Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    freya_444
    21. Kolovoz 2021. 20:55

Što se tiče straha od poroda, postoji uvijek neki strah, al pokušavam razmišljati o tome kao o nečemu pozitivnom, izvući iz tog straha nešto pozitivno i hrabro😁 iako mi je prva trudnoća i nemam pojma kakva me bol čeka, znam da ću to izdržati kao i svaka žena do sada, majke su stvarno sposobne i spremne napraviti sve za svoje bebice 😍
    Kako bi rekla moja mama kad sam ju znala pitati kakva je to bol, kaže da imaš osjećaj kad krenu trudovi ko da ćeš umrijeti, ali nećeš naravno 🤣🤣🤣 i takav opis sam čula dosta puta 🤣🤣

Lucija 16.12.2021.💗

Bruna257
    21. Kolovoz 2021. 21:21

Helo cure . 
    Mi danas cijelo popodne bilo na krstitkama .. sad ne znam što me ne boli .. trtica, stidna kost, križa, kukovi,trbuh zateže.... I sad od silnog razmišljanja, došlo mi na pamet, jel se može osjetiti tipa skraćivanje cerviksa? Ne znam koji vrag mi, neka panika me ulovila, a pregled još ne znam kad je, za neka 2 tj najvjerojatnije...

Strah od poroda, naravno da je prisutan, jer znam što me čeka 🤣 Al jednom sam izdržala, pa ću i drugi put 🤣🤣 valjda haha..
    Imena- za dečka nemamo uopće jer mi se ništa ne svida konkretno, a za cure nekoliko imena al nikako da se dogovorimo koje bi 🤣🤣
    Kolica imamo bebetto murano još od prve curke i ja sam prezadovoljna, s obzirom da smo na selu, veliki kotači, glomazna kolica i mogu po svim terenima 💪😁

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

• Lilli07
    21. Kolovoz 2021. 21:23

Ni ja još uvijek nemam liniju negru, povukla se od prve trudnoće, maaalo se možda nazire još... 
    Što se poroda tiče sad me nije strah, ni prvi porod me nije toliko bilo strah, samo sam mislila o tome da dobro prođe. Kroz trudnoću sam sebi govorila da porod svakako dolazi, da ja to moram proći i nekako me to smirivalo ne znam zašto. Sami porod je bio lagan jer je beba bila mala 2765gr, ALI ONO ŠIVANJE POSLIJE 😮😨😨😬 to je mene iskreno više bolilo od poroda, možda sam se ohladila, možda popustio adrenalin kad sam vidjela svoju mrvicu, ne znam, ali to ne bih opet željela prolaziti

freya_444
    21. Kolovoz 2021. 21:23

Da li je neka od vas uzimala lactogyn oralne kapsule             ( probiotike) za vaginalnu floru? Ginekologica mi je preporučila utrogestan da si stavljam zbog tog malo otvorenog vanjskog ušća, znam da on može uzrokovati gljivice i svrbež pa bi htjela neke probiotike si uzet..jel te kapsule valjaju?

Lucija 16.12.2021.💗

• Lilli07
    21. Kolovoz 2021. 21:26

Zna li neko da li se brufen može uzimati u trudnoći.... Meni se danas toliko zub upalio da me cijela lijeva strana bolila, došlo mi da plačem. Moram kod zubara sto prije otići. Također znate li je li daju anesteziju trudnicama kad zub popravljaju? 

Slee
    21. Kolovoz 2021. 21:45

Toma se zove od kume mali, meni prekrasno. A Maro je meni bio favorit, ali se muzu ne svidja. Njemu se svidja Vir, a mene to malo asocira na one uloske 😂 Svidja mi se i Jona, ali muz kaze da je prebiblijski, a mi nismo neki vjernici pa bi mozda bilo cudno 🤷🏻‍♀️ Meni je lijepo u Donar, muzu je to donat mg. Evo ne znam.

Lillio, mislim da mozemo samo paracetamol, ali evo nisam sigurna

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

Slee
    21. Kolovoz 2021. 21:45

Ne Donar nego Donat 😂

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

• Lilli07
    21. Kolovoz 2021. 21:53

Slee

Toma se zove od kume mali, meni prekrasno. A Maro je meni bio favorit, ali se muzu ne svidja. Njemu se svidja Vir, a mene to malo asocira na one uloske 😂 Svidja mi se i Jona, ali muz kaze da je prebiblijski, a mi nismo neki vjernici pa bi mozda bilo cudno 🤷🏻‍♀️ Meni je lijepo u Donar, muzu je to donat mg. Evo ne znam.

Lillio, mislim da mozemo samo paracetamol, ali evo nisam sigurna

Meni nažalost paracetamol ništa ne pomaže 😢

• Bumbasor
    21. Kolovoz 2021. 21:59

Lilli07

Zna li neko da li se brufen može uzimati u trudnoći…. Meni se danas toliko zub upalio da me cijela lijeva strana bolila, došlo mi da plačem. Moram kod zubara sto prije otići. Također znate li je li daju anesteziju trudnicama kad zub popravljaju?

Ja ih pijem jer imam problema sa ledima od prije..

22.02 2008.👦
    04.09.2009.👩
    14.12.2021.👶
    https://lb1m.lilypie.com/juZep1.png

• Schinin
    21. Kolovoz 2021. 22:10

Lilli07

Zna li neko da li se brufen može uzimati u trudnoći…. Meni se danas toliko zub upalio da me cijela lijeva strana bolila, došlo mi da plačem. Moram kod zubara sto prije otići. Također znate li je li daju anesteziju trudnicama kad zub popravljaju?

bolje ne, iako je teoretski dozvoljeno do 28tt (poslije ni slucajno!), ali imaju opisani slucajevi gdje je kod uzimanja ibuprofena vec u 2 tromjesecju doslo do preranog zatvaranja ductus arteriosus botali i do pogorsanja bubrezne funkcije kod fetusa.
    jesi probala uzeti paracetamol 1000mg odjednom?(to mozes tako) ili vidjeti u apoteci jel imaju kakav oralni gel sa lokalnim anestetikom tipa lidokain? da odes na hitnu stomatolosku? i da, moze se dati lokalna i u trudnoci bez problema

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.