Cure drage, totalno sam se sokirala: malu odvela na trening I uletila u Supermarkt po neku sitnicu kad tamo kod kasa kutije sa Bozicnim keksima 😲 sada????? Sredinom 7.mjeseca? Koliko god volim Bozic I to predblagdansko vrijeme, mislim da je nekako perversno sad vec s tim krenut 🤔
A evo da vidite I nas debelih u 13tt😊
https://ibb.co/tbVSF44
Jelenas drago mi je da ti se dr svidja I kako je super da i curka moze s vama slijedeci put 💜 I ja bih moje rado povela, ali je politika da ne smiju maladjusted od 16 g 😓
Slee gljivicna infekcija se teoretski moze vidjeti I u urinokulturi, samo we tu obicno ide od kontaminacije. Gljivice u mjehuru nisu bas najcesca pojava. Kod mog gin osim sto ti preporuci da hvatas srednji mlaz imas I vlazne maramice u wc da se prije piskenja obrises da smanjis mogucu kontaminaciju. Mozda da poneses neke sa sobom?
Ali urinokultura se ni ne radi kod gin nego se nosi u lab od doma. Barem kod nas tako. Treba biti prvi jutarnji urin, prethodno dobro oprano, najbolje vodom a ne nekakvim sredstvima i onda srednji mlaz u sterilnu posudu. Ne smije uzorak stajati više od pola sata.
Tako je meni gin uvijek govorio.
Hvala cure na iskustvima 😊 baš mi je zanimljivo to čitati da mi koje prvi put trebamo roditi znamo kaj nas sve moguće očekuje. Ja bi izbjegla i inducirani i epiduralnu (isto malo strah od igle), ali ko zna kak će se sve odigrati, još smo daleko od toga 🙈
Mislim da ne možeš baš birati da li želiš inducirani ili ne, naravno da bi svatko neinducirani ali većinom te pošalju na inducirani iz nekog razloga.
Sto se tiče epiduralne, vidim da dosta cura pise da nema razloga zašto si ne olakšati ali evo ja sam prvi porod imala inducirani, uz drip a nisam htjela epiduralnu, i ni u jednom trenu nisam požalila. Znam jako puno slučajeva gdje epiduralna nije odradila posao, gdje su žene pikane nekoliko puta bezuspješno, prijateljica je skoro ostala invalid jer su joj krivo dali epiduralnu, ostala je u bolnici mjesec dana nakon poroda a beba otišla kući, a od fizijatara koji rade sa ženama sam čula da jako puno žena ima posljedice od epiduralne. Također, epiduralna omami i tijelo se od toga ne oporavi instantno, a omami I bebu koja onda ima manje energije za sisati što je extremno važno u prvim danima.
To je moje mišljenje, nisam protiv epiduralne i shvaćam da neke žene svejedno procjene da im je bolje uzeti samo mislim da treba sagledati sve aspekte i informirati se o mogućim posljedicama.
Dodatno, treba uzeti u obzir da žene koje imaju probleme s leđima ili skoliozu ne bi smjele dobiti epiduralnu, to se isto treba raspitati jer mnoge žene imaju skoliozu a da ni ne znaju.
E da, i još jedna stvar koja se događa je da epiduralna uspori porod jer zbog te omamljenosti zaustavi kontrakcije, tj trudove. A epiduralna ima rok trajanja, mislim 3 sata (nisam sigurna) pa je moguće da prestane djelovanje dok krene sam izgon.
Ja sam za što prirodnije ali na kraju ispadne da doktori to sve odlučuju i pozuruju, i realno velike su gužve po rodilištima, nema mjesta, nema kreveta, nema osoblja, mijenjaju vam se smjene, doslovno se izmjeni 15 doktora/sestara dok ste tamo (nije ko u filmovima da imaš svog doktora i to je to :)).
Tako da ne znam za ove stolcice, kade... Ideje su super ali ne znam koliko je osoblje u ovim uvjetima raspoloženo za to. Ja sam jedva namolila da me puste samu na wc da se malo razgibam, umjesto katetera jel, isto sam bila presretna jer me nisu klistirali ni brijali jer sam to sama doma, premještala sam se s boka na boka da mi ipak malo cirkulacija proradi, iako te oni polegnu I to je to, nitko ti ne kaže kako da si pomogneš. Hoću rec, nema se tamo baš puno opcija, da te netko ispituje jel bi ti loptu ili bi stolac... Nažalost! Ako se netko uspije izborit svaka čast, jer prava na to teoretski imamo. Ali realnost je drugačija.
Koliko znam porodi u Hr nisu dozvoljeni doma, ali teoretski možeš roditi doma, kako će ti zabranit :) znam curu koja je rodila doma, uz doulu.
