Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    aurora12
    22. Srpanj 2021. 20:35

maryG vjerujem da ce te doktori uputiti u to, negdje sam citala da nakon 2.spontanog salju plod na detaljniju genetsku analizu. Ako se radi kiretaza onda imaju materijal za to. Ja nisam imala kiretazu nego obilno krvarenje s ugruscima i kad se smirilo dosla sam na hitnu i oni su jos ocistili sto je trebalo i uzeli uzorak za analizu. To je neka osnovna koju rade i obicno se ne pronade uzrok, ali ako je neka bakterija i sl.mislim da to otkriju. 
    Slee ne znam jesi ti malo vise upucena i jesu li kod tebe radili analize ploda, bas mi je zao sto si prosla sve to puno puta i zelim ti da ova beba bude super

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

Slee
    22. Srpanj 2021. 21:05

Hvala ti aurora! Nismo nikad radili analize ploda jer su trudnoce rano odlazile - prva je bila vanmaternicna, dvije trudnoce koje su otisle i prije prvog pregleda i zadnja je bila blighted ovum. Tako da sam sad stvarno prvi put u situaciji da je i srce kucalo i sve bilo ok i nadam se da ce tako i ostati

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

Bruna257
    22. Srpanj 2021. 21:27

Moja je poznanica 4puta izgubila bebe, u 11, 16, te blizance,jednog rodila u 23. A drugog u 26tt.... Sve bili dečkići... Genetskom analizom su utvrdili da iz nwkog razloga njezin organizam ne podnosi gen muškog djeteta, iz kojeg razloga,nitko ne zna... Ostala je trudna 4.puta i bilo bez ikakvih komplikacija, konačno je pred 2mj rodila curku...obišli su sve moguće klinike, nikako im nije bilo jasno kako može bez ikakvog problema ostati trudna, al trudnoću ne iznijeti do kraja... Sva su djeca bila potpuno zdrava, čak i ovi koji su bili rodeni u 23 i 26 tt, ali na žalost nisu preživjeli kasnije .. jednostavno joj maternica nije gostoljubiva do muške djece...

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

jelenas
    22. Srpanj 2021. 21:28

Cure lud dan, preletila sam nabrzinu. 
    Moram poželit dobrodošlicu Clarissa, baš sam happy da si se javila i da je sve super! Ja isto imam streptokok i ureu, baš sam zabrinuta, nadam se da će isto otići nakon ove 12-dnevne kure antibiotika. 

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

Taya_
    22. Srpanj 2021. 21:30

aurora12

Cure koje imate hematom jel imate kakve neobicne bolove ili pritisak u donjem dijelu trbuha? Kod mene je nesto slicno hematomu, moguce je kako sam na fragminu da je krv razrjedenija pa je izgled malo drugaciji. Dr.je rekla da je moguce da zbog toga imam taj pritisak, nije stalno ali zna ga biti. Hematologinja mi je rekla da mogu malo smanjiti fragmin pa ce mozda prestati i ovo lagano smedarenje.

Ja sam imala 2 hematoma.. Na pregledu u 20tt se tek apsorbirao zadnji.. U 16tt bio je veličine 5,25x1,20 cm. Znači ogroman. Prvi koji je bio iznad bebe iscurio je u 9tt. Imala sam lagani pritisak i osječala sam da me nešto peče kad bi npr. napravila neki krivi pokret ili bi se sagnula ili nešto podizala. Zato sam puno odmarala a i bila sam na strogom mirovanju.. Bila sam i dosta napuhnuta i osjećala sam lagane grčeve. Krvarila sam malo obilnije u 8tt.. Ostalo su bila smeđarenja i to sve do 16tt.. Znači dar dana smeđarenja pa opet ništa pa ode i tako u krug. Sve je to normalno jer se hematom čisti.. Bit će sve u redu, samo treba vremena da to prođe.. Bitno da bebica napreduje 🧡

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

nemamimena26
    22. Srpanj 2021. 22:20

Cure čitam generalno ovo što pišete o infekcijama i to, kada se rade ti brisevi na ureoplazmu, mikroplazmu, itd...
    Ukoliko je nešto od toga pozitivno ili postoji neka infekcija, koliko je to opasno? Može li se sa time uz liječenje izgurati trudnoća?

