Joj i ja slabo obraćam pažnju na te proizvode sa ili bez aluminijuma, silikona, amonijaka i sl.. .U prvom trimestru sam uzimala farbe za kosu bez amonijaka a sad već kupujem obične. ..Ne znam za slučajeve da je bebi Šta od navedenog štetilo ali nije zgoreg malo pripaziti. ..Ja sam u De i što god ovdje pitam svog ginekologa on samo govori sve vam je dozvoljeno 😀. .sve je normalno 😀. .samo slusati svoje tijelo. .😀..Jedino i samo mi je rekao da je jedem svježe meso i ribu.
Joj i ja slabo obraćam pažnju na te proizvode sa ili bez aluminijuma, silikona, amonijaka i sl.. .U prvom trimestru sam uzimala farbe za kosu bez amonijaka a sad već kupujem obične. ..Ne znam za slučajeve da je bebi Šta od navedenog štetilo ali nije zgoreg malo pripaziti. ..Ja sam u De i što god ovdje pitam svog ginekologa on samo govori sve vam je dozvoljeno 😀. .sve je normalno 😀. .samo slusati svoje tijelo. .😀..Jedino i samo mi je rekao da je jedem svježe meso i ribu.
Da ne jedem*
Ma ja sam zadnja 2 dezica imala nwz aluminija i sad trenutno koji koristim ima aluminij i danas mi to pali na pamet i ne izlazi iz glave 😏 sutra idem u Muller kupit bez aluminija 😂😂
tako i niska posteljica isto, kad se sjetilm svakih par dana opere me tolika panika da ne mogu opisati.
Pokusavam.negativne misli maknuti iz glave, ali nekada ne uspijeva 😣
Danas sam baš sva nikakva. Proći će 😂
ma mislim da je dosta toga u genetici. npr, moja baka će u 9. mj imati 96 god. bila je prije par mj na nekom sveopćem pregledu i doktori su se stvarno čudili kako je u biti odličnog zdravlja za tako staru ženu i kako su joj u krvi praktički svi rezultati u referentnim vrijednostima. a užasno užasno se nezdravo hrani čitav život i užasno je živčana. znači, nimalo ne pazi na zdravlje. a svejedno je jako vitalna. hoda, sama se kupa, baš ima puno snage u tijelu.
mlađa sestra joj je umrla sa 73 god, a ta je vječno pazila što jede i s čime se maže. nije htjela unositi gram šećera kroz čokolade, pazila je da pije samo skupe čajeve bez šećera koje je naručivala, prirodna kozmetika, ovo ono. i prije smrti je bila bolesnija nego što je moja baka sada sa 96 god.
tako da nekako živim po motu "jedan je život, neću ga provesti robujući".
Ja se jutros rolala do plaze, a muz na biciklu 😁😁 znam da nije ful pametno al se osjecam sigurno na rolama tako da se ne brinem.. I taman srela jednu trudnicu curu koju znam njoj termin za 2tjedna i vozi se na skuteru i samo komentira da ne zna koja je ludja 🤣🤣
Trbuh mi se poceo isticati propisno i nekako mi se podigao gore nije visr onako nisko i sad osjecam udarce otprilike u razini pupka
Ja vec par sati izazivam bebu da udari i nece, znam da smo vec komentarisali ovo i trebalo bi da je normalno, ali iznervira me, zasto ne udaraaaa 😶 I pojedem slatko, i tapsem stomak, ma kakav... i nije prvi put ovo, ovako je svaki drugi dan, prepadam se da li joj smeta u razvoju nesto, valjda bih trebala sve vise i vise pokreta osjetiti :( i ko izluda sam i necu prestati lezati ovako dok ne izudara posteno.
Ja vec par sati izazivam bebu da udari i nece, znam da smo vec komentarisali ovo i trebalo bi da je normalno, ali iznervira me, zasto ne udaraaaa 😶 I pojedem slatko, i tapsem stomak, ma kakav… i nije prvi put ovo, ovako je svaki drugi dan, prepadam se da li joj smeta u razvoju nesto, valjda bih trebala sve vise i vise pokreta osjetiti :( i ko izluda sam i necu prestati lezati ovako dok ne izudara posteno.
Hahahahaha joj Salatice jesi smiješna :) svaka beba ima svoj ritam,tako da ne brini se,doć će i to kad bude lupalo u svako dobu
Ja vec par sati izazivam bebu da udari i nece, znam da smo vec komentarisali ovo i trebalo bi da je normalno, ali iznervira me, zasto ne udaraaaa 😶 I pojedem slatko, i tapsem stomak, ma kakav… i nije prvi put ovo, ovako je svaki drugi dan, prepadam se da li joj smeta u razvoju nesto, valjda bih trebala sve vise i vise pokreta osjetiti :( i ko izluda sam i necu prestati lezati ovako dok ne izudara posteno.
Hahahahaha joj Salatice jesi smiješna :) svaka beba ima svoj ritam,tako da ne brini se,doć će i to kad bude lupalo u svako dobu
E ali jedan dan udara po cijeli dan, stalno se javlja, manjim ili jacim udarcima, a onda jedan dan, nista po ne znam koliko sati, kao evo sad, lezim 3 i po sata i malo pod rukom se pomjerila, ali nista udarci kako ona to vec zna. Ja cu izgleda biti ona mama sto gleda pomjera li se bebi stomak kad spava (dise li). 😂😲
Sortiraj odgovore
Najstariji