E to sam i ja za komarce htjela pitati… Mene bas upiknuo jucer 😠 Iskusne mame?
.
Cure koje samo dojite, kolko dugo vam traju podoji i svako kolko dajete cicu? Naime, moja je pocela sve krace cicati, po 2,3 minute ako, ne trazi me cicu uopce, ja ponudim nakon 3 sata, sad kad je vruce i cesce na 2 sata jer se bojim da nije zedna… I pocele su me izasno pec bradavice dok cica jer me zafrkava, zuji, nateze, potegne par puta pa okrene glavu s bradavicom u ustima, odguruje se glavom tak da za vrh samo cucla, znaci uzas 😩 preznojim se dok ju nahranim. A kasice mi jos nece, bas ih odbija. Iz bocice nezna piti, probala sam ozdojiti pa dati. Jedva cekam cjepljenje za 2 tjedna kod pedijatrice da vidim s njom kaj cu s tim hranjenjem.
Moja isto tako zafrkava na cici ako cica među ljudima, mora joj biti mir. Uvijek je kratko cicala, osim za spavanje jer se na cici uspavljuje, inače par minuta recimo. Ali zato vrlo glasno daje do znanja da je gladna 🙈 svaka 2 do 3 sata, osim ako smo u šetnji ili negdje npr. na rođendanu, onda nekako zaboravi na glad, ali maksimalno joj je 4h bio razmak između podoja po dani.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Moja cica kako kad od 5 do 12 min najcesce navecer za i po 45 min se umirivat a efektivno cica bi rekla nekih 10 min. Kod kratkih podoja sam ju ja cak vagala jer me bilo strah da ne jede dosta. Al dobivala je uredno 120 ml i ocito onda gusce jer rijetko je trazila prije 2.5 h. Moja cica svakih 2.5h recimo od kad prestane bez obzira koliko dugo podoj traje. Osim nocu to bude duze.
Lavice hvala za obrazlozenje smarta... Malo sam u soku jer nisam za to od tebe saznala 😁
A poklone za kumstva niste dobile... Vise mi se sviđa nas obicaj darivanja. Bila sa 2 put vjencana kuma i sa oba pura imam lijepe darove jednom sat a drugi put jedna mala predivna slika umjetnicka. Lijepe uspomene jako drage. Nije uopce stvar da je to nesto skupo nego vise kao zahvala kumovima i uspomena.
A za kumove smo odabrali bracni par koji ima 2 djece i koji su "zadovoljili" sve nase ideje idealnih kumova da su pametni, odgovorini, a opet dovoljno ludi i avanturosti... A i to su nam najbolji prijatelji, uz vjenčane kumove. 😁
Moj prek dana jasno da do znanja da je gladan, svaka 2-3 sata. Jede svega par min. I isto mu je sve zanimljivo,cim se prica odma zuji okolo. Ako smo vani s ljudima redovito zaboravi na glad 😁. Pod tim se racunam doma kod mame ili svekrve, tamo je vec ko doma i sjeti se uvijek. Jedino navecer jede beskrajno. Pojede sve kaj ima u obje. I vec se 20 min vrti u kindacu i nece spavat.
A imam dojam da mu kasice samo otvore apetit.😂 Obicno mu dam cca 1-1,5 sat nakon dojenja. I za pol sata bude histerija od gladi 😂. Kao dala sam predjelo a di je ostatak 🙈
Nego, zaboravila sam. Kaj smo rekle za fredov kolut? Se isplati il ima neka jeftinija alternativa?
E i kaj ste pricale za vodu? To bi isto trebalo pocet davat jel da. Ja nisam jos al planiram bas. Iz cega vi dajete? I kad?
Sisa svaka 2ipo sata po par minuta, ali uglavnom osjetim pune sise pa ne brinem ima li dovoljno. Ponudim mu sisu nakon svakog budenja. Ako je koji put gladan van tog ritma, onda pocne kenjkat i zakasljavat se. To mi je znak😁
Tablete za komarce koristim vec mjesec dana.
U dm-u sam vidjela onu mrezicu za kolica i gornji dio putnog krevetica, mozda uzmem, ako smislim kako cu zastititi bocne stranice.
Sportski dio kolica moram izvuci i prouciti, ne znam koje opcije ima.
Kolo za more mi je proslijedeno bas prosli tjedan, al ni njega nisam bas razgledala. Al ima rupe za noge i naslon.
Netko me pitao je li Holle iz dma. Da ima ih tamo ali i u bio&bio ducanima..
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Nemogu se sjetiti tko je pitao da nazalost njihov lidl isporucuje samo u DE.
Puno stranica vidi se da je radni dan 😂.
Moj sisa svakih sat i po do 2 i to je kao sat cim se priblizava krene mi rukom traziti sisu i onako mi cucla rame ili jednostavno kresti jako nemogu fulat kratko sisa tako 5 -7 min i gotovo jedino za uspavljivanje traje duze nekad i sat ali dobro po noci se ne budi.
Vodu dajem svakako na zlicicu na obicnu plasticnu casu mislim djecju i na na casu/bocu sa tim silikonskm pipkom mora stisnut da popije. Vjezbamo se i ucimo.
Ono sto mene zivcira sto ja nemogu njega slusat da niti malo kenjka cim ga cujem trcim da ga zabavljam nosim mazim pjevam pricam. I nije mi problem ali mislim da mu cinim lose jer nece da se igra npr sam u gymu ili podlozi ja sam uvijek blizu. A za spavat isto tako dok ne zaspi ne mrdam. Nadam se da je to ok.
Grizli za smart trike nisi od mene saznala jer nam nije bio hit😂😂
Ok lakse mi je kad cujem da svi po par minuta sisaju🙈
Eno ga dere se u 23h,ubit cu se...a ujutro na kontrolu na rebro. Ovo ce biti "dobra" noc predosjecam...
I meni je lakse kad vidim da svi tako "brljave" sa sisanjem...moj je to bas poceo od negdje proslog tjedna tako da sam mu sad uvela jos jednu-dvije boce AD dnevno(za svaki slucaj). Sise se pune ali nekako sporo pogotovo preko noci al svejedno dok sisa mu curi van tako da valjda nešto i navuce.
.
Lavice imamo komarnike ali je tu di smo na stanu stara stolarija i nekako mi se cini da se provuku. Hotel promaja 🙄🙄
.
Jedva je zaspao u 8 i eto u pol 11 vec dreka...sad sam mu AD uvalila jer ako se krene budit malo malo bome nece biti sise dovoljne do jutra.
Sortiraj odgovore
Najstariji