Zimske Bebe 2022/2023 💙💗⛄❄️🌟💫🤱

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • proljetnica1
    22. Lipanj 2023. 12:48

The importance of early complementary feeding in the development of oral tolerance, pročitajte članak, znam da većina vas čita isključivo fejsbuk grupe ali evo probajte 

BlairWaldorf
    22. Lipanj 2023. 17:43

Nemojte zamjeriti, ali dude poput Bibs mogu uvelike naštetiti razvoju čeljusti i zuba i dovesti do deformacija i nepravilnog zagriza. Plosnate dude su daleko sretnija opcija. Ukoliko ćete razmotriti tu mogućnost, imam Curaprox dudu za koju kažu da je dizajnirana tako da ne remeti prirodan razvoj čeljusti, zuba, zagriza blablabla jučer nam je stigla, beba je samo probala i ne želi. Također imamo i mam dudu, koju je isto beba probala i odbila.Jel ovo istina ? Naletila na fejsu

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• Ana_
    22. Lipanj 2023. 19:45

BlairWaldorf

Nemojte zamjeriti, ali dude poput Bibs mogu uvelike naštetiti razvoju čeljusti i zuba i dovesti do deformacija i nepravilnog zagriza. Plosnate dude su daleko sretnija opcija. Ukoliko ćete razmotriti tu mogućnost, imam Curaprox dudu za koju kažu da je dizajnirana tako da ne remeti prirodan razvoj čeljusti, zuba, zagriza blablabla jučer nam je stigla, beba je samo probala i ne želi. Također imamo i mam dudu, koju je isto beba probala i odbila.Jel ovo istina ? Naletila na fejsu

Dosta često vidim da pišu da bibs dude nisu dobre. Moj otpočetka ima tommee tippee ortodontske, neću mu ni mijenjati kad mu odgovaraju. Ionako ih rijetko i koristi 😉

👱‍♀️ 36, AMH 12 (2022) 4.1(2024)
    👨‍🦱 40, normo
    04/22 prvi IVF (ovaleap, cetrotide, ovitrelle) 02.05. ET 1 blastice, 1 ❄️
    11.05. Beta 9dnt 215
    13.05. Beta 11dnt 457
    It's a boy 💙
    04/24 FET 1 blastice ➡️ 9dnt beta 52 ➡️ 12dnt beta 190 ➡️ spontani 7tt
    10/2024 novi postupak, IVF, test ❌01/2025 novi postupak

• ikica_90
    23. Lipanj 2023. 08:36

BlairWaldorf

Ne znam jel valjaju ili ne, mi koristimo aventove, za koje piše da su ortodontske, jesu li ili nisu ne znam, malome paše tako da mu neću mijenjati. Nije neki baš da bez dude ne može, više ovako prije spavanja voli malo ili ako je baš jako razdražljiv da se smiri, ali inače nije jedna od onih beba koja vječito u usima ima dudu 😁 mislim da je za razvoj čeljusti prije svega bitno da nauči žvakati i piti 😊 jel tvoj koristi dudu? Probaj mu još koji dan dati tu od Curaproxa jer možda mu samo treba vremena da se privikne 😊

👱‍♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
    🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
    12/22 baby boy 💙
    FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
    10/2024 baby boy 💙🍼

BlairWaldorf
    23. Lipanj 2023. 10:17

ikica_90

BlairWaldorf

Ne znam jel valjaju ili ne, mi koristimo aventove, za koje piše da su ortodontske, jesu li ili nisu ne znam, malome paše tako da mu neću mijenjati. Nije neki baš da bez dude ne može, više ovako prije spavanja voli malo ili ako je baš jako razdražljiv da se smiri, ali inače nije jedna od onih beba koja vječito u usima ima dudu 😁 mislim da je za razvoj čeljusti prije svega bitno da nauči žvakati i piti 😊 jel tvoj koristi dudu? Probaj mu još koji dan dati tu od Curaproxa jer možda mu samo treba vremena da se privikne 😊

Koristi od 4 mjeseca. Povremeno.  Imamo aventovu i bibs pa mijenjam. Prihvaća oboje. Mislim da mu je bibsova od kaučuka draža. 
    Sutra mu dajem tikvicu pa se nadam da ćemo malo žvakati komad. ✌️🥳

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• ikica_90
    23. Lipanj 2023. 10:49

