ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kengurica
    30. Kolovoz 2019. 12:30

Alpha, Zarica, Zoe, dobrodosle.
    Ja sam odabrala tecaj u bolnici gdje planiram roditi. Taj se placa 400kn, ali traje 8 dana i puno tema je pokriveno. Razlog je sto cu tako malo upoznati i doktore i samu bolnicu te opsirnost samog tecaja (zbog ovog zadnjeg cu mozda i pozaliti). Najbolje ako uzmete takav tecaj koji traje da mozda idete dok niste prevelike jer ipak se po sat i pol dva sjedi. U domovima zdravlja su dvodnevni tecajevi i manje opsirni, ali se ne placaju. E sad kome se da sve to slusati najbolje mozda ici u bolnicu gdje ces radjati, a tko samo zeli potvrdu u DZ jer ipak krace traje. To je moje misljenje. 

Omerta
    30. Kolovoz 2019. 12:32

Juno, otkuda je ova sovica gore?  Imaju je u jednom lokalnom kaficu di je dio za klince sa kucicom i toboganom pa je netko ostavio.. trebalo mi je da skuzim da moze i ruka ici unutra. 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

• Kengurica
    30. Kolovoz 2019. 12:36

Alpha, Zarica, Zoe, dobrodosle.
    Ja sam odabrala tecaj u bolnici gdje planiram roditi. Taj se placa 400kn, ali traje 8 dana i puno tema je pokriveno. Razlog je sto cu tako malo upoznati i doktore i samu bolnicu te opsirnost samog tecaja (zbog ovog zadnjeg cu mozda i pozaliti). Najbolje ako uzmete takav tecaj koji traje da mozda idete dok niste prevelike jer ipak se po sat i pol dva sjedi. U domovima zdravlja su dvodnevni tecajevi i manje opsirni, ali se ne placaju. E sad kome se da sve to slusati najbolje mozda ici u bolnicu gdje ces radjati, a tko samo zeli potvrdu u DZ jer ipak krace traje. To je moje misljenje. 

Aristea
    30. Kolovoz 2019. 12:36

alpha

Bila je to blizanačka trudnoća, a ja s mojim opisom posla trebala sam odmah otvoriti komplikacije, ali ja kao ja ostala radit jer sam se dobro osjećala, a s prvom sam radila do 9.mj, s drugom studirala do 2 dana pred porod, pa sam mislila da će i sad poć dobro. ali nažalost, komlikacije na poslu, stres i težak način rada rezultirale su takvim ishodom, ali tko zna možda nešto i nije bilo u redu pa je priroda napravila svoje ( bar ja to tako gledam )… A sad sam još na poslu, i namjeravam raditi još cijeli 9mj ( doduše, više ne radim isti posao kao prije )

Da, nažalost nikad neznas jel do toga ili jednostavno s bebicama nekaj nije bilo okej... Ja nekako uvijek vjerujem u ovu da je priroda napravila svoje. Kad slušam baku i mamu radile su svasta trudne, dizale tesko, kopale u vrtu i polju i sve je bilo okej...a npr nema dugo je jedna cura iz mog kraja na poslu u trgovini digla kašetu pive i otišla beba :( neznam,m grijesim i lupam

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

Aristea
    30. Kolovoz 2019. 12:37

Možda*

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

samonezelje
    30. Kolovoz 2019. 13:13

Jao, s nevjericom sam pročitala od jutros zaostatke.. Nova tak mi je žao.. Sad samo vremena da se oporavite svi zajedno. Šaljem zagrljaje utjehe i podrške! Sretno vam u buduće..

Zoe, alpha i Zarice, dobrodošle!

• mustra
    30. Kolovoz 2019. 13:18

Pozdrav cure! U zaostatku sam 10 stranica, ali reko da vam napisem, mozda ce nekome pomoci da ne bude u istoj panici. Jucer sam bila na anomaly scanu u Petrovoj. Radi meni doktor uzv i govori: glavica ok, kralježnica ok, bubrezi ok, želudac prevelik. I ja sutim i gledam u njega i proučavam ga. Nastavi on dalje, sve je ok kao. I onda se vrati na želudac i ponovi kako je prevelik. I kaže rečenicu koja me totalno zbuni: "Želudac je prevelik, to se može razviti u neku bolest, a može biti i ok! Nakon toga mi kaže, posteljica je jako nisko još uvijek, to se može razviti u previu, a možda je ok. Obucite se i gotovi ste." Ja sam se totalno zbunila, nista se nisam sjetila pitati. Naravno, uzela nalaz, a na njemu 6 redova, sve neke kratice i još piše posteljica nisko i dilatiran želudac. Ugl, sve živo sam guglala, pročitala za dilatirani želudac kod beba i sl. Doslovno može biti glupost, a može biti ozbiljnije. Pola noći nisam spavala, jer kao, sta je da je, ali sam bila ljuta kako se nisam snašla da ga više o svemu pitam. Srećom, jedan drugi doktor isto iz petrove je moj poznanik, pa sam ga danas nazvala. Prvo što mi je rekao, bilo, "ma taj koji ti je radio uzv je dobar doktor, ali nekad kad je jako umoran nema takta nego se žuri". I objasnio mi kako nema nikakvog razloga za paniku, da je doktor izuzetno pedantan, ali da je beba vrlo vjerojatno popila puno plodne vode bas u tom nekom trenu, kako mi se posteljica još stigne dići i sl. I ful me umirio. Još mi je rekao: "znam ja vas trudnice, s takvim nalazom tebi skratim život za 4 godine." Ja svejedno idem u utorak ponovo na uzv, cisto da se umirim. Jer za želudac bebi ne možeš nista napraviti, ali ako mi je zbilja posteljica jako niska, pa ne želim nista riskirati, strogo mirovanje i kraj. Evo, oprostite mi na dužem postu, ali da vam prepričam.

C1M4
    30. Kolovoz 2019. 13:21

Hvala vam drage moje na savjetima🤗 
    Sarita sad i ja kazem da si barem blize haha, ovo je bas uzas.. ali pokusati cu do ponedjeljka oblozima onda pa cu vidjeti kako bude😊

MaRe
    30. Kolovoz 2019. 13:22

Jaivanpa

alpha

Bila je to blizanačka trudnoća, a ja s mojim opisom posla trebala sam odmah otvoriti komplikacije, ali ja kao ja ostala radit jer sam se dobro osjećala, a s prvom sam radila do 9.mj, s drugom studirala do 2 dana pred porod, pa sam mislila da će i sad poć dobro. ali nažalost, komlikacije na poslu, stres i težak način rada rezultirale su takvim ishodom, ali tko zna možda nešto i nije bilo u redu pa je priroda napravila svoje ( bar ja to tako gledam )… A sad sam još na poslu, i namjeravam raditi još cijeli 9mj ( doduše, više ne radim isti posao kao prije )

Da, nažalost nikad neznas jel do toga ili jednostavno s bebicama nekaj nije bilo okej… Ja nekako uvijek vjerujem u ovu da je priroda napravila svoje. Kad slušam baku i mamu radile su svasta trudne, dizale tesko, kopale u vrtu i polju i sve je bilo okej…a npr nema dugo je jedna cura iz mog kraja na poslu u trgovini digla kašetu pive i otišla beba :( neznam,m grijesim i lupam

Meni teta uvijek priča kak je ona na mješalici bila s trbuhom do zuba...taman su kuću zidali...rodila 3 zdrava sina :) 
    Jbg dns su druga vremena i imam osjećaj da što netko više pazi i sve da je gore...evo neki dan dok sam išla u grad na stanici iz busa vidim "trudnicu" u jednoj ruci piva u drugoj cigareta pa odmah mi pozlilo -.- 
    A npr. bratić i žena mu izgubili 5 ili 6 beba prije prve uspješno završene trudnoće...nema šta nisu probali i kod kojih dr išli i u Hr i u Slo jednostavno ili bi beba otišla u prvih par mjeseci ili već u kasnoj trudnoći bi joj prestalo kucati srce..nikad nisu otkrili od čega. Sve su to izolirani slučajevi i mi moramo gledati i razmišljati pozitivno :) 

Grizli
    30. Kolovoz 2019. 13:29

Nova 😭😭😭 ja ne vjerujem! Prestrasno! Draga bas mi je zao jako jako! Uzas. Nadam se da ce sad samo sve zavrsiti najlaksim fizickim putem za tebe, a psihicki trebat ces vremena to znas i sama. I uzmi si ga pa hladne glave odlucite sto dalje. 
    Novim curama zelim dobrodoslicu i bezbriznu trudnocu! 
    Anna majke mi na tvom mjestu otišla bi osobno tamo i odvalila im vrata od zivaca! A pogotovo danas! Jesu oni normalni. Bas me nerviraju! 
    Juno stvari su preslatke! 
    Mustra iskreno se nadam da nije nikakav problem sa zelucem kod bebe i da ce sve biti ok na kraju. Ponekad s eljutimo jer na dr ne kaze sve, al nekad zbilja bolje da presute te situacije moze biti sve ili nista. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.