Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bela_le
    16. Svibanj 2021. 09:15

Luluuu

Book cure! Evo i nas 😄 Čestitam svima na plusicima ☺️

Trenutno smo na 7+5, bili smo na pregledu u petak i srčeko nam kuca ❤️ Termin nam je 28.12. 🥰
    Našla nam je doktorica mali hematom pa smo na terapiji 3x1 Utrogestan. Ima li netko iskustva s hematomima? Doktorica mi je rekla mirovanje i sad ne znam sto to znaci. 😅 Smijem li se šetati? Pokušala sam ju pitati ali nije bas pre pričljiva, ponavlja Non stop isto 😅 Rekla je da odlučim hoću li na čuvanje trudnoće ili mogu raditi s obzirom da je hematom bas mali.

Hvala vam cure na odgovoru 🥰

Pa mislim da ako ti je dala dopustenje da radis da onda smijes i u neke krace setnje, ali da se ne smijes bas naprezati

👩 23
    👱‍♂️ 25
    👧 3
    👶 13.12.

Taya_
    16. Svibanj 2021. 09:20

Maša🥰🤰🏼

Taya jaooo vjerujem , bas mi je drago 😍 jesi imala mucnine?

Imala sam mučnine, ali bez povračanja.. Ali, su s nekih 11 tt popustile.. 🥰 A kako si ti? 

Luluuu

Trenutno smo na 7+5, bili smo na pregledu u petak i srčeko nam kuca ❤️ Termin nam je 28.12. 🥰
    Našla nam je doktorica mali hematom pa smo na terapiji 3x1 Utrogestan. Ima li netko iskustva s hematomima? Doktorica mi je rekla mirovanje i sad ne znam sto to znaci. 😅 Smijem li se šetati? Pokušala sam ju pitati ali nije bas pre pričljiva, ponavlja Non stop isto 😅 Rekla je da odlučim hoću li na čuvanje trudnoće ili mogu raditi s obzirom da je hematom bas mali.

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

• buducamama2021
    16. Svibanj 2021. 10:13

Luluuu

I nama je doktorica našla hematom 2,5 cm i rekla samo bez naprezanja, bez odnosa, bez bilo kakve jace aktivnosti, a da mi u svakom slucaju nije dobro da samo lezim vec moram biti malo i lagano aktivna, setnje i laganije neke aktivnosti. Takodje smo na terapiji duphaston 3×1
    Izgleda da ima tu bas od doktora do doktora kakvo ko ima misljenje o tom mirovanju...

20 god; mm 25 god; pobacaj u 12 mj zbog anomalija ploda
    Folate Solgar
    24.3. + 😍
    https://lbdm.lilypie.com/AKybp1.png

Taya_
    16. Svibanj 2021. 10:23

buducamama2021

Luluuu

I nama je doktorica našla hematom 2,5 cm i rekla samo bez naprezanja, bez odnosa, bez bilo kakve jace aktivnosti, a da mi u svakom slucaju nije dobro da samo lezim vec moram biti malo i lagano aktivna, setnje i laganije neke aktivnosti. Takodje smo na terapiji duphaston 3×1
    Izgleda da ima tu bas od doktora do doktora kakvo ko ima misljenje o tom mirovanju…

Da izgleda da svaki doktor drugačije savjetuje.. Mene je zbog krvarenja htjela poslati u bolnicu.. Rekla mi je da zbog položaja hematoma koji je bio iznad bebe da mirujem pošto je krvario da ne povuće plod sa sobom.. A i vjerojatno zbog prošle trudnoće koja je završila spontanim je opreznija.. Jel tebi hematom krvari ili se smanjuje? 

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N

• Aglaja
    16. Svibanj 2021. 12:01

Da, stvarno svatko priča svoje... moja privatna ginekologinja mi pronašla hematom, socijalni gin rekao ma nema ništa apsorbirao se. Bila u petak opet kod privatne, kaže tu je hematom, ali se smanjio.. vjerojatno ona ima bolju opremu pa može vidjeti. Inače mi je isto preporučila odmaranje i suzdržavanje od odnosa, ali ništa strogo. Idem u šetnje vikendom, pješice na posao i s posla, do trgovine, sve normalno, samo pazim da se ne forsiram previše. Čini mi se da i nije neka rijetkost taj hematom...

Taya, kako si se odlučila za Panoramu, a ne za Nifty ili Harmony?
    Dr. mi je dala termin 11.6. dotad moram odlučiti, a sve mi je to isto i najradije ne bih ništa, ali kad ionako moram na kombinirani probir, ovo mi se čini makar puno pouzdanije...

P.S. Redovito vas pratim i navijam za vas kao i za sebe :), samo sam stalno umorna i iscrpljena i pasivna pa se rijetko javljam... jedva odradim na poslu što imam i onda vegetiram i zaspim po mogućnosti u 20 h :/

Taya_
    16. Svibanj 2021. 12:19

Aglaja

Da, stvarno svatko priča svoje… moja privatna ginekologinja mi pronašla hematom, socijalni gin rekao ma nema ništa apsorbirao se. Bila u petak opet kod privatne, kaže tu je hematom, ali se smanjio.. vjerojatno ona ima bolju opremu pa može vidjeti. Inače mi je isto preporučila odmaranje i suzdržavanje od odnosa, ali ništa strogo. Idem u šetnje vikendom, pješice na posao i s posla, do trgovine, sve normalno, samo pazim da se ne forsiram previše. Čini mi se da i nije neka rijetkost taj hematom…

Taya, kako si se odlučila za Panoramu, a ne za Nifty ili Harmony?
    Dr. mi je dala termin 11.6. dotad moram odlučiti, a sve mi je to isto i najradije ne bih ništa, ali kad ionako moram na kombinirani probir, ovo mi se čini makar puno pouzdanije…

P.S. Redovito vas pratim i navijam za vas kao i za sebe :), samo sam stalno umorna i iscrpljena i pasivna pa se rijetko javljam… jedva odradim na poslu što imam i onda vegetiram i zaspim po mogućnosti u 20 h :/

Da, sve ovisi gdje je hematom smješten i da li curi.. Ja i kod malog napora počinjem krvariti tako da se ne zezam previše.. Ako ne curi je super.. Onda će se apsorbirati.. 
    Ja sam je radila na savjet gin.. Panorama se pokazala da ima preko 99 i nešto posto točnosti i jako malo lažno +/- rezultata. Od svih je najpouzdaniji.. 

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N

• Aglaja
    16. Svibanj 2021. 12:21

Btw jedete li zelenu salatu? Baš mi se jede, a mislim ako je jako jako dobro operem, trebalo bi biti ok, zar ne?

• Aglaja
    16. Svibanj 2021. 12:25

Taya, hvala :) mislim da ću i ja onda Panoramu... Ginekologinja mi nije htjela dati konkretnu preporuku. Radi sva tri testa, rekla je neka sama proučim i odaberem. Gledala sam na netu, ali isto mi baš nije bilo jasno...

• Aglaja
    16. Svibanj 2021. 13:15

ja sam mislila kombinirati, pa me na na prvom (i zadnjem) pregledu socijalni uputio na kontroliranje trudnoće u Petrovu,
    tobože sam rizična jer imam MS, zapravo oni imaju previše trudnica i gdje bi stigli da svakoj vode trudnoću (tak mi rekla sestra)... 
    naručila sam se i u Petrovoj, ali još se malo premišljam hoću i tamo ići. vjerujem privatnoj ginekologinji i ne želim se mrcvariti....

Peppss
    16. Svibanj 2021. 13:52

Ja planiram voditi kod socijalne ginekologice, nemam s njom negativnih iskustva, uvijek sve objasni i imam povjerenja u nju. A znam da imaju i relativno nov ultrazvuk pa vjerujem da će vidjeti sve što treba. Jedino mislim da se kod mene (Slavonski Brod) na anomaly u 12. i 20. tjednu ide u bolnicu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.