BlairWaldorf

ikica_90

BlairWaldorf

Koristi od 4 mjeseca. Povremeno. Imamo aventovu i bibs pa mijenjam. Prihvaća oboje. Mislim da mu je bibsova od kaučuka draža.
    Sutra mu dajem tikvicu pa se nadam da ćemo malo žvakati komad. ✌️🥳

Javi kako je prošlo sa tikvicom 😊 jedino kaj tikvica nema baš neki okus, pa možda je bolje za početak butternut tikva  il mrkvica 😊 makar kažu da te namirnice koje su neutralne da je dobro dati u početku da se ne naviknu na slatki okus, iako mlijeko im je slatko pa mi nije jasno kak već nisu naviknuti 🤣🙈 

AIH 12/2021, beta ❌
    12/22 baby boy 💙
    10/2024 baby boy 💙🍼

BlairWaldorf
    24. Lipanj 2023. 13:52

Nije odusevljen. Kao da mu se gadilo 😂🤦 čak je bolje prosao komad tikvice kojeg je ciclao i grizao nego kašica 🤦🤷

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• ikica_90
    24. Lipanj 2023. 14:26

BlairWaldorf

Nije odusevljen. Kao da mu se gadilo 😂🤦 čak je bolje prosao komad tikvice kojeg je ciclao i grizao nego kašica 🤦🤷

Tak je i moj neki dan izgledao kad sam mu nakon 3 dana kaj je jeo bananu napravila špinat sa batatom 🤣🙈 faca fuuuuj, di je ona banana slatka 🤣🤣 moj jede kasasto, al onako zdruckano s vilicom tak da ima male komadiće, ali sve je to kuhano tak da se u ustima raspadne 😁 ali zato voli hvatati žlicu i zdjelicu sa hranom 😁

AIH 12/2021, beta ❌
    12/22 baby boy 💙
    10/2024 baby boy 💙🍼

NanaJ
    24. Lipanj 2023. 15:53

Ne znam kome sam obecala sliku kolica (kinderkraft nubi 2) napisat cu ovak ukratko. Kolica su za sada meni ok, iskreno ocekivala sam da ce biti mozda malko laksa, ali nije nista strasnog. Imaju automatsko sklapanje sto je meni super. Prednji i straznji koraci su iste velicine, prednji su okretni (standart kotaci takve vrste kolica). Lijepo i lagano se voze, na prvu mi je bio malo cudno jer sam navikla na svoja velika kolica koja bez pola muke prelaze apsolutno svaki teren, ali ni ova ne zaostaju za velikima. Najvise mi se svida sto idu skroz u lezeci tako da kad zaspi u kolicima stvarno mu je udobno. Sjediste je siroko tako da ga nista ne steze, ima mjesta za sve. Sve u svemu za tu cijenu jako sam zadovoljno s njima, pa eto ako netko razmislja o kupnji kisobran kolica nek si pogleda i njih.Vidim da pricate o kasicama. Mi smo poceli sa 5 mj skroz bledano s tim da mu je trebalo 2 tjedna da nauci kako otvoriti lijepo usta i progutati ( vecinu je vracao van jezikom). Kada je to savlado, povecavala sam mu kolicinu kasice tako da ima pravi obrok. Sa 6,5 mj uvela sam mu i dorucak. Tako da mi za sada imamo 2 obroka oko 160 gr svaki. Sada ima 7.5 mj 😊
    Vidjela sam da je poceo cak i zvakati hranu tj da je naucio da moze i zvakati pa sam mu prvo ponudila onaj baby flips da se nauci drzati i na komadice (doduse on se topi u ustima ali ok) 
    Od danas smo na grubo blendanom tj pustam mu komadice nesto kao jako jako sitno sjeckano i jako lijepo je prihvatio i pojeo. Tako da mi polako prelazimu na tu varijatu jer vidim da je spreman i da je naucio i da nema onaj nagon za povracanjem. 

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

BlairWaldorf
    24. Lipanj 2023. 21:13

Ana_

BlairWaldorf

Dosta često vidim da pišu da bibs dude nisu dobre. Moj otpočetka ima tommee tippee ortodontske, neću mu ni mijenjati kad mu odgovaraju. Ionako ih rijetko i koristi 😉

Ja mislim da su sve dude štetne ako se često i predugo koriste iako mislim da je u biti sve stvar genetike ... Ako će dijete imati nekih problema sa zagrizom, zubima... imati će ionako ili ako se duda bas godinama agresivno koristi. 
    Da mu sutra dam opet tikvicu ili da probam s mrkvicom ? 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.