Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LadyD
    22. Srpanj 2021. 17:32

Clarissa

Pozdrav svima! Okurazila sam vam se pridruziti. Ukratko, moja prica je da smo nakon duljeg bezuspjesnog pokusavanja obavili razne pretrage, kod mene utvrdjena smanjena ovarijska rezerva i krenuli smo u mpo vode. Imali smo srece da je uspjelo iz prvog protokola, ali nazalost srceko je prestalo kucati s 9 tt pa sam morala na medikamentozni prekid. Nakon oporavka sam bila u pripremama za sljedeci postupak, do kojeg nije doslo jer nije dosla ni m i imali smo srece da sam ostala prirodno trudna. Jucer sam s 12+2 bila opet na pregledu i sve je u redu, crl 55.6, nuhalni 1.3, sve uredno. Nalaz kombiniranog probira je uredan, sve je rizik manji od granicnog osim naravno dobnog rizika. U ponedjeljak idem obaviti Harmony. Dosad sam s 9 tt imala B hemoliticki streptokok i enterococcus faecalis, sto je nakon ture antibiotika rijeseno i zadnji urin je sterilan. Sljedeci pregled mi je 18.8., za tad opet standardno pretrage krvi i urina + TORCH.
    Mogu vam reci da isto ludim kako se koji pregled priblizava, a najteze mi je bilo psihicki probiti barijeru prijasnjeg pobacaja i sve to popratno. Trudim se sto vise biti kul u glavi, ali vidim da cu strikati ekstra dok cu cekati rezultate Harmonyja.
    Jos nismo nikom govorili, stalno me taj neki strah da nesto ne ureknem prati, ali moram se prepustiti i nadati najboljem. Planiram sutra reci na poslu (tremaaaa), za vikend mami i drustvu. Kao da se bojim prevaliti te rijeci preko usana i napokon se opustiti. Kad ce taj blazeni osjecaj, pitam se, pitam
    E da, ja sam vam isto bila jaaaako umorna, poslije posla bih se samo srusila spavati i spavati. Nisam povracala, ali sam imala mucnine, okretao mi se zeludac, puno toga mi je smrdilo, a posebno voda, dakle to mi je bio sok jer inace puno vode pijem, a nekoliko tjedana mi je taaako smrdila da joj nisam mogla primirisati. Nije mi ni sad nesto mirisljava, ali barem je mogu popiti.
    Toliko od mene zasad, moram proci i kroz prijasnje stranice da ulovim teme i pribiljezim si savjete - svaki ce dobro doci.
    Svima zelim uredne i mirne trudnoce!

Dobrodosla 💗

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

aurora12
    22. Srpanj 2021. 17:48

Clarissa cestitam, bebe bas vole iznenaditi kad ih ne ocekujemo ❤❤ To su vec lijepi tjedni tako da mozes biti opustenija, drzim fige da Harmony bude dobar i da je s beebicom sve kako treba 😊
    Cure super su vam trbuscici 🤗
    Ne znam jel neka od vas to koristi ali meni je super ulje gyno pro, sigurno je za koristenje u trudnoci, nakapa se na ulozak ili gacice i pomaze u sprjecavanju infekcija. Cak pise da ublazava iritacije i svrbez, a sastojci su samo etericna ulja.

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

aurora12
    22. Srpanj 2021. 17:49

Cure koje imate hematom jel imate kakve neobicne bolove ili pritisak u donjem dijelu trbuha? Kod mene je nesto slicno hematomu, moguce je kako sam na fragminu da je krv razrjedenija pa je izgled malo drugaciji. Dr.je rekla da je moguce da zbog toga imam taj pritisak, nije stalno ali zna ga biti. Hematologinja mi je rekla da mogu malo smanjiti fragmin pa ce mozda prestati i ovo lagano smedarenje.

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    Pokusavamo od 09/2017
    HSG 12/2020
    04/2021➕

• maryG
    22. Srpanj 2021. 18:15

Slee

Lady d i ane (mozda sam nekoga preskocila, nemojte zamjerit) cestitam na super pregledima! Bas lijepoo!
    —-
    MaryG joj meni, tako mi je tesko bilo ovo zanprocitati, zao mi je jako! Ako hoces, posaljem ti popis svih pretraga koje sam ja radila nakon gubitaka. Cuvaj se i zelim da sve sto bezbolnije i brze prodje! Uzmi si pauzu koliko trebas, meni bi uvijek pomagalo da napravim neki plan - a vidim da ga ti imas! Bit ce sve dobro jednoga dana uskoro 💗

Može, pošalji mi popis da se lakše snađem kad ovo prođe

🤵🏻‍♂️👰🏼‍♀️ 8/2020
    👼🏼 miss.ab. 6tt 1/2021
    miss.ab. 7+3tt 7/2021

Slee
    22. Srpanj 2021. 18:26

Evo, saljem popis! Stvarno je detaljan, na pocetku su ove klasicne pretrage, a kasnije ove trombofilija i imunologija, mislim da bi definitivno kod tebe trombofiliju pregledala. 
    Ja sam dosla s ovim popisom ginekologici nakon 3. gubitka i molila je da mo da sve uputnice. 
    https://ibb.co/YWNbZjH
    https://ibb.co/ZcZFnZ0
    https://ibb.co/vVyZvXw

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

• maryG
    22. Srpanj 2021. 18:51

Slee hvala ❤ sljedeći tjedan idem na pregled ako se ništa ne pokrene. Ginekolog koji me privatno pregledao radi i u gin.ambulanti pa je rekao da se javim da se naprave i sve te pretrage... a popis će mi puno pomoći da pratim dal su mi sve obavili ili trebam još nešto dodatno...
    Pretpostavljam da si to radila nakon što je pobačaj završio ili?

