Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Inna_92
    02. Lipanj 2022. 20:31

Pilvi meni ti je tako bilo sve do nedavno - mučnina cijeli dan, ali nijednom povratila. Sada više nemam mučnine, ali i dalje mi se gadi meso i kuhano povrće... Najradije bih jela po cijele dane samo salate, jogurte, voće i sladoled.
    Bila sam danas s 9+5 na kontroli, beba je 3 dana veća (33 mm), hematom je puno manji nego zadnji put, sve je dobro za sada. 😊🙏

👩 32 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 38 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️

puna_pitanja
    02. Lipanj 2022. 21:07

Pilvi

Hello svima,
    drago mi je citat da ste dobro ❤
    Imam dva pitanja…
    Prvo, sve pricate o anomaly scanu..ja prvi put cujem za to, je li to nešto na što ide svaka trudnica ili?
    A drugo, danas sam 6+4, zadnja tri dana osjecam mucninu od jutra do sutra, kad pojedem mi kratko bude lakse i onda opet…da bar mogu povratit, mislim da bi se spasila…a uz to umor nenormalan, jedva stojim na nogama…je li kome tako, imate li neki savjet?

Pilvi, anomaly scanovi su sastavni dio vodjenja trudnoce, samo ti mozda nitko ne kaze da je to taj pregled jer je to samo detaljniji ultrazvuk. Prvi je mini anomaly i on se radi oko 11, 12.tjedna gdje se mjeri nuhalni nabor, koji moze biti indikacija za neke sindrome, Downov, Edwardsov i treci mi fali, i tu se u tom periodu radi ili kombinirani probir ili genetsko testiranje ako zelis. Iduci je onda anomaly scan u 20.tjednu kad se beba malo bolje analizira. 
    Ja nisam imala mucnine, al umor jesam, zato sam prestala vjezbati nazalost i trajao je sve do pocetka drugog tromjesecja, nisam mu nasla lijek, nego svaki dan poslije posla odmor 😊, pa malo posla malo odmora.

Inna, super da se hematom smanjio, čestitam na dobrom pregledu! 🥰

30g, OTP 10.11.

Pilvi
    02. Lipanj 2022. 21:37

Hvala na objasnjenju za anomaly!
    A ova mucnina, majkoooo

Mar'ca🌺
    02. Lipanj 2022. 21:45

Pilvi

Hello svima,
    drago mi je citat da ste dobro ❤
    Imam dva pitanja…
    Prvo, sve pricate o anomaly scanu..ja prvi put cujem za to, je li to nešto na što ide svaka trudnica ili?
    A drugo, danas sam 6+4, zadnja tri dana osjecam mucninu od jutra do sutra, kad pojedem mi kratko bude lakse i onda opet…da bar mogu povratit, mislim da bi se spasila…a uz to umor nenormalan, jedva stojim na nogama…je li kome tako, imate li neki savjet?

Mučnine sam i ja imala, i to cjelodnevne, i bilo mi je dobro kad sam jela. Nisu bile strašne ali su bile prisutne. Probaj se zabavljat s nečim, radit nešto , to je meni pomagalo, kad sam čistila kuću, kuhala, bila s kolegicama na kavi i sl. tad mi ništa nije bilo, čim sam se smirila odmah mučnine. 

👩 29
    👨 29
    U braku 8/21 👰🤵
    Prenatalne Novalac od 2/22 🌺
    Papa, UZV i pregled - 9/21 - sve uredno ✔️
    ZM - 28.1.
    ➕ 5.3. ❤️👶
    11.3. - prvi pregled ❤️
    ❤️ 21.3. 💞 čujemo srčeko. 🥰
    🤰👶🏻 4.11. ❤️ termin poroda 🥰
    ➡️ Sljedeći pregled: 20.7. 😊
    🔜❤️🌺👶🏻 Baby girl. 🥰

• Trudnica2022
    02. Lipanj 2022. 21:57

Lota 🌼

FourLeafClover

Ja isto radim i planiram raditi do kraja, pod uvjetom da bude sve u redu i da mi na poslu ne bude stresnije no inače.
    Lota, dobrodošla, želim ti da ovaj put bude sve ok. A za pregled, mrvicu je rano, ja osobno bih odgodila pregled za cca tjedan dana.

Hvala 🥰
    Pa i je, u prve dvije sam bila sa cca 7 tt. Ne znam jel on to napravio obzirom na dva spontana prije ili ?
    Zamolit cu ga da mi da samo uputnice za krv, ovako cu se samo isprepadat ak se nista ne vidi, a i znam da nije dobro ici cesto na te preglede bas.

Draga nakon 2 spontana i ja aam imala prvi pregled sa 5+3 da se ustanovi je li sve ok i prepise ti tablete za svaki slucaj i evo hvala bogu kod mene je sada sve super nadam se da ce tako biti i kod tebe 🥰

Pipin
    02. Lipanj 2022. 23:17

Cure kojima je prva beba: ako ce vam trebati pomoci s nekim popisom sto je must za bebu, ne samo roba kolica i to, vec i druge stvari - samo recite. Napisati cemo vam nase iskustvo pa vi procijenite same sto biste uzele.

