Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lori🍀
    07. Travanj 2021. 19:39

zoeeuzoee

Za sad je jako slabo al malo je krenulo vise smede

Meni nije nista krenulo samo sam imala prvu noc lagane grceve kao menstrualne. 

Nizak AMH, ostalo ok
    2021. spontana trudnoća <3
    1. IVF: 21.2. ET

• Clarissa
    07. Travanj 2021. 20:12

Drage zene, pozdrav svima! Hvala vam na iznesenim iskustvima, i meni su puno pomogla kad sam se psihicki pripremala na medikamentozni prekid, a zatim ga i odgulila (doduse, nije jos sasvim gotovo). U mom slucaju srceko je prestalo kucati u 9. tt, a medikamentozni mi je prekid preporucen kako bih ranije mogla u novi postupak odnosno kako bismo izbjegli mogucnost ostecenja maternice. U Vinogradskoj sam prije 14 dana dobila prvu tabletu da je uzmem kod kuce bukalno, nakon nje nije se dogodilo apsolutno nista. Zatim sam nakon 2 dana morala opet doci, uzv je pokazao da nema promjene i dobila sam jos 6 tableta da ih taj dan (to je dakle bilo prije 12 dana) bukalno uzimam kod kuce. Nije mi bas bilo svejedno, nadala sam se da cu te prve sate najjaceg krvarenja doista biti u bolnici, ali jok, odjel tamo je u zbilja losem stanju, a i koronasituacija je valjda razlog nad razlozima. Uglavnom, taj dan dolazim kuci, prema uputama stavljam 2 tablete bukalno i kroz 20 min pocinju vrlo jake kontrakcije i bolovi. Preostale sam uzimala po 1 svaka 3 h. Mogu samo reci da mi je prvih 4-5 sati bilo grozno bolno iako sam popila 2 neofena forte, a kroz dan sam uzela jos neofena. Inace imam vrlo visok prag tolerancije na bol, no ovo mi je bilo koma, malo me i groznica drzala, jaukala sam, ali prezivi se. Ne mora biti da bi nekom drugom bilo tako, vidim da mnogima i nije sto je super. :) Pila sam puno tekucine da sto vise budem na wc-u, puno toga je izaslo iz mene, ugrusci i nikad vidjene nakupine (vece od onih klasicnih jetrica-ugrusaka), ali osjecala sam olaksanje kad bi to izaslo. Sljedecih dana sam puno hodala u nadi da cu tako ubrzati proces, bilo je dana kad bih osjecala bol i grceve, a bilo je i onih mirnih, krvarila sam sve do jucer, e sad je li danas samo pauza ili posustaje - ne znam. Na danasnjem pregledu je utvrdjeno da jos nije sve izaslo (pa dobro koliko krvi i tkiva maternica moze sadrzavati?!), ali ocekuju da ce otici prirodno, da cu jos curkati, kazu ako ne ode sad, otici ce sa sljedecom mengom. Sljedeci tjedan ponovno uzv kontrola. Svima koji se nadju na ovoj temi zelim brz oporavak, jednog dana ovo ce biti samo sekundica boli u zivotu punom srece, jel tako?  Sretno svima i samo hrabro! 

jelenas
    07. Travanj 2021. 20:18

Meni je prva vještica isto bila dosta bolna, a takva mi je bila i prva nakon prvog poroda (carski rez) tako da sam nekako tako i očekivala. Mi doma imamo brufen 800mg (moj muž ima dosta glavobolje) pa sam uzela pola te tablete jer me noću baš bolilo, kao trudovi. 🙄 Sad čekam vješticu pa opet na uzv i briseve. 

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Travanj 2021. 20:19

Clarissa, baš si lavica 
    Ja sam prvi put išla na vakuumsku, samo nikako nije htjelo krenuti, a ja nisam htjela na tablete. Onda sam krvarila nekih 5, 6 dana, količina kao menstruacija ali je krv bila baš ona prava svježa, a ne menstruacijska.
    Ovaj put sam krenula krvariti sama, potoci krvi su tekli iz mene i odnijele plod, tako da nisam morala na čišćenje. Ali točno znam što kažeš kad pričaš o količinama, iskreno me bilo strah da ću iskrvariti jer te količine nisu bile normalne. One najveće uloške sam mijenjala svakih sat vremena, ogromni ugrušci, nenormalno nešto. I trajalo je danima. Doktor mi je otvoreno rekao da u višim trudnoćama žene umiru od ovoga bez medicinske pomoći, jer se te žile ne zatvaraju samo tako. Jedino što je stvarno bilo sreća je da nisam imala nikakve bolove, ovaj put me moje tijelo poštedilo barem toga.
    Sviđa mi se tvoj optimizam. Neka prođe ova minuta boli, radi toga ćemo više cijeniti godine i godine sreće koje ćemo imati sa svojom djecom. 

💔💔💔

zoeeuzoee
    07. Travanj 2021. 20:30

Lori1988

zoeeuzoee

Za sad je jako slabo al malo je krenulo vise smede

Meni nije nista krenulo samo sam imala prvu noc lagane grceve kao menstrualne.

