Btw ja sam iz Zagreba, ali razmišljam da odem u Varaždin roditi zbog dobrih iskustva koje su frendice imale. Što vi mislite o tome? Jel neka rodila u Vz?
Meow,
ja nemam iskustva u Varaždinskom, ali ako su humaniji u tom, ja te potpuno podržavam. Ja sam rodila u "savršeno" opremljenom splitskom rodilištu, ali nekako bez duše (moram istaknuti da ima predivnih iznimaka !!). Palo mi je na pamet da odem u riječko, ali kako mi je druga bila na neonatologiji (jako je dobro u Splitu opremljena, pa možda da ipak stisnem zube i ne vidim ono šta vidim ... pa me porode u splitskom).
Trudnoća i sam porod (pogotovo) je nešto što ti ostane utisnuto za cili život. Posebno dok je rodilja pod hormonima i ranjiva, pa sve duboko proživljava, i ne može nikad zaboravit kako su se prema njoj odnosili (pozitivno ili obrnuto).
A opet sve ovisi o smjeni u kojoj ćeš rađat, to ne možeš namistit
Opčenito, triba se bit pozitivan i bez straha pa će sve proć dobro, pa koja god smjena dođe..
29.8.2022. ➕
Evo da se i mi javimo. Citamo vas svaki dan ali nikako uhvatit vremena za tipkanje. Druga mi je trudnoca a termin 7.1.
Sto se tice prvog poroda, stvarno sam imala superbrz i predivan porod - usla u radaonu u 19 a u 20:15 rodila. Rezali me skroz malo, drugi dan sam vec sjedila. Ja sam se pripremila da ce boljet i bok. Prag boli mi je nikakav al u tim trenucima mislim da sve zene postanu lavice. Onog trena kad sam rodila sva bol je u sekundi nestala. Kad dodete u zadnji mjesec trudnoce vidjet cete da cete jedva cekat da beba izade i o samom porodu necete razmisljat. Mene je osobno vise brinulo hocu li prepoznat prave trudove hahah. I savjetujem vam svima koje ste u mogucnosti da doma pretrpite trudove sto vise mozete. Ja sam u bolnicu dosla tek oko 17 a trudove sam imala od 8 ujutro. Puno setajte kad krene jer gravitacija cini cuda
Veselimo se druzenju s vama!
Misica je stigla 17.10. 2014. :)
Frajer je stigao 30.12. 2016. :)
Meni je, kao i nekima strah da ću naletiti na neku "ludu" ekipu u rađaoni pa se zato dvoumim između dva rodilišta. Imam još vremena za razmišljat tako da ću vidjeti kako se bude trudnoća razvijala. Čujem svakakva iskustva i mišljenja i baš sam jučer pričala sa patronažnom što mi je i sama potvrdila te da nema pravila ni iznimki.
Dal je netko kupovao sto od opreme za bebu i dal netko zna di su najpovoljnija kolica 3 u 1
Ja nisam ništa kupila još. Nekako mi je prerano, plus ne znam spol. A kolica 3 u 1 nisam sigurna da li bi htjela, možda bi neka kišobran koja mogu od rođenja, jer ne volim to što 3 u 1 ima tonu dodataka i zauzimaju puno mjesta.
Uvik nesto ja mogu birat Split il Dubrovnik i odabrala sam Dubrovnik jer sam se i prije trudnoce svega naslusala za Split i onda ne zelim s predrasudom ic tamo!
Kupovala nista nisam, neznam spol, jos nisam ni na pola puta, a kolica dobivam u nasljedstvo. I po meni su isto te spike 3u1 vadipara zesca al dobro sad ih nemozes ni zaobic.
Meni se najpovoljnije cini kupnja preko neta, zna bit finih akcija!
url=https://lilypie.com]
Bokic curke! Ja sam napravila kobnu gresku.. na youtubeu ima razno raznih filmica poroda, onak izbliza uglavnom, ja se nisam mogla nacuditi..
e sad, zanima me jel imao ko streptokok od vas i kak ste ga lijecili? Radila sam briseve na pocetku i nasli streptokok, prosla terapiju, urinokultura zadnji put bila ok, a sad kad sam ju ponovila u urinu nasli streptokok.. ne kuzim otkud sad to, al dobro, valjda jer je to sve tu blizu dolje..
Imala sam je i ja (i sa prvom i drugom).
I uplašila sam se, ali samo trebaš reći kad dođeš u rodilište da imaš streptokoku, pa će ti svakih par sati daati infuziju antibiotika kako je beba nebi pokupila dok prolazi kroz porođajni kanal. Dakle, samo naglasi (možeš i par puta) da ti znaju dat antibiotik. Ne boj se, ima je puno trudnica, samo svi ginekolozi (nažalost) ne naprave briseve, pa kasnije znaju komplikacije doć.
29.8.2022. ➕
Sortiraj odgovore
Najstariji