Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    freya_444
    16. Rujan 2021. 22:02

Hvala cure 🤗
    Schinin, ma boli malo zub al to će tako bit dok se ne popravi živac kroz par termina. Sad imam lijek u zubu 😊
    Cure, ja ću sutra ili za vikend staviti svoj popis za rodilište i za bebicu sve, pa eto da mi pomognete ako treba još šta dodati ili možda nešto što ne treba da znam :)

Lucija 16.12.2021.💗

aurora12
    16. Rujan 2021. 22:08

Zelena36

mamasita05

Zelena36

Da li se nekoj od vas kad lezite, a beba se mice, pojavi onako ko izbocina na trbuhu, na mjestu gdje je beba?
    Meni je to bas fora

Jesi sigurna da je beba, da nije BH kontrakcija?
    U prvoj trudnoci sam i ja bila uvjerena da se beba izboci, al poslije sam skuzila da je to zapravo kontrakcija, bude tvrdo nekih 30-60sekundi i onda se opusti. Tako mi je i sada kad lezim na ledjima.

Ovo mi prva trudnoca pa nije da imam iskustva, al zivim u uvjerenju da je beba 😊

Ja bih rekla da moze biti beba jer imam i kontrakcije ali to mi je drugaciji osjecaj, bas neugodan i osjeti se tvrdoca i zatezanje na jednom mjestu. Kad je beba nije neugodno nego samo smijesno za vidjeti kako je jedna strana trbuha povisena 👶🏻😊

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

nemamimena26
    16. Rujan 2021. 22:29

freya_444

Hvala cure 🤗
    Schinin, ma boli malo zub al to će tako bit dok se ne popravi živac kroz par termina. Sad imam lijek u zubu 😊
    Cure, ja ću sutra ili za vikend staviti svoj popis za rodilište i za bebicu sve, pa eto da mi pomognete ako treba još šta dodati ili možda nešto što ne treba da znam :)

Freya_444 super za ovaj popis za rodilište, pratimo sve, pa lako javimo nadopune, sigurna sam da cure imaju kakvih dodataka 🥰🧸

'04./21. ➕
    12.05., 4mm, ❤ kuca
    09.06., 3.24cm, rastemo, sve je odlično 🙏😇
    24.06., 5.66cm, sve u najboljem redu, rastemo ❤
    30.06., stigao nalaz kombiniranog probira, uredan, nizak rizik
    16.07. pregled odličan, beba super, dečko nam dolazi 💙
    26.08., pregled prošao u najboljem redu, sve odlično, veliki smo 25cm, 413grama smo teški 💙
    08.09. pregled prošao super, 613grama, nalaz urinokulture uredan
    04.10. idući pregled, privatni

Slee
    16. Rujan 2021. 22:29

Bumbasor sad sam skuzila da ti nisam zazeljela brzo ozdravljenje. Nadam se da ce bronhitis brzo proci. 💗

Zasto zene koje imaju veliku dioptriju moraju na carski? 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

• nelanr_
    16. Rujan 2021. 22:34

Slee

Bumbasor sad sam skuzila da ti nisam zazeljela brzo ozdravljenje. Nadam se da ce bronhitis brzo proci. 💗

Zasto zene koje imaju veliku dioptriju moraju na carski?

ja kako sam istrazivala jer prilikom prirodnog poroda od pritiska moze doci do skoka dioptrije ili cak pucanja ocnog dna pa da dovede i do sljepila e sad zaista ne znam jel to istina ili nije jer npr dosta oftamologa pa cak i ovi sto su meni radili laser su mi rekli mogu prirodno laserska nije prepreka al me strah da bi to dovelo do nekih komplikacija. 

boy 💙🌍

• ginger39
    16. Rujan 2021. 22:51

PeggyCarter

ginger39

Scarlett, prema ZoR-u imas pravo koristiti godisnji iz 2021. do kraja 2022. ako ga zbog porodiljnog nisi mogla iskoristiti do 30.6. 2022. Ne znam kad ti je termin, mozda mozes iskoristiti nešto kad ti istekne porodiljni. Ja ssm zato manji dio potrosila prije odlaska na komplikacije, a veci ostavila za kraj 2022.

