Zimske bebe 2023./24. 🩶❄️☃️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BruNa
    21. Kolovoz 2023. 15:28

Saraa12

BruNa

Cure, jel ima koja iskustva sa izoliranim streptokokom agalacticau 10e3 u urinokulturi? Ko da mi ide kroz glavu da je netko pisao tu

Bok, ja sam sa jesenskih beba imala sam u ovoj trudnoći streptokok moj je bio 10na4 pa sam dobila antibiotik, meni je moj rekao doktor da ukoliko nemam simptoma i da je 10na3 da mi nebi ništa davao…ali očito je to od doktora do doktora..i svakako ću primiti profilaksu na porodu mi rekao bez obzira na antibiotik…a ti još imaš vremena malo više nego ja do poroda..a što je rekao tebi doktor?

Zvat cu ga kad dobim nalaz,ovo sam dobila samo usmeno. Mislim da ce mi reci isto ko tvoj ginekolog,barem tako mislim. Bolje da dobis profilaksu, a meni ve valda ovisit o brisu il ponovljenoj urinokulturi za profilaksu. Jer ovo sad moguce da je kontaminacija

MMMartinaaa
    21. Kolovoz 2023. 15:38

Noir

MMMartinaaa

Ja sam uzela next2meImala sam ga i sa sinom, posuđeni od kume, pa sam njega držala kod svojih roditelja jer smo ionako često tamo, a ja sam za nas doma uzela cutie cloud 4u1. Malac još spava u njemu. Tako da je meni plan da beba prvih 6mj bude u next2me, a onda nadam se da će stariji sin preći u neki niski podni "montessori" krevetić, a cutie cloud nasljeđuje bratVeć vidim kako će na kraju oboje spavat s nama u krevetu, ali eto..

Koji si uzela? Imam problem sto krevet nas ima stranicu do poda pa ne znam ima li koji a da se ne podvlaci pod stranicu bračnog kreveta

Joj sjećam se da si spominjala taj problem... Ja sam uzela ovaj: https://amzn.eu/d/3SYUfAA
    Bio je dobar deal na amazon prime day, pa sam ga bila kupila. Svidjela mi se ova mint boja, nisam je vidjela kod nas.

Eva892
    21. Kolovoz 2023. 15:42

Vezano uz OGTT, ja idem 01.09., tada cu biti 25+5. Jednom sam ga vec radila prije trudnoce, i cak mi nije bilo lose, popila sam sve odjednom 😂 sva sreca pa nemam vise mucnina sada, nadam se da ce proci dobro kao i prvi put👌

Malac sve vise udara, a za vikend sam imala i dvije BH kontrakcije, bar mi se cini pa sam malo usporila tempo. Opet radim ali od doma i to pola radnog vremena pa cemo vidjeti do kada cu izdrzati, ako budem do kraja rujna bit ce dobro👌

Bravo za dobre preglede🥳

👩 1992., PAI 4g/4g, MTHFR c/t
    👨1988. 👍
    10/2020 - missed a.b.
    11/2022 -biokemijska
    02/2022 -missed a.b.
    04/2023 ➡️ ➕ /6+4 💕/ Veritas 💙

Jana25
    21. Kolovoz 2023. 15:47

Miss88

Jana25

I ja se slazem s Noir, stvarno mi pametovanja i nestrucni savjeti izazivaju stres.
    .
    Nemam vam cure sto pisat nego se samo žaliti. Sve mi je teško, svaki dan sam u bolovima. Ne spavam vec trecu noc. Žgaravica me ubija. Još nemamo točno ime za bebu. BH kobtralcije me ubijaju. Jedva čekam pregled. Sama sebi sam teška i baš sam kao neki oblak loše energije 🙄😒 nadam se da ću živnut kad popuste ove vrućine.
    Nadam se da ste vi dobro i da vam nije ko meni.
    Ja danas odbrojavam dvoznamenkasto 😁

Nisam ni ja baš svoja. Imam neki pritisak u trbuhu, valjda kako raste i gura sve gore. I sva težina mi je u trbuhu. A vrućine su nesnosne. Ja još uvijek radim. Sva sreća na šest sati i trk kući i ne izlazim do šest, sedam. Pa sa starijim van na par sati dok se ne smrači skroz. Šta ću 🤷🏼‍♀️

Meni je pritisak na dolje. Osjetim pritisak u guzici, osjetim da me udara u preponama, šarafi se glavom kod stidne kosti i bas mi je ono 😒😒
    Moj prvi je još mali i totalno je nesamostalan u parku, treba mu asistencija kod penjanja na veliki tobogan. Ne prestaje trčat, a baš je neki smotan. Muž mi pomaže, ali i doć do parka je izazov kad imam osjecaj da ću ovog iz trbuha izgubit po putu 😅🤣
    Stariji me isto lagano stavlja sa strane jer nije mutav, kuži da mu tata posvećuje više pažnje. Njega zove po noći, kad se ujutro probudi zove tataaaaa...s njim se mazi jer mu može leć na trbuh i prsa a meni ne jer pazimo na bracu itd 😆

