ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Omerta
    12. Kolovoz 2019. 16:53

aarauch, koliki ti je feritin? Meni je u par navrata prije ove trudnoce bio na donjoj granici, 23. Onda se nakon suplementiranja napokon malo povisio, na 52. Doktore u Danskoj to nije brinulo, nisu mi nista prepisali, pa sam ja na svoju ruku znala ili Floradix ili evo sad jos uvijek uzimam neki easy iron koji lako sjeda na zeludac, od oko 20mg dnevno.
    Eleonoré, je, mrsavica, genetika ocito, 45-46kg, u prvoj trudnoci takodjer kao Angie dogurala do 60 i rodila sa 38+2 zbog curkanja plodne vode. Vaginalno, bez epiduralne, iako sam potpisala, ali zbog guzve, nije me se ni provjeravalo izmedju 4 i pol i 10 prstiju. Zacudo nisam popucala, mislim da me babica masirala... inace nemam bas neke bokove/kukove, ali eto sve se to u trudnoci prilagodi, bar kod vecine.

Be the change you wish to see in the world.. 💚

12. Kolovoz 2019. 16:55

I da, bila sam u Kauflandu... taj Kauflandov Perica nije ni do koljena Lidlovom 😂 Kauflandov je vjerojatno za dojenje,malen i u obliku slova U... malo veci nego oni jastuci za vrat tijekom putovanja. Kupila sam i tajice i haljinu pamucnu.

Nova19
    12. Kolovoz 2019. 16:56

Aarauch čestitke na deckicu!!! Fino sada dalje uz terapiju i sve će sjest na svoje mjesto...
    Cure koje se pikaju, pitanje, negdje sam čitala da se radi te terapije rodi na carski i da ne možeš dojiti dok se pikas, to istina? Meni je to koma ako je jer bi stvarno htjela roditi prirodnim putem i isto tako dojiti svoje dijete...
    Navodno se ne smije uzimati terapija dan kada ideš roditi pa se zato dogovara carski? 😒

Omerta
    12. Kolovoz 2019. 17:01

LoSa, i ja sam Rh- (dragi +), u prvoj trudnoci u Danskoj dobila onaj anti-D sa 28tj. (u Hr to bas nije praksa) i jos jednom poslje poroda na Sv.Duhu. Dali mi i prosle godine odma nakon kiretaze gore u Dk, dok sam jos spavala nakon zahvata. Sad ne sjecam se kad se ono tu idu provjeravati ta antitijela sa koliko tjedana? To zajedno sa krvnom grupom? Ima u Petrovoj pretraga di se moze i bebin Rh otkriti iz majcine krvi, tako su mi prvi put. 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

12. Kolovoz 2019. 17:06

Angie i Omerta hvala cure na odgovorima.Eto,ja sam uvijek mislila da mi male imamo komplikacija ali izgleda da nam ide lakse😀😀
    Ma bit ce sve to okej..samo me zanimalo😇
    Hvala jos jednom.

Frajla
    12. Kolovoz 2019. 17:10

iva4

Cure koje su radile TSH u kojim tjednima ste to dobile od doktora da odete napravit, nisam stvarno upucena u to,pa neznam kako ide, jer eto mene tek sada ovaj iz petrove salje na tu pretragu zajedno sa ogtt testom…

S krvnom slikom (nemam pojma jel redovito u krvnoj slici ili je dodatno naveo) nekad u  prvom tromjesecju. Zadnji put sam isla na vuk vrhovac (za secer) i tamo su mi kontrolirali jednom po tromjesecju, obzirom da je bio dobar nalaz. 
    Sad mi se cini da cemo preskočiti u 2 tromjesecju zbog godisnjih, ali pocetkom treceg se svakako vadi krv opet zbog zeljeza, pa valjda bude onda  

Angie1205
    12. Kolovoz 2019. 17:11

Eleonore sto manje razmisljas o samom porodu to ti je bolje i lakse. Ak si zamislis da ce ic nekim tvojim zamisljenim tokom a ono ne bude tako samo se bzvz razocaras, govorim iz iskustva. Svakako slusat dr-e i opustit se maksimalno, bebonja mora van 😬
    Meni je prvi primjer moja sestra koja je skroz kontra mene. Ima 1,90m i 100kg (u trudnoci je imala i vise) i radjala je 17 sati...a eto ja, koja i sad izgledam kao da sam jedva punoljetna, i sa 50 i kojom kilom...doslovno ispljunila obje 😂

mala.le.90.
    12. Kolovoz 2019. 17:16

Cure ja vam preporucujem knjigu Milivoja Jovancevica - godine prve i zasto su vazne...pocela sam je citati i bas je zanimljiva i edukativna. Tamo cete pronaci i rijeci strucnjaka o tome kako je kroz trudnocu vazna pozitiva, jer beba vec sad osjeti sve nase brige i strahove..
    Mene je to motiviralo da manje brinem i manje citam internet.
    Probajte se i vi opustiti i ne opterecivati se svim mogucim, stvarnim i umisljenim, znakovima...
    💙

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

Lavica27
    12. Kolovoz 2019. 17:18

Frajla ne vraćam se na posao. Zvala sam i dogovorili smo od doma da ću jos ovaj tj raditi da pozatvaram otvorena pitanja i prenesen i sljedeći tj kreće g.o. Pa komplikacije u rujnu. 

Omerta  šteta što nemogu sliku stavit,dakle odozdo slikao nemres fulat sve da hoces 😁😁😁 

Čestitke na decku aarauch! Ostale, nisam popamtila🙈🙈🙈

Frajla
    12. Kolovoz 2019. 17:20

Nova19

Aarauchčestitke na deckicu!!! Fino sada dalje uz terapiju i sve će sjest na svoje mjesto…
    Cure koje se pikaju, pitanje, negdje sam čitala da se radi te terapije rodi na carski i da ne možeš dojiti dok se pikas, to istina? Meni je to koma ako je jer bi stvarno htjela roditi prirodnim putem i isto tako dojiti svoje dijete…
    Navodno se ne smije uzimati terapija dan kada ideš roditi pa se zato dogovara carski? 😒

Za dojenje 100% nije istina, za carski ne mogu garantirati, ali ne vjerujem...
    Cura iz "stare" grupe se pikala, rodila je na carski, ali iz drugih razloga, dosta prije termina. Beba je dugo bila u inkubatoru, pa dojenje nije bas islo, ali se ona mjesecima izdajala i to davala maloj. Sad je rodila drugo, carski je morala zbog male razlike, i drugo djete doji

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.