🤵🏻‍♂️👰🏼‍♀️ 8/2020
    👼🏼 miss.ab. 6tt 1/2021
    miss.ab. 7+3tt 7/2021

• piba7
    22. Srpanj 2021. 19:15

nemamimena26

Cure, moram vas nešto pitati, nikako da napišem…
    Prije dva dana sam išla kod mog doktora opće prakse, da vidimo šta ćemo sa tim sinusima koji me toliko zezaju već zadnjih tjedan dana. Rekla sam mu da sam trudna, dao mi je gotove kapi koje se rade u ljekarni, sa sastojcima fiziološke, efedrinom, malo kortikosteroida, deksametazona…
    Rekao je da smijem to uzimati, te da se to daje i djeci u nekoj maloj količini, ali da je to čisto za lokalnu primjenu i da mi za tih par dana uzimanja neće ništa biti, da se kapi ne apsorbiraju u tijelo.
    Poslala sam mojoj gin recept, nije baš najbolje uspjela vidjeti što je točno tamo, pa sam joj rekla isto što i vama sada ovdje, pa je rekla da ako je doktor rekao da mogu to koristiti da je to onda ok, a da ako nije siguran da bi rekao da nju pitam da li smijem koristiti to.
    Uglavnom, malo imam brigu da nešto ne bude sa bebom, evo htjela sam to sa vama podijeliti, nadam se da se ne trebam brinuti previše
    Doktor je stvarno ok i normalan i vidim da ne bi dao baš bilo što.

Mislim da se ne trebaš brinuti, ja sam imala upalu oka i dr opće prakse mi je dala kapi. Isto sam naglasila da sam trudna. Rekla je da se tek kapi koriste kod tek rođene djece i da su sigurne i za trudnice. Ja sam došla doma, uzela upute i vidjela da piše da se ne preporuča trudnicama. Onda sam zvala ginekologa koji mi je rekao da mogu slobodno koristiti, da je to lokalna primjena i da nije opasno.
    Danas sam kupila Bio Kult probiotik, hvala svima na preporukama. Preporučila mi je u ljekarni i Omni Biotic Panda, čak mi je rekla da u njemačkoj ti probiotici idu na recept u zadnjem tromjesečju koliko su dobri. Njih ću onda kasnije uzeti kad ih pronađem negdje na akciji.
    Jel ima koja problema s hemerodima? Meni su se pojavile, nakon prvog poroda, problemi s probavom i unutarnji hemoroidi. Sad su me opet počeli mučiti, imam problema s probavom, po par dana ne idem na wc i onda se jako mucim i nakon toga me par dana sve boli i pece. Jel smijem mazati kantarionovo ulje? 

Slee
    22. Srpanj 2021. 19:15

Ja sam ti to radila taman nakon treceg pobacaja s tim da sam 4. put bila trudna, a da nisam ni znala (taj isto nije dobro zavrsio). Testovi su mi pokazali mthfr i pai mutacije pa su mi uveli aktivni folat i andol u terapiju. Za sad je sve ok i prvi put da smo ovako daleko dogurali. Nadam se da ce i na iducem pregledu sve biti ok.
    Drzi se! 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

Bruna257
    22. Srpanj 2021. 19:58

aurora12

Cure koje imate hematom jel imate kakve neobicne bolove ili pritisak u donjem dijelu trbuha? Kod mene je nesto slicno hematomu, moguce je kako sam na fragminu da je krv razrjedenija pa je izgled malo drugaciji. Dr.je rekla da je moguce da zbog toga imam taj pritisak, nije stalno ali zna ga biti. Hematologinja mi je rekla da mogu malo smanjiti fragmin pa ce mozda prestati i ovo lagano smedarenje.

Kod mene isto stalno neki pritisak... Ko da mi mjehur pun ili da su mi crijeva puna zraka,ne znam kako to opisat... Al unazad 2dana nema više smedarenja.... 

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

aurora12
    22. Srpanj 2021. 20:24

Bruna257

aurora12

Kod mene isto stalno neki pritisak… Ko da mi mjehur pun ili da su mi crijeva puna zraka,ne znam kako to opisat… Al unazad 2dana nema više smedarenja….

Nadam se da ce brzo i to proci. Obicno mi kroz jutro nista ne smeta nego pocne malo kasnije. A zadnjih dana mi bude koja svijetla tockica na ulosku, mislim da bi isto trebalo stati. 

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    Pokusavamo od 09/2017
    HSG 12/2020
    04/2021➕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.