TORCH TEST

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lilianaa
    02. Srpanj 2014. 15:50

Drage trudnice, zanimalo me je li neka od vas pravila TORCH test? Jeste li same trazile ili je to rutinska provjera? Najvise me zanima test na listeriozu i toksoplazmozu. Ima li neka iz Osijeka ili O-B zupanije da se testirala?

zrakasunca2
    26. Srpanj 2014. 10:32

Navedeni test, mislim, moraš sama tražiti.
    Ako imaš kućne ljubimce neka ih ako je moguće neko drugi čisti, izbjegavaj doticaj sa izmetom.
    Ako ne možeš, obavezno koristi jednokratne rukavice i redovito peri ruke i prostorije u kojima boraviš!
    Što se tiče drugih bolesti, preporuča se biti 'na čisto' i prije trudnoće, ali nadam se da nemaš nikakvih tegoba i da imaš uredan papa i briseve!
    Poželjno je preboljeti dječje bolesti u djetinjstvu, inače oprez u prisustvu male djece!
    Sretno!

26. Srpanj 2014. 23:32

Test moras sama traziti, nije uobicajena i obavezna pretraga. Ja sam testirala i sebe i macku. I kako je zrakasunca vec napisala, ako imas macku koja ide u macji wc, trudna nikako nemoj cistiti pijesak.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

MalaMuca
    26. Srpanj 2014. 23:38

e, to za čišćenje pijeska, moje mace idu u pijesak. I ne kužim u čemu je sad stvar s čišćenjem, mislim uvijek operem ruke poslije kak očistim pijesak i pazim dok ga čistim. 
    Koji je razlog da trudnice ne bi smjele to čistiti?

Lilica
    27. Srpanj 2014. 11:54

ja sam isto isla na pretrage i sve ok ali ipak muz cisti pijesak cijelu trudnocu pijesak, ja ne bi riskirala

zrakasunca2
    27. Srpanj 2014. 18:27

Ako možeš, nek ti čisti netko drugi, ako ne, samo oprez!
    Ja sam imala papigu (nažalost uginula je nakon duuugo godina, šmrc), čistila sam ju, što ću, dobro prala ruke i gotovo.
    Ne treba paničarit

• luli2911
    05. Rujan 2019. 20:24

Poudrav, da li netko zna kakav je sljedeci nalaz: toxoplasma gondii igg protutijela -0.06 indeks negativan, toxoplasma gondii igm protutijela - negativan? Hvala

Grizli
    05. Rujan 2019. 20:59

Uredan. Igg proturijela moraju biti manja od 1.6, a igm negativna. Tako da ti je to uredan nalaz. Znaci da nemas aktualnu zarazu na toxoplasmu. Inace img da je pozitivan znacilo bi da imas aktualnu zarazu, a igg da si ju prebolila posto je tebi oboje negativno znaci da ju nikad nisi ni imala. 

• luli2911
    06. Rujan 2019. 09:22

Hvala puno! :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.