Zimske bebe 2023./24. 🩶❄️☃️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Noir
    02. Kolovoz 2023. 19:34

Binchi0108

Ukratko što se tiče jučerašnjeg pregleda na sv.Duhu naručena bila u 10 s tim da sam morala doći do 9 da izvadim krv zbog štitnjače i došla sam na red za anomaly u 14:30 🤦🏻‍♀️ sve me zabolilo od sjedenja, rasplakala sam se jedno 5 puta.. rođendan sam pola dana provela u bolnici 🤦🏻‍♀️ sto se samog anomalya tiče prošlo je sve super, kaže da je bebica ok iako nije dobro uspjela srce pregledati te mi je rekla da za 4 tj odem na ECHO srca ako želim pa mislim da ću otići 💁🏻‍♀️ za spol nije sigurna, ipak i dalje imaju uzv iz doba Isusa Krista 🙄 Nisam nešto zadovoljna s pregledom, doktorica ako ima oko 25 godina i ne izgleda mi bas iskusno tako da mislim da ću za 2 tj otići i privatno na anomaly i 4D tek toliko da mi srce bude na mjestu 🤷🏻‍♀️

Idi privatno, meni je to bilo veliko olaksanje, oni se potrude sve vidjeti i  nece te pustiti doma prije nego sve provjere. Za svoj mir.

12/2023 dječak 💙

Noir
    02. Kolovoz 2023. 20:17

Caliopi ☘

Binchi0108

Ukratko a napisala komentar ko roman 😅
    Caliopi moja preporuka ti je Karlovac, imaš na fejsu neku grupu iskustva na porodu i Karlovac se stvarno spominje u pozitivnom kontekstu ☺️ Meni je porod na duhu prošla super prije 11 godina 😅 iako ja iskreno mislim da je stvar sreće kako će proći i koju smjenu ces potrefit 🤷🏻‍♀️
    Hvala puno! Baš mi je to nekako sad zadnjih dana u nekom kutku mozga i točno sam kontala ako ubrzo nešto ne nađem da ću morat javno poslat pitanje za iskustva samo da mi bude lakše odlučiti. Čine mi se da su jako ljubazni, ali opet…šta mi znači samo ljubaznost ako sam tamo jedan dan na nekom pregledu i ako si satima u bolovima,a i na ležanju kad stigne bebica. Odmah sam se išla učlaniti u grupe pa ću malo pregledati. Sretan rođendan sa zakašnjenjem i baš mi je žao da je ispalo sve tako razduženo i preko kurca maltene. Alo budeš mirnija daj tih 50€ za 4D i sve će sigurno vidjeti 😊

Anomaly nije 4D. On se radi u 2D, samo neke stvari radi u 4D. Kod mene samo lice i usne bebe. Doktori vide bolje u 2D ono sto trebaju vidjeti. Ja sam platila anomaly 90e i ne zalim ni centa.

12/2023 dječak 💙

PiaBuu
    02. Kolovoz 2023. 20:27

Caliopi, a dal radiš krvnu sliku ili? Znam da se šećer vadi 22/25 tjedan pa ne znam kako prije. Kada čitam šta pišeš, stvarno moram krenut i ja vise povrća i voća jest 😂 svaka čast :) 
    Binchii, sretan rođendan ! ♥️

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 100 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

• samojed5
    02. Kolovoz 2023. 21:47

Curke, mene bas danas cijeli dan rastura donji dio leda, trtica i sav taj dio, jeste pile sto povodom toga? Ne znam koliko cu jos moc trpit bez nekih lijekova 

• Binchi0108
    02. Kolovoz 2023. 23:06

Hvala curke ☺️
    Definitivno ću na anomaly privatno još otići jer ovo bas po bolnicama i je sve prek one stvari 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
    Caliopi ja sam isto našla 4D sa uključenim anomaly za 50ak € pa eto vidjet ću da odem tamo. Te grupe na fejsu za razmjenu iskustva isto stvarno nisu loše pa malo tamo vidi sto kažu.

👩🏻 mama 33 🧔‍♂️tata 29
    Termin 26.12.2023. 🐣

• Vitara
    03. Kolovoz 2023. 00:40

Cure, danas sve nešto se samo žalimo. 🫣 Ali što možemo. Bit će bolje. Sve za naše mrve. ❤️
    Mene danas "ubila" tvrda stolica. Toliko sam se napinjala da sam se bojala za bebu. Odmah počela piti jogurt, zobene, donat. Znam da bi trebala to redovno, ali nisam očekivala ovakvo stanje. 😱 Još ću trebati i željezo uzimati, što će tek onda biti. 🫣
    Što se tiče anomalyija.... Radit ću ga kod dr Ujević. Prije 7 g išla prvo u Harni na preporuku moje gin. Bila možda 15 min unutra. Beba se cijelo vrijeme nije okrenula, nismo vidjeli uopće prednji dio. Nisu me poslali šetati ni ništa. Naravno, u nalaz su napisali da su vidjeli sve živo i detaljno sve naveli (nalaz bio napisan još prije, pa samo kopiran). Baš zbog straha od rascjepa nepca išla sam ponovno na uzv kod dr Ujević koja ga je odradila vrlo stručno. I sada prije Panorame je napravila uzv i pregledala sve što se moglo tad vidjeti detaljno. 
    Razumijem da nemaju svi sredstava za platiti ovo, kao ni nipti testove. Moj put nije bio lak i već sam se toliko naplaćala pretraga, pregleda, konzultacija i svega i svačega da mi je to pod normalno. Žalosno je što je tako. Ali većina dr kod mpo ne daje silne pretrage tek tako. 
    A znam i primjere gdje si mogu priuštiti privatnike, ali neće već čekaju na hzzo. Što mi kad je tvoje zdravlje ili ono tvojih bližnjih u pitanju, nema valjanog razloga. 

