Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PeggyCarter
    16. Rujan 2021. 18:09

Mum of four

Moj savjet ti je da ostavis godisnji za poslije porodiljnog. Em sto ces duze bit sa bebom a s druge strane ako ce odmah ici u jaslice trebat ce ti sigurno dva tjedna za prilagodbu

Hvala puno ginger39 i mum of four

Zelena36

To se u svim firmama moze koristitstari go ili kako odluce?

30.11. 👶💙
    👨‍💻 1996. (25), 👩‍💻 1997. (24)
    Luck is what happens when preparation meets oportunity.

Slee
    16. Rujan 2021. 18:09

Freya superrr za jetrene! Ja sam prije postupka pila omegu od fellera, al sva ta riblja ulja zasebno mi budu bas odvratna! 

Da se pohvalim - danas sam prvi put uspjela na videu uhvatit malog kako se mice trbuh malo kada lupne 💙💙💙💙 joj, ja njega bas volim i tako sam vec sad luda od ljubavi 😂😂

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

PeggyCarter
    16. Rujan 2021. 18:15

ginger39

Scarlett, prema ZoR-u imas pravo koristiti godisnji iz 2021. do kraja 2022. ako ga zbog porodiljnog nisi mogla iskoristiti do 30.6. 2022. Ne znam kad ti je termin, mozda mozes iskoristiti nešto kad ti istekne porodiljni. Ja ssm zato manji dio potrosila prije odlaska na komplikacije, a veci ostavila za kraj 2022.

Josipab, uzela sam TOG 1 za grijane prostore jer nama je stvarno toplo u stanu.

Ginger39 jesi sigurna da je samo do kraja 2022, ja sam to protumačila možeš ga iskoristi kad porodiljni završi, recimo ako ti dio GO ode i u 2023.

30.11. 👶💙
    👨‍💻 1996. (25), 👩‍💻 1997. (24)
    Luck is what happens when preparation meets oportunity.

tierra
    16. Rujan 2021. 18:25

Godisnji - svakako provjeriti s firmom, nece nitko dat tocniji odgovor od nas ovdje.
    Primjer - kod mene u firmi se godisnji mora iskoristiti unutar tekuce godine, a u iznimnim slucajevima se moze prolongirati do 30.6. sljedece. Tako da sam ja morala cijeli GO za 2021. iskorisiti sad prije nego sam otvarala komplikacije. Godisnji iz 2022. će mi dozvolit da koristim kad se vratim na posao pocetkom 2023.

Freya, bravo za jetrene. Kako bi moja mama rekla - jedna briga manje. Super mi je kad doktori reagiraju odmah pa se to vidi na nalazima! 

Ne znam jedino u slucaju da moras hitno na komplikacije kako se onda rjesava :/

👧🏻33👨🏻33
    👶🏻Amelie 12.12.2021. ❤

tierra
    16. Rujan 2021. 18:26

*nece nitko od nas ovdje dat tocniji odgovor za godisnji nego sto ce ti rec kod tebe u firmi

👧🏻33👨🏻33
    👶🏻Amelie 12.12.2021. ❤

Taya_
    16. Rujan 2021. 18:27

Meni je poslodavac rekao, pošto nisam iskoristila cijeli godišnji sad od 2021. da ga po zakonu imam pravo iskoristiti do 31.12.2022. godine, ne duže.. ali ja radim u lokalnoj upravi (županija).. znači godišnji koji sam dobila sad ove godine 2021. iskoristit ću odmah poslije porodiljnog .. pošto mi je termin 25.11. iskoristiti ću tih 25 dana od ove godine i možda još koji dan godišnjeg od 2022. da ostanem doma do kraja 2022. godine. Godišnji koji mi je ostao od 2020. nažalost mi je propao tj. sad će do kraja godine jer ga ne mogu iskoristiti pošto sam odmah otišla na komplikacije zbog strogom mirovanja..

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

aurora12
    16. Rujan 2021. 18:31

Slee

Freya superrr za jetrene! Ja sam prije postupka pila omegu od fellera, al sva ta riblja ulja zasebno mi budu bas odvratna!

