Drage trudnice, zanimalo me je li neka od vas pravila TORCH test? Jeste li same trazile ili je to rutinska provjera? Najvise me zanima test na listeriozu i toksoplazmozu. Ima li neka iz Osijeka ili O-B zupanije da se testirala?
Navedeni test, mislim, moraš sama tražiti.
Ako imaš kućne ljubimce neka ih ako je moguće neko drugi čisti, izbjegavaj doticaj sa izmetom.
Ako ne možeš, obavezno koristi jednokratne rukavice i redovito peri ruke i prostorije u kojima boraviš!
Što se tiče drugih bolesti, preporuča se biti 'na čisto' i prije trudnoće, ali nadam se da nemaš nikakvih tegoba i da imaš uredan papa i briseve!
Poželjno je preboljeti dječje bolesti u djetinjstvu, inače oprez u prisustvu male djece!
Sretno!
Test moras sama traziti, nije uobicajena i obavezna pretraga. Ja sam testirala i sebe i macku. I kako je zrakasunca vec napisala, ako imas macku koja ide u macji wc, trudna nikako nemoj cistiti pijesak.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
e, to za čišćenje pijeska, moje mace idu u pijesak. I ne kužim u čemu je sad stvar s čišćenjem, mislim uvijek operem ruke poslije kak očistim pijesak i pazim dok ga čistim.
Koji je razlog da trudnice ne bi smjele to čistiti?
ja sam isto isla na pretrage i sve ok ali ipak muz cisti pijesak cijelu trudnocu pijesak, ja ne bi riskirala
Ako možeš, nek ti čisti netko drugi, ako ne, samo oprez!
Ja sam imala papigu (nažalost uginula je nakon duuugo godina, šmrc), čistila sam ju, što ću, dobro prala ruke i gotovo.
Ne treba paničarit
Poudrav, da li netko zna kakav je sljedeci nalaz: toxoplasma gondii igg protutijela -0.06 indeks negativan, toxoplasma gondii igm protutijela - negativan? Hvala
Uredan. Igg proturijela moraju biti manja od 1.6, a igm negativna. Tako da ti je to uredan nalaz. Znaci da nemas aktualnu zarazu na toxoplasmu. Inace img da je pozitivan znacilo bi da imas aktualnu zarazu, a igg da si ju prebolila posto je tebi oboje negativno znaci da ju nikad nisi ni imala.
Sortiraj odgovore
Najstariji