Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Schinin
    06. Listopad 2021. 19:18

pozdrav okruglice😃
    kod nas je prvi dan malo zahladilo i top me tjera sad u nove probleme - obuca 😱 treba jos slijedecih 10tak dana biti fino vrijeme i vise tempreature ali vjerovatno da su mi dani u japankama odbrojani....a  u momentu zaista ne mogu zamisliti da oblacim cizmice ili takvo sto😥 u svakom slucaju moram ovih dana vidjeti da nadjem nesto sto cu mocu navuci lako, da mogu nositi i po kisi i da mi se svidi izgledom...ukratko mission impossible 😂😂😂
    ja vam za oblacenje  u bolnici necu nista pisati, jer je kod mene i tako sve drugacije 😉 a za jastuke za bebe: principijelno se ne preporucuju i nama su obadvoje bez spavali, cak sto vise ni danas ne vole sa jastukom spavati
    cervix: iskreno uvijek se na novo cudim da kod vas (uglavnom) svaki put mjere cervix, jer ja to nit sam tako cula na faxu nit sam to vidjela dok sam radila na ginekologiji nit sam to prosla sa mojim trudnocama... ja sam misljenja ako nema indikacije (raniji prijevremeni porodi, viseplodna trudnoca, infekcije itd) da i ne treba toliko puno cackati dole, je rem mozes neko 💩 izazvati, em vidis neke "promjene" (koje su ok kroz trudnocu) i napravi se frka i panika oko toga. vidim i da vas je dosta u grcu zbog toga, u principu nepotrbno, jer taj stres je stetniji nego to sto ti je cervix na 3cm. a teoretski mozes hodati pol trudnoce sa cervixom od 2cm i otvorit se u roku od sat vremena sa cervixom od 6cm, tako da to nema nekog pravila.
    ----------------------
    Lorena bas mi je zao sto te je gin tako isprepadala, ali realno ti si jos sasvim OK! mozda je malo za zabrinutost sto se u relaticno kratkom vremenu cervix skratio, ali ti si jos jako daleko od "problema" kao i od cerclage. naravno da sad ne trebas ici trcat maraton i dizati utege, ali ne moras bas ni da se ne mices. BTW cerclage se radi kod cervixa ispod 2.5 cm i ispod 24tt, jer u vecim tjednima je risiko veci da ce se desiti neko 💩 (kao izazivanje prijevremenog poroda) nego sto ima koristi. samo opusteno, bude to jos sve u redu 
    Jana imam i ja jednog sto obavezno spava na mom trbuhu 😍 ja se smijem kako bebac i on vec komuniciraju: ovaj prede, u trbuhu sve mirno. prestane ide prvo jedan udarac pa drugi, kod treceg macak pocinje opet da prede -sve mirno u trbuhu😂😂😂 u prve dve trudnoce mu to lupkanje i nije bas nesto bilo po volji,ali je zato sada stalno sa djecom😍
    Bela eto ti si mi primjer onoga sto sam objasnjavala za lezanje na ledjima 😁