'04./21. ➕
    12.05., 4mm, ❤ kuca
    09.06., 3.24cm, rastemo, sve je odlično 🙏😇
    24.06., 5.66cm, sve u najboljem redu, rastemo ❤
    30.06., stigao nalaz kombiniranog probira, uredan, nizak rizik
    16.07. pregled odličan, beba super, dečko nam dolazi 💙
    26.08., pregled prošao u najboljem redu, sve odlično, veliki smo 25cm, 413grama smo teški 💙
    08.09. pregled prošao super, 613grama, nalaz urinokulture uredan
    04.10. idući pregled, privatni

nemamimena26
    22. Srpanj 2021. 22:22

I ima li nešto od toga nekih simptoma? 
    Pitam vas, jer ja moram ići raditi te briseve...
    Hvala vam unaprijed ❤

'04./21. ➕
    12.05., 4mm, ❤ kuca
    26.08., pregled prošao u najboljem redu, sve odlično, veliki smo 25cm, 413grama smo teški 💙

aurora12
    22. Srpanj 2021. 22:41

Hvala vam cure, nadam se da ce proci i hematomi i infekcije i sve sto nas muci a da ce bebice biti dobro 👶🥰
    nemamimena meni je bilo cudno kako se brisevi ne rade odmah na pocetku trudnoce ili cak prije ali doktori nisu skloni bas davati antibiotike u 1.tromjesjecju osim ako je nuzno. Mislim da za infekciju treba proci neko vrijeme pa zato ne provjeravaju odmah nego mozda pocetkom 2.tromj. Ako se nade neka bakterija obicno se s antibioticima rijesi pa ne bude problema. Nisam sigurna za simptome ali mislim da ih se moze imati i bez nekih izrazenih simptoma, meni je tako s gardnerellom, prvi put sam radila briseve zbog hsg-a i tako je otkrila. 

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

nemamimena26
    22. Srpanj 2021. 22:49

aurora12

Hvala vam cure, nadam se da ce proci i hematomi i infekcije i sve sto nas muci a da ce bebice biti dobro 👶🥰
    nemamimena meni je bilo cudno kako se brisevi ne rade odmah na pocetku trudnoce ili cak prije ali doktori nisu skloni bas davati antibiotike u 1.tromjesjecju osim ako je nuzno. Mislim da za infekciju treba proci neko vrijeme pa zato ne provjeravaju odmah nego mozda pocetkom 2.tromj. Ako se nade neka bakterija obicno se s antibioticima rijesi pa ne bude problema. Nisam sigurna za simptome ali mislim da ih se moze imati i bez nekih izrazenih simptoma, meni je tako s gardnerellom, prvi put sam radila briseve zbog hsg-a i tako je otkrila.

Hvala ti draga na odgovoru 🙏😇
    Ja sam sada 17tt, za mjesec dana idem na briseve, nadam se da to nije kasno 🤗

'04./21. ➕
    12.05., 4mm, ❤ kuca

• mamasita05
    22. Srpanj 2021. 22:49

nemamimena26

Cure čitam generalno ovo što pišete o infekcijama i to, kada se rade ti brisevi na ureoplazmu, mikroplazmu, itd…
    Ukoliko je nešto od toga pozitivno ili postoji neka infekcija, koliko je to opasno? Može li se sa time uz liječenje izgurati trudnoća?

Meni gin nije htjela raditi briseve jer kao nije bilo indikacije za to. Privatno sam vodila trudnocu i po njoj nije bilo potrebe, kao ni sada. A doktorica kod koje sam upisana preko hzzo-a, kod koje bih isla samo po uputnice za krvnu grupu i slicno, je okretala glavom na to sto mi ova nije radila briseve i trazila je da inzistiram na tom. Vjerovala sam ovoj kod koje sam vodila trudnocu i bilo je sve ok. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.