Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Teeny
    21. Kolovoz 2021. 22:13

Lilli07

Zna li neko da li se brufen može uzimati u trudnoći…. Meni se danas toliko zub upalio da me cijela lijeva strana bolila, došlo mi da plačem. Moram kod zubara sto prije otići. Također znate li je li daju anesteziju trudnicama kad zub popravljaju?

Najsigurniji je paracetamol, ali se u prvom i drugom tromjesečju brufen smije uzimati ako je bas neophodno s tim da je u trećem tromjesečju strogo zabranjen. 
    Lokalnu anesteziju ti mogu dati. 

• Lilli07
    21. Kolovoz 2021. 22:22

Hvala vam puno na odgovorima... Trenutno se malo smirilo, boli, ali mogu izdržati. Probati ću sa dva paracetamola, nisam znala smijem li tako, možda pomogne, a što prije ću otići i stomatologu 

• Mo_zg
    21. Kolovoz 2021. 22:27

Ja imam česte migrene (oduvijek, ne samo u trudnoći) i doktorica mi je rekla da smijem uzimati Rapidol (on je isto brufen) u prvom i drugom tromjesečju....naravno, paracetamol je uvijek bolji izbor.
    Što se boli i trudova tiče, trudovi su jedina bol na svijetu koja nam ne donosi ništa loše, dapače, oni nam pomažu i svakim trudom smo sve bliže malom velikom čudu (tako sam se barem ja tješila)🥰

🤵 29g.
    👩🏼‍🦱 28g.
    👶 1.8g💙
    ♂️ 20.01.2022.💙

• nelanr_
    21. Kolovoz 2021. 22:49

Da li pijete u toku noci tj. spavanja vodu? jel to normalno uopce 😂 ja u toku noci popijem 1l vode ako ne probudi me jaka dehidratacija sa kasljem mozda je to jer konstantno imam jaku zgaravicu cula sam za Reinne tablete razmiljam ih sutra uzeti jer nista drugo prirodno ne pomaze ☹️

nadam se da ova luda zedj nece pokazati sta ne treba na ogtt testu

boy 💙🌍

• Schinin
    21. Kolovoz 2021. 22:53

Hola okruglice 🌞 ja danas sve nesto krecem uraditi, ali nikako nista konkretno da uradim 😅 bila malca uspavala i kazem curi mojej idem radit a ona "ali mama, ja bih da se ti malo mazis sa mnom" - pogodite sto sam radila 💕 😍 
    drago mi je da sam vas malo nasmijala, iako mi ni danas 16tak godina iza toga nije jasno kako mi se to dogodilo 😅 inace sam i ja, sto bi Bela rekla takva, da sve analizaram, gledam... ako gledate serije, muz me usporedjuje sa Bones i Maura Isles  (jbt pa ja sam uzasna)😂😂😂 a to da dr u hitnim situacijama zovu dr - ni to mi nije strano 😂 jednom sam letila Zuerich-Washington i pilot proziva "Imalmo li dr na letu?" i tako 3x, a u avionu pola putnika kardiolozi (isli na kongres) 😂
    ja linea negra nisam imala ni u jednoj trudnoci, jedino sto mogu reci sto se tice razlike u spolovima kad sam bila trudna s curom do 16tt mi je lice bilo puno pristica i dlake su mi sporije rasle - brijala noge mozda svaka 3tj. sa deckima imam osjecaj da cim izadjem ispod tusa da se mogu vratit i opet brijat noge.. i stalno se tusiram, jer ako se i malo oznojim smrdim kao kakav baustelac 😅
    Masa kad krene, neces imati vremena da osjecas strah 😉 ako ti smijem dati savjet: radije gledaj ono po "medicinski" - sto se desava u tijelu tokom poroda, razlicite faze itd. a manje onako iskutsva, jer je svaki porod prica za sebe a nazalost nekad ovisi i od osoblja u bolnici. samo da si ne natjeras strah bezveze
    deedee bas mi je drago da si napisala da i ti svog naganjas, inace bi ja bila jedina 😅 moj muz bi sigurno tvom predlozio da odu negdje na pice da se sklone od nas 😂😂😂
    Slee i mi smo malo u dilemi sa imenom, za curu smo odmah imali, odnosno ono sto se meni vec u prvoj T bili favoriti ali je muz pobijedio, sin je Nicholas (tu je malo "posebna" prica oko toga) Philipp i sad za ovog malca jos diskutujemo, iako sam ja bila malo bitch pa rekla seki kako bi se mogao zvati 😂 htjela sam Maximilian Bruno, sad kako se muz sprijateljava s tim, ja nisam100% sigurna 😂 inace se meni svidjaju staro- njemacka i ruska imena tipa Johannes, Peter, Richard, Alexander, Sergej, Maxim, od nasih Ivan, Marin, Domagoj... ako ti se svidja Tomo, a vec imate u blizini - muz mi je Thomas 😁

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

Maša🤰🏼
    21. Kolovoz 2021. 22:58

Nelanr otkad sam operirala krajnike prije 7 godina uredno pijem po noci , a sad u trudnoc barem pola litre popijem vode ili limunade kroz noc ako ne to sta kazes osusi mi se grlo i pocmem kasljat . Ja sam danas uvijek mislila da je kod mene navika jer sam nakon operacije puno pila da si hladim grlo pa sam mislila da je tako ostalo

