Cure što pijete vitamine i to..dal vam ih je doktorica preporučila ili ste počele same uzimati? Ja sam svoju sad na pregledu potpuno zaboravila pitati.
Ja sam do 12.tjedna folat od Solgara + Terranova prenatal 1 dnevno + dodatno zeljezo + b12, a sad sve osim tog folata jer ga ima dovoljno u dve tablete Solgar prenatala.. uglavnom na svoju ruku, iako i doktori preporuce i pitaju da li uzimas sto, kako se hranis itd. Ako se trudnoca planira pozeljno je i 3 mj prije poceti uzimati folnu odnosno folat, ali nista se nebi trebalo desiti i ako se krene od plusa.
Kad ste pocele sa omegom? Ja za sad samo kroz hranu (chia, lan, orasi..). A mislim naruciti sa BioBio, ima neka dha iz algi.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Aarauch oprosti sto se petljam al zasto si odbijala terapiju?
Ja isto vec godinama imam hashimoto i hipotireozu, i stvrno se na euthyroxu bolje osjecam nego bez. S tim da zbilja mislim da prehrana ima jako velik utjecaj, imala sam jedan period kad sam si svakodnevno kuhala bezglutensko, vjezbala i osjecala sam se najbolje ikad i tad su mi nalazi i bili najbolji.
Meni je prije trudnoce bio s terapijom tsh 1,6. Cim sam ostala trudna skocio na 2,7. Endokrinologica mi je ipak povisila terapiju jer su prvi tjedni dok traje organogeneza najbitniji (tad bi i trebao tah bit do max 2,5). Sad mi je tsh 1,4 i rekla je da cemo ipak ostavit ovu vecu terapiju do poroda pa vidjet za kasnije.
Vidim puno vas ide svakih 3-4 tjedna na kontrole, ja idem svaka 2 mjeseca i ona tvrdi da je to dovoljno, nalazi su mi ok, nis ne odstupa vise pa onda nisam ni inzistirala da idem cesce..
Cure koje su radile TSH u kojim tjednima ste to dobile od doktora da odete napravit, nisam stvarno upucena u to,pa neznam kako ide, jer eto mene tek sada ovaj iz petrove salje na tu pretragu zajedno sa ogtt testom…
Ja sam vadila na početku trudnoće sa svim ostalim krvnim pretragama i pošto mi je uredno poslije više ništa nisam. Iskreno ne bi ni znala za to al sad kak su cure tu pisale baš sam išla pogledati nalaz i vidim da ima i TSH
Ajmeeee prosli smo 1000 stranica 🎉🎉
Ja odkrmila dva sata, do tad mm slozio rucak, sad se najeli pa bi mogla ponovno sve 4 u zrak 😬
Dobro nam dosle nove curke 😘😘
Mikio e neka si bas!! 🎉🎉
Svako jutro mi papamo brokulu, to se vec smatra pod normalnim 😂
Jutros imali taj sastanak sa agentom radi kuce i zove frendica da javi kad i di se nadjemo i prvo pitanje bilo:”jesi doruckovala?burek?” 😂😂
A starija kcer me pak pita kak cu ja sad preselit se u kucu a tam nigdje nema pekare? 🙈🙈
Lavica cestitam!!! Jel to 100% sigurno sa toliko tjedana? I sad samo laganini...
I tebi Mikio cetitke!!!
Goga ti si u De? Nista cudno, to kako sjevernije to su lezerniji kod trudnoce.. ja sam isto prosle godine u Danskoj kad sam smedjarila (na kraju bio rani spontani) pitala dr jel bi trebala uzimati progesteron/utrogestan (ne zovu ih bzvz cuvarima trudnoce), ali nista, djelovala mi je ko da ni nema pojma o cemu pricam. Oni se gore vode time, da ako nesto nije uredu u ta prva tri mjeseca, da oni tu ne mogu nista..
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Omerta da te pitam nesto,koliko sam zapamtila ti si sitnije grade i mrsavica,vidim da imas vec jedno djete pa bi te pitala kako ti je prosao porod? Jesi li rodila vaginalno?