Da se pohvalim - danas sam prvi put uspjela na videu uhvatit malog kako se mice trbuh malo kada lupne 💙💙💙💙 joj, ja njega bas volim i tako sam vec sad luda od ljubavi 😂😂

Bravo za bebicu 🤗🤗 Kako on odmah nadoknadi za sve zivciranje da se mama ne brine ❤

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

aurora12
    16. Rujan 2021. 18:33

freya_444

Pitanje,
    Da li znate koje omega 3 kapsule bi mogla uzimati pošto znam da je omega jako bitna u trećem tromjesečju, a prestala sam piti Novalac na savjet doktorice zbog jetrenih enzima jer zgleda da je i to uzrokovalo povišene vrijednosti?

Ja po preporuci nutricionistice pijem pure encapsulations epa i dha a stvarno joj vjerujem da pazi na kvalitetu. Narucivala sam izvana i brzo su dosle, samo ne znam tocnu cijenu al skuplje jesu. 

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

• mamasita05
    16. Rujan 2021. 19:12

Zelena36

Da li se nekoj od vas kad lezite, a beba se mice, pojavi onako ko izbocina na trbuhu, na mjestu gdje je beba?
    Meni je to bas fora

Jesi sigurna da je beba, da nije BH kontrakcija?
    U prvoj trudnoci sam i ja bila uvjerena da se beba izboci, al poslije sam skuzila da je to zapravo kontrakcija, bude tvrdo nekih 30-60sekundi i onda se opusti. Tako mi je i sada kad lezim na ledjima.

• Schinin
    16. Rujan 2021. 19:47

pozdrav okruglice 🌺 meni je danas uzasno, opet se pogorsalo sa mojim disanjem i zamorom plus tachykardija (puls 150, aktivnost: pravljenje kafe na masinu🤦‍♀️), ali necete vjerovati sto se desilo - zove me asisistetica doktoera i kaze da sutra dodjem za testove, jer im je netko otkazao! a ja se upravo vratila iz setnje sa djecom, isli na sladoled - danas nam je trebalo malo vise nego duplo vremena, jer sam ja stalno pauze pravila🙈 bar se bebac fino javlja pa ne moram i oko njega brinuti 😁
    hemoroidi: ne znam jel se takvo sto kod vas moze nabaviti, ovdje je hit hazel witch (hamamelisa) mast i zaista pomaze
    a ja vam bolje da ne pisem kako se hranim 🤦‍♀️ ili doruckujem ili rucam, oboje nikako, a za veceru se igram hranom pa onda pas to pojede....
    Bruna bar me ti razumijes oko stitne 😂😂😂 a ja sam za cervix muzu odmah objasnila kako je to prakticno poziv na hopsanje 😂😂😂
    Jelenas super za ritmiku 🎉 steta sto ne mogu postavit video da vidite te toddler ludorije 😅 a za cipelice: ja kad tako neke stvari ne mogu naci obicno se okrenem amazon 😅 tu uvijek nesto nadjem. nadam se da te nije infekt uhvatio nego i tebe muci malo vrijeme
    Clarissa, Alexandra cestitke na pregledu
    Aurora nadam se da Jerry ne bude ljubomoran😂 kod ovo dvoje je on glavna zvijezda 😂
    Nemamimena tako mi je drago da ste se uspjeli dogovoriti 🎉to bas puno znaci
    Tierrra jel ti stoji na listi i  nabaviti vjevericu 😉 svadba je brzo pa budes jos imala vremena za bebu sve izorganizirat 😃 dok nisi kao ja, sve je super. meni s drugim pukao vodenjak - tad sam isla torbu spremat, a vamo nista pripremljeno, ni paket malih pelena nisam imala 😂 dobro, imali smo ove vece stvari od curke, ali opet..
    Slee ma mani se kolaca, naruci negdje ili posalji muza da nesto kupi, ne treba ti sada i taj stres a sigurna sam da ce i tvoji i njegovi to razumjeti. a normalno je da malca osjetis svuda, ja kazem kao da imam hobotnicu u trbuhu 😂
    Bumbasor bas mi je zao da se tako mucis, suosjecam 🙁 imas li mozda osvjezivac zraka? mene je to znalo spasiti u takvim krizama, jos ako si dobra sa dr. da ti prepise ampule salbutamola sto mozes staviti u to
    Lota_twins ako imas pitanja u vezi nalaza, salji 😁
    Freya zao mi je za zub, ali bar ste sad nesto nasli pa mozete srediti to kako treba. imas kakve bolove? bravo za jetrene 🎉🎉🎉
    Sirenita predivno je 😍

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.