Ime mislim da smo se mi za sada odlucili za VITO 😀 meni je to predivno ime muzu nije bilo bas nesto ali neki dan mi je rekao da se sad vec malo priviknuo i da mu se ipak svida :) tako da nam vjerovatno stize Vito :) 
    Porod joj mene je poroda uvijek bilo strah jer sam imala 10 godina kad je sestra rodila i ona je meni bila prestrasna na sta je ona licila nakon poroda 😂🙈 ni sjedit ni lezat ona je samo plakala 🙊🙊🙊🙊 i to znam da mi je kao maloj ostalo ajmeee pa di je ta zena bila ko da su je ubili 😂

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

Teeny
    21. Kolovoz 2021. 23:00

Freya mozes koristiti lactogyn kapsule jer sadrze Lgg bakterije koje povoljno djeluju na vaginalnu floru i kad se uzimaju oralno (nije svaki probiotik istog sastava).
    Mozes piti i dukatov b aktiv jogurt jer i ona sadrzi u odredjenom procentu Lgg bakterije.
    Lili kao sto je Schinin rekla mozes slobodno odjednom uzeti dvije tablete paracetamola samo vodi racuna da u toku 24h to ne bude vise od 4g paracetamola. To je maximalna doza.

Sto se tice poroda trudim se da minimalno razmisljam o tome. Prvi put ne znas sta te tacno ceka, sad znam pa mi je gore 🤣
    Na porodu sam se jako napatila, dugo je trajao. 7 dana nakon bukvalno nisam mogla ustajati, odlazak u wc i tusiranje nisam mogla samostalno obavljati, jadan muz. Sve mi je on pomagao, cak mi je i uloske mijenjao 🤦‍♀️  Znala sam plakati da cu mu se zbog tog zgaditi hahaha
    Ali eto proslo je sve, zaboravi se sve to uz toliku radost koje ti dijete donese. Kad bih mogla birati opet bih izabrala vaginalni porod. Pokusavam misliti pozitivno da ce mi drugi porod biti laksi od prvog 🤣

Maša🤰🏼
    21. Kolovoz 2021. 23:01

Schinin pa iskreno nekako mi bude lakse kad gledam ta pozitivna iskustva s poroda :P

Nego cure dali vas ponekad boli bas vagina? Mene navecer i kroz noc zna bas nekad bolit za popizdit imam osjecaj ko da ce mi stvarno beba izac 😱 bas onako kosti i klitoris i ni sama neznam ali sveee dole 

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

• Schinin
    21. Kolovoz 2021. 23:17

Masa gle, radi kako mislis da je TEBI najbolje. ako te smiruje - gledaj  ja sam samo htjela reci da na netu pronadjes toliko puno horor prica, pozitivnih puno manje pa da ne dobijes ogromni strah i paniku, jer vjeruj mi to ti najmanje treba u tom trenutku. Zao mi je sto ti je sestra tako prosla, ali gledaj da su takv aiskutsva ipak rijedja u poredjenju sa morem pozitivnih iskutava 
    Lilli kao sto je teeny vec rekla ne bi trebala preci 4000mg. ali nemoj cekati dok te ono bas ludjacki podje boliti - kad krene ti vec uzmi paracetamol, tako se bol meze puno bolje menagen 
    Teeny drugi je uvijek laksi  vec si se istrenirala na prvom moj je drugi bio brzi i manje bolan, aujutru sam izgledala bolje neg muz  kad je pedijatrica dosla bebu obic, a ja setam uokolo a ona "Pa ja ne vjerujhem da si ti sinoc rodila"  samo pozitivno 

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

• Bumbasor
    21. Kolovoz 2021. 23:46

Maša🥰🤰🏼

Nelanrotkad sam operirala krajnike prije 7 godina uredno pijem po noci , a sad u trudnoc barem pola litre popijem vode ili limunade kroz noc ako ne to sta kazes osusi mi se grlo i pocmem kasljat . Ja sam danas uvijek mislila da je kod mene navika jer sam nakon operacije puno pila da si hladim grlo pa sam mislila da je tako ostalo

Ime mislim da smo se mi za sada odlucili za VITO 😀 meni je to predivno ime muzu nije bilo bas nesto ali neki dan mi je rekao da se sad vec malo priviknuo i da mu se ipak svida :) tako da nam vjerovatno stize Vito :)
    Porod joj mene je poroda uvijek bilo strah jer sam imala 10 godina kad je sestra rodila i ona je meni bila prestrasna na sta je ona licila nakon poroda 😂🙈 ni sjedit ni lezat ona je samo plakala 🙊🙊🙊🙊 i to znam da mi je kao maloj ostalo ajmeee pa di je ta zena bila ko da su je ubili 😂

Vito je sve 💙💙💙💙.da mogu ja bi i drugom dala vito🙈🙈🙈

22.02 2008.👦
    04.09.2009.👩
    14.12.2021.👶
    https://lb1m.lilypie.com/juZep1.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.