Hej hej svima. 🤰
Sretno na pregledima ko ima danas i samo opušteno. Cure koje mirujete, šaljemo vam zagrljaj, odmarajte to će jako brzo proći.
Anameri, uskoro prva bebica nam stiže. Budući smo mi među zadnjima u ovoj grupi, malo je reći da ne mogu vjerovati.
Bea ostani ti s nama u grupi i ja sam tako kasno na redu. Vode me na 26.2., iako po ultrazvuku se to malo pomiče i na 3.mj. a i po mojim produženim ciklusima koje dokorica uopće nije uzela u obzir kad je računala termin. Za sad mi je svejedno, al nekako se nadam da će bebi možda i požuriti koji dan, a ne da me vode da sam prešla 41 tj, pa kontrole pa indukcija i bla bla.
Mi smo jučer kupili next to me krevetić preko njuškala i tak sam sretna ko nova godina. To je prva veća stvar za bebija. Muž je prvo rekao da ga nećemo odma sastavljat jer kao nemamo mjesta u stanu baš, nego kad napravimo neke preinake, na kraju ga je sastavio čim je s posla stigao, nismo još ni jeli. 🥰😘
Cure koje uzimate željezo znam da je netko pričao da se prebacio sa heferola na nešta drugo i nije imao problema toliko sa stolicom, ja iovako imam veliki zatvor pa mi se kosa diže kad pomislim šta bude sad🙄
🙋♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋♂️26
Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
Pokušavamo od 5/2021
+ 31.5.2021
5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗
U ovoj grupi cerviksi poludili,moj ginekolog provjeri prstima i samo kaže sve je ok. To je sve što znam 🤷🏽♀️.
Odmarajte što više da ostanete 2 u 1 još neko vrijeme,stvarno nisam znala da je to tako čest problem u trudnoći.
Nesanica -ja ne znam sta je to,navečer u pola 10 sam u krevetu,i dotad jedva izdržim. Nadam se da će tako ostati.
Ima li koja pri ruci popis za novorođenče za odjeću, sad sam pregledala sve kupljeno i nemam bodića pa da provjerim jel još nešto fali. Nikako nisam sigurna koliko bi komada robice priredila
👨👩👦
🧑 4god.
3/2020 kiretaža u 13tt
3/2021 biokemijska
06.05.21 10dpo ➕🥰🙏🌈
Stiže nam Mia 💝
Maša cestitke jucer na punom tjednu 💗 predivan trbuscic 😍
Bea i ja se nadam da ces sa novom dr. biti mirnija i da je strucnija.
Znaci?
-postoji T oblik i jos neki?
- članci? oznake ? /? I sta znace?
- cervix? Smeksan-skracen??? Ima li jos nesto?
- ulozivost?
- jos neki opisi/ mjerila?
Ja to nehvatam nista... stalno vas citam ali nemogu slozit pa evo ako neka ima volje ljepo objasnit tako po redu i ako ima te mjere nekakve u normali cisto da si olaksamo mi koje nehvatamo... mozda bi nam schinin mogla objasniti al znam da ju je sve stisnilo pa da ju nebi zamarala..
Citam vas ali evo presjekla sam sa pitanjima 😆
👦 42👧40
👨 💙20
💗👱 2
➕️05.02.
Obavile smo danas kontrolu TSH na Zajceboj kod endokrinologa i ako ce ovaj balaz biti ok, onda vise ne trebamo dolaziti pa 🤞
Krenuo je porodiljni 🤪🥳💃
I narucena sam za pregled u utorak 2.11.
To ce biti zadnji kod doktora i uzima mi briseve pa cu ih morat nekud nositi 🤷♀️
Sretno s pregledima danas, javite.
I dajte te cervikse malo zavezite ili nesto, dosta je bilo skracenih za ovu grupu!!😘
👧🏻33👨🏻33
👶🏻Amelie 12.12.2021. ❤
Jutro cure ☀️
Nadam se da ste sve dobro. Mi ćemo malo ispred kuce da uhvatimo zraka, jedva cekamo ponedjeljak da docekamo kraj izolacije.
Sretno danas na pregledima!
Jutro cure moje, nadam se da ste sve dobro😊 Moja Melani je sinoć imala razgovor sa tatom😂On je prstima po stomaku kao tapsa, makne prste ona se mrda, i tako jedno 15 minuti😂 Bas sam se lipo nasmijala i na 15 minuta ne mislila o cerviksu😂😂
Slee samo opušteno sutra da ti tlak ne skoči još, bit će sve super na pregledu, jel ti i cerviks mire sutra? A za brijanje, ja već od stomaka ne vidim doli😂😂😂
Piba lezi, odmaraj i čaja i meda sta vise😘 Neka si poharala web shopove❤️
Josipab mene cila liva strana grci od lezanja, probudi me u noći 100 puta, i mokrenje naravno😂😂 Mi smo neku vecer nakon pregleda stali u MC Donalds, došli kući i pojela sam pola burgera i samo di koji pomfri, muž me pita jesam dobro, stvarno ne mogu puno kolicinski jest...
Lota-twins to si dobro rekla, di god pogledam druga gramaza za tjedne, bolje je ne gledat, sluša doktore, a ne se još sekirat oko toga sta si pročita na internetu. Po jednim mjerama moja je veća za 3 tjedna, koje gluposti. Stvarno tribamo sta manje citat po internetu...
Luu samo ti lezi i odmaraj sta više, bit će to sve dobro🙏🙏🙏
🙎♀️34 neprohodni jajovodi🧔35sve ok
1.ivf postupak:Poliklinika Škvorc
11.01.21.stimulirani protokol
22.01.21.punkcija folikula(5 folikula-6jajnih stanica)
27.01.21.Et-1 blastocista
08.02.21. Procurila😥
2.ivf postupak-Pol. Škvorc
09.05.21. aspiracija (8 jajnih stanica)
12.05.21. Et-(2 zametka vracena 8-stanična) Imamo jednu 🐧 blastocistu
24.5.21. Beta.... 12.dan-437,9
26.05.21.Beta...14.dan-906,9🙏
10.06.21. Prvi uzv🙏🙏https://lbdm.lilypie.com/6GtSp2.png
Maša cestitke jucer na punom tjednu 💗 predivan trbuscic 😍
Bea i ja se nadam da ces sa novom dr. biti mirnija i da je strucnija.
Znaci?
-postoji T oblik i jos neki?
- članci? oznake ? /? I sta znace?
- cervix? Smeksan-skracen??? Ima li jos nesto?
- ulozivost?
- jos neki opisi/ mjerila?
Ja to nehvatam nista… stalno vas citam ali nemogu slozit pa evo ako neka ima volje ljepo objasnit tako po redu i ako ima te mjere nekakve u normali cisto da si olaksamo mi koje nehvatamo… mozda bi nam schinin mogla objasniti al znam da ju je sve stisnilo pa da ju nebi zamarala..
Citam vas ali evo presjekla sam sa pitanjima 😆
Postoji T, Y i V oblik. Ja znam da je t najbolji jer znači da si zatvorena. Y znači da se unutarnje ušce otvara, valjda sam tocno rekla😂 E članke ne kuzim ni ja nikako koliko go mi god dr objasnjavali😂
🙎♀️34 neprohodni jajovodi🧔35sve ok
1.ivf postupak:Poliklinika Škvorc
11.01.21.stimulirani protokol
22.01.21.punkcija folikula(5 folikula-6jajnih stanica)
27.01.21.Et-1 blastocista
08.02.21. Procurila😥
2.ivf postupak-Pol. Škvorc
09.05.21. aspiracija (8 jajnih stanica)
12.05.21. Et-(2 zametka vracena 8-stanična) Imamo jednu 🐧 blastocistu
24.5.21. Beta.... 12.dan-437,9
26.05.21.Beta...14.dan-906,9🙏
10.06.21. Prvi uzv🙏🙏https://lbdm.lilypie.com/6GtSp2.png
Lu i mene pa ika mirovanja i skupljanja kila, al sta ces, takva nam je sudba 😂
Jelenko super za pregled i da je sve dobro!
Mumof4 hahahah za vaganje cipela, oplakala sam. Al super ideja, mislim da cu i ja danas to odradit. Je bed ako dodjem u japankama? 😂krenuo shoping i kod tebe, preslatki su bodici!
Leoni nemam pojma kako oni to izmjere, ja mislila po opsegu trbuha bebe 🤷🏻♀️
Ciribiribela super za krevetic, ja sam isto razmisljala o tom next to me
Lady - postoji T oblik to znaci da je cerviks zatvoren, zatim slijede Y, V i U oblik tim redom. Y je pocetak otvaranja, U je vec skoro pa otvoren. Govorim o unutarnjem uscu. A postoji i vanjsko usce, al tu sam stala s istrazivanjem 😂😂 Dobili su ime jer doslovno na uzvu tako izgledaju kao ta slova. Ti oblici pak nemaju nikakve veze s duzinom cerviksa. Kad doktor mjeri samo prstima onda najcesce mjeri duzinu u clancima - misli se na clanak prsta koliko sam shvatila. Ako pogledamo nas kaziprst on ima 3 clanka. E sad u te mjere se bas ne kuzim najbolje. Kada se cerviks provjerava prstima tada se ne moze odrediti oblik u slovima, ali se moze napipati ako je cerviks omeksan. Ako je omeksan znaci da nije vise tako tvrd i cvrst. Preciznije je mjerenje vaginalnim uzvom, znaci sondom. Tad se moze precizno izmjeriti u mm koliko je dug cerviks. Njegova duzina ovosi o tjednima, bilo bi dobro da je do 30tt on iznad 4cm, ali i sve iznad 2,5 je ok, jedino se moze prepisati mirovanje. Ako je ispod 2,5 onda ide serklaza ili prsten ili oboje, ali to se radi samo do 24tt. Nakon 30tt je normalno da se cerviks pocne lagano kratiti. Najidealnije je kad je cerviks T oblika, znaci zatvoren, tvrd i oko 4cm.
Tierra ajme i kod tebe vec porodiljniiii! Ideee to vrijeme!
Teeny brzo ce i taj ponedjeljak!
Lorena da da sutra je mjerenje nakon 3 duga tjedna! Jedva cekam! Melaniii i tata 💗
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
🌷5.2025. (⏳)
💌 mpodrame@gmail.com
Vidim svi uzimate bodice koji se oblace preko glave.. Ocito je samo mene strah da bi mogla slomit glavu bebi 😂
https://lmtf.lilypie.com/apYfp2.png
Sortiraj odgovore
Najstariji