Meni je ginekolog rekao da cemo se sve dogovoriti kad dodem u jos malo vise tjedne..da imam malu zdjelicu i tako pa bi htijela znat kako je tebi bilo?
Aarauchoprosti sto se petljam al zasto si odbijala terapiju?
Ja isto vec godinama imam hashimoto i hipotireozu, i stvrno se na euthyroxu bolje osjecam nego bez. S tim da zbilja mislim da prehrana ima jako velik utjecaj, imala sam jedan period kad sam si svakodnevno kuhala bezglutensko, vjezbala i osjecala sam se najbolje ikad i tad su mi nalazi i bili najbolji.
Meni je prije trudnoce bio s terapijom tsh 1,6. Cim sam ostala trudna skocio na 2,7. Endokrinologica mi je ipak povisila terapiju jer su prvi tjedni dok traje organogeneza najbitniji (tad bi i trebao tah bit do max 2,5). Sad mi je tsh 1,4 i rekla je da cemo ipak ostavit ovu vecu terapiju do poroda pa vidjet za kasnije.
Vidim puno vas ide svakih 3-4 tjedna na kontrole, ja idem svaka 2 mjeseca i ona tvrdi da je to dovoljno, nalazi su mi ok, nis ne odstupa vise pa onda nisam ni inzistirala da idem cesce..
Budi sretna sa svaka 2 mjeseca xd ja doslovno svaki tjedan neki pregled jer se to sada smatra rizicnom trudnocom i dosta mi je vise🤦🏼♀️ a zalila sam se kada je bilo svaka 3-4 tjedna.. malo me i strah od tolikog cackanja dole, ali valjda oni znaju je li to normalno🤷🏼♀️
Eleonore ja sam ti s prvom curkom zatrudnila sa 40kg, isla rodit sa 60kg, visoka metar i sumska jagoda, sva uska i nikakva i rodila kroz 2-3 sata od dolaska u bolnicu. Slicno i sa drugom curkom. Dr-i jesu na oprezu s nama zgoljavima al po pricama i iskustvima meni bliskih zena, mi mrsavice lakse i brze rodimo, valjda jer smo zilavije 🤘
Samo hrabro 😉
Aarauchoprosti sto se petljam al zasto si odbijala terapiju?
Budi sretna sa svaka 2 mjeseca xd ja doslovno svaki tjedan neki pregled jer se to sada smatra rizicnom trudnocom i dosta mi je vise🤦🏼♀️ a zalila sam se kada je bilo svaka 3-4 tjedna.. malo me i strah od tolikog cackanja dole, ali valjda oni znaju je li to normalno🤷🏼♀️
Pozdrav novim curama!
Ja bila u gradu i banci gdje sam cekala na red 2 h jer eto nitko od penzica ne misli da je mozda trudnici tesko stajat. Josmeneka baba bezobrszno pogledala kad sam sjela. Skoro sam se srusila, bolile me noge i neki pritisak nisko u trbuhu no sad samdoma i bolje je.
Ja sam u prvom tromjesjecju imala svaka dva tjedna pregled a sad sam na svaka tri. Od pocetka me vode rizicnu zbog operacije mioma, prisutnih mioma, godina, Rh- i krvarenja u ranoj trudnoci. TSH, guk i sl. sam odmah vadila nakon prvog pregleda i potvrdenje trudnoce. Tad su mi i nasli Hashimoto no TSH mi je uredan,prije trudnoce 1.9 a sad je 2.5 bez terapije te se moram kontrolirat svaka dva mjeseca.
Jedna je pitala za vitamine. U prva tri mjeseca (i najbolje prije začeća) bi trebalo uzimat folnu dok nakon 13. tjedna i omegu. Zbog toga neki prenatali imaju formulacije za prvo tromjesjecje i nakon 13. tjedna. Ja uz prenatal uzimam jos i magnezij.
Sortiraj odgovore
Najstariji