Drage mame, imam par pitanja, cisto informativno jel normalno ili ne. Svaka trudnoca mi je drugacija bila, a zadnja da ne spominjem, pa se ne mogu orijentirat vise.
1.obilniji vaginalni iscjedak, slican ovulacijskoj sluzi
2. Mucnine prije 12. tjedana rijetko ili nikako, kad sam prosla tih 12,skoro svakodnevno, a povracanje poslije svakog drugog jela
3. Bolovi nisko, u ravnini gacica, malo desna malo lijeva strana.
4. Prestanak s duphastonom. Gin je rekao da potrosim jos sto imam ali da pijem manju dozu dnevno. Mene panika hvata na sam pojam da ga necu piti premda znam da je ulogu sad preuzela posteljica i da nema smisla vise.
Puse svima, procitala sam sve vase postove, ceatitke svima na lijepim vijestima!
♂️ 34
♀️ 31
K 👱🏼♀️💗 11
+ 7.mjesec 2022.
15. tjedan - abortus in tractu, kiretaža- baby boy 👶🏻😇👣
+29.3 🌈❤️
12.12.2023 baby girl 💗🌈
Drage cure, pisala sam nedavno o promjeni doktora i danas sam bila kod drugog i oduševljena sam pristupom. Bebice napreduju savršeno, danas smo 10+6, nuhalni mjerimo za 15 dana ali zasad je sve super, veličine su po 4cm 😍
Mali problem je moj pritisak, koji su mi mjerili 3 puta i neće da padne ispod 160/110. Dobila sam instrukcije da se javim internisti, i da do naredne kontrole mjerim pritisak svaki dan i upisujem rezultate, pretpostavljam kako bi se uvela neka terapija ako se ne poboljša situacija.
Jel neka od vas imala ovako visok pritisak u trudnoći?
E da jako važno, utvrdili smo da su 99% dvojajčani blizanci, prvi doktor iz nekog razloga to nije dobro vidio, pa konstatovao da su jednojajčani.
Imam u ponedjeljak termin za uzimanje krvi za Veritas, pa ću makar znati spol jedne bebe jer su rekli da za drugu ne mogu garantovati.
Super za dobar pregled! 😁
🙋♀️ - 35🙋🏻♂️ - 36
💙 -19.3.2018.
4.4. ➕
24.4. p.p. imamo ❤️
31.5. stiže nam 2. dečko 🩵
16.12. stigao Vito, ⚖️3760g i📏53cm. 🩵
Drage mame, imam par pitanja, cisto informativno jel normalno ili ne. Svaka trudnoca mi je drugacija bila, a zadnja da ne spominjem, pa se ne mogu orijentirat vise.
2. Mucnine prije 12. tjedana rijetko ili nikako, kad sam prosla tih 12,skoro svakodnevno, a povracanje poslije svakog drugog jela
4. Prestanak s duphastonom. Gin je rekao da potrosim jos sto imam ali da pijem manju dozu dnevno. Mene panika hvata na sam pojam da ga necu piti premda znam da je ulogu sad preuzela posteljica i da nema smisla vise.
Puse svima, procitala sam sve vase postove, ceatitke svima na lijepim vijestima!
1. Normalno. Imam ga i ja. Kad sam pitala dr kaze poželjno, od toga se stvara tzv.sluzni cep.
2.nemam iskustva sa mucninama nakon 12tt ali mislim da je i to okej. Nismo sve iste, nit su bebe koje nosimo copy/paste beba prije.
3. Normalno, boli i mene. Zateze, probada, pecka, svakako 🤣
4.prestanak koristenja duphastona u provj trudnoci za mene je zbacio spas! Probava se normalizirala, nisam bila naduta, isla sam normalno na wc, stale mucnine, imala sam zelju i volju za odnosom (stavljala sam vaginalno).
Neboj se prestanka. Dr zna tvoju situaciju sa spontanim i sigurna sam da je s razlogom odlucio da je sad vrijeme da smanjis 🥰
Mama🙋🏼♀️28
Tata🙋♂️32
K🧒 💙 09/21
L👶🩵 11/23
Jana25 ti je sve vec lijepo napisala, ali evo da se ja samo nadovezem jos za Duphaston iako sam ja uzimala Utrogestan, ali ista stvar.. ja sam ga uzimala na pocetku od oko 6. tjedna pa stala nakon sto sam ga potrosila, onda se javio smedji iscjedak pa sam ga ponovno pocela koristiti evo do proslog tjedna i isto me bilo strah prestati, rekoh sto ako se opet vrati iscjedak ili bolovi ili nesto trece, ali evo hvala Bogu zasad je sve ok tako da bez straha pogotovo kad ti je doktor to preporucio!
