Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Angel 🌼
    23. Kolovoz 2021. 14:08

Taya ak se dobro sjećam, i ti si u Čakovcu u bolnici? 

• Lilli07
    23. Kolovoz 2021. 14:25

Djevojke sretno na pregledima, a čestitam onima koje su zavrsile na dobrim nalazima
    Taya nadam se da će na kraju ipak biti dobar nalaz, da nećeš morati na dijetu

Ja evo bila kod zubara, sinoć sam jedva spavala, stalno se budila od bola, zaista nisam mogla normalno funkcionirati. Zub se mora liječiti, stavila mi je danas lijek i kaže da bi me trebalo prestati boliti i trebam opet za 15ak dana da mi opet stavi lijek, ili ranije ako mi ovo ispadne, a nadam se da neće. 

Jelenko93
    23. Kolovoz 2021. 14:32

Ej cure, pitanje, dali je koja od vas išla na inducirani porod? Ja pretpostavljam da ću ići zbog toga što sam trudnica sa epilepsijom plus kontroliram se u petrovoj bolnici a nisam iz zg, veselje 🤣 Sve žene u mojoj obitelji su rodile ekspresno neke nisu ni stigle do rađaone samo do bolničkog hodnika pa se i ja nadam da ću tako mada sam ja uvijek neka komplicirana🤦‍♀️ Baš ću pitati u četvrtak dr u petrovoj dali baš striktno moram na indukciju ako se samo ne pokrene slučajno prije tog njihovog termina

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

jelenas
    23. Kolovoz 2021. 14:41

U bolnicu se na pregled kreće otprilike s 35-36tt. 
    OGTT obično nalazi budu isti dan popodne. Meni osobno je natašte najveći problem, glukozu mi organizam dobro razgradi i druge vrijednosti mi nikad nisu povišene. Taya ono što oni mjere aparatićem je samo okvirno, ja si inače prije ogtt sama doma izmjerim jer ako mi je previsoko onda ni ne idem, ali uvijek bude malo odstupanje od vrijednosti na nalazu jer njihove metode su sigurno preciznije od aparatića. 
    Bela briseve ti uzima doktor, kod nas u Zg je onda scenarij da ih sama nosiš u DZ gdje se prikuplja, nalazi su kroz 8 dana (najčešće 4, vikend uračunat). 
    Jelenko ja nisam išla na pravi inducirani no malo me jesu inducirali jer moj porod je krenuo curenjem plodne vode u 41+0 ali sam bila otvorena samo 1cm. Jako sam se sporo i slabo otvarala tako da sam dobila i gel i drip. Porod je bio završen hitnim carskim jedno 20min prije izgona jer mi se malena pokakala u plodnu vodu i otkucaji su joj počeli padati. 

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

Taya_
    23. Kolovoz 2021. 14:51

Angel 🌼

Taya ak se dobro sjećam, i ti si u Čakovcu u bolnici?

Da, ja sam u Čakovcu u bolnici 😃
    -
    Lilli07 nadam se da će popustit zubobolja i da nećeš više imati problema sa time 😃

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

Bela_le
    23. Kolovoz 2021. 14:52

Josipab i Jelenas hvala!
    Jelenko ja sam imala dogovorenu indukciju, ali mala je taman to jutra sama odlucila doci, ali procedura ti inace ide ovako (bar kod nas u Os), dodes popodne prije i oni te zaprime na odjel, sad zbog korone ce te poslati da se istestiras na koronu i da dodes s nalazom u bolnicu, ujutro poslje vizite ide pregled i dr stavi gel vecinom, ali ima i drugih metoda, onda se 2 sata s gelom lezi i opet pregled i ctg, ako je krenulo i ako si se otvorila dovoljno ides u radaonu, ako ne ide drugs tura gela, ali mislim da druga tura ide 12 sati nakon prve (nemoj me hvatat za rijec), ja sam ovaj dio s gelom preskocila jer nakon sto sam primljena u bolnicu, tu noc, pred jutro sam dobila trudove i zavrsila u radaoni

👩 23
    👱‍♂️ 25
    👧 3
    👶 13.12.

Scarlett
    23. Kolovoz 2021. 15:49

Ajme, vi već o porodu razmišljate. Ja se ne usudim uopće. Ne znam kako će to sve proć s mojom kicmom. Imala sam operaciju prije 12 godina i od onda stalno sr***. Nikako da dođem do svoje fizijatrice da se i s njom savjetujem.
    Kaj se pregleda u bolnici tiče ja sam na svoju ruku uspjela preći na sv. Duh jer nisam nikako zadovoljna svojim socijalnim. Biser mi je rekao da nek si gledam na netu kaj me zanima. Tako da sam zaključila da ga ne trebam i idem kod njega samo po doznake i recepte ako trebam.

Sretno curama koje imaju preglede danas! 
    Ja idem popodne po baby watcher jer ću samu sebe izludit dok dočekam idući pregled 

4/20 spontani 💔
    3/21 drugi 💔

jelenas
    23. Kolovoz 2021. 16:09

Scarlett Super, spasit će te onda Babywatcher- uvijek ga lako prodaš kasnije! 
    Indukcija ja sam gelove i na prvom porodu i na induciranom pobačaju dobivala svakih 6h. 

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

Alexandraaa90
    23. Kolovoz 2021. 16:30

Taya ♥️

Alexandraaa90

Taya ja sam prije mjesec dana radila OGT i nataste mi je bio 5,8. Kaze dr normala je do 5,1 a posle 60 i 120min mi je bio dobar. Dala mi je da pijem Inofolic, ali ja sam si mjerila par dana secer na taste i bio je 4,8 ili 4,9. Pa cu opet vidjet na sledecoj kontroli. Mada ja slatko stvarno rijetko jedem. Sretno. 😊❤

Ja sad čekam nalaze pa da vidim kakve su ostale vrijednosti.. Nadam se da će što prije staviti pa da provjerim na portalu zdravlje.. I mene je baš iznenadilo jer ni ne jedem puno općenito.. Ali jedem puno voća, nadam se da nije od toga. Sljedeći tjedan imam pregled pa ću vidjeti što će mi reči. Osim infolica je li moraš paziti i na prehranu?

Naravno da moram paziti na prehranu, tj ici na dijetu.  Trudim se koliko mogu.  I nisam dobila na kilazi a sad cemo vidjeti sta ce reci 31-og.  Javi rezultate kad saznas. 🍀

"https://lb1f.lilypie.com/oyF1p1.png"

Scarlett
    23. Kolovoz 2021. 16:47

Jelenas ma da. To si nekako I ja mislim. Svaki put sam kao cool nakon pregleda ravno dva dana i onda počinje drama 😅

Ogtt me živo zanima kakav će mi bit. Na prvom nalazu mi je malo povišeni šećer ali nitko nije trzao na to pa je valjda ok još u tom periodu. Navodno ima privatni lab gdje dobiješ sobu s telkom za tih par sati koje moraš biti tamo, tako da ću ispitat tu opciju svakako prije nego idem

4/20 spontani 💔
    3/21 drugi 💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.