Lori kolko je tebi bila GV?
    Velim za sad mi je jako slabo nadam se d abude sto prije jače krenulo

👱‍♀️24 👱‍♂️23
    4 mj(2021) spontani (6 tjedni)

Pokusavamo opet od 9 mj
    11 mj ➕🙏🙏
    1 mj 2022 spontani (8 tjedni)

zoeeuzoee
    07. Travanj 2021. 20:31

Ja aam ocekivala da bude to odma krenulo 

👱‍♀️24 👱‍♂️23
    4 mj(2021) spontani (6 tjedni)

Pokusavamo opet od 9 mj
    11 mj ➕🙏🙏
    1 mj 2022 spontani (8 tjedni)

Marita_07
    07. Travanj 2021. 20:40

zoeeuzoee

Rita_55

zoeeuzoee

Hvala vam svima na podrsci i iskustvima koja puno sad znace vidim da su razlicita al to je normalno sve smo mi drugacije.
    Krenulo mi krvarenje neko lagano za sad, bolovi ko pred menstruaciju za sad je okej al znam da me jos svasta ceka da je to sad pocetak.
    Zanima me kolko to vremenski traje?? Tj koji su dani kljucni? Kaj se tice jakih bolova i jakog krvarenja??

Meni je trajalo nekih 3h sa jakim bolovima, nakon toga se smirivalo. Popila sam Ibuprofen 600 mg ali mi je teško sjeo na želudac. Krvarenje mi je trajalo nekih 5 dana malo obilnije nego inače(nisu bili neki veliki izljevi) , a onda sve slabije. Pila sam što više tekućine kako bi isla na wc. Sretno! Drži se! 💪🤗

Hvala Rita ☺️
    Nakon kolko vremena ti je krenulo? Odmah nakon prvih tableta ili onih koje si pila drugi dan?

Procedura je ista kao i meni, u Petrovoj su mi dali da kod njih popijem neke 3 tablete(zapravo te tablete ukidaju hormone trudnoće koliko sam shvatila), i dvije drugi dan u 12h,ako nakon te dvije kroz 3h ne prokrvaris onda još jednu su mi rekli. Ja sam nakon svega 20 min što sam popila te dvije imala grčeve i počelo je sve. Bilo je bolno, znojila sam se i grcila od bolova ali izdržala nekako. Svakako popij nešto jače za bolove. 

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔

• Clarissa
    07. Travanj 2021. 20:52

MTBica hvala ti, i right back atcha za lavicu, znas! Kratko sam odvagivala na koji nacin odvoziti taj prekid trudnoce, malko je prevagnulo prema medikamentoznom i nadam se da ce to u konacnici biti okej. Zapravo vec sad sam skoro zaboravila enormnu bol tog dana, ergo nije onda ni toliko bitna.  Kad sam ih pitala pa dobro sto da smatram nenormalnim, sto bi bio razlog da hitno dodjem od kuce, rekli su temperatura, slijevanje krvi niz koljena (tu instant prevrtih klasike horora u glavi)... I rekli su da u nacelu takvih slucajeva nemaju - eee tu je moja luda glava odmah pocela analizirati jel me to tjese, jel to samo da me skinu s dnevnog reda, ali zagasih tu shizu. Da se ne uplase one koje ovo citaju - unatoc jakom krvarenju i bas izljevima u wc, nije bilo tog "nenormalnog" niz koljena i slicno. Nekoliko prvih najgorih sati kasnije jenjava, barem je tako bilo u mom slucaju, a drago mi je da ima i bezbolnijih primjera. Ma sve mi mozemo. 
    Drzite se, zene! 

• Clarissa
    07. Travanj 2021. 21:04

E da, i jedan savjet za one koje ce vise tableta trebati bukalno uzimati (isprike ako ga je vec netko napisao). Meni su desni i meso obraza jako odreagirali, aftice i osjetljivo meso se stvorilo pa taj prvi dan nisam mogla normalno zvakati i jesti - poslala sam muza po sladoled i pudinge. Znaci slaja i pudinzi u frizu and you're good to go!

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Travanj 2021. 21:42

Clarissa

MTBica hvala ti, i right back atcha za lavicu, znas! Kratko sam odvagivala na koji nacin odvoziti taj prekid trudnoce, malko je prevagnulo prema medikamentoznom i nadam se da ce to u konacnici biti okej. 

Ma OK je, ta priča je sad iza tebe.
    Ja sam isto vagala, taman sam čula jednu lošu priču i nisam htjela riskirati. A bitno mi je bilo da mogu čim prije dalje u postupke, pa sam otišla privatno na vakuumsku. Nisam požalila, maternica mi je ostala u super stanju.
    Iako, jako mi je drago da izgleda da mi sad neće ipak trebati ništa, baš osjećam da je ovo najmanje traumatično za tijelo. Ali kad ne ide, onda treba odabrati nešto s čim se najmanje neugodno osjećamo.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.