Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lori🍀
    31. Ožujak 2021. 15:24

Lu super da ne trebaš čišćenje!
    MTBica - u cijelom tom stresu nije čudo da se nisi odmah snašla i da si došla s krivom uputnicom. Ako ćeš morati išta rješavati još po tom pitanju ja bi ti preporučila Sv.Duh, oni daju na izbor tablete ili vakuumsku pod općom. Meni su tamo svi bili divni. Na zadnjem pregledu mi je doktorica rekla da je ona sigurna da se nas dvije vidimo opet ali u rađaoni. Skoro me rasplakala.

Nizak AMH, ostalo ok
    2021. spontana trudnoća <3
    1. IVF: 21.2. ET

Lori🍀
    31. Ožujak 2021. 15:32

Boobamara žao mi je zbog spontanog Svi ovdje znamo koliko je to teško.
    Što se medikamentoznog tiče, to je jako individualno. Ja recimo nisam imala jake bolove ali sam jako krvarila i to 12 dana. Žene koje su ovdje pisale ružne priče nisu htjele nikoga uplašiti nego jednostavno podijeliti svoje iskustvo koje je kod svakoga drukčije. Meni su recimo tuđa iskustva pomogla da se pripremim unaprijed na razne moguće scenarije. I u bolnici su mi prije nego su mi dali tablete rekli za hrpu mogućih nuspojava koje ja srećom nisam imala. U Zagrebu recimo moraš biti u bolnici 2 dana pod nadzorom jer je nekim ženama znalo biti jako loše poslije tableta.

Nizak AMH, ostalo ok
    2021. spontana trudnoća <3
    1. IVF: 21.2. ET

Maj4
    31. Ožujak 2021. 15:46

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Trebam pomoć. Gdje se nosi plod na citogenetiku? Ko kreten stojim i ridam nasred grada, pojma nemam gdje bih, zametak mi je u torbici. Izvadili ga na pregledu.

Ajme ženo, grlim te da te rebra zabole 💜 rasplakala sam se ne mogu ni zamisliti kako si se osjecala. Nadam se da si se smirila. Mi smo na Sv. Duh slali isto za citogenetiku, sad cemo i mi kariogram raditi. Doduse sve smo preko telefona ali su tako ljubazni iz laboratorija sve fino objasne i kazu. Nadam se da ces dobiti neke odgovore 🤞🏻

🦸🏼‍♀️'94 🦸🏼‍♂️'86
    🌈 18.5. imamo 💙

pingo
    31. Ožujak 2021. 16:49

MTBica - kad sam ranije vidjela tvoj post poludila sam, kako lječnici i medicinske sestre koje rade u tim ordinacijama (neovisno o njihovoj kvaliteti) mogu posalt žene bez adekvatnih uputa, kao da ne razumiju u kakvom je stanju žena koja je netom izgubila bebu😠😠😠, grozno je kad zabrinutu trudnicu krivo upute, ali ovo je još gore. Svugdje korona pa ne možeš ni voditi muža ili nekog tko će razmišljati umijesto tebe. U ovakvim trenutcima se sjetim sestre u ambulanti obiteljske kod koje sam išla dok sam studirala. Kad bi skužila da je doktorica dala uputnicu, žena bi uzela papir i olovku sve napisala, uključujući radno vrijeme, broj telefona, nacrtala mapu i objasnila tri puta, tako se radi... Drago mi je da si uspijela riješiti, drži se♥️
    Boobamara - ja sam imala horor iskustvo s medikamentoznim (loš pristup jedne lječnice, luđački bolovi 6 dana, nočni always držao 25 min) ali i dalje mislim da je to najmanje loša opcija. 

3/2021 gemini, missed ab. 10+5 💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    31. Ožujak 2021. 17:10

Hvala vam svima.
    Što se krive uputnice tiče, nije do mene nego do ginekologa. Moje ginekologice nije bilo, nego je bila zamjena. Taj u životu nije čuo za citogenetiku, objašnjavala rukama i nogama i ništa ne razumije. Prvo me sestra pred domom zdravlja u detalje pitala sve i svašta, iako je barem 20 ljudi bilo tamo. Onda sam u jednom trenutku rekla - oprostite, ja sam upravo izgubila bebu, jako krvarim, jedva stojim na nogama, zar nemate bolji način za ovo?
    Tek onda su me odveli u ordinaciju i pričali sa mnom. I doktor nije htio dati pravu uputnicu jer kako će to on, nego mi je dao neku za savjetovanje.
    E pa s njom sam svejedno otišla u Sv Duh, gdje su me svuda našetavali, dok nisam zvonila na vrata citogenetike, u tom trenutku već oblivena suzama, izgubljena, očajna. Otvorila je žena koja je anđeo, neka profesorica tamo, odmah me posjela, donijela mi čašu vode (koliko to nekad puno znači), bila ljuta što su me uopće poslali tako, i onda prekršila sva moguća pravila i uzela plod i krivu uputnicu i sve i rekla mi da će ona osobno napraviti sve pretrage, čak i prošireni set, i ako ima dovoljno materijala da će ona saznati što je da ovo više ne moram prolaziti uzalud  Divna, divna žena.
    Sad sam doma, iscrpljena, premorena, ali napokon opuštena - ja sam napravila sve što sam mogla. 
    Sad ću vjerojatno od svoje ginekologice tražiti uputnice za kariogram i HLA tipizaciju, pa da vidim što ću dalje. 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    31. Ožujak 2021. 17:12

pingo, puno puno ti hvala. Ti si mi dala upravo ono što mi je u onom trenutku trebalo. Stajala sam nasred ulice i glasno ridala, totalno pogubljena (inače sam jako suzdržana osoba i ne plačem u javnosti). Nije mi trebalo tješenje, trebala mi je informacija, a ti si baš bila to - glas razuma, koji mi je dao snage da idem dalje i obavim to dok se još može i dok nije kasno 

💔💔💔

pingo
    31. Ožujak 2021. 17:56

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

pingo, puno puno ti hvala. Ti si mi dala upravo ono što mi je u onom trenutku trebalo. Stajala sam nasred ulice i glasno ridala, totalno pogubljena (inače sam jako suzdržana osoba i ne plačem u javnosti). Nije mi trebalo tješenje, trebala mi je informacija, a ti si baš bila to - glas razuma, koji mi je dao snage da idem dalje i obavim to dok se još može i dok nije kasno

Drago mi je da sam pomogla, ajde odmori i drži se♥️...
    Maj - kako si? jeli prošla menga? nadam se da nije ni kasnije bilo bolova...

Maj4
    31. Ožujak 2021. 19:46

Pingo dobro sam, malo me kariogram muci ta nebalansirana translokacija kod ploda, pa jedva cekam da dragi i ja rijesimo nase. Menga je totalna kontra od onog sto bude inace. Prosla je, nije me bolilo i ne smedarim na kraju sto bude inace jos koji dan 🤷🏼‍♀️ javit cu se ovih dana dr da dogovorimo progled i da me uputi sta sad dalje od pretraga raditi. 
    Kako si ti? Jesu stigle ribice? Vidim da te ugrusci pate, bas mi je zao nadam se da ce sve otici s mengom 🤞🏻

🦸🏼‍♀️'94 🦸🏼‍♂️'86
    🌈 18.5. imamo 💙

pingo
    31. Ožujak 2021. 23:02

Maj - drago mi je da je menga dobro prošla, da te nije bolilo..., treba strpljenja s tim silnim pretragama🙄... još se ne usudim ni razmišljati... Ja se sutra nakon 5 tjedana vraćam na posao (smrt u obitelji, go radi čuvanja, pa bolovanje)... već me panika hvata🤯... ugrušci još nisu izašli, a do menge sigurno neće jer već danima samo sukrvica izlazi... idući četvrtak idem na kontrolu pa ću vidjet što će gin reći, već istražujem privatne opcije za vakumsku da izbjegnem bolnicu, gledam Split, Zagreb... a nekako bih za krajnju nuždu ipak Split jer je bliže... 
    A ribice... danas ih išli tražiti... sve one male su toplovodne jatašice i treba ih 7-8, meni je bitno da su dvije, uzela bih onda zlatne, pa me uvjeravaju da mi treba akvarij od 20l, a to mi je preveliko i otužno... još je u tijeku istraživanje...🐠🐠 stavim sliku čim kupim🙂
    Hostes - kakva je danas beta?
    Zoe - sretno sutra🤞🤞🤞♥️

NanaJ
    01. Travanj 2021. 07:14

MTBica uzasno mi je zao da opet prolazis isto, bas sam te se sjetila neki dan i gledala potpus i bila sretna sto je bilo sve ok i onda te sad opet vidim tu, stvarno mi je zao 🥺
    Evo ne znam sto bi ti rekla da te utjesim. Vjerujem da te sad cekaju pretarge, ali bar ces biti mirnija sama sa sobom i ako ima problem znat ces s cim se boris i rijesiti ga ❤️ Drzi se, saljem ti najjaci virtualni zagrljaj ❤️

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.