I drzi se sa mucninama, nadam se da ce brzo proci 😔 ja sam se zaista preporodila prema svemu otkad smo prosli 12 tjedana, ali bas kako Jana25 kaze, sve smo razlicite i sve je to normalno!
37🧔♂️🩷👩29
29.11.2023. 👶🏻🎀💕
Meni je tsh bio 3.85 pa su me i privatna i opce prakse gin. slale da jos vadim jednom al privatno, i bio je 2.65
Rekle su da u domovima zdravlja inace ispada visok tsh i da to nisu tocne vrijednosti, tako da ja na kraju ne pijem nista, provjerit cu jos jednom i to je to
Kod mene je bilo obrnuto 🙈 u domu zdravlja 2.7, a privatno 3.38, drugi puta 3.18
Trenutno pijem 50/75, sad cekam termin kod endokrinologa zbog korekcije terapije...
🙋🏻♀️ 30
➕️ 23.04.'23 🥰🤍🌈
7+0 kuca ❤️🥰
OTP 02.01.2024. Curica 🎀 A 💕
Ja takode imam iscjedak koji nije pretjeran ali se javlja svaki dan sto smatram da je ok jer je vaginalni bris uredan i urinokultura.Sto se tice duphastona ja cu ga po preporuci privatnog ginekologa koristit do 16 tjedna i vise necu tako da ga jos koristim.
Cure ja sam danas bila kod svog ginekologa u domu zdravlja
11+2 smo i sve je oke po UZ
Opet mi je jedino dala trombocite da radim ove sedmice i sljedece sedmice pa njoj opet s nalazima
Na aspirinu sam i ne znam da li cu ga do kraja uzimat?Imal neka koja koristi kao i ja hah
Meni su prosla dva nalaza trombocita bila u granici normalne negdje oko 364 i 384 tako nekako ali svakako receno mi da nastavim s aspirinom
Prvi nalaz tih trombocita je bio 515 pa smatram da aspirin radi svoj posao hah
Sto mi je najvaznije bebica napreduje kako treba
Nadam se da sve ostane kako treba.
Cure ja sam danas bila kod svog ginekologa u domu zdravlja
11+2 smo i sve je oke po UZ
Opet mi je jedino dala trombocite da radim ove sedmice i sljedece sedmice pa njoj opet s nalazima
Na aspirinu sam i ne znam da li cu ga do kraja uzimat?Imal neka koja koristi kao i ja hah
Meni su prosla dva nalaza trombocita bila u granici normalne negdje oko 364 i 384 tako nekako ali svakako receno mi da nastavim s aspirinom
Prvi nalaz tih trombocita je bio 515 pa smatram da aspirin radi svoj posao hah
Sto mi je najvaznije bebica napreduje kako treba
Nadam se da sve ostane kako treba.
Čestitam na dobrom pregledu ❤️
🙋♀️ - 35🙋🏻♂️ - 36
💙 -19.3.2018.
4.4. ➕
24.4. p.p. imamo ❤️
31.5. stiže nam 2. dečko 🩵
16.12. stigao Vito, ⚖️3760g i📏53cm. 🩵
Hvala Vam cure na odgovorima. Valjda ce to biti onda ok. Ja sam bas na duphastonima jer sam od utrogestana imala jake bolove a i krvarila sam pa ga nisam mogla koristiti. Nista, pocet cu onda pomalo smanjivati pa cemo vidjeti. Hvala jos jednom.
♂️ 34
♀️ 31
K 👱🏼♀️💗 11
+ 7.mjesec 2022.
15. tjedan - abortus in tractu, kiretaža- baby boy 👶🏻😇👣
+29.3 🌈❤️
12.12.2023 baby girl 💗🌈
Hvala Vam cure na odgovorima. Valjda ce to biti onda ok. Ja sam bas na duphastonima jer sam od utrogestana imala jake bolove a i krvarila sam pa ga nisam mogla koristiti. Nista, pocet cu onda pomalo smanjivati pa cemo vidjeti. Hvala jos jednom.
Koliko dnevno pijes duphaston?
Ja sam prvo bila na 3x1 sad sam na 2x1
Pa cu tek kad budem isla krajem mj vidjet sa doktorom sta dalje
Znam da je rekao otp do 16 tjedna
Ja sam sad 11 tjedana
Sortiraj odgovore
Najstariji