Cestotam cure na dobrim pregledima 🥰
Sto se poroda tice ja se nadam porodu kao prosli put, od pojave prvih trudova do rodenja malene 3:46min, na stolu bila samo 45min, dali su mi drip iskreno ne znam ni sama zasto jer sam se sama dosta brzo otvarala, ali tih nekoliko trudova na dripu su me ekstra brzo otvorili, a bolili su toliko da mislim da umirem, isli su jedan za drugim bez nekog odmora izmedu kao sto je to kod prirodnih... previse se bojim velikih igala za epiduralnu, ali naravno, tko nema straha od toga, zasto si ne pomoci
👩 23
👱♂️ 25
👧 3
👶 13.12.
Cestotam cure na dobrim pregledima 🥰
Sto se poroda tice ja se nadam porodu kao prosli put, od pojave prvih trudova do rodenja malene 3:46min, na stolu bila samo 45min, dali su mi drip iskreno ne znam ni sama zasto jer sam se sama dosta brzo otvarala, ali tih nekoliko trudova na dripu su me ekstra brzo otvorili, a bolili su toliko da mislim da umirem, isli su jedan za drugim bez nekog odmora izmedu kao sto je to kod prirodnih… previse se bojim velikih igala za epiduralnu, ali naravno, tko nema straha od toga, zasto si ne pomoci
I sama sam bila relativno brzo gotova prvi puta... Od prvih trudova oko pola11-11 ujutro, u 14:26 se rodila princeza... Čak se ne mogu žaliti da je bilo užasno,iako sam išla na inducirani zbog atb koji sam morala dobiti na porodu pa svaka 4sata...o epi tada nismo ni pričali, dobivala sam spazmex i još nešto što me malo opuštalo izmedu trudova... Već sam taj dan na pregled došla 3,5 prsta otvorena tako da je sve išlo relativno brzo i po ps-u 🤞
.. what doesn't kill us, makes us stronger...
Hvala cure na iskustvima 😊 baš mi je zanimljivo to čitati da mi koje prvi put trebamo roditi znamo kaj nas sve moguće očekuje. Ja bi izbjegla i inducirani i epiduralnu (isto malo strah od igle), ali ko zna kak će se sve odigrati, još smo daleko od toga 🙈
🤵🏻♂️👰🏼♀️ 8/2020
👼🏼 miss.ab. 6tt 1/2021
miss.ab. 7+3tt 7/2021
Cure, koja je svrha trudničke knjižice? Zaboravila sam pitati svog privatnog ginekologa kod kojeg ću voditi trudnoću da li ja to moram imati ili je dovoljno imati sve nalaze sa sobom?
Bambina ja to nikad nisam imala 🤷🏼♀️
👩🏻 33 👨🏻33
👧🏻 11/2018.
👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
PAI 1 4G/5G
➕ 06/2021
termin 18.2.2022. 🌈
stiže nam curica 💕
Cestitke curama na jucerasnjim super pregledima.
Ri, Ella, Bambina cestitke i vama na danjasnjim pregledima i bebicama koje lijepo napreduju.
Jelena ❤️dosla sam na brzinu u ovom kaosu u kojem sam trenutno skicnut iako sam bila sigurna da je sve savrseno.
Aurora vjerujem da nije nista strasno al ipak odmiruj. Jer da je sigurno bi te stavili u bolnicu. Ja sam u prvoj trudnoci imala amniokorionsku disocijaciju. Radi velikog hematoma nastalog dosta kasno u 14tt (inace se tad vec hematomi polako povlace) nisu mi se spojile ovojnice (koje se spajaju negdje oko 16tt). Odmah su me stavili na mirovanje u bolnicu i na antibijotike introvenozno. Uglavnom uz puno razno raznih komplikacija i dosta vremena provedenog u bolnici ipak je sve zavrsilo super.
Hematomi najcesce nastaju u ranoj trudnoci i ili iskrvare ili se apsorbiraju do 20tt. Tj smanjuju se kako bebice rastu i do cca 20tt najcesce nestanu. Tako da cure s hematomima strpljenja brzo ce proci.
____
Sto se poroda tice ja sam prvi imala bez epi al sa dripom ker se nisam otvarala iako su trudovi vec satima bili na manje od minutu. Bilo je bas dugo i mucno al mi zene svasta izdrzimo. Muz bio prisutan. Inducirani prekid u16tt sam bila sama bez muza i to mi je drago jer mislim da mi ne bi nikako mogao pomoci a znam da bi mu bilo bas stresno i tesko.
Za ovu t jos nemam zelja osim da dodemo do poroda zivi i zdravi.
____
Sto se cijepljenja tice slozila bi se sa Slee da je to stvarno individualna odluka i nema niko nikog pravo prozivat bio za ili protiv.
Ja bi se cijepila al posto sam bila trudna nisu mi dopustili. A sad sam opet trudna i sad kao cijepe i trudnice al nisam pametna. Schinin vidim da si u struci pa ako ti nije tesko imas li savijet kakav dal da se cijepim u trudnoci ili da cekam porod?
____
Odmah zelim sretno svima na sutrasnjim pregledima
Ako sutra u guzvi ne stignem svratiti 💜
👶 - 2011.
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Što se tiče cijepljenja, slažem se da je to individualna odluka i da svatko odlučuje za sebe, ne treba se ništa nametati. Moj muž je rekao da će sačekati do 9. Ili 10.mjeseca pa će vidjeti. Čuli smo sa raznih strana stručnjaka da je bolje pričekati, tako da ga ja podržavam što god odlučio.💪
Ja se neću sigurno cijepiti, sačekat ću da prestanem dojiti pa ću vidjeti kakva će tadq biti situacija sa svime time.🤷♀️
Lucija 16.12.2021.💗
Cure, koja je svrha trudničke knjižice? Zaboravila sam pitati svog privatnog ginekologa kod kojeg ću voditi trudnoću da li ja to moram imati ili je dovoljno imati sve nalaze sa sobom?
Ja ne znam koja je svrha, meni je otvorena na 2.pregledu, dok npr.seka u Zagrebu nije uopće imala tu knjižicu, već je samo nalaze imala sa sobom 🤷♀️
Lucija 16.12.2021.💗
Ja mislim da ti u nalazima i u trudnickoj pise uglavnom isto, mozda u nalazima malo detaljnije, ali da je trudnicka prakticnija jer ti je sve na jednom mjestu pa umjesto nekoliko nalaza poneses samo jednu knjizicu
👩 23
👱♂️ 25
👧 3
👶 13.12.
Sortiraj odgovore
Najstariji