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

Noir
    21. Kolovoz 2023. 16:01

MMMartinaaa

Noir

MMMartinaaa

Ja sam uzela next2meImala sam ga i sa sinom, posuđeni od kume, pa sam njega držala kod svojih roditelja jer smo ionako često tamo, a ja sam za nas doma uzela cutie cloud 4u1. Malac još spava u njemu. Tako da je meni plan da beba prvih 6mj bude u next2me, a onda nadam se da će stariji sin preći u neki niski podni "montessori" krevetić, a cutie cloud nasljeđuje bratVeć vidim kako će na kraju oboje spavat s nama u krevetu, ali eto..

Koji si uzela? Imam problem sto krevet nas ima stranicu do poda pa ne znam ima li koji a da se ne podvlaci pod stranicu bračnog kreveta

Joj sjećam se da si spominjala taj problem… Ja sam uzela ovaj:https://amzn.eu/d/3SYUfAA
    Bio je dobar deal na amazon prime day, pa sam ga bila kupila. Svidjela mi se ova mint boja, nisam je vidjela kod nas.

Aaaa divan je. Koliko si ga platila?

12/2023 dječak 💙

• Vitara
    21. Kolovoz 2023. 16:01

Noir

MMMartinaaa

I naš krevet je takav pa imam isti problem. Našla sam jedan što ne ide ispod bračnog kreveta. Stavit ću ti link kad ga nađem. Mislim da je oko 150 e. Ja još ništa ne kupujem. Stalno mislim da je prerano i da stignem. Prvo ću sinovu robu prebrati. Čuvala sam sve, ali sad je cura pa ću ostaviti samo neutralne boje, a ono drugo dati nekom. 

👩39, 👱‍♂️40, 👦 7 g, pokušavamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

• Vitara
    21. Kolovoz 2023. 16:04

Noir, evo link. Valjda će biti dobar.
    https://www.vidaxl.hr/e/vidaxl-krevetic-za-bebu-s-madracem-tamnosivi-od-lanene-tkanine/8720286444108.html

👩39, 👱‍♂️40, 👦 7 g, pokušavamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

Boška89
    21. Kolovoz 2023. 16:13

Ana_Maria

Bravo curke za bolje probave! 💪🏻
    Sto se OGTT-a tice, ja sam sad u cetvrtak na pregledu pa ce me vjv poslati onda da to idem obaviti, pomozi Boze kod ispijanja te tekucine 😭

Na nekom forumu sam čitala da su žene znale uzimati limun sa sobom i cijediti u to da lakše popiju.🤢 E sad...koliko to daju, ne znam stvarno. Ja sam mislila to priupitati u slučaju da povratim i budem morala ponovo pokušavati. Srećom uspjela sam. 

👩33 🧔34
    👶08/2020 🩷
    💔👼10/2022 vanmaternična 7+6
    25.3. ➕️
    Stiže 2. curica 🩷
    https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20764;121/st/20231126/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/9560/preg.png

Tinchy09
    21. Kolovoz 2023. 16:23

Boška89

Ana_Maria

Bravo curke za bolje probave! 💪🏻
    Sto se OGTT-a tice, ja sam sad u cetvrtak na pregledu pa ce me vjv poslati onda da to idem obaviti, pomozi Boze kod ispijanja te tekucine 😭

Na nekom forumu sam čitala da su žene znale uzimati limun sa sobom i cijediti u to da lakše popiju.🤢 E sad…koliko to daju, ne znam stvarno. Ja sam mislila to priupitati u slučaju da povratim i budem morala ponovo pokušavati. Srećom uspjela sam.

Ja sam isla vec ranije raditi OGTT na Vuk Vrhovac (nevezano uz trudnocu) i tamo vec oni stave limun unutra 😁😁 meni je to bilo fino, kiselkasto cak 😂.. ok, malo ti je dosta nakon par gutljaja, ali nije mi bilo nimalo strasno popiti 🤷🏼‍♀️

🙋🏻‍♀️ 30
    ➕️ 23.04.'23 🥰🤍🌈
    7+0 kuca ❤️🥰
    OTP 02.01.2024. Curica 🎀 A 💕

Noir
    21. Kolovoz 2023. 16:34

Vitara

Noir, evo link. Valjda će biti dobar.
    https://www.vidaxl.hr/e/vidaxl-krevetic-za-bebu-s-madracem-tamnosivi-od-lanene-tkanine/8720286444108.html

I ovaj chicco essential ti ne ide iapod kreveta, a i kinderkraft neste up. Tako da imamo izbora 😅

12/2023 dječak 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.