Netko je spomenuo izdajalicu. Ja imam Medelinu, kupila ju na skoro 40% popusta za Black Friday. Pošto smo grupa zimska bebe, većina stigne to dočekati prije poroda! Meni je odlična, spasila me masu puta na početku, a kad se dojenje ustabililo koristila je da stvaram zalihe mlijeka u frizeru za kad me nema doma. Meni je vrijedila svake lipe. Ako imate za posuditi od nekoga, isto je super opcija. Koristili smo i njihovu Calma bočicu koja je baš za dojenu djecu i odlična je. Sad kad je veća koristimo Dr. Browns staklenu!

ancy2010
    02. Lipanj 2022. 23:57

Sta se tice kupnje opreme za bebu evo mogu napisat iz svog iskustva iz prve trudnoce..kupila sam rucnu izdajalicu koja mi se pokazala kao totalan promassj jer ni kap mlijeka nisam s njom mogla izvuci pa sam kupila dvostruku Medelinu ni ona mi nije bila bas bajna,vise sam rucno izdojila nego s njom, tako da pricekajte da vidite kako ce ic sa dojenjem pa onda posudite ako imate od koga da vidite oce li ic..druga nekoristena stvar je gnijezdo, me znam jel beba bila 3 puta u njemu,. Ne treba ni previse love dat za prva kolica jer stvarno ih brzo prerastu, bolje je kasnije uzet dobra kisobran kolica..baby gym je odlicna stvar, dosta dugo smo ga koristili, podlogu sam uzela od Casmatina, evo tri godine je vec u koristenju i ko nova,tako da sve preporuke za njih..grijac za bočice eno jos stoji u kutiji ne koristen iako je pila i adaptirano mlijeko..komoda za presvlačenje isto malo korištena, vecinom sam je na krevetu mijenjala..kupila sam i onu aquascale kadicu koja ima i vagu, isto totalno nepotrebno i preskupo i brzo je prerastu 

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

Pipin
    03. Lipanj 2022. 05:43

A da sve je to dosta individualno 🤷🏼‍♀️ Recimo ja bez presvlacilice ne bih mogla, ledja bi mi otpala! Koristili ju punih godinu dana i sad nam je komoda (uzeli onu Ikeinu polovno kojanse pretvara u komodu za ni 500 kn). Gnijezdo smo isto jako puno koristili, prva tri mjeseca je recimo u tome spavala izmedju mene i supruga u krevetu po noći, a po danu u tome svuda po stanu dok je mala bila (gnijezdo smo naslijedili. Definitivno nemojte kupovati ona suludo skupa gnojezda za preko 1000 kn. Znam da baobaby ima za 300-400 kn pa ako ne mozete polovno radije kod njih, domaci brend koji ja bas volim). Ali kazem, to je bas individualno i kako je kome prakticno, kako tko bebu navikava itd.

Za podlogu tipa casmatino i baby gym se slazem - jako jako dugo koristili! 💪🏻 

buhtlica23
    03. Lipanj 2022. 06:52

Jutro, sto se tice opreme za bebe, kolica,autosjedalica,jaje i to cemo kupiti novo. Kao i kadicu. Ja bi i krevetić novi. A sto se robe tice cu nesto kupit nesto dobiti. 
    Ja sam upravo dosla u bolnicu i sad cekam da pocnu raditi da mi daju nalaze i trudnicku. Isla sam neki dan vaditi krvnu grupu RH i testove na sifilis hepatitis i to. Uglavnom nalaze sam vidjela na e gradanima sve je ok. Najvise sam radi trudnicke dosla a oni tek za sat vremena pocinju raditi 😐 krenilo me od ranog jutra hahah.

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Lota 🌼
    03. Lipanj 2022. 07:47

Trudnica2022

Lota 🌼

FourLeafClover

Ja isto radim i planiram raditi do kraja, pod uvjetom da bude sve u redu i da mi na poslu ne bude stresnije no inače.
    Lota, dobrodošla, želim ti da ovaj put bude sve ok. A za pregled, mrvicu je rano, ja osobno bih odgodila pregled za cca tjedan dana.

Hvala 🥰
    Pa i je, u prve dvije sam bila sa cca 7 tt. Ne znam jel on to napravio obzirom na dva spontana prije ili ?
    Zamolit cu ga da mi da samo uputnice za krv, ovako cu se samo isprepadat ak se nista ne vidi, a i znam da nije dobro ici cesto na te preglede bas.

Draga nakon 2 spontana i ja aam imala prvi pregled sa 5+3 da se ustanovi je li sve ok i prepise ti tablete za svaki slucaj i evo hvala bogu kod mene je sada sve super nadam se da ce tako biti i kod tebe 🥰

Sad mi je lakse, a jel ti bas ultrazvuk radio ili samo dao uputnice za krv ? Sta se vidjelo na pregledu tako rano ? 
    Hvala ti. 😍 u kojem si tjednu ? 

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.