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

• Schinin
    06. Listopad 2021. 19:18

embarasada cestitke na dobrom pregeldu i brz oporavak ti zelim
    Zelena tako kao kod tebe bi se ogtt i trebao radditi, ovo sve drugo je li-la odradjeno. nazalost ni kod mene ne rade lege artis, samo ako je patoloski onda rade sve kako treba
    bea a jbg, u Dortmundu neznam nikoga 😃 brz oporavak tebi i curi
    Lili kad odes na ogtt gledaj da radije sjedis i citas nego da setas jer i lagana setnja dize secer u krvi...
    Freya super za pregled. za kruh: ja obicno i koristim pirovo brasno, a pocela sam experimentirati i sa ostalim tipa zobeno, chickpea itd brasna i uglavnom koristim brasno od punog zrna (hajd to nadji u USA 🤦‍♀️) i natrpam svakakvih sjemenki unutra. obicno pravim sour dough kruh, ako te interesuje, opsirnije ti napisem o tome. evo ti i jedna stranica za inspiraciju, na njemackom je ali sa lijeve strane mozes staviti google translate, bude nekad malo smijesno ali se uglavnom da skuziti (inace salji meni da ti prevodim) brotdoc.com
    Tierra glavu gore, proci ce i danasnji dan i bit ce bolje  
    Roberta ja sam absolutno pro epiduralna, umrla bih da nisam dobila. 
    Bumbasor djeca su ti divna 😍 a i sobica naravno 😉
    Piba Anameri drago mi je da ste doma 💕 sad odmarajte i pustite da vas razmaze 
    Teeny uvijek mi mozes polsati da ti sto nadjem. evo ti email za svaki slucaj: schinin.new@gmail.com
    Miraclebaby obicno se radi od 24-28 tt, prije 20 tt nema smisla jer se gestacijski tek tada krece razvijati, a ako ides poslije nije problem. ranije radis samo ako imas neki problem, tipa vec velike vrijednosti glucose nataste

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

LadyD
    06. Listopad 2021. 19:33

Roberta2111

Evo da se i ja javim. Danas smo ušli u 28tt i pocinje me hvatat panika kako zapravo vrijeme brzo leti.
    Svim curama koje su danas imale preglede ili ce ih tek imati sretno i nadam se da su prošli uredu, da nema nikakvih problema.

LadyD, ja sam pitala jel ima koja iz SB..Jel znaš ti možda jel se kod nas u rodilište nosi sve za bebu? Na internetu piše da za bebu ne treba ništa, samo sve za mamu pa nisam sigurna trebam li prirediti za bebu samo stvari za izlazak iz bolnice ili za tih par dana koje cemo tamo provesti..
    Što se tiče ogradica za krevetić, pogledajte na fb stranici AndyBrandy, znaju često imati akcije.
    I kakva su vaša iskustva s epiduralnom? Ja nekako nisam sigurna uzeti ju ili ne pa me zanima što mislite vi koje ste već rodile? :)

Ja sam pitala kolegicu koja je rodila prije mjesec i kaze da za bebicu netreba nista osim robice i pelene za izlazak ( jaje za iznet) a za mamu kaze da treba stosta ali svakako oni nabroje sve pred kraj da si stignes pripremiti..  ja cim saznam ucitat cu popis da znas... a odakle si ti?

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

Teeny
    06. Listopad 2021. 19:51

Lilli07

Freya čestitam na dobrom pregledu, već je velika curica 🤗
    Anameri i Piba drago mi je da ste došle kući, sigurno vam je ljepše… Za stolicu, možete uzeti u dm-u sok od suhe šljive mivolis, ja sam to poslije poroda pila, pa vjerujem da mi je pomoglo
    Teeny da godina i tri i pol mjeseca otprilike…. ja sam u starom gradu Al se vodim u zavodu za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva. Što se tiče glukoze ja se sjećam da sam je u apoteci uzimala dan prije nego što sam htjela vaditi krv, ali ne sjećam se Jel mi doktorica rekla koliko toga treba (ovaj put nije ništa govorila samo pitala Jel se sjećam kako to radim), vjerujem da u apoteci znaju, dođe u bijeloj kutiji i taj prah samo poneseš sa sobom u dom zdravlja

Ma ponijet cu iz apoteke svakako nego mene moja doktorica u prvoj trudnoći nije ovo nista slala kontrolisati pa sam neupućena sto se toga tice.