👩39, 👱‍♂️40, 👦 7 g, pokušavamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

• Vitara
    03. Kolovoz 2023. 07:51

Caliopi ☘

Uh da…ja sam se isto u ove 3 godine pokušavanja nešto naplaćala pregleda privatno da saznam uzrok zašto ne ide. Išla sam po 3 različita mišljenja koja zapravo nisu uopće bila različita na kraju ali mi je to pomoglo da se pomirim sa situacijom i kad smo digli ruke ovo proljeće je stigao plus 😊 ja svakako želim napraviti taj 4D zbog malformacija lica za koju beba ima dosta velik rizik zbog lijekova i radila bi svakako anomaly,ali još ću se konzultirati s doktorom na idućem pregledu i svakako pitat kad ću bit na ležanju u KA jel možda oni to rade preko uputnice i vidjet onda što i kako. Kad sam radila NIPT bankrotirali smo pa sam jedva dočekala naknadu da nas malo izvuče iz tog minusa samo radi duševnog mira. Je da košta, ali taj mir nitko ne može platiti,a novci dođu i odu 🤷‍♀️

Također sam došla do toga što mi vrijede novci ako ne mogu imati ono što najviše želim?! Nismo ni mi prebogati i imam kredita, ali odlučila sam da na ovome ne štedim i ako se sama ne izborim i ne pokušam sve živo, nitko mi neće pomoći u tome. Sama sam platila pretragu na trombofiliju, hematologa, hsg, išla na akupunkuturu poslije transfera da povećam šanse za implantaciju, ma ne znam što sve ne...... Hrpa konzultacija od mpo dr, endokinologa, hematologa, uzv-a, da vidim hoće biti ovulacija, ima li cista, .... pa raznih dodataka svaki mj: gynositol, ubiqinol, vitamini, prenatali......, a ništa nije jeftino. Najgore je bilo što nitko nije pronalazio razlog zašto se ne događa. Ali vjerujem da je sve što sam napravila vodilo me korak bliže cilju. 

👩39, 👱‍♂️40, 👦 7 g, pokušavamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

• samojed5
    03. Kolovoz 2023. 09:16

Caliopi ☘

samojed5

Curke, mene bas danas cijeli dan rastura donji dio leda, trtica i sav taj dio, jeste pile sto povodom toga? Ne znam koliko cu jos moc trpit bez nekih lijekova
    Od klasičnih lijekova lupocet/lekadol max 2000mg dnevno, a baš za opuštanje ja dobila propisano normabel 2mg baš kad me zgrabi i ne mogu izdržati

Hvala! Znaci idem po Lupocet hitno. Cijelu noc nisam spavala od bolova u ledima i trtici. Uzas.. a tek 21 tjedan

mateak44
    03. Kolovoz 2023. 12:09

Lupocet i lekadol je isto, oboje je paracetamol, samo su o dugog proizvodaca pa se drugacije zovu… moj savjet ti je uzmi si lupocet forte od 1000mg i zamoli doktora neka ti prepise normabel od 2 ili 5 mg, to dvoje u kombinaciji bi ti trebalo pomoci 😊 normabel ti ne moze skoditi…

👩 26 🙋‍♂️ 37
    ➕ 21.3.2023.
    06.11.2023. Dora i Ema 🌸🫶🏽🩰👧👧
    22.06.2024. 👼🏼 U raj poveli te anđeli, D 🤍

Bubica1
    03. Kolovoz 2023. 12:31

Bok svima! Ako me se sjećate, pridružila sam vam se prije koji tjedan, ali nisam bila baš aktivna, moram i pohvatat zaostatke.
    Evo mene s pregleda, trebala sam sutra, ali je sestra zvala da se oslobodio termin pa da mogu i danas. Uglavnom, baš i nije sve u najboljem redu, beba ima omfalokelu. 🥺 Iskreno, ja sam prvi put sad čula za to. Laički rečeno, crijeva se još nisu povukla u trbušnu šupljinu. Kako mi je objašnjeno, prilikom rasta bebe zna se to dogoditi i kod zdravih beba trebalo bi se povući do cca 12. tjedna. Međutim, u vrlo malom broju slučajeva može biti povezano s Downom… I sad naravno da sam u banani, iako mi ginić tvrdi da se ne sekiram, da mi on to mora reći, ali da vjeruje da će biti sve u redu. Qualified 180 sam odmah napravila, nalazi će biti utorak, srijedu, četvrtak. Molim Boga da ipak sve bude u redu na kraju i htjela bi odmah pitati da li ima ovdje koja trudnica da je imala takav slučaj, a da je sve izašlo na dobro? 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.