ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • AnnA
    24. Srpanj 2019. 21:20

Izgleda da mi je beta povisena a papp snizeno. Stvarno se ne razumijem u to. I zapravo ne znam sto znaci ta druga vrijednost pored korigirani Mom. Niti nalazim na netu neke ajmo rijeci vrijednosti koje su u granicama normale.
    Ali bolje mi je da se ne igram doktora i strpim se do sutra

Angie1205
    24. Srpanj 2019. 21:23

Anna sto manje googlaj dok god ne cujes sto ce ti tvoj gin reci. Google nije doktor a nismo ni mi. Sad se samo umiri do sutra, radi bebice. Ja se isto danas razmisljam za nalaz koji cekam za stitnjacu al realno kako je da je, ne mogu ja tu nista sad promjeniti, jel tako? Tako ne mozes ni ti...osim da se izboris sa svakom tegobom kao lavica, kao i svaka mama 😉

Grizli
    24. Srpanj 2019. 21:29

Anna potpuno razumijem tvoj strah! Ja imam sitra za ici po nalaz bas i isto ima 31, strah me nalaza al nekako osjecam u sebi da je moja beba dobro. Pulusaj se smiriti iako znam da bi i sama sizila da mi tako dodje, bas zato sam i odlucila pricekat sutra da idem po nalaz jer ako je nesto moći cu valjda dp dr a ostale dane ne bi mogla pa sam radje cekala. 
    Svima koje su bile na pregledima cestitam na urednima! 
    Gogaa drzi se! 
    Ovom bataljunu zena sto sutra ima preglede od srca sretno! 

Gogaa_V
    24. Srpanj 2019. 21:34

Hoću Grizli, sve će biti  ok. Citam tako dobar bestseller, do duše iz 2008 ali komedija koja podsjeća  na mene  i moju  najbolju  drugaricu. (Jane Costello "Djeveruse ") laku  noc  vam cure  i sretno  curama  sutra na pregledima,  jedva čekam  da čujem uredne  i sretne  vijesti. 

24. Srpanj 2019. 21:41

AnnA

Izgleda da mi je beta povisena a papp snizeno. Stvarno se ne razumijem u to. I zapravo ne znam sto znaci ta druga vrijednost pored korigirani Mom. Niti nalazim na netu neke ajmo rijeci vrijednosti koje su u granicama normale.
    Ali bolje mi je da se ne igram doktora i strpim se do sutra

Vidjet ces sta ce ti reci sutra ginekolog.Nemoj nista unaprijed mislit...pogotovo negativno:)
    Internet je pun sranja..strpi se do pregleda.Sve ce biti uredu😇

samojed
    24. Srpanj 2019. 21:59

Lorija ma nemas se sta zamarat moci ce to
    AnnA znam da je tesko al strpi se do sutra nemoj da trazis po netu samo moze bez potrebno da te zamaraju podatci, nuhalni ti je super nosna kost tu msm da nemaš potrebe za panikom ali smiri se do sutra i sve ce bit u redu 

• Kengurica
    24. Srpanj 2019. 22:15

Anna i Točkice da vam malo ono sto sam ja naucila kazem. Kombinirani probir je tocan samo 80%, dakle punih 20% nije. Godine ne utjecu nuzno na rezultat i zbog godina nece biti los test ako je biokemija ok, ja imam 38 i uredan mi je nalaz. Dobni rizik mi je 1:118, a kombinirani rizici za oba testirana sindroma su <1:10000. Osim toga u zakljucku kad se radi analiza se sve uzme u obzir i gleda se statistika rezultata za tu dob. 
    No ostaje ono da je taj kombinirani poprilicno netocna pretraga cak i onima kojima je uredan.
    NIPT testovi imaju znacajno visu tocnost s tim da je postotak lazno pozitivnih testova (znaci los nalaz) puno visi od lazno negativnih di je zapravo zanemariv postotak lazno negativnih. Analizira se DNA i ja sam nasla da samo Panorama odvaja fetalnu i majcinu DNA i ja sam gaj odabrala. Imas tu malo objasnjeno:
    http://genosdna.hr/hr/usluge-i-cjenik/testovi-humana-dna/vise-o-analizama/pojedinosti-o-panorama-testu/

• Kengurica
    24. Srpanj 2019. 22:19

Amniocenteza je jedina 100% i njome dobijes cijeli kariogram ploda no ona je invazivna. Osobno nis cula da je netko imao pobacaj nakon nje, a znam 3 cure koje su je radili ili cak 4 te ih ima puno na forumima.
    Tvoj rozik zvuci grozno, ali ovaj test je fakat cesto nestocan. Tako znam osobno zenu kojoj je rizil bio 1:50 i na kraju amnio pokazao da je sve ok intako je i bilo. Nemoj se molim te unaprijed zbedirati. Doktor ce te uputiti koji testovi postoje i sto nose no ostavit ce odluku na tebi i muzu. U Podobniku ako radis neki NIPT, a oni imaju i Nifty i Panoramu i jos nesto i ako ne daj Boze ne bude uredno oni u toj cijeni rade i amnio. 
    Znam da si sad u strahu, ali kombinirani nije sveto pismo vec je daaaaleko od toga.

• Kengurica
    24. Srpanj 2019. 22:22

Takodjer imas Dr. Kosa u klinici ili poliklinici Ginekos koji je izvrstan dijagnosticar, a radi i amnio. Ako ces imati nedoumice mozda da prvo odes k njemu na ultrazvuk jer je za to tata mata. 
    I oprostite na greskama, s moba pisem i smotano mi ispravljati.

Lunica
    24. Srpanj 2019. 23:06

Kengurica

Amniocenteza je jedina 100% i njome dobijes cijeli kariogram ploda no ona je invazivna. Osobno nis cula da je netko imao pobacaj nakon nje, a znam 3 cure koje su je radili ili cak 4 te ih ima puno na forumima.
    Tvoj rozik zvuci grozno, ali ovaj test je fakat cesto nestocan. Tako znam osobno zenu kojoj je rizil bio 1:50 i na kraju amnio pokazao da je sve ok intako je i bilo. Nemoj se molim te unaprijed zbedirati. Doktor ce te uputiti koji testovi postoje i sto nose no ostavit ce odluku na tebi i muzu. U Podobniku ako radis neki NIPT, a oni imaju i Nifty i Panoramu i jos nesto i ako ne daj Boze ne bude uredno oni u toj cijeni rade i amnio.
    Znam da si sad u strahu, ali kombinirani nije sveto pismo vec je daaaaleko od toga.

Ja znam jednu kojoj je beba imrla nakon amnio..davno je bilo ali je moguce. 
    Cemu uopce sluze testiranja ? Moze li se beba lijeciti intrautero ili je to za one koji ne zele bebu pa bi abortirale? bas me zanima...😔😔

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.