Ja isto planiram sljedeće god na more s bebacem i mislim da je to čisto ok...no recimo mislim da na neka velika putovanja nije baš s tak malim bebama...za primjer, prošle god smo bili u Japanu po ljeti (dakle sparine na najjače, čim izađeš van se preznojiš do kože) i onda tipa u 13h vidim kak malu bebu raznašaju u razgledavanje (a kuži se da nisu od tamo ;)).... to mi je too much...em znaš da do Japana treba 3 dana jahanja em po tim najgorim vručinama s malom bebom hodat :/ al 100 ljudi 100 čudi
Meni javila sasvim ok sa malom bebom ići na more i neke bliže destinacije
Mi smo izlazili na svakakve uvjete Gogaa 😂 ko ludake nas gledaju jer malog vodimo na snijeg i u blatne lokvice i ubundanog na vjetar (ne orkanski) a ne vodimo ga recimo u trgovacke centre i pustamo da juri medu ljudima. To je meni koma iskreno. Kad idem kupiti nesto a roditelji krstare kolicima okolo i setaju po hodnicima tih centara sa skoro novorodencem meni je to uzas. Svi kisu kaslju a beba bez imuniteta provodi vrijeme u tome. Pa zdraviji je zrak vani bio on hladan ili ugodan nego ti zatvoreni prostori. Uz adekvatnu robu svuda vani sa bebom :) :)
Tak smo i mi, kad se kisa zaredala, ja njega u klikanicu, kisobran i ajmo se prozraciti. Pa ispalila bi na zivce 3 dana u kucu zatvorena. A babe se na prozorima krizaju 😂
Doduse, i u trgovine ga vucem jer ga nemam kom ostaviti, ali idem preko tjedna kad nije guzva
Jeste izvrtile tema i tema...drago mi je da ste aktivne 🥰
E sad...kaj se tice polovnog, naslijedjenog i sl nemam bas nista protiv toga i evo vec imam dve kutije robice za malca, nesto cemo naravno i kupiti. Kindac i kolica moramo kupiti jer ih nemam od koga posuditi/dobiti i rekli smo da nek bar sad kad mozemo priustimo bebi a i sebi kvalitetnina kolica. Kindac ce kupit moja mama.
A kaj se tice putovanja, moje cure su totalno putna djeca. Starija je vec s tj dana isla prabaki u posjet skoro 100km autom i isti dan nazad. Isla je s bakom i dedom na more (bez nas) sa god dana i par mjeseci, mladja je imala 2mj kad sam ju vodila na selo na par dana kad mi je baka umrla, s 5 mj isli s njom na more, na svaku novu godinu ih vodili sa sobom ma gdje da smo isli....al bas svuda ih vucaramo za sobom i nikad problema s njima. S tim da je mala jedan period bila pod terapijom pa pazi kad ces joj dat i sve, al u sve se uhoda covjek. Pa izludila bi sjedit doma non stop 🙈
Svakako prilagodit se bebi/djetetu al nek se navikava od pocetka na vas ritam zivota....
Ma nekako cini mi se da je najvaznije da prezivimo prva tri mjeseca, a da ne skupimo neku vecu raspiratornu bolest, pa kad dodje proljece ljeto lakse se dise. Moja je bila ljetna beba pa je cilu zimu provela u skafanderu. Navuces joj bilo sto i preko skafander. Al ona se bas volila vozit u kolicima.
url=https://lilypie.com]
Stelle123 najviše sam posudjivala broj 50 jer to nitko ne želi kupovati. Točno mi nije jasno kako se zafleka beba posred prsa u broju 50😂😂😂
Bljucnila?🤔
url=https://lilypie.com]
Cure pozdrav, evo da se javim. Odradili smo punkciju korionskih resica, nije ugodno ali sam prezivjela. Sad nam ne preostaje nista drugo nego cekati i nadati se najboljem. Prva grupa rezultata ce biti gotova unutar 5 radnih dana, ukupni rezultat za sve kromosome kroz 15 dana. Drzite nam palceve.
Kad vec ste spomenule naknade ovo imamo sve pravo?https://gov.hr/moja-uprava/obitelj-i-zivot/roditeljstvo/novcana-potpora-za-novorodjeno-dijete/496
Jer vidim da od grada necu nista dobiti pošto zahtjeva prebivalište min. 9 mjeseci prije rođenja.
Kaj to onda mogh oba roditelja koristit il samo jedan?
Kad vec ste spomenule naknade ovo imamo sve pravo?https://gov.hr/moja-uprava/obitelj-i-zivot/roditeljstvo/novcana-potpora-za-novorodjeno-dijete/496
Jer vidim da od grada necu nista dobiti pošto zahtjeva prebivalište min. 9 mjeseci prije rođenja.
Kaj to onda mogh oba roditelja koristit il samo jedan?
Jedan. U maticni morate svakako oboje, jedan ispuni da se isplati na njegov racun, drugo potpise da se slaze
Cure pozdrav, evo da se javim. Odradili smo punkciju korionskih resica, nije ugodno ali sam prezivjela. Sad nam ne preostaje nista drugo nego cekati i nadati se najboljem. Prva grupa rezultata ce biti gotova unutar 5 radnih dana, ukupni rezultat za sve kromosome kroz 15 dana. Drzite nam palceve.
🤞
Sortiraj odgovore
Najstariji