Xoxo necu ti reci ni idi ni nemoj, jer se slazem da svako treba za sebe odluciti, ja ako mogu pomoci pri odluci sa davanjem informacija, rado cu to uciniti! JA da nisam cjepljena vec, definitivno bi se cjepila. I svim mojim bliznjim sam preporucila. Cjepiva su dosta sigurna- Pfizer napr, prije nego sto su dobila dozvolu su testirana na preko 40 000 ljudi, neka druga nisu ni na desetini ljudi prije dozvole testirana. Napr. Zadnji lijek koji je prodigal prasinu kaftrio je testiran “samo” na nekoliko stotina ljudi. Naravno da mogu imati I nuspojave, svaki lijek, pa I aspirin ima svoje nuspojave, nasa tijela nisu masine I svako drugacije odreagira. Ali vecina u medijima prezentiranih nuspojave nisu mogle biti dokazane kao napr da cjepivo uzrokuje neplodnost. I za trudnice u medjuvremenu ima par studija, naravno ne sa toliko velikom brojevima ucesnika ali nije pokazana nikakva stetnost ni povecan riziko ni za trudnicu ni za plod. Cak naprotiv- ako se za vrijeme trudnoce cijepis, antitijela mogu proci kroz posteljicu I pruziti odredjenu zastitu bebi. S druge strane poznato je par slucajeva gdje su se bebe perinatalno zarazile….ovdje doktori uglavnom preporucuju.
Btw ja sam kod dojila kad sam cjepljena - nista se nije promjenilo. A studije su pokazale da antitijela prelaze u majcino mlijeko I pruzaju odredjenu zastitu djetetu.
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
Embarasada nisam znala da nosite uzorak od kuce, ja sam navikla da se sve odradi u labu 😀 ali to je jos bolje, jer se stvarno onda operes prije piskenja za uzorak I dovedes mogucnost za kontaminaciju na minimum
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
Slee mozes nazvati pa provjeriti tamo gdje nosis urinokulturu. Ja sam je radila dok sam koristila vaginalete i rekli su mi da se moze, samo sam pazila da se dobro operem (2 puta zaredom) i nisam brisala ruke nego u jednoj ruci casica a drugom treba razdvojiti usne i pustiti prvo 4-5 sek.da mokraca iscuri van posude i tek onda u nju. Moja je bila sterilna tako da je i uzorak pravilno uzet, samo je bitno i da je mlaz pravilan da prvo ne ode negdje okolo pa u casicu. Kod gljivica vjerujem da je slicno.
👷♀️👷♂️29 g.
hiper Graves, pcos, trombofilija
Pokusavamo od 09/2017
1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
HSG 12/2020
Prehrana + suplementi 03/2021
04/2021➕
💙, sljedeci pregled 23.11.
Hvala cure, eco uspjela sam. Doma sam se oprala i pobrisala cistim ubrusom, a ne rucnikom, i dalje po uputama. Pise na internetu sa stranica bolnice da ne smije biti duze od 2 sata, meni ce biti nekih 45min. Nadam se da je ovaj put sterilna!
—-
Schinin - prekrasna si trudnicaaa, kako se vec lijepo vidi! A za bozicne ukrase hahahaha, nemam komentara. Ja obizavammmm bozic, ali tek od 1.12., sve prije mi je debilno.
—
Kad vec pricate o porodima (ja odbijam za sada o tome misliti jer sam jos uvijek u fazi - samo da sve bude dobro) - je itko od vas razmisljao o Podobniku?
—
Ja jucer dosla doma samo na vikend i kao idem ja stati na vagu - mislila sam ok, bar 3 kile jer si izgledam ogrooomno. A kad ono ja u minusu kilu. Je da povracam (ne svaki dan), ali stvarno bas puno jedem. Mislim super, necu se zaliti, ali kakooo
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
🌷5.2025. (⏳)
💌 mpodrame@gmail.com
Schinin hvala na info nisam ni mislila da odlucis umjesto mene, nego posto vidim u struci si i imas dosta materijala za realno odvagati. Pa cisto savijet. Mene u prosloj T nisu htjeli cijepiti ali tad je tek i krenulo cjepljenje pa su rekli da pricekamo jesen. Sad posto sam opet T mislim si stvarno se cijepiti u drugom tromjesecju.
Slee ja sam u prosloj t razmisljala o podobniku. Samo sto mi to dolazi u obzir jedino za carski posto imam preko 3h voznje do zg, ne zelim danima prije lezati u zg i cekati a ako krenu trudovi ne bi se usudila sjest u auto i jurit za zg. Kako ta t nije dobro zavrsila sad jos ni blizu ne razmisljam o porodu vise o tome da do njega uopce dodem 🙂
👶 - 2011.
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Jutro cure,
malo sam u gužvi pa vas ne stignem čitati, vidim da ste se raspisale jučer Kasnije nadoknadim.
Samo da čestitam Bambini i Ri na super pregledima! Ri odmori se i uživaj na moru
36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.5, Vit D 103
Muž sve ok
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️
Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; 1.beta 12 dnt 331; 2. beta 497; 3. beta 998; UZV 17.6.⏳️
Pregledi 🤰🤰💞:
nemamimena26-16.7.
avica-16.7.
Maša-19.7.
Anci- 21.7.
Lady D-21.7.
ane1212-21.7.
maryG-21.7.
TeJa-22.7.
Upitnica_st-23.7.
jelenas-26.7.
Margo-26.7.