Tlak u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    cedevita2
    30. Travanj 2014. 13:48

Ipak ne moram ici ponovo na secer..jeee  al da sam se malo vise udebljala odmah bi me ponovo slali na vadjenje secera..prvi put mi je bio o.k!sretno curke-žene! 

Lida2
    30. Travanj 2014. 19:51

Gornja vrijednost kod koje se morate uzrujavati je 150/90. Tako da mamice samo smireno

Igorovabebica
    30. Travanj 2014. 21:14

Kod mene je tlak abnormalno nizak. Iako se oduvijek borim s niskim tlakom, danas su mi izmjerili 82/51, što je ravno za hitnu, a i šećer mi je užasno nizak-2,9 do 3,1. No sada jedem dosta kruha (kako imam hipoglikemiju, moram) i onda se tlak popne na 110 sa 68. I dalje ne ide. Imam vrtoglavice, a i užasno mi se spava, iako sam u 8. tjednu. Kako će tek biti s velikim trbuhom...

Igorovabebica
    30. Travanj 2014. 21:22

Antonio-znači da imamo iste probleme s tlakom... Inače mi u zagušljivim prostorijama naraste na 120 sa 80... pa me zezaju da moram boraviti u njima, a meni je muka. Prekjučer sam se umalo srušila u tramvaju, no mama je bila sa mnom pa je sve dobro završilo! Čuvajte se, sve će biti u redu!

antonio
    01. Svibanj 2014. 03:31

Igorovabebacica evo ja ti citav zivot mucim muku sa tim tlakoom uh a u zadnje vrjeme ne usudim se sjest za volan jer samo od jednom se srusim kao kruska,tako da sve moram cekat muza joj a na to nisam navikla pa ludim muski su uvjek u trku i svaka trgovina im smeta.

• ogica
    01. Svibanj 2014. 23:13

Meni je ovo druga trudnoća i imam isti problem... Na prvom pregledu od uzbuđenja i straha tlak mi je skočio na 150/70 i doktor me toliko uplašio na toliko pregleda poslao koji su svi bili uredni nalazi, i kod kuće mjerim neprestano tlak koji je je uvijek oko 110/60 ovih dana i niži (sada sam 27.tjedan),ali imam problem što svaki put kad dođem k njemu ubije me psihički u pojam s tim tlakom kao da mi ne vjeruje,čak sam mu nosila i svoj tlakomjer da se uvjeri da je ispravan. Već sam umorna od toga...jer mi se trudnoća samo oko toga vrti i neki puta kad tako dođem od njega treba mi dva dana da dođem k sebi da ga doma opušteno izmjerim...više nigdje ne mogu da vidim tlakomjer odmah mi skoči tlak...malo sam se izjadala ...hehe

• Kristinchitza13
    16. Ožujak 2018. 11:18

Evo meni danas isti taj proglem. Prošli put sam došla pješice na pregled i tlak mi je bio povišen 150/85, a kad sam ga isti dan dva-tri sata kasnije mjerila buo je 110/75. Danas na kontroli opet tlak 155/100, al svaki put kad uđem kod ginekologinje u ordinaciju srce mi hoće na nos izaći koliko nabija. I tako od prvog pregleda, međutim, tek mi se zadnja dva puta tako na tlaku vidjelo, dotad mi je bio 130/75 svaki put. Sad moram mjeriti doma dvaput dnevno. 
    Također me dr. danas naplašila i napala s tim tlakom i zbog kilograma i svega da mi je došlo da plačem još dok sam kod nje bila (btw, ovo mi je prva trudnoća, tako da možete misliti kako mi je kad me tako napadne) i valjda je frajerica u tom momentu skontala da je možda malo pretjerala jer me pitala Pa jesi nervozna? A ja joj rekla Reko sad jesam. I tek onda me išla primiriti i objasniti mi da se zna dogoditi ženama u trudnoći da se tlak povisi, da možda imam sindrom bijele kute blabla. Dala mi ke tablete za tlak i obavezno moram dva tjedna mjeriti dvaput dnevno tlak i moram na dijetu. Ja evo još nisam došla sebi od pregleda, nisam se dugo ovako jadno osjećala. :( :'(

16. Ožujak 2018. 11:26

Kristina Pletikapić

Evo meni danas isti taj proglem. Prošli put sam došla pješice na pregled i tlak mi je bio povišen 150/85, a kad sam ga isti dan dva-tri sata kasnije mjerila buo je 110/75. Danas na kontroli opet tlak 155/100, al svaki put kad uđem kod ginekologinje u ordinaciju srce mi hoće na nos izaći koliko nabija. I tako od prvog pregleda, međutim, tek mi se zadnja dva puta tako na tlaku vidjelo, dotad mi je bio 130/75 svaki put. Sad moram mjeriti doma dvaput dnevno.
    Također me dr. danas naplašila i napala s tim tlakom i zbog kilograma i svega da mi je došlo da plačem još dok sam kod nje bila (btw, ovo mi je prva trudnoća, tako da možete misliti kako mi je kad me tako napadne) i valjda je frajerica u tom momentu skontala da je možda malo pretjerala jer me pitala Pa jesi nervozna? A ja joj rekla Reko sad jesam. I tek onda me išla primiriti i objasniti mi da se zna dogoditi ženama u trudnoći da se tlak povisi, da možda imam sindrom bijele kute blabla. Dala mi ke tablete za tlak i obavezno moram dva tjedna mjeriti dvaput dnevno tlak i moram na dijetu. Ja evo još nisam došla sebi od pregleda, nisam se dugo ovako jadno osjećala. :( :'(

Trazi iduci put da ti nakon pregleda izmjeri tlak, ako treba nakon pregleda sjedni malo u cekaonici i smiri se pa onda samo nek ti tlak provjere. 
    Kome nebi skocio od takvog napadanja i plasenja, zbilja nisu normalni

• Kristinchitza13
    16. Ožujak 2018. 19:35

Gumbek

Kristina Pletikapić

Trazi iduci put da ti nakon pregleda izmjeri tlak, ako treba nakon pregleda sjedni malo u cekaonici i smiri se pa onda samo nek ti tlak provjere.
    Kome nebi skocio od takvog napadanja i plasenja, zbilja nisu normalni

Danas mi je tako mjerila poslije i odsjedila sam malo. Evo sad popodne (poslije proplakanog dana jer me dr. istresirala do jaja) tlak 130/80. Da prostite, jebe lud zbunjenog.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.