da se za čak 10mm skratio u 3 sedmice. Pored toga piše da je evidentna kontrakcija.
Nema potrebe da vam pričam koliko sam se sad uspaničila i koliko mi je tlak u sekundi skočio.
Ima li iko slična iskustva, makar da se malo smirim dok ga ne pozovem.
Vjerujem mu, ali opet ovo što sam pročitala mi ne zvuči bas najbolje.
24.04. ➕
OTP 28.12.2023.
Veritas test ✔️
Z & E 💗💗
Drage cure, ovo mi je sigurno mjesto da pišem.
Upravo sam iz radoznalosti krenula da čitam pisani nalaz s ovog pregleda od jučer.
Da napomenem, doktor ništa nije pominjao, kaže da je sve ok, pa sam se ja sad malo izbezumila jer se ne poklapa s napisanim.
Na nalazu piše da je zrelost posteljice II/III stepen, za što znam da je previše rano da bude tako.
Dalje, cerviks je 30mm, što bi značilo da se za čak 10mm skratio u 3 sedmice. Pored toga piše da je evidentna kontrakcija.
Nema potrebe da vam pričam koliko sam se sad uspaničila i koliko mi je tlak u sekundi skočio.
Ima li iko slična iskustva, makar da se malo smirim dok ga ne pozovem.
Vjerujem mu, ali opet ovo što sam pročitala mi ne zvuči bas najbolje.
A možda je to sve kod blizanačke trudnoće normalno?
Nikad mi na nalaz ne pišu zrelost posteljice 🤷♀️
Lažne trudove imam od cca 20tt pa mislim da te to ne treba brinut.
Javi svakako sto je dr rekao kad budes zvala
Mama🙋🏼♀️28
Tata🙋♂️32
K🧒 💙 09/21
L👶🩵 11/23
Jana, pitaj doktora, nemoj se muciti. Ja vjerujem da je nesto alarmantno da bi ti doktor rekao.
12/2023 dječak 💙
Jana, pitaj doktora, nemoj se muciti. Ja vjerujem da je nesto alarmantno da bi ti doktor rekao.
Pardon, Neyy, ne Jana 😃
12/2023 dječak 💙
Cure, zvala sam doktora. Kaže da jeste malo zrelija posteljica nego što bi trebala biti, da to potencijalno mogu biti znakovi za prijevremeni porod, ali da je dosta trudnoća iznijeto do samog kraja iako je posteljica bila zrelija. Rekao je da mi je to vjerovatno radi viisokog tlaka ili ako pušim (ne pušim, ali radim u uredu gdje 3 ljudi puši i živim u kući u kojoj se puši). Kaže da bebe napreduju dobro svakako, ali da radi same blizanačke trudnoće svakako očekujem malo raniji porod, 3-4t prije termina, neovisno o zrelosti posteljice.
Isto tako za cerviks, rekao je da je mjereno preko stomaka i da nije precizna mjera, pa da dođem za 2t da izmjeri sondom kako treba.
24.04. ➕
OTP 28.12.2023.
Veritas test ✔️
Z & E 💗💗
Cure, zvala sam doktora. Kaže da jeste malo zrelija posteljica nego što bi trebala biti, da to potencijalno mogu biti znakovi za prijevremeni porod, ali da je dosta trudnoća iznijeto do samog kraja iako je posteljica bila zrelija. Rekao je da mi je to vjerovatno radi viisokog tlaka ili ako pušim (ne pušim, ali radim u uredu gdje 3 ljudi puši i živim u kući u kojoj se puši). Kaže da bebe napreduju dobro svakako, ali da radi same blizanačke trudnoće svakako očekujem malo raniji porod, 3-4t prije termina, neovisno o zrelosti posteljice.
Isto tako za cerviks, rekao je da je mjereno preko stomaka i da nije precizna mjera, pa da dođem za 2t da izmjeri sondom kako treba.
Meni je isto doktor rekao da ću vjerovatno ranije roditi zato što je blizanačka trudnoća + 3 porod. Mene fizički pregleda jesam li zatvorena ili ne. Tako da bi to trebalo biti ok. Vjerujem da bi on tebe upozorio da nešto nije u redu.
Leon 10.10.2018
Franjo 09.09.2020
Hvala vam mame na podršci i lijepim riječima. 💗
Pratim vas i dalje i drzim fige za lijepe preglede.
😘😘
♂️ 34
♀️ 31
K 👱🏼♀️💗 11
+ 7.mjesec 2022.
15. tjedan - abortus in tractu, kiretaža- baby boy 👶🏻😇👣
+29.3 🌈❤️
12.12.2023 baby girl 💗🌈
Ako te tješi, meni je u prvoj trudnoci posteljica bila 2/3 stupnja zrelosti u 7.mj trudnoce. Rodila normalno u 39.tjednu. Jedino sto je kod mene bila jedna beba.
♂️ 34
♀️ 31
K 👱🏼♀️💗 11
+ 7.mjesec 2022.
15. tjedan - abortus in tractu, kiretaža- baby boy 👶🏻😇👣
+29.3 🌈❤️
12.12.2023 baby girl 💗🌈
Sortiraj odgovore
Najstariji