Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tierra
    21. Srpanj 2021. 16:33

tierra

Evo nas s pregleda… kako dom zdravlja nema UZV, svaki pregled mi je u dva navrata 1. pregled u domu zdravlja - vaginalni pregled da vidi dal sam zatvorena i da se prođu svi nalazi i sva pitanja
    2. pregled kod privatnika - UZV

Doktor danas kaze da je sve ok, cc zatvoren
    Za grceve mi je rekao da uzmem magnezij dietpharm 375mg, jedna sumeca dnevno
    Za probavu da pazim na prehranu, jedem sljive, spinat, hladno mlijeko… a za bas veci zatvor mi je dao testni primjerak neki proizvod koji se primijenjuje rekralno i za 20min bi trebalo olakšati pražnjenje. Jel netko ima neku preporuku probiotika za oralnu primjenu mozda? Jer bi mi ovo bilo bas kad se desi zatvor, a ja bi ga radije sprijecila ranije.
    Sutra smo na UZV pregledu. Narucila sam se za 4D, to su mi rekli tamo kao da je to anomaly jer je to detaljniji UZV pregled.

Vidim da nisam napisala kako se ovo zove - MeliLAX mikroklizma s kompleksom promelaxin

Hvala za preporuku, bruna.
    Jel to za svakodnevnu konzumaciju ili kad zapne?

Isla sam ipak googlat ( makar si to branim sto se tice medicine :P), ali nasla sam da su  bas probiotici jako dobri za bebu

👧🏻33👨🏻33
    👶🏻Amelie 12.12.2021. ❤

jelenas
    21. Srpanj 2021. 17:13

Jelenko- je istina da je beba malena pa ne može gurati gore ali maternica je takoder sve veća i ja točno po bruhu vidim kako se sve miče prema gore 😂
    Ja sam prvu trudnoću dobila ukupno 9kg, pazila sam radi trudničkog šećera, na porodu sam izgubila 13 i tad sam si najbolje izgledala. Zasad nisam još dobila ništa i nadam se da neću više od 9-10kg.

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

Visibaba07
    21. Srpanj 2021. 17:54

jelenas

Jelenko- je istina da je beba malena pa ne može gurati gore ali maternica je takoder sve veća i ja točno po bruhu vidim kako se sve miče prema gore 😂
    Ja sam prvu trudnoću dobila ukupno 9kg, pazila sam radi trudničkog šećera, na porodu sam izgubila 13 i tad sam si najbolje izgledala. Zasad nisam još dobila ništa i nadam se da neću više od 9-10kg.

Imaš neki plan prehrane ili jelovnik kako se jede kod trudničkog šećera ili se "jednostavno "izbaci sve slatko i ugljikohidrati..ja imam i sada jedno 10kg više tako da me sve strah kako će bit,pa bi se držala nekog plana odmah od početka možda...

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

Miraclebaby28
    21. Srpanj 2021. 18:04

LadyD duga je borba iza tebe onda..Ali sad će eto sve biti ok 🥰
    Cure super da su pregledi dobro prosli...
    Iskreno ja bi voljela zadrzati ovu kilazu poslije poroda bas sam si najtaman😅

🧔34
    👩28
    👶💙 N 24.12.2021
    👶 15.02.2024
    Before we had you, we had each other,and now you are here we have EVERYTHING 💙 NOEL💙

Jelenko93
    21. Srpanj 2021. 18:06

Ma samo neka bude sve super i zdrava beba a mi ćemo se izborit nekako, mada kažu da kad bebe propužu i krenu hodat da od trčanja za njima ode dosta😅 Ma polako dan po dan, tjedan po tjedan pa kad dođe za to vrijeme ću razmišljat🤣

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

jelenas
    21. Srpanj 2021. 18:09

Teja meni je tada doktor isprintao dijetu pa sam se držala toga do ogtta a onda malo ipak popustila. Većinom je to izbacivanje šećera i smanjivanje ugljikohidrata.

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

LadyD
    21. Srpanj 2021. 19:29

🤰🏼🍀Anci🍀🔜🤱🏼

pozz lijepe trudnice, taman obavljen pregled, sve je ok beba je napredna i aktivna te kaze doktor da je za sada sve uredno
    saljem veliki poz od nas dvoje

Cestitke 💗

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

LadyD
    21. Srpanj 2021. 19:35

tierra

Evo nas s pregleda… kako dom zdravlja nema UZV, svaki pregled mi je u dva navrata 1. pregled u domu zdravlja - vaginalni pregled da vidi dal sam zatvorena i da se prođu svi nalazi i sva pitanja
    2. pregled kod privatnika - UZV

Doktor danas kaze da je sve ok, cc zatvoren
    Za grceve mi je rekao da uzmem magnezij dietpharm 375mg, jedna sumeca dnevno
    Za probavu da pazim na prehranu, jedem sljive, spinat, hladno mlijeko… a za bas veci zatvor mi je dao testni primjerak neki proizvod koji se primijenjuje rekralno i za 20min bi trebalo olakšati pražnjenje. Jel netko ima neku preporuku probiotika za oralnu primjenu mozda? Jer bi mi ovo bilo bas kad se desi zatvor, a ja bi ga radije sprijecila ranije.
    Sutra smo na UZV pregledu. Narucila sam se za 4D, to su mi rekli tamo kao da je to anomaly jer je to detaljniji UZV pregled.

Cestitke  za danas a sutra se obavezno javi 💗

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

• maryG
    21. Srpanj 2021. 19:47

Cure, evo obavila pregled, nažalost beba je prestala rasti sa 7+3 i nema više otkucaja 😔 Ja nemam nikakve bolove ni krvarenje pa je doktor savjetovao da pričekamo još 1-2 tjedna da se počne samo čistiti... ako ne, u najgorem slučaju ću morati na kiretažu. Trenutno ne osjećam tugu nego olakšanje jer znam bar na čemu sam, nema više one neizvjesnosti... ali znam da će me uskoro pogoditi emocije kad se sve to počne događati 😣

🤵🏻‍♂️👰🏼‍♀️ 8/2020
    👼🏼 miss.ab. 6tt 1/2021
    miss.ab. 7+3tt 7/2021

LadyD
    21. Srpanj 2021. 19:55

Sad kad sam vas sustigla evo da kazem da je sve ok za sada... bebica napreduje skolski... malo me izmucila sa vanjskim ultrazvukom pa ipak nije koristila vaginalni... uglavnom sto se tice hematoma nevidi ga nigdje i hvala bogu kaze sad po malo mogu i prosetati i sjediti al i dalje nema odnosa ni pod razno jer mi je to sve nisko smjesteno i da trebam mirovat sto vise jos sigurno mjesec dana da to sve bude kako treba i da rizik bude na minimumu...  ja sretna ko malo djete 😂😂😂😂😂  bebica je teska 93g i svi djelovi tjela i organi su za sada urednih dimenzija... pitala sam kad moze vidjeti spol i onda je ona gledala i gledala i pocela me uvjeravati da je cura kad odjednom kaze izgleda je decko 😂😂😂😂😂  kaze imas speka pa je mutnije pa bolje da pricekamo iduci put da budemo sigurniji ...  bas me nasmijala... tatica je ovaj put bio i sve gleda i suti... nije nista komentiro osim sto mu se osmjeh produzio iza usiju kad je rekla da je mozda ipak musko... 😂😂😂😂   eto drage moje iduca kontrola mi je za 3 tj. (11.8.  za listu)  i nadam se da cu izdrzat bar pola vremena dok opet nepocnem panicariti

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.