Josipab, uzela sam TOG 1 za grijane prostore jer nama je stvarno toplo u stanu.

Ginger39 jesi sigurna da je samo do kraja 2022, ja sam to protumačila možeš ga iskoristi kad porodiljni završi, recimo ako ti dio GO ode i u 2023.

U osnovi, ZoR kaže da neiskorišteni godisnji možes iskoristiti do kraja one kalendarske godine u kojoj se vracas s porodiljnog. Meni ce porodiljni zavrsiti pocetkom prosinca 2022. i do kraja te godine moram iskoristiti godišnji iz 2021., a zatim cijeli godisnji iz 2022. moram iskoristiti do 30.6. 2023. Rekli su mi da godisnji iz 2021. ne mogu koristiti u 2023., zato smo i racunale koliko godisnjeg da koristim prije odlaska na komplikacije, a koliko da si ostavim za taj period nakon porodiljnog do kraja godine. 

• ginger39
    16. Rujan 2021. 23:03

Freya, super za jetrene! Moj muz omega 3 od Almagee (https://www.almagea.hr/proizvod/krill-oil-cardio/), one su kao među najboljima na trzistu jer se rade od tih račića, a ne od ribljeg ulja. Ja sam sad u trecem tromjesecju s Novalaca presla na njihove prenatalne bas zbog te omege. 

• Lilli07
    17. Rujan 2021. 01:01

Imala sam baš puno za čitati....
    Želim brz oporavak djevojkama koje se ne osjećaju dobro
    Freya super za jetrene, a sa zubom će se i crp riješiti 
    Lota razmišljaj pozitivno, eto i doktorica ti je rekla da nemaš potrebe da brineš. Vjerujem da će se to do sljedećeg pregleda sve regulirati i sve biti super
    ___
    Pisale ste o tome kako provodite dane... Ja sam zauzeta cio dan sa svojom malom. Pogotovo ovih dana ne izmori, samo bi hodala (nije još sama prohodala), tako da većinu dana idemo samo tamo vamo u krug. Malo izađemo vani kad možemo. Voljela bih da češće možemo kolicima se provozati do grada, ali ne živim baš na ravnom i jako mi je teško vratiti se kući nakon takve šetnje, a suprug nas ne može vratiti jer nam je auto u kvaru.... 
    E da, ne mogu ni kod roditelja narednih 15ak dana jer su bolesni, otac pozitivan na covid, mama se danas testirala, pa ćemo vidjeti šta će biti, u međuvremenu i brat dobio povišenu temperaturu 😞😞
    Eto nadam se da će mi ovih 15 dana brzo proći jer sam baš htjela ići kod njih taj dan kad mi se otac razbolio... 

aurora12
    17. Rujan 2021. 07:06

Kad ste vec spominjale dioptriju, meni je sferna mala ali cilindricna 4.5/5 (astigmatizam) pa ne znam je li kod tako velikog astigmatizma problematican prirodan porod. Svakako cu saznati kad bude vrijeme ali ako netko zna super.

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

freya_444
    17. Rujan 2021. 07:10

ginger39

Freya, super za jetrene! Moj muz omega 3 od Almagee (https://www.almagea.hr/proizvod/krill-oil-cardio/), one su kao među najboljima na trzistu jer se rade od tih račića, a ne od ribljeg ulja. Ja sam sad u trecem tromjesecju s Novalaca presla na njihove prenatalne bas zbog te omege.

Super hvala...a koja je razlika izmedju tih i ovih: https://www.almagea.hr/proizvod/prenatal-omega-3/
    U tim račićima ili? 😊

Lucija 16.12.2021.💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.