Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    buhtlica23
    18. Lipanj 2022. 12:50

Adri111

buhtlica23

Cure da li ste se susrele sa nekakvim peckanjem u predjelu desne strane u razini pupka? Onako me je 2-3 x zapecnulo ne znam objasniti to je najbolji opis 🫣🤣i sad je prestalo..

I mene jako zarezavalo oko 14tt, ja sam si to objasnila da je zbog blizanačke trudnoće pa da se maternica ubrzano širi, ali sad vidim da vas ima više…

Pa dobro moguce da je kod tebe isto utjecalo to sto su blizanci. Ali vjerovatno je to od rastezanja svega.. vjerujem da je jos jace u tvom slucaju. Ali biti ce to sve dobro ☺️

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Loni
    18. Lipanj 2022. 13:00

Drage cure, evo i mene, nova ovdje :) trudna sam 9tt i na mirovanju sam od 6tt i terapiji 3xdnevno utrogestan zbog hematoma koje se lagano smanjuje. I iskreno najteze od svega mi padaju mučnine. Dakle, čak i kad mi nije muka nemam nikakvu želju za jelom. Baš mi je stalni stres jer znam da moram jesti, a muka mi je kad samo pomislim na hranu:/ kako se vi nosite s tim problemima? Ja imam osjecaj da sam probala sve trikove, ali nista ne djeluje

buhtlica23
    18. Lipanj 2022. 13:21

Loni

Drage cure, evo i mene, nova ovdje :) trudna sam 9tt i na mirovanju sam od 6tt i terapiji 3xdnevno utrogestan zbog hematoma koje se lagano smanjuje. I iskreno najteze od svega mi padaju mučnine. Dakle, čak i kad mi nije muka nemam nikakvu želju za jelom. Baš mi je stalni stres jer znam da moram jesti, a muka mi je kad samo pomislim na hranu:/ kako se vi nosite s tim problemima? Ja imam osjecaj da sam probala sve trikove, ali nista ne djeluje

Razumijem te u potpunosti, ja u 9 tjednu pocela povracati i povracala do 12 tjedna svaki dan po par puta u 13 tjednu 1 ili 2 x.. evo uskoro ulazim u 15 tjedan ali i dalje ne mogu jesti sve iako sad ne povracam. No ako ne jedem na vrijeme me uhvati mucnina od gladi 🫣 proci ce sa vremenom. Kod svake zene je drugacije..

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Lonmi
    18. Lipanj 2022. 14:09

Vi ne mozete jesti, a ja jedem vise nego ikad 😂. Sad smo bili na odmoru pa smo vise jeli po restoranima tako da nema sta nisam pojela, burgere, pilece salate, pizze, pohano, przeno, lignje, brancina, smokica i onih stapica sa kikirikijem na izvoz 😂😂😂😂😂. I uopce necu razmisljati o listeriji-histeriji i o ovome nezdravome jer realno sta je vise zdravo osim onog sta si doma sam posadis i uberes,operes itd. Ne jedem tunu, suhomesnato (osim ako je termicki obrađeno kao na pizzi itd., meso koje nije peceno do kraja, tipa biftek koji mi ne valja ako nije medium i pravilu to je to, drugo sve papam. I voce, sladolede, cokolade, sve tamanim. Nadam se da je tako i ok, od svega pomalo. Uglavnom apetit imam brutalan, u prvoj trudnoci nisam toliku glad osjecala 😂
    Kako vi podnosite ovu vrucinu, tj. sparinu, pogotovo mame koje trce i nose stariju djecu. Ja imam osjecaj da cu pasti dolje, disati ne mogu od ovog vremena, a tek pocinje 🤢🤢
    Jos moram i na posao sad u 16 tt po ovim vrucinama, a doma ce me docekati mala puna energije. Jedva cekam listopad 😂

santina
    18. Lipanj 2022. 14:28

Doryna29

santina

Doryna29

Imam pitanje za mame koje ste isle/planirate naQualified, u kojim poliklinikama se radi i za koliko otprilike dođu rezultati?

Ja sam radila. Ali u Bosni. Javila sam se u BIO SAVE i kod njih otisla i dala krv. Dosao laborant izvadio i javili mi rezultate 8.dan. Vadila u srijedu u 16h, javili u cetvrtak ujutro. Meni su rekli rok 3-5 radnih dana od stizanja uzorka u laboratoriju.
    Vidim ima Bio save i po HR, pa mozda najbolje da se javis njima?

Aha, hvala na odgovoru. Ja sam se narucila na Nifty, ali vidim da vas je vec nekoliko na preporuku islo na Qualified pa sad razmisljam…

Ne znam, u zadnje vrijeme sve cesce cujem nemoj Nifty. Dabli je to krenulo od jedne osobe pa se tako prisirilo ili je potkrijepljeno naucnim podacima ne znam. Cujem da je dosta ginekologa izbacilo Nifty i uvelo Panoramu ili Qualified. 

santina
    18. Lipanj 2022. 14:32

atena

Pipin i ja sam bila na zimskim bebama 2020/2021 al mi je onda bio nadimak lilo možda me se i sjećate ti i santina završila sam u bolnici u 27tj i onda sam išla na serklažu na kraju sam rodila zdravu curicu 17.12. a santina tebe se sjećam čini mi se da smo u isto vrijeme završile u bolnici
    Marca ja nisam za FB grupe to sam uvijek govorila na forumu je meni super FB ni nemam.. tako da cure koje ostaju na forumu ja ostajem sa vama i potruditi ću se češće tipkati 😜
    E sad pošto me dugo nije bilo da vas malo updateam . 7.6. sam bila u Petrovoj na kombiniranom i nalazi su odlični beba je super sve je super. 15.6. sam bila kod svoje ginekologice na pregledu i napokon je dobila novi ultrazvuk i sve novo i sad se sve lijepo vidi pola sata smo se ja i ona divile tome kako se sve vidi a i hvatala ja bebu po trbuhu jer se stalno micala nije se dala gledati. Dala nam je i slikice i rekla da je sve u najboljem redu beba raste brzo i kako treba, hematoma više nema hvala bogu jedino moram i u ovoj trudnoći piti heferol i vitamin c jer mi željezo ne valja. I ostavila me još uvijek na duphastonim. Dalje, ako se sjećate ja sam tek bila počela raditi kad sam saznala da sam trudna i nisam nikome ništa govorila i jako sam strahovala od toga. Ali danas sam otišla do direktora i rekla mu, čovjek je to odlično prihvatio odmah rekao da mi čestita da će mi smanjiti opseg posla i da ću raditi samo lagane poslove..baš me ugodno iznenadio tako da je sada sve sjelo na svoje mjesto i j se osjećam super 😄
    Što se tiče kilaže ja sam na -5kg za sad ali imala sam viška pa nije toliko za brigu. I to je to eto nadam se da ste sve dobro i da su bebice super. Nove cure dobrodošle 🥰
    Sljedeći pregled je 13.7. i oprostite na dugom postu 🙈

Heeeey Liloo, pa sjecam te se kako ne! Svi smo strahovali s tobom kad si otisla, a onda sam i ja zavrsila u bolnici, da. Dobro se sjecas. Srecom sve se dobro zavrsilo za obe. Ne mogu vjerovati, bas mi je drago da te cujem. Kako je curetak?  

• Adri111
    18. Lipanj 2022. 14:45

santina

Doryna29

santina

Doryna29

Imam pitanje za mame koje ste isle/planirate naQualified, u kojim poliklinikama se radi i za koliko otprilike dođu rezultati?

Ja sam radila. Ali u Bosni. Javila sam se u BIO SAVE i kod njih otisla i dala krv. Dosao laborant izvadio i javili mi rezultate 8.dan. Vadila u srijedu u 16h, javili u cetvrtak ujutro. Meni su rekli rok 3-5 radnih dana od stizanja uzorka u laboratoriju.

Aha, hvala na odgovoru. Ja sam se narucila na Nifty, ali vidim da vas je vec nekoliko na preporuku islo na Qualified pa sad razmisljam…

Ne znam, u zadnje vrijeme sve cesce cujem nemoj Nifty. Dabli je to krenulo od jedne osobe pa se tako prisirilo ili je potkrijepljeno naucnim podacima ne znam. Cujem da je dosta ginekologa izbacilo Nifty i uvelo Panoramu ili Qualified.

Panorama i Qualified ne koriste istu metodu ispitivanja kao Nifty. One imaju noviju tehnologiju gdje odvajaju fetalnu DNA od majčine...ali po meni su svi NIPT postupci tu negdje, jedino ja sam koristila Panoramu jer imam blizance, i bas zbog njihove metode ispitivanja moguće je odrediti spol oba blizanca i još neke druge stvari ...ali to je već druga priča...

11.03.2022. imamo +, beta 336
    25.3.2022. ❤️❤️
    5/22 Panorama✅ , čekamo dečkiće💙💙
    7/22 anomaly scan ✅, fet.ehokardiografija ✅
    OTP 18.11.2022.

keti91
    18. Lipanj 2022. 15:16

buhtlica23

Mare3112

buhtlica23

Magnolija28

buhtlica23

Cure da li ste se susrele sa nekakvim peckanjem u predjelu desne strane u razini pupka? Onako me je 2-3 x zapecnulo ne znam objasniti to je najbolji opis 🫣🤣i sad je prestalo..

Nećeš vjerovat i ja sam imala takav danas osjećaj u blizini pupka 🤷‍♀️ I ne znam objašnjenje za to

Stvarno ne znam ni ja, ali nekako mi je lakse kad znam da nisam jedina 🤣

Jesam ja evo baš prije 3 dana desna strana danas sam ušla u 17 tj😅

A ja u utorak ulazim u 15 tjedan 🤣 no dobro ako se i vama desavalo znaci da je normalno 🤣🤣

Meni je tako isto bilo,al par dana je peckalo me kraj pupka bas kao i tebe cak sam i postavila pitanje al nazalost nisam dobila nikakav konkrektan odgovor al evo sad vidim to je bitno 😂

Termin 12.11.2022 ❤💞👣👨‍👩‍👧👶👶 stize nam curica ❤💕💝
    🧔 37
    👱‍♀️ 31
    U braku od 10/2018
    02.11.22 ❤❤❤❤💓💓❤
    Stize pojacanje Dori 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

santina
    18. Lipanj 2022. 15:26

Adri111

santina

Doryna29

santina

Doryna29

Adri a ono sto mi je interesantno, na svim njihovim stranicama, ovlastenim, svi pisu isto. Cak sam sve odreda zvala i svi predstavnici su mi prodavali istu pricu. Da izdvajaju bebinu DNK iz majcine krvi i kao tako teatiraju. 
    Ma svi lupetaju isto, cijene nabili, a.. 

buhtlica23
    18. Lipanj 2022. 16:26

keti91

buhtlica23

Mare3112

buhtlica23

Magnolija28

buhtlica23

Nećeš vjerovat i ja sam imala takav danas osjećaj u blizini pupka 🤷‍♀️ I ne znam objašnjenje za to

Stvarno ne znam ni ja, ali nekako mi je lakse kad znam da nisam jedina 🤣

Jesam ja evo baš prije 3 dana desna strana danas sam ušla u 17 tj😅

A ja u utorak ulazim u 15 tjedan 🤣 no dobro ako se i vama desavalo znaci da je normalno 🤣🤣

Meni je tako isto bilo,al par dana je peckalo me kraj pupka bas kao i tebe cak sam i postavila pitanje al nazalost nisam dobila nikakav konkrektan odgovor al evo sad vidim to je bitno 😂

Moguce da su propustili ako se puno tipkalo 🤔🤣

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.