Bela_le
    06. Listopad 2021. 20:02

Freya cestitam na dobrom pregledu, velika curica 💗
    Anameri drago mi je da si dosla kuci, vec si u lijepim tjednima, izdrzat cete vi to u komadu
    Evo cure koje moraju mirovati da vas malo utjesim sa svojim iskustvom iz prosle trudnoce, sa 20 i nesto tjedana krenule ceste kontrakcije, receno mi samo malo smanjiti tempo, sa 34 tjedna krenuo porod, cerviks se skratio na trecinu clanka, a unutarnje usce se otvorilo za prst, tjedan dana u bolnici lezala na tokolizi, jedva zaustavili trudove, kasnije pila cordipin, na kraju rodila malecku sa 40+4, a do zadnjeg dana ostala otvorena samo taj prst, setala svaki dan, penjala se na stepenice, skakala po lopti i po muzu 🙈

👩 23
    👱‍♂️ 25
    👧 3
    👶 13.12.

LadyD
    06. Listopad 2021. 20:05

Freya bravo za curicu i cestitke za dobar pregled pregled 💗
    Anameri i Piba bas mi je drago da ste doma i sad samo laganini da izgurate sto duze jer ste i sada u visokim tjednima...  iskoristite sve bonuse za izlezavanje i mazenje i pazenje 😉 bas se radujem sto ste blizu cilju 💗💗💗💗💗 (odmah se i meni cini da ce mojih  jos 15t  brze proci)
     Nego...  ja sam se odlucila na aventove bocice... imam izdajalicu tako da sam krenila tim sljedom... al muku mucim da dudicama.... vidim da imaju aventove ali bi za svaki slucaj uzela i neku za opciju B ako nebude htjela aventovu... jel ijedna od mama imala slucaj ili ima preporuku?

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

sirenita
    06. Listopad 2021. 20:22

Ja sam kupila aventovu a od svekrve dobila nuk Nature choice… naravno da je jedino tu nuk prihvatio 🤣🤣 i cijelo vrijeme kasnije nijednu Nije htio osim te. Bio je dojena beba, ali u rijetkim situacijama kad je zatrebala bočica, ta nam je bila jedini spas 

👩🏻32
    👨🏻32
    👶🏻💙 2020.
    👶🏻💙 2022.
    👶🏻🩷 2024.

sirenita
    06. Listopad 2021. 20:23

Nuk Nature sense*

👩🏻32
    👨🏻32
    👶🏻💙 2020.
    👶🏻💙 2022.
    👶🏻🩷 2024.

Bru1502
    06. Listopad 2021. 20:38

Miraclebaby26

Lilli07

Miraclebaby26

Freya prava je curka dugacka već sad… pripremaj ti veću robicu 🤣🤣
    Anemari ti si već u dobranim tjednima.. još malo pa je bebica tu…
    Piba bit će to sve ok..još na kraju ćeš presisat termin 😆(tako je moja majka mene,ja sam htjela više od 2 mj ranije doc I isto je bila u bolnici I na kraju ja stigla na termin 😃)
    Cure a do kad se taj ogt…. pardon neznam ni napisati..uglavnom do kojeg tjedna se to radi??? Jer mene ništa to ne salju raditi baš cudno

Jučer je ja mislim neko napisao da se inače radi do 28 tt Ali da kao nije problem ni kasnije

Onda možda ovdje ni ne rade to… s obzirom da sam ja 30 a nitko me nije pitao nista

Pozdrav zene, 
    evo i ja sam u 30om tjednu isto me doktor nije uputio napravit taj ogtt test, bas ovih dana mi je reko da napravim krvnu sliku, urin i glukozu u krvi..:) nez zasto neki radi to, a drugi ne, jel ovisi o doktoru il nekoj sumnji na secer. Jednu curu je isto slao kao jer je dobila malo vise kila, pa je radila taj test i reko joj potom da smanji unos secera. :)

Mateo 30.11.21

jelenas
    06. Listopad 2021. 20:39

LadyD mi smo dude koristili Avent ultra soft, samo 6 mjeseci je curka htjela dudu, bacila ju je sama i više nikad nije imala. 
    Sad sam se odlučila za Bibs za probu pa ako ne bude išlo lako odem do DMa po Aventice. 
    Slee evo nešto za tebe ako te još zanima ;)

https://malizakladi.hr/boba-raztegljiv-trak-wrap-serenity-rainbows-33192

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.