Zimske bebe 2023./24. 🩶❄️☃️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mateak44
    03. Kolovoz 2023. 12:09

Lupocet i lekadol je isto, oboje je paracetamol, samo su o dugog proizvodaca pa se drugacije zovu… moj savjet ti je uzmi si lupocet forte od 1000mg i zamoli doktora neka ti prepise normabel od 2 ili 5 mg, to dvoje u kombinaciji bi ti trebalo pomoci 😊 normabel ti ne moze skoditi…

👩 26 🙋‍♂️ 37
    ➕ 21.3.2023.
    06.11.2023. Dora i Ema 🌸🫶🏽🩰👧👧
    22.06.2024. 👼🏼 U raj poveli te anđeli, D 🤍

Bubica1
    03. Kolovoz 2023. 12:31

Bok svima! Ako me se sjećate, pridružila sam vam se prije koji tjedan, ali nisam bila baš aktivna, moram i pohvatat zaostatke.
    Evo mene s pregleda, trebala sam sutra, ali je sestra zvala da se oslobodio termin pa da mogu i danas. Uglavnom, baš i nije sve u najboljem redu, beba ima omfalokelu. 🥺 Iskreno, ja sam prvi put sad čula za to. Laički rečeno, crijeva se još nisu povukla u trbušnu šupljinu. Kako mi je objašnjeno, prilikom rasta bebe zna se to dogoditi i kod zdravih beba trebalo bi se povući do cca 12. tjedna. Međutim, u vrlo malom broju slučajeva može biti povezano s Downom… I sad naravno da sam u banani, iako mi ginić tvrdi da se ne sekiram, da mi on to mora reći, ali da vjeruje da će biti sve u redu. Qualified 180 sam odmah napravila, nalazi će biti utorak, srijedu, četvrtak. Molim Boga da ipak sve bude u redu na kraju i htjela bi odmah pitati da li ima ovdje koja trudnica da je imala takav slučaj, a da je sve izašlo na dobro? 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

• Joćolina
    03. Kolovoz 2023. 12:33

https://ibb.co/PYFP0hJ
    Nadam se da sam dobro uploadala sliku. 
    Lijevo je slika od prije tjedan dana, sa 17 tjedana, a desno slika od danas.
    Sjećam se kao tenk, pogotovo kad mi naprave usporedbu sa nekim ko je trudan 6 mj i kažu kak se njima ne vidi ko meni 🤣
    Ja se vratila raditi ovaj tjedan, nakon godisnjeg. Sve mi neobično.
    Jel normalno da noge ovako rano otiču? To sam primijetila prosli tjedan, da su mi stopala otekla🙊

MMMartinaaa
    03. Kolovoz 2023. 12:37

Bok curke, 
    Nisam se dugo javljala, ali pratim vas...Vidjela sam da je bilo i manje lijepih vijesti - Marija - ako nas i dalje čitaš, htjela sam ti reći da mi je jako žao na ishodu, i želim ti puno snage da se čim prije oporaviš u svakom pogledu. Tvoja 🌈 beba te sigurno čeka. 🤍
    Vidim da nas je dosta već prešla prvu polovicu trudnoće - meni baš vrijeme leti. Uz malog od 14mj nekad ni ne stignem misliti o novoj bebici, i tek navečer kad legnem pomazim trbuh i osluškujem lagana lupkanja. 
    Bebica se i dalje skriva, nadam se da ćemo spol vidjeti slj utorak kada radim anomaly. 🤷‍♀️ Inače ja sam imala užasne bolove u trtici jedno mjesec dana, doslovno hodati nisam mogla, a o sjedenju neću ni govoriti. Evo, povuklo se samo od sebe. Suosjećam s vama koje se isto muče s tim, užasno je neugodno. 
    Što se tiče probave, one koje muku muče, uzmite si magneziji direkt, a baš ako je kronično onda duphalac sirup - on omekšava stolicu, i 100% je siguran za trudnice. 
    Ja radim još ovaj mjesec (takav mi je barem plan), i onda s malim u jaslice na prilagodbu i polako pripreme za dolazak prinove. 
    Još ništa nisam kupila osim next2me krevetića i set posteljine za isti. Čekam da saznamo spol pa da napravim reviziju stvari koje već imam i šta trebam nadokupiti. 
    Čuvajte se! 🥰

• Eden
    03. Kolovoz 2023. 13:47

Nikako da ulovim "zaostatak", hrpu toga natipkate kroz dan a uz ova dva hahara tesko ulovim vrijeme za citanje 😅
    Mene je u obje prosle trudnoce mucio isijas i to dosta rano i evo sinoc je opet stigao, malo duze smo setali i stajala na mjestu i dobro me uklijestilo u lijevom guzu. Morat cu si neki magnezij kupit opet. U prosloj trudnoci je znalo biti bas gadno, npr ne bi mogla izdrzati u kuhinji dok rucak napravim na nogama jer nisam mogla dugo na jednom mjestu stajat. Mislim da meni budu bebe dosta nisko i "unutra" jer mi se sad jos nista ne vidi trbuh, i nekako u pocetku trudnoce uopce nemam apetita (u minusu sam kilu i pol zasad), pa mi valjda pritiscu dolje i iza na kraljeznicu dok se malo ne izvuku van 🤦 Bar sam ja to tako sebi protumacila 🤣
    Jel imate neki konkretno magnezij koji bi preporucili? Idealno da se moze kupit u ljekarni, jer sam trenutno na otoku i to je jedino sta tu imamo...

2019 💙
    2022 💙
    2024 ❤️

MMMartinaaa
    03. Kolovoz 2023. 13:59

Eden

Nikako da ulovim "zaostatak", hrpu toga natipkate kroz dan a uz ova dva hahara tesko ulovim vrijeme za citanje 😅
    Mene je u obje prosle trudnoce mucio isijas i to dosta rano i evo sinoc je opet stigao, malo duze smo setali i stajala na mjestu i dobro me uklijestilo u lijevom guzu. Morat cu si neki magnezij kupit opet. U prosloj trudnoci je znalo biti bas gadno, npr ne bi mogla izdrzati u kuhinji dok rucak napravim na nogama jer nisam mogla dugo na jednom mjestu stajat. Mislim da meni budu bebe dosta nisko i "unutra" jer mi se sad jos nista ne vidi trbuh, i nekako u pocetku trudnoce uopce nemam apetita (u minusu sam kilu i pol zasad), pa mi valjda pritiscu dolje i iza na kraljeznicu dok se malo ne izvuku van 🤦 Bar sam ja to tako sebi protumacila 🤣
    Jel imate neki konkretno magnezij koji bi preporucili? Idealno da se moze kupit u ljekarni, jer sam trenutno na otoku i to je jedino sta tu imamo…

Možeš bilo koji...od 375mg. 

mateak44
    03. Kolovoz 2023. 14:07

Caliopi psiha je jebena stvar  ja sam jedan period života bila ovina o tabletama za bolove jer sam imala neizdržive glavobolje, da bi na kraju zaključak bio da sam očito trebala bilo koju tabletu popit i glava bi me prestala... bombone tictac ili controloc bi popila i prošla bi, tako da te razumijem haha, pomoglo je zavarati psihu kratki period i onda sam dobila antidepresive koji su održavali glavobolju minimalnom s čime sam bila zadovoljna jer sam mogla normalno funkcionirat na poslu i kroz dan, sad evo u trudnoći imam 1-2 tjedno i nije jaka, mogu ju uz jedan lupocet zaustavit ako popijem na vrijeme...
    Bubica1 kao što Caliopi kaže, bila nam je jedna cura tu s istim problemom, ali joj se puno kasnije to otkrilo, držim fige i čvrsto vjerujem da će sve na kraju biti dobro, javi nam obavezno nalaze prenatalnog testa. Tu smo za tebe :)
    Joćolina trbuščić ti je predivannnn!!! ako ti noge već otiču pokušaj s manje soli i pij više vode (znam da zvuči kontradiktorno, ali ponekad dolazi do oticanja jer si dehidrirana), manje stoj na nogama ili ako nisi u mogućnosti barem dok navečer dođeš doma ili kad god uspiješ digni noge na povišeno nekih 20-30 minuta.
    MMMartinaaa bome nam se nisi dugo javila, ali čuvaj se i sretno na prilagodbi u jaslicama!
    Caliopi ovaj dodatak vitamina B6 bi ti kao trebao pomoći u smanjenju mučnina, iako ja dok sam ga uzimala samo mi je poticao da mi bude još više mučno 
    Oprostite na dug postu, morała sam skoro sve iskomentirat... kako ste danas? Meni su evo jutros došla gnijezda od Dada&Rocco i jako sam zadovoljna, jučer muž složio jedan kinderbet i ormar, a danas će prematalicu. U Zari home sam našla roze ručkice za taj isti ormar i nisam mogla odolit, a da to ne uzmem koliko je slatko... mislim da ću bankrotirat uskoro

👩 26 🙋‍♂️ 37
    ➕ 21.3.2023.
    06.11.2023. Dora i Ema 🌸🫶🏽🩰👧👧
    22.06.2024. 👼🏼 U raj poveli te anđeli, D 🤍

Jana25
    03. Kolovoz 2023. 14:20

Zg cure i bliza okolica, jeste za neku kavu, sok, limunadu, sladoled?
    Na jesesnskim babama 2021 vec smo se opako druskale i hodale s trbusima po gradu 😛
    Jednom prilikom su konobari gledali od kud vise dolazimo 🤣🤣

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

Jana25
    03. Kolovoz 2023. 14:22

Moj malac je danas otkrio mjehur i evo koristi ga kao trampolin 🤣 idem na na svakih 15, 20 min. Ponestaje mi wc papira brze nego inace 

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

• lana202021
    03. Kolovoz 2023. 14:33

Mateak44 zvoni mi da si ti uzela kolica joolz geo, ako da gdje si ih uzela?

Pokušavamo od 11/22
    ➕️19.3 💞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.