Vitamini u trudnoci

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lady_dii
    16. Siječanj 2022. 11:18

Omerta

Ako uzimaš onaj folacin od 5mg on je itekako dovoljan, to je baš velika doza.. Inače kod folne je uvijek poželjno da je u folat obliku.. On se navodno bolje apsorbira, pogotovo ako netko ima onu mthfr mutaciju.. Neki kažu da je kod planiranja trudnoće dovoljno uzimati samo folat.. Bar tri mjeseca prije začeća i prva 3 mj nakon. Ali vjerujem da nije na odmet ako se uzimaju odma i neki prenatalni vitamini. Tako da je na tebi da odlučiš ili se još koji put konzultiraj sa gin.. Sretno!!

Hvala na odgovoru.

Uzimam Folacin od jgl, 5mg (to mi je ginekolog na recept dao). Dakle, to nije aktivna folna? Ako nije, radije bi si onda kupila aktivnu o svom trošku, mislim da aktivnu ima Novalac ili Premama duo, uz ostale vitamine koje sadrži.

👸30 🤴30
    ❤️ 1/22 dobili koronu
    ❤️ 3/22 prvi ➕ ali biokemijska 🙄
    ❤️ 4/22 nove akcije🤞 👣
    ❤️ 21.5. pozitivan test
    ❤️ 14.6. čuje se srčeko 😊
    ❤️ 24.6. dva srčeka 🤗❤️

lady_dii
    16. Siječanj 2022. 11:20

Pise da sadrži 5

lady_dii

Omerta

Ako uzimaš onaj folacin od 5mg on je itekako dovoljan, to je baš velika doza.. Inače kod folne je uvijek poželjno da je u folat obliku.. On se navodno bolje apsorbira, pogotovo ako netko ima onu mthfr mutaciju.. Neki kažu da je kod planiranja trudnoće dovoljno uzimati samo folat.. Bar tri mjeseca prije začeća i prva 3 mj nakon. Ali vjerujem da nije na odmet ako se uzimaju odma i neki prenatalni vitamini. Tako da je na tebi da odlučiš ili se još koji put konzultiraj sa gin.. Sretno!!

Hvala na odgovoru.

Uzimam Folacin od jgl, 5mg (to mi je ginekolog na recept dao). Dakle, to nije aktivna folna? Ako nije, radije bi si onda kupila aktivnu o svom trošku, mislim da aktivnu ima Novalac ili Premama duo, uz ostale vitamine koje sadrži.

I da, Pise da sadrži 5mg folatne kiseline u obliku hidrata pa sad ne znam da li je to aktivna?

👸30 🤴30
    ❤️ 1/22 dobili koronu
    ❤️ 3/22 prvi ➕ ali biokemijska 🙄
    ❤️ 4/22 nove akcije🤞 👣
    ❤️ 21.5. pozitivan test
    ❤️ 14.6. čuje se srčeko 😊
    ❤️ 24.6. dva srčeka 🤗❤️

Omerta
    16. Siječanj 2022. 11:58

Pa ne znam ti iskreno, možda da nazoveš ljekarnu? Moguće da je folat u pitanju, ako piše folatna kiselina, a ne folna. 🤷‍♀️ Ja sam uzimala od Solgara Metafolin® (kalcijev-L-metilfolat) ili Lifetime Advanced methyl folate (6S)-5-metiltetrahidrofolna kiselina. To su doduše one manje doze od 400mcg.

Be the change you wish to see in the world.. 💚

• vanja999
    26. Veljača 2022. 23:24

Da li ovaj lek pomaze da se zatrudi
    Imala sam jedan spontani posle toga vise nisam ostala trudna 

• vanja999
    26. Veljača 2022. 23:25

vanja999

• vanja999
    26. Veljača 2022. 23:25

